Ease2pay « Terug naar discussie overzicht

Docdata: de onbekende parel met een grote toekomst

1.522 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
'Docdata boekt gemengde resultaten'

Gepubliceerd op 20 feb 2014 om 09:37 | Views: 231

AMSTERDAM (AFN) - Docdata heeft in de tweede helft van vorig jaar gemengde resultaten geboekt. Dat stelde analist Martijn den Drijver van SNS Securities donderdag.

De omzet was iets hoger dan verwacht, terwijl de aangepaste ebit lager was dan gedacht. De nettowinst lag in lijn met de verwachtingen.

Volgens de analist wijzen de resultaten op solide prestaties op het vlak van e-commerce in het afgelopen halfjaar en weet het bedrijf de krimp bij Zalando goed op te vangen. De voorspelling dat de omzet dit jaar daalt is volgens Den Drijver geen verrassing.

Het aandeel Docdata stond donderdag rond 9.25 uur 4,4 procent in de min op 15,51 euro.
DeZwarteRidder
0
Docdata voorziet krimpende omzet

Gepubliceerd op 20 feb 2014 om 08:51 | Views: 754

WAALWIJK (AFN) - Docdata heeft vorig jaar zijn resultaten verbeterd, maar verwacht dat de omzet dit jaar daalt. Dat meldde het e-commercebedrijf donderdag.

Docdata boekte vorig jaar een omzet van 167 miljoen euro. Dat was ruim 9 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebit) verbeterde met 4,4 miljoen euro tot 11,1 miljoen euro. De nettowinst steeg van 5,2 miljoen naar 8,7 miljoen euro.

Docdata verwacht dat de omzet dit jaar daalt door het verlies van de grootste klant. Het jaar staat daarom in het teken van het werven van nieuwe klanten, waarna er in 2015 weer sprake moet zijn van groei.

Nieuwe strategie

De omzet uit de activiteiten van Docdata steeg vorig jaar met 4 procent tot 149 miljoen euro. De opbrengsten van dochterbedrijf IAI Systems gingen met bijna 80 procent omhoog tot 17,8 miljoen euro. IAI heeft volgens het bedrijf ,,een uitstekende orderportefeuille en een gezonde pijplijn, die een prima basis vormen voor 2014 en daarna''.

Docdata presenteerde donderdag ook zijn nieuwe strategie voor de periode tot 2020. Daarbij wordt de aandacht vooral gericht op het winstgevend maken van het businessmodel en minder op exponentiële groei. Dit moet gebeuren met specifieke oplossingen voor de verschillende soorten klanten.

Bij IAI wordt gemikt op groei in de markt voor documentbeveiliging en het opbouwen van een positie in andere lasergerelateerde marktgebieden. Hierbij wil het bedrijf samenwerkingsverbanden aangaan met klanten en technologiepartners. Ook wordt gekeken naar deelnemingen in andere bedrijven.
voda
0
Docdata verwacht lagere omzet in 2014 - Update

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Docdata verwacht lagere omzet in 2014' om meer informatie, reactie analist en actuele koers toe te voegen)

AMSTERDAM (Dow Jones)--Docdata nv (DOCD.AE) heeft in 2013 zowel de omzet als de winst zien stijgen, maar verwacht voor dit jaar een lagere omzet vanwege een sterke afname van de omzet voor zijn grootste klant Zalando.

"Het jaar 2014 zal een jaar worden waarin wij ons volledig richten op het binnenhalen van nieuwe klanten en orders, om in 2015 weer groei te laten zien", zegt het bedrijf in een persbericht. Voor 2014 verwacht het concern een lagere omzet door de verwachte sterke afname van de omzet voor zijn grootste klant.

De winst over 2013 komt uit op EUR8,7 miljoen, een stijging van 14% ten opzichte van een jaar eerder. De winst door rente en belasting (EBIT) komt uit op EUR 11,1 miljoen ten opzichte van EUR 11,0 miljoen een jaar eerder.

De omzet steeg met 9% tot EUR166,9 miljoen. Deze omzetstijging is volledig autonoom gerealiseerd door een gestegen transactievolume bij Docdata en een groter aantal afgeleverde orders door IAI, stelt het bedrijf.

"IAI en Docdata hebben een zeer goed jaar achter de rug met uitstekende resultaten. Beide bedrijven hebben bijgedragen aan de groei van de omzet en de winst", zegt chief executive Michiel Alting von Geusau.

Het e-commerce bedrijf boekte een 4% hogere omzet van EUR149,1 miljoen. Het aandeel van Docdata's grootste klant in Duitsland - online retailer Zalando - in de totale omzet van de groep is in 2013 conform verwachting gedaald naar 31%. Begin 2014 is wel reeds een strategische samenwerking overeengekomen met enkele nieuwe klanten met potentie.

IAI zag de omzet toenemen met 78% tot EUR17,8 miljoen. IAI heeft volgens CEO Alting von Geusau meerdere orders afgeleverd en enkele zeer veelbelovende orders weten binnen te halen. Het onderdeel heeft 'een uitstekende orderportefeuille en een gezonde pijplijn die een prima basis vormen voor 2014 en daarna'.

Martijn den Drijver van SNS Securities noemt de resultaten enigszins gemengd. De omzet was iets hoger dan verwacht, maar de aangepaste EBIT was lager, zegt de analist. E-commerce had een solide tweede halfjaar, wat erop wijst dat Docdata zeer succesvol was met het opvangen van het verlies van Zalando, aldus Den Drijver.

De guidance voor 2014 van een daling van de omzet is voorzichtig, maar geen verrassing, stelt hij verder.

Het bedrijf stelt voor dividend van EUR0,70 per aandeel uit te keren, een verhoging ten opzichte van de EUR0,55 een jaar eerder.

Op de beurs staat Docdata donderdagochtend lager. Omstreeks 11.30 uur verliest het aandeel 4,5% op EUR15,50, terwijl de ASX 0,5% daalt.

Door Ben Zwirs, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com

aextracker
1
wederom een prachtige reeks aan cijfers neergelegd door Docdata in 2013.
Bol.Com contract wat loopt t\m 2016\2017 voorziet in groei en deels compensatie Zalando debacle BRD.

Dividend rendement mede dankzij IAI ontwikelingen omhoog naar 4,5% (basis slot week 8 ; euro 15.50).
DD blijft een beurspareltje, welke veel potentieel biedt.

Nederlands staaltje van hoogwaarde E-commerce based service solutioning en technology op gebied van veiligheids documenten wereldwijd.Beide poten onder dit beursfonds kunnen lange termijn groeien op kracht en voorsprong , rijpend naar verzelfstandiging en afsplitsing ?

Mogen we best trots op zijn op dergelijke innovatieve bedrijven die op de rand van de afgrond stonden en omgevormd werden tot prachtige technology based growth centres.

Kwestie van de juiste keuzes maken op basis van kennis, visie en strategie met de juiste mensen op de juiste plaats.
Chapeau !
Tracker
particuliere belegger
0
Vandaag op bnr was ceo van docdata 1,5 uur te gast, deze uitzending was voor iedere belegger in docdata volgens mij zeer interessant om te horen.
aextracker
0
Inderdaad een interessant en leerzaam interview;

NL. E-Commerce markt 10 Mrd.
45% in produkten, markt produkten groeit 10 - 15% per jaar komende 3 jaar.
55% in services, technologie, software en oplossingen.
Omzet Zalando euro 50 Mln.lekt verder \versneld weg.
Zalando houdt LT contract met DD inzake bijv. retouren in tact.
DD loopt snel in op weglekkende Zalando omzet (m.n. de logistiek is door Zalando als core benoemd).
Gevolg, betere spreiding en minder druk op marge (Zalando model en groei-snelheid leidde tot marge druk en zelfs druk te komen tot "cost-plus" contracten.
learning; Laat klanten niet te groot worden binnen je eigen omzet.

IAI blijft binnen de groep DD (wens aandeelhouders).

Het verlies Zalando komende jaren (2014 - 2016)opvangen door ;
1.) Meer met bestaande klanten
2.) Nw. klanten. (on-line selling van diervoeding, fashion, , mogelijk medicijnen > 3 jaar (i.v.m. wetgeving en eisenpakket \ complexiteit)
3.) Bieden business model specifieke oplossingen.
Ad 3.
a. General re-sellers (Type Zalando's) gaan meer outsopurcen op services.
b.) Omi-channel resellers (type Bijenkorfs) Gaan van B2C , naar B2B bewegen (logistieke disntverlening\servicing outsourcen).
c.) Brands (HP, DELL, APPLE) ; servicen groei\uitrol in Europa.
d.) Deal resellers (Type Groupon)
e.) Specialized re-sellers (gekruid.nl) ; bedenken markt specifieke services en oplossingen.

Webshopservicing en hosting is een "service solution", waaromheen nog meer gebouwd kan worden. Denk bijv. aan Content Syndication bij Multi channel re-sellers.

Leuk interview van BNR. Thx. Babbeleguchjes.

Tracker
voda
0
Docdata koersdoel omlaag naar EUR16,75 van EUR17,25 - SNS
Docdata advies blijft hold - SNS
(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires
voda
0
Dochter DOCDATA krijgt opdracht Algerijnse overheid

AMSTERDAM (Dow Jones)--IAI industrial systems, een dochter van DOCDATA nv (DOCD.AE), heeft een nieuwe order van het Algerijnse Ministerie van Binnenlandse Zaken ontvangen, zo maakt het bedrijf maandag bekend.

Het ministerie heeft twee IAI Bookmaster One systemen en een lamineermodule besteld, om de niet-biometrische Algerijnse paspoorten voor 25 november 2015 te vernieuwen. De systemen zullen dit jaar worden geleverd.

Financiele details werden niet bekendgemaakt.

Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

pommeraie
0
Iemand enig idee wat er gaande is ? Gisteren al een partij van ruim 7000 stukken in 1 keer, vandaag weer een partij van bijna 9000 stukken. Inslaan ? Waarom ?
DeZwarteRidder
0
quote:

pommeraie schreef op 2 april 2014 11:39:

Iemand enig idee wat er gaande is ? Gisteren al een partij van ruim 7000 stukken in 1 keer, vandaag weer een partij van bijna 9000 stukken. Inslaan ? Waarom ?
Grote verkoper! Waarom..??
particuliere belegger
0
Stond wel stukje over docdata in fd. Met kop "groei briljant". Inhoudelijk vond ik iets minder positief, gewoon neutraal.

Waar ik me zelf steeds over verbaas is negatieve benadrukking van verdwijnen omzet zalando. Want zalando laat retour zendingen nog wel door docdata doen (bnr interview) en bij steeds meer groei zalando is dit toch heel positief!
aextracker
0
Vertrek Zalando gaat gefaseerd en betrof een significant aandeel van de DD omzet. In 3 jaar tijd zou dit aandeel (ca. 25%) teruggebracht worden naar ..... ?%.
Normaal gesproken leidt een dergelijk klantverlies tot verkoopdruk van de mensen die korte termijn gouden bergen van DD verwachtten.
Echter DD staat als service provider in de beginfase van diens historie , net als internet-online verkopen.
De retourzending betreffen slechts een deel van de Zalando servicing en daarmee rechtvaardigt FD een "neutraal"signaal.
Voor de langere termijn zal DD de omzetverliezen van Zalando compenseren en ook weer omzetgroei meemaken. Van de tientallen webshiops die DD host , zullen er vast weer een aantal tussen zitten die een succesformule gaan blijken te zijn. Echter succesvolle groeiexplosies als die van Zalando blijven zeldzaam om mee te maken. dat geldt dus ook voor DD. De laatste mag blij zijn met een gezondere spreiding van diens omzet.

Overigens vergeten veel beleggers de financiele bijdrage van DD's document-security IAI tak. Die orderportefeuille stroomt over en legt een prima basis onder de winstverwachting van 2014. DD staat daarbij bekend over diens royale dividend beleid (zie jaarverslag)in % (en dus eurocenten).

Ik houd de DD's voorlopig even aan. Een belegger heeft er inmiddels alweer enkele jaren veel plezier van, zowel koers- alsook dividend technisch.

Tracker
voda
0
Docdata bevestigt strategische samenwerking met ASOS

AMSTERDAM (Dow Jones)--Docdata nv (DOCD.AE) bevestigt een strategische samenwerking aangegaan te zijn met ASOS als fulfilment dienstverlener, aldus het concern vrijdag.

Het bedrijf doet de mededeling na diverse publicaties in de Duitse pers omtrent de samenwerking.

Docdata meldt geen verdere mededelingen te doen over deze strategische samenwerking.

Medio 2013 kondigde ASOS plannen aan om verdere groei in belangrijke regio's zoals Duitsland, Scandinavie en Frankrijk te realiseren via het uitbreiden van haar fulfilment capaciteit middels het opzetten van een nieuw fulfilment centrum in Centraal Europa, schrijft het bedrijf. "DOCDATA bevestigt hierbij dat zij deze 'Euro hub' voor ASOS gaat opzetten en opereren vanuit haar magazijnen in Grossbeeren (regio Berlijn), zoals eerder vandaag in diverse publicaties in de Duitse pers staat vermeld", aldus het concern.

- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


Biobert
0
De samenwerking met ASOS wordt de nieuwe Zalando voor Docdata. Daarom voorlopig bescheiden aangekondigd. Maar let maar eens op n.a.v. vragen op de AVA in mei over een toelichting over ASOS. De jonkheer CEO zal glimlachen en na afloop een heerlijk sigaartje roken met de RvC. En wij genieten van de koersstijging.
particuliere belegger
0
Ik ken bedrijf asos niet goed. Kan iemand in kort iets meer over bedrijf zeggen.

Het betreft hier uitbreiding voor asos in nieuwe regio. Wat doen en hoe doen ze hun bestaande business. Als in eigen beheer of werken ze met concurrent van dd samen?
aextracker
0
Beste pb,

Asos is een engelse Zalando, die snel groeit en zijn vleugels wil uitslaan.
Zie bijlage.
www.asosplc.com/the-basics.aspx#section3

Wapenfeiten 2013, 39% omzetgroei naar GBP 770 Mln.

www.asosplc.com/our-ambition-and-stra...

Geen geringe ambities. Kortom , veel potentieel voor DD.

De sigaar van de CEO moet branden , echter er moet wel eerst een vuurtje in gezet worden.

Tracker
DeZwarteRidder
0
ma 14 apr 2014, 10:42
'Grote aanwinst voor Docdata'
AMSTERDAM (AFN) -

De samenwerking met het Britse Asos is een belangrijke aanwinst voor Docdata. Dat schrijven analisten van SNS Securities maandag naar aanleiding van de aankondiging van de samenwerking vrijdag.

Asos is een snelgroeiende modewinkel met grote ambities in continentaal Europa, wat betekent dat er flinke volumes de magazijnen van Docdata zullen passeren. Asos is nu al de op drie na grootste retailer in Duitsland en de op twee na grootste in Frankrijk, aldus SNS. Daarnaast is het contract met Asos een teken van vertrouwen in Docdata. SNS denkt niet dat deze samenwerking direct het wegvallen van Zalando zal compenseren, maar het zal zeker een positief effect op het e-commerce bedrijf hebben.

Beleggers waren maandag echter niet scheutig met een beloning voor Docdata. Rond 9.55 uur noteerde het aandeel 1,2 procent lager op 16,20 euro. De SmallCapindex stond 0,8 procent lager
aextracker
0
DD voor ult. 2014 > euro 18,-
IAI-tak draait in 2014 als een tierelier met bomvolle orderportefuille.
DD was, is en wordt een dividendkanon met "als kers op de taart " ook nog eens potentieel koersrendement.

Positie heb ik opnieuw uitgebreid. Waarom ?
De Zalando afbouw (< 3 jaar, blijft enkel retouren handling over) qua koersdruk\ellende zit ,bij een beurs in mineur (geen vertrouwen onder beleggers rondom de oekraine\krim \ Poetin powerplay in DD verwerkt.

DD op weg naar volgend jaar outperforming.

Tracker
Biobert
0
Dat wordt een mooie sigaar, ook voor de aandeelhouders, na afloop van de AVA. Wel wordt het buiten roken in de kou.
1.522 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 12:35
Koers 0,586
Verschil -0,004 (-0,68%)
Hoog 0,586
Laag 0,586
Volume 125
Volume gemiddeld 14.032
Volume gisteren 6.525