Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

[verwijderd]
0
NVM en NOS, voor al uw woningmarkt gejuich

Nondeju Nederlandse Vereniging van Makelaars. Jullie voorlieger die over de persberichten gaat is nog doorzichtiger dan een Noord-Koreaanse Goebbels vanachter een glazen bol.

Even serieus, WIE geloofde deze bagger überhaupt? Heilige kangarootestikels. Ineens schiet ons iets te binnen. De NOS, die zullen jullie wel geloven. En ja hoorrr. De NVM, het uw aller (van uw taxpoet betaalde) Staatsjournaal én de polletiek: samen liegen ze u een restschuld in. O, u heeft gekocht omdat Sacha de Boer cum suis zeiden dat het beter zou gaan met de woningmarkt?

Actuele Update: Handig NOS-kaartje met GOEDKOPE HUIZEN.
VanLeeuwen | 03-02-14 | 20:24 | Link | 93 reacties |

www.geenstijl.nl/
Bijlage:
josti5
0
quote:

2008drama schreef op 3 februari 2014 21:13:

[...]

Ik krijg straks pas na 24 maanden wachten (als ik mazzel heb) mijn AOW over gemaakt.

Enne dat komt niet omdat alleen vanwege de snelle boys of de buitenlanders maar ook door vervroegde intreders de afgelopen jaren.

Overigens had jij na 47 jaar werken al lang je AOW moeten hebben. Laat dat duidelijk zijn.

Sterkte
Ooo - hij wél en ik niet???

Wat is trouwens jouw kommentaar op mijn rekensommetjes van enkele dagen geleden?

voda
1
'Een op vijf huizen verkocht met verlies'

Ruim een op de vijf woningen is vorig jaar met verlies verkocht. De eigenaar heeft in die gevallen minder voor de woning gekregen dan hij er oorspronkelijk voor heeft betaald. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van de NOS op basis van gegevens van het Kadaster.

In totaal lag bij 17.913 woningen de verkoopprijs lager dan de prijs waarvoor de woning ooit is gekocht. Dat is 40 procent meer dan in 2012. In Noord-Holland en Zeeland kwam dit het minst voor. In Flevoland zijn de meeste woningen met verlies verkocht.

Bij 20 procent van alle woningen die met verlies zijn verkocht, was de schade meer dan 40.000 euro. Een eigenaar van een woning in Loosdrecht verkocht vorig jaar zijn huis met een verlies van 85.000 euro. Na een scheiding moest de woning worden verkocht en dat is vaker de reden voor een verkoop met verlies.

Als ook de meegefinancierde kosten die de koper maakt worden meegeteld, blijkt dat vorig jaar een op de drie (34 procent) woningen met verlies is verkocht. In Flevoland was dat zelfs meer dan de helft.


www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article...
2008drama
2
quote:

josti5 schreef op 3 februari 2014 22:58:

[...]

Ooo - hij wél en ik niet???

Wat is trouwens jouw kommentaar op mijn rekensommetjes van enkele dagen geleden?

die heb ik gemist, waar stonden die? Jij bent op je 55ste gestopt met. werken bij big pharma en bent gaan fröbelen dus stel dat jij vanaf je twintigste, dus ongeschoold bent gaan werken zit je op 35 jaar. Als je je studie hebt afgemaakt is het korter.

Jij hebt aangegeven dat wij, ik, loonslaven zijn. Dus ben je waarschijnlijk een winkeltje of webshop of als adviseur begonnen omdat vutter geen leuk visitekaartje is. En geloof me ik draag winkelhouders een warm hart toe want die werken hard zat.

Je wilt toch niet de krantenwijk of dat je je vader hielp meetellen? Als arbeidsverleden. Dat je de afgelopen tien jaar overdag iedere dag meerdere tegeltjes vol plempte sterkt mijn verhaal. Volgens mij is dat een ander verhaal als 47

Als jij pak em beet vijfr tot zeven jaar langer had gewerkt had jij ook je veer gekregen.

josti5
3
'Als jij pak em beet vijfr tot zeven jaar langer had gewerkt had jij ook je veer gekregen.'

Laat die veer maar zitten - die heb je hard nodig voor jezelf -:)

Het ging om de rekensommetjes:

Huidige zeer ouderen: 65 - (pakweg) 12 = 53
Huidige ouderen 66 - (pakweg) 18 = 49
Huidige 55+ ers 67 - 18/21 = 49/46
Jongeren 67 - 21/25 = 46/42

Onder de huidige generatie zeer ouderen, ouderen en 55+ ers zijn er óók, die langer gestudeerd hebben (met name medici, maar dat was deels inkomensbehoud voor de toenmalig gevestigde medici: uitzuigers van de bovenste plank, die zelf door hun voorgangers waren uitgezogen, die zelf etc.)
Dus: de opleidings-inflatie van de afgelopen decennia heeft geleid tot steeds korter werken en geld verdienen, de verdien-tijd is dus veel korter geworden, met alle consequenties vandien, óók op financieel gebied...
Wat ooit voor een zeer kleine groep was weggelegd - zeg maar de elite - : een mooi studentenleven, mooie baan, relatief kort werken en méér verdienen dan de massa, die op z'n 12e in de fabriek begon, is door de opleidingsinflatie (HBO-universiteit) gemeengoed geworden, en dat loopt dus fout, gezien het overtal aan rondlopende managers zonder vloer-ervaring, de door stupide regelgeving onwerkbare situaties in zorginstellingen en op schoolfabrieken, en het mallotige wetboek, dat iedere Nederlander geacht wordt te kennen, met een enorme overload aan regels voor het bedrijfsleven, dus elkaar vaak óók nog eens tegenspreken.
Als deze pampergeneraties vervolgens óók nog eens met minder in aantal zijn dan de babyboomers - tsja; dan zit er maar één ding voor hen op: eindelijk de handen uit de mouwen, en niet zeuren tegen de ouderen.
Rutte, Samsom en Pechtoldje weten, waar hun kiezersbelangen liggen, dus pakken zij de ouderen aan waar zij, omwille van de toekomst van dit land, juist hun eigen generatie moeten aanpakken.
Maar ja, als je, als politicus, de mens alléén maar als 'de kiezer' ziet, dan is de keuze snel gemaakt...

Natuurlijk zitten er ook grijstinten in dit verhaal, maar het geheel moet wél leesbaar blijven -:)

En jij komt keer op keer over als iemand, die actief met genoemde drie mee-heult, op de door mij al gememoreerde lichtpuntjes aan objectiviteit en gezonde visie na.

Wat jouw visie op mijn maatschappelijk leven betreft: ook dáárvan klopt niet veel, maar dat laat ik maar zo, want duidelijkheid in dit opzicht heb ik op IEX maar al te vaak misbruikt zien worden - niet zozeer bij mijzelf (hoewel...), maar met name ook bij (door mij zeer gewaardeerde) forumgenoten.

En wat de gevolgen van dit alles voor de huizenmarkt, met name voor koophuizen 300K+, zijn, kunnen mijn kleinkinderen al voorspellen.
Waarbij de talloze nieuw opgeworpen hindernissen van de afgelopen jaren op het gebied van de hypotheekregelgeving (gáán we weer!) óók een molensteen om de huizen-nek zullen blijken te zijn.

ooievaar49
3
Prima stukje JOSTI5.
Samen met mijn vrouw zijn wij op ons 15e en 16e jaar begonnen met werken. Op ons 63,5 jarige leeftijd (gem. dus 47,3 jaar gewerkt en nooit een WW of WAO-uitkering gehad)een regeling om met vervroegd pensioen te kunnen. Na 14 dagen de eerste korting op het pensioen en de melding dat de pensioenleeftijd naar 67 jaar zou gaan! (Dus geen kans om door te werken. Waar we trouwens ook geen zin meer in hebben)Vorig jaar de 2e korting en dit jaar de 3e!!! Tot nu toe alleen al de afgelopen maand zijn wij geconfronteerd met verschillende verhogingen en een enkele verlaging die onder de streep 76 euro bedragen.Dan heb ik nog niet meegerekend de overheidsbelastingen op energie die elk jaar plaats vinden. Die €76 min is dankzij het afzeggen/goedkopere van verzekeringen tot stand gekomen. Het valt ons wel op dat lidmaatschappen van verenigingen niet verhoogd zijn. Hebben zij betere penningmeesters dan onze regering of de pensioenfondsen? Een paar jaar geleden heeft de regering de uitbetaling van de AOW gekoppeld aan de geboortedag en niet meer zoals vroeger aan de 1e van de maand. Onze geboortedag is echter de 29e en de 30e daarom dat wij dit jaar, als we 65 jaar worden, in totaal 3 maanden later pas onze AOW krijgen. Dat is dus schoon 3900 euro inleveren!! Dat op dit forum mensen zijn die niet eens weten dat er velen zijn die op hun 14-16e al werkten is tekenend voor deze discussie. Ik zou die mensen aanraden om zich eens te verdiepen in de werkomstandigheden van toen voor ze onzinnige dingen gaan schrijven. Die onzinnigheid heeft dat te maken met de chaos die in ons land aan de gang is ondanks die vele "hoog"opgeleide?
NewKidInTown
0
quote:

josti5 schreef op 4 februari 2014 09:41:

En wat de gevolgen van dit alles voor de huizenmarkt, met name voor koophuizen 300K+, zijn, kunnen mijn kleinkinderen al voorspellen.

Ik weet niet of jouw kleinkinderen "hoogopgeleid" zin, maar dom lijken ze me zeker niet.
[verwijderd]
1
14-16e al werken = dus al inkomen genoten en daarbijbehorende vrijheid/luxe

te weinig ingelegd voor je pensioen tov de inkomens... en je wilt nu dus meer hebben dan er voor je in de pot zit ten koste van jongeren

Het gaat ALTIJD om de portemonnee.

>50% welvaart zit bij 65+ ers.. niet bij allemaal maar wel bij die groep...feiten
Da Freeze
1
quote:

ooievaar49 schreef op 4 februari 2014 11:26:

Dat op dit forum mensen zijn die niet eens weten dat er velen zijn die op hun 14-16e al werkten is tekenend voor deze discussie. Ik zou die mensen aanraden om zich eens te verdiepen in de werkomstandigheden van toen voor ze onzinnige dingen gaan schrijven. Die onzinnigheid heeft dat te maken met de chaos die in ons land aan de gang is ondanks die vele "hoog"opgeleide?
Helemaal met je eens ooievaar. Ik voel mijzelf nog gelukkig als hoger opgeleide dat ik later ben gaan werken. Veel collega`s om mij heen hebben dat genoegen niet. Net als jij zijn sommigen op hun 16de begonnen en deze groep heeft op zijn 66ste dan 50 (!) jaar gewerkt. Een categorie mensen die vanaf hun jeugd dus al een pensioen opbouwen en dat vervolgens allemaal zien verdampen omdat de overheid alleen maar spelletjes speelt met andermans geld. Ik moet nog minstens 30 a 35 jaar werken tot ik (hopelijk) met pensioen mag. Hoeveel geld er dan nog over is in het pensioenfonds, kan niemand mij vertellen. Wat ik wel weet is dat ik nog niet te laat ben als belegger om serieus kapitaal op te bouwen. En hopen dat het lukt. Over mijn pensioen heb ik niks te zeggen, mijn beleggingen (nog) wel.
Da Freeze
0
quote:

crackedtooth schreef op 4 februari 2014 11:47:

14-16e al werken = dus al inkomen genoten en daarbijbehorende vrijheid/luxe

te weinig ingelegd voor je pensioen tov de inkomens... en je wilt nu dus meer hebben dan er voor je in de pot zit ten koste van jongeren

Het gaat ALTIJD om de portemonnee.

>50% welvaart zit bij 65+ ers.. niet bij allemaal maar wel bij die groep...feiten
Natuurlijk leuk om na te trappen, maar niet realistisch. Als jij pensioen opbouwt, verwacht je dat je dit opbouwt voor jezelf. In de praktijk blijkt niks minder waar. Jij krijgt uiteindelijk pensioen uitgekeerd wat aansluit op jou inkomsten. Maar als jij op 65te met pensioen gaat en op je 66te overlijd, vervalt al het recht op jou opgebouwd vermogen en wordt dit verdeeld over mensen die wel ouder worden dan het landelijk gemiddelde. Bottomline is, je spaart pensioen voor de maatschappij en op de tweede plaats voor jezelf.
@iPlof
1
Er is ook een pensioendraadje hoor waar ouderen huil, huil kunnen doen om te pleiten voor meer en langer pensioen.

www.iex.nl/Forum/Topic/1294237/Koffie...

Daar staat alles in hoor, inclusief werking pensioenfondsen, dekkingsgraad verhouding vermogen/verplichtingen, langere levensverwachting en betaalde premie etc..
ffff
1


Posting A5 : 2 februari 17.30 hr:

Hij eindigt met: "Als iedereen fatsoenlijk zijn brood moet kunnen verdienen, is een overheidstoeslag of een basisinkomen onvermijdelijk. Iets anders kan ik niet bedenken. Dat is het postume gelijk van Thijs Wöltgens."

Ik voel veel voor een basisinkomen, zonder voorwaarden, voor iedereen. De ruiven dienen op een fatsoenlijk niveau gevuld te blijven. Een reveille van de christelijke partijen?

Einde citaat.

We zijn nog geen 2 etmalen verder...... Er is fink gediscussieerd, maar gisteravond beleefde ik toch weer een moment van hoop en van gezond verstand toen ik naar het Nederlandse journaal keek:

EINDELIJK wordt beseft dat de kosten van de verzorgingsmaatschappij uit zijn voegen loopt, onbetaalbaar wordt voor degenen die het moeten en volgens sommigen zelfs mogen financieren.

Geen utopie van een basisinkomen en dat nog wel zonder voorwaarden, ( Hoe verzin je het !!!!) hetgeen nooit en te nimmer in welke cultuur of maatschappij ooit is gerealiseerd, maar de nuchtere vaststelling dat de bijstandsuitkeringen gekort moeten worden ( met twee miljard nog wel ); dat er een veel strengere controle komt op meerdere uitkeringen binnen één enkele gezinssituatie ( de bekende drie uitkeringen bij 4 mensen in een leefsituatie, wat een hangmatsituatie !) en vooral: Een totaal andere attitude, een andere opstelling ten opzichte van de " genieters" : U doet ook maar iets terug. De gemeenten in Nederland kunnen eisen dat er, wat dan ook, wordt teruggepresteerd.

Denk aan mijn voorbeeld van de haagsnoeiers uit Litauen die vrouw en kind verlaten om hagen te snoeien en de stevig uitbetaalde Vlaamse werklozen die hen glimlachend goeden dag zeggen ....

Het gezonde verstand, maar vooral ook de REDELIJKHEID komt weer een beetje bovendrijven: Voor niets gaat alleen maar de zon op en de werkenden die zwaar belast worden eisen dat er door degenen die van de verzorgingsmaatschappij genieten ook iets teruggedaan wordt. Maar het best van al die maatregelen was de korting op de Bijstand. Geen betere stimulans om mensen te stimuleren om toch eens wat beter rond te kijken wat die Polen, Bulgaren en Roemenen toch allemaal aan het doen zijn.

Wat een pracht-journaal, gisteravond! We doen weer wat stappen terug uit die volledig uit de hand gelopen oververpamperde hangmatmaatschappij.

Peter
NewKidInTown
0
quote:

Da Freeze schreef op 4 februari 2014 11:55:

.....Maar als jij op 65te met pensioen gaat en op je 66te overlijd, vervalt al het recht op jou opgebouwd vermogen en wordt dit verdeeld over mensen die wel ouder worden dan het landelijk gemiddelde. Bottomline is, je spaart pensioen voor de maatschappij en op de tweede plaats voor jezelf.
Op zich klopt het wel wat je zegt, maar daar is niet zoveel mis mee.
Sterker nog, als je op je 64e overlijdt, krijg jij 0,00, maar meer heb je ook niet nodig, onder die steen of in die urn. :-) Wel je eventuele partner als je een nabestaandenpensioen als jouw pensioenregeling die heeft.
Vraagje in bovenstaand geval: hoeveel heb je nog nodig als je op je 66e overlijdt ?
Het pensioensysteem zorgt er ook voor dat als je 110 jaar wordt, je tot je overlijden wordt doorbetaald.
Het door jou geschetste ideaalbeeld is, voor jezelf sparen. Dan loop je dus een groot LANGLEVEN-risico, want
- wat denk je per jaar voor je pensioen nodig te hebben ?
- wanneer ga je overlijden en dus voor hoeveel jaar uitkering ga je sparen ?
- en wat gebeurt er als je langer leeft dan je verwachtte ?

Dat probleem wordt dus opgelost door het VERZEKEREN van mensen die vroegtijdig overlijden en mensen die erg oud worden en alles er tussenin.
Dat lijkt me niet onredelijk en goed te verdedigen.

Daarnaast kun je natuurlijk altijd nog voor je zelf gaan sparen en wat er overblijft aan je nabestaanden nalaten.

Maar graag hoor ik jouw alternatief, inclusief vroeg overlijden en erg oud worden.
josti5
0
quote:

KidBackInTown schreef op 4 februari 2014 11:43:

[...]

Ik weet niet of jouw kleinkinderen "hoogopgeleid" zin, maar dom lijken ze me zeker niet.
Dom zijn ze niet, slim wél, én nog te jong om hoogopgeleid te zijn: 8 - 6 - 5- 2 - 1 -:)
NewKidInTown
0
En wat zei de jongste, Opa, trap er niet in, die 300k+ gaan geheid richting de 100k- de komende 10 jaar ? :-)
martini99
0
Ondanks alle malaise op de huizenmarkt En het feit dat ik er van overtuigd ben dat huizen, zeker in het hoge/hogere segment de komende jaren nog zullen dalen/hooguit gelijk zullen blijven hebben we gisteren toch een huis gekocht.

Waarom? Onze huidige huurwoning (huis verkocht in 2009) werd echt te klein werd en de hypotheek rente is erg laag en we konden een pracht pand kopen voor een fractie vd prijs waarvoor het (al erg lang) te koop stond.

Maar...had elk jaar 2011, 2012, 2013 en nu 2014 bij de bank gepraat over hypotheek, en hoewel ik elk jaar er zo'n 4-6% er op vooruit was gegaan qua salaris kon ik elk jaar veel minder lenen. Ook hadden wij de mazzel dat we wat geld konden inbrengen (25% vd koopsom), maar als je niet structureel gespaard hebt (starters, mensen met rest schuld etc) dan heb je echt een probleem denk ik...

(Mijn) conclusie: wat er nu verkocht wordt zijn zeer realistisch geprijsde huizen, die niet/nauwelijks verbouwd dienen te worden of echt enorme buitenkansjes. Als ik doorgaans kijk wat mensen nog durven te vragen voor huizen (Randstad/Gooi) dan denk dat de huizenverkopen nog heel lang op een laag pitje blijven draaien.
josti5
0
Segment tot pakweg 250 - 300K zal wel blijven lopen, zéker met een schuin oog naar al die huurders, die dank zijn hun goede werk bij de baas hun lonen zien stijgen, en vervolgens door de overheid hun huurhuis uitgepest worden.
300+K zal weer gaan naar de happy few, de erfgenamen die het huis van de ouders betrekken, en hoofdprijswinnaars van loterijen.
Schoonzoon en dochter hebben onlangs een huis van 252K gekocht, nieuwbouw, leuke buurt, en al zou er de komende jaren nóg 20% van af gaan, dan is dit gezien de leeftijdshorizon nog steeds een goede investering, dunkt mij.
Hun vrijwel identieke, niet uitgebouwde huurwoning met tuin op het noorden in plaats van op het zuiden doet momenteel al 800 euro - vrije sector, géén huursubsidie, dus reken maar uit, wat zo'n woning over pakweg 10 jaar moet gaan kosten -:)
Heel veel valt of staat bij de leeftijdshorizon, momenteel.
NewKidInTown
0
quote:

goof2 schreef op 27 januari 2014 18:21:

+ 8% ONN
+ 2% Bud fox
+ 0,5% jrxs4all
+ 0% 2008drama
- 0% Whammy
- 1,5% plof®
- 2% De Crash
- 2,5% Lindemansje
- 3 % Edwin T
- 3,5% swan82
- 4% Josti 5
- 4% Joris
- 4,5% Da Freeze
- 4,5% Paulta
- 5% henk38
- 5,5% Basberg
- 6% Goof2
- 7,6% Wieweet
- 8% Kid
- 9% Groenvoer
-10 % atitlan

Deze nog maar even naar boven halen, staat iedereen erop ?
40.342 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1022 1023 1024 1025 1026 1027 1028 1029 1030 1031 1032 ... 2014 2015 2016 2017 2018 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,71  +0,69  +0,08%  13:38
 Germany40^ 17.944,00 -0,80%
 BEL 20 3.872,08 -0,30%
 Europe50^ 4.946,07 -0,88%
 US30^ 38.228,57 -0,33%
 Nasd100^ 17.334,98 -1,08%
 US500^ 5.033,69 -0,76%
 Japan225^ 37.665,14 -0,88%
 Gold spot 2.328,86 +0,55%
 EUR/USD 1,0722 +0,23%
 WTI 82,93 +0,04%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,74%
Flow Traders +5,38%
NX FILTRATION +3,09%
Fugro +3,05%
JUST EAT TAKE... +1,74%

Dalers

ADYEN NV -10,93%
WDP -4,62%
VIVORYON THER... -2,79%
Alfen N.V. -2,52%
TomTom -2,27%