Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

De behoudende belegger

899 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 41 42 43 44 45 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 3 februari 2014 23:19:

Easy56, zijn mijn bijdragen aan deze draad relevant? Genoeg? Etc.?

Is dit wat je wilt?
Prima VODA. Je voorziet altijd iedereen met goede info. Dacht vroeger altijd dat je bij IEX werkte, haha. Maar je hebt me al eerder gezegd dat dit niet zo is. tot morgen.
nobahamas
0
Ik heb nog enkele toppertjes met wat dagverliezen die volledig gecorrigeerd worden door deze hedge:
ProShares Short Russell2000(ETF)
www.google.com/finance?q=NYSEARCA%3AR...
Naasr Arcam het grootste aandeel van mijn porto.
nobahamas
0
De_Sint
0
Goed forumdraad, Easy. Lees met grote interesse.
Helaas zelf weinig tijd om te posten de laatste tijd,maar onderschrijf de stelling die hier wordt ingenomen aangaande het koersverloop op de beurzen.

Mvg,
[verwijderd]
0
quote:

De_Sint schreef op 4 februari 2014 08:06:

Goed forumdraad, Easy. Lees met grote interesse.
Helaas zelf weinig tijd om te posten de laatste tijd,maar onderschrijf de stelling die hier wordt ingenomen aangaande het koersverloop op de beurzen.

Mvg,
Dank ,goed om tehoren. En je bent welkom met je bijdrage zodra je meer tijd hebt.
[verwijderd]
0

Inkoopmanagers zien herstel EU doorzetten



Van een onzer verslaggevers

LONDEN – De industriële productie in de eurozone is in januari met het snelste tempo gegroeid sinds mei 2011, gesteund door een fors toegenomen activiteit in Duitsland en een doorzettende opleving in de zuidelijke eurolanden.

Griekenland liet zelfs weer voor de eerste maal in vier jaar expansie zien. De cijfers zijn zo goed dat er nu voor het eerste kwartaal een groei wordt verwacht van 0,4 à 0,5%, waardoor de druk op de ECB wordt verminderd om nog extra te gaan stimuleren.

Ook bij ons ging het beter, de bedrijvigheid in de Nederlandse industrie is in januari voor de zevende maand achtereen gegroeid. Maar het tempo lag wel lager dan in de maand daarvoor, aldus de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi). De inkoopmanagersindex (PMI) die de bedrijvigheid weerspiegelt, kwam vorige maand uit op 54,8, tegen 57 in december. Een stand van 50 of meer wijst op groei, daaronder op krimp.

Het groeitempo in januari lag op het laagste niveau in drie maanden. Er was in januari sprake van een forse stijging van de nieuwe orders uit binnen- en buitenland. De werkgelegenheid daalde voor de eerste keer in vijf maanden. De inkoopprijzen stegen voor de vijfde maand op rij, maar minder dan in december. De verkoopprijzen daalden voor de eerste keer in vijf maanden, zo meldde Nevi.

Frankrijk blijft het zorgenkind binnen Europa, de tweede economie van de eurozone was de enige die krimp bleef vertonen, zo blijkt uit de maandelijkse PMI-index van het Britse onderzoeksbureau Markit. De index voor de Fransen kwam op 49,3, weliswaar ietsje beter dan de verwachte 48,8, maar altijd nog onder de grens van 50 en dus krimp.

Economen zien nu in de data van Markit het bewijs dat Frankrijk het slechtste jongetje van de klas is.

Markit zei dat het totale indexcijfer voor de eurozone, 54,0 (iets boven de schatting van 53,9), wordt ondersteund door een solide groei van de productie, nieuwe orders en nieuwe exportorders, die allemaal in het snelste tempo groeiden sinds mei 2011. Deze scherpste stijging in bijna drie jaar suggereert dat deze trend de komende maanden kan doorzetten, aldus Markit.

Het Duitse cijfer van 56,5 was het hoogste punt in 32 maanden, het Griekse cijfer van 51,2 was het hoogste in 65 maanden en Spanje stond met 52,2 op het hoogste punt in 45 maanden.

Volgens Chris Williamson, de hoofdeconoom van Markit, is de belangrijkste verbetering toch wel dat het eindelijk in de kwetsbare zuidelijke eurolanden beter gaat. „Italië en Spanje zien hun orderboeken vollopen en de Griekse PMI komt voor het eerst sinds augustus 2009 boven de 50. Dat is een belangrijk signaal dat zelfs de landen die het meest in de problemen hebben gezeten, nu toch terugkeren op een groeipad.”

„Druk op de prijzen en de dreiging van deflatie zal ongetwijfeld de grootste zorg zijn van de ECB op dit moment, vooral omdat in januari zowel de productiekosten en de verkoopprijzen verder daalden”, aldus Williamson.

Opvallend was verder dat de PMI-index voor de VS iets was teruggevallen ondanks een zich breed herstellende economie. Dat kan te wijten zijn aan het extreem koude weer. De Amerikaanse PMI stond in januari op 53,7 tegen een stand van 55 in december.


Easy56; Geloof best dat t er beter uitziet maar dat heeft niets temaken met overgewaardeerdheid beurzen. Financiele markten zijn soort bedrijf opzich,en daar is t goed fout gegaan door zware speculatie. De realiteit tussen aandelen koersen en de bedrijven op zich is uit de hand gelopen door zeer lage rente en bijna gratis geld. Beleggers hebben de boel opjegaagd door rendements zucht. Hierdoor beurzen tot hoge waarderingen opgeklommen en dat is nu aan t afbrokkelen met alle gevolgen vandien.
En doordat er met giga miljarden geleend geld aandelen gekocht zijn worden problemen verergerd. De hefboom gaat nu tegen werken immers.
[verwijderd]
0
Beurzen huiverig door tegenvallende macrocijfers uit Verenigde Staten en China

Amsterdam - Na de afstraffing van beurzen en valuta’s in de opkomende markten in de afgelopen week, leidden zwakke cijfers uit China en de Verenigde Staten tot hernieuwde huiver in het toch al fragiele sentiment en verliezen op de beurs.

04-02-2014 © Het Financieele Dagblad

[Modbreak IEX: Gelieve hier geen volledige artikelen van FD.nl te kopieren in verband met copyright, bericht is aangepast.]


Adek 2001
0
[verwijderd]
0
Reken maar dat de telefoons rood gloeiend staan bij de banken,effectenhuizen en vermogens beheerders. Al wordt dat altijd ontkend en zeggen ze dat er geen paniek was en zelfs veel klanten kochten. Gezonde correctie die verwacht was! Voor wie gezond? En als correctie verwacht was waarom zat iedereen dan bijna volbelegd?
[verwijderd]
0
quote:

easy56 schreef op 3 februari 2014 09:45:

De vraag is wat rendements kansen zijn als je nu koopt? Iedereen lijkt er nu meer van overtuigd tezijn dat alles erg over gewaardeerd was waardoor de verkoopkant overheerst. Afbouwen gratis geld,valuta dalingen,stijgende rente,EM beurzen dalingen hebben alles in gang gezet. Doch als je nu koopt moeten anderen wel weer bereid tezijn om de boel omhoog tekopen! Zijn er nog voldoende beleggers bereid om op hogere koersen tekopen? Met alle risico s vandien. Dan kom je immers weer in overwaarderings gebied terecht! Voeg daarbij dat stijgende rente en lagere valuta niet goed zijn voor winst cijfers in2014. Risico is dus alleen maar toegenomen. Ook doordat er met record bedrag aandelen gekocht zijn en dat afgebouwd moet worden zal extra verkoopdruk/dalings risico geven. Korte ritjes via daghandel met enkele fondsen met lage inleg via sprinters of zo kan altijd natuurlijk maar om veel en langdurig tebeleggen lijkt t me nu niet de goede tijd. Rente vergoeding geeft niets maar beter dan 5,10,15% (of meer zelfs) in de min. Succes ieder.
Hoeveel zit er in de wachtkamer om afgebouwd teworden? jimmy ROGERS ,PETER SCHIFF en enkele anderen waarschuwden al tijd geleden voor ongelukken op de beurzen als er afgebouwd moet worden ivm giga leverage.
Adek 2001
0
quote:

easy56 schreef op 4 februari 2014 09:26:

Reken maar dat de telefoons rood gloeiend staan bij de banken,effectenhuizen en vermogens beheerders. Al wordt dat altijd ontkend en zeggen ze dat er geen paniek was en zelfs veel klanten kochten. Gezonde correctie die verwacht was! Voor wie gezond? En als correctie verwacht was waarom zat iedereen dan bijna volbelegd?
Ik heb toch een ritje KPN kunnen maken en zit er weer in, klein portie voor de gok.
[verwijderd]
0
quote:

Adek 2001 schreef op 4 februari 2014 10:11:

[...]Ik heb toch een ritje KPN kunnen maken en zit er weer in, klein portie voor de gok.
Lage inleg ,ritje voor boodschappengeld,haha. Mooi.
[verwijderd]
0
Heb ingezet op 2,581 lage inleg, wil ook gratis boodschappen,haha. Risico met KPN toch lager dan overige fondsen ivm overname tzt.
[verwijderd]
0
Zouden ze alles weer omhoog weten teduwen? Financiele slagkracht is enorm immers. Maar geloof nooit dat de oude toppen weer terug komen voorlopig,denk dat nu velen zo geschrokken zijn dat ze snel verkopen op hogere koersen.
899 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%