Macintosh Retail Group « Terug naar discussie overzicht

Macintosh stelt ambitieuze nieuwe doelstellingen

66 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Kahoona1962
0
gerrit 69
0
quote:

Diegy schreef op 9 mei 2014 16:39:

De laat word nu wel helemaal volgezet met grote aantallen.

Geert Schaaij alweer aan het verkopen ! ha-ha

Alle gekheid op een stokje, maar het neerwaarts risico lijkt mij beperkt, want de intrinsieke waarde per aandeel stond in 2013 nog rond de € 8,00 dus daar ligt voorlopig een goede lange termijn steun.

Mvrgr. van Gerrit
Diegy
0
Ben benieuwd of het tot een overname komt en wat het overnamebod zal zijn. Iemand enig idee qua hoogte van eventueel bod?
Kahoona1962
0
een bedrijf wat net een hele strategie wijziging aan het doorvoeren is ... dat zou ik op dit moment niet verkopen ... over 2 jaar kun je er veel meer voor vangen.
Kahoona1962
0
kenmerk van een overname is verhoogde omzet bij de pizzaboeren in de buurt van Maastricht-Airport (waar ze gevestigd zijn) ... dus wellicht kan er iemand uit Limburg voor de deur gaan liggen ?
voda
0
Kurt Staelens nieuwe CEO Macintosh

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Raad van Commissarissen van Macintosh Retail Group nv (MACIN.AE) is voornemens de 44-jarige Kurt Staelens MBA te benoemen tot nieuwe CEO van Macintosh, meldt het concern vrijdag nabeurs in een persbericht.

Macintosh sloot vrijdag 12,5% hoger, na eerder op vrijdag 20% hoger te hebben gestaan. De door Dow Jones geraadpleegde woordvoerder Pat Hunen van het schoenenretailconcern zei "geen aanleiding te zien" voor de forse koersstijging.

Dat het concern op zoek was naar een nieuwe CEO was bekend. Begin april kondigde het retailconcern aan dat huidig CEO Frank de Moor, op 1 augustus het retailconcern voor kleding en doe-het-zelf zaken en e-commerce verlaat, om dan CEO bij parkeerbedrijf Q-Park te worden.

Staelens heeft de Belgische nationaliteit en is thans Vicepresident Sales & E-business bij telecom-bedrijf Belgacom in Brussel.

Henk van Dalen, voorzitter Raad van Commissarissen Macintosh: "Kurt Staelens heeft veel ervaring in verandermanagement, met grote affiniteit voor retail en online. Hij was betrokken bij diverse bedrijven die de consument hoog in het vaandel hebben staan en heeft een sterke focus op veranderend consumentengedrag. Vanuit die kennis en ervaring kan hij mee bouwen aan Macintosh als pure Fashion retailer op basis van het recent gepubliceerde "Rebalancing for profitable growth" programma".

Macintosh zal de benoeming voorleggen aan aandeelhouders in een bijeen te roepen aandeelhoudersvergadering.

Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


[verwijderd]
0
quote:

Kahoona1962 schreef op 9 mei 2014 17:18:

kenmerk van een overname is verhoogde omzet bij de pizzaboeren in de buurt van Maastricht-Airport (waar ze gevestigd zijn) ... dus wellicht kan er iemand uit Limburg voor de deur gaan liggen ?
Waardeloos advies, iedereen weet dat de overnemende partij Mexicanen of Chinezen zullen zijn. Bij de Taco Hut en de Lange Muur posten is veel nuttiger.
En een overname door Apple behoort ook tot de mogelijkheden. De iWatch schijnt iets met de gezondheid te doen. --> hardlopen, schoenen. Kan gelijktijdig met de overname van TomTom gebeuren, zodat de GPS modules aan de schoenen gekoppeld kunnen worden.
[verwijderd]
0
Pff krijg ik thuis te horen waarom ik niet verkocht heb aangezien ons koersdoel behaald was, luister ik een keer is het weer niet goed ;)
De komende tijd maar even uitstappen en proberen lager weer in te stappen een overname zie ik zo snel niet gebeuren.
Kahoona1962
0
quote:

bobb- schreef op 9 mei 2014 20:19:

Pff kreeg ik thuis te horen waarom ik niet verkocht heb aangezien ons koersdoel behaald was, luister ik een keer is het weer niet goed ;)
hahaha ... scheelt je anders weer een zaterdagje shoppen, en een stapel damesschoenen erbij :-) ... dat was dan wel weer goed geweest voor de omzet van Macintosh ;-)
[verwijderd]
0
Kurt Staelens heeft gelijk zijn eerste klus: (Onderstaande geleend van de voorpagina hier op iex die het weer geleend hebben bij het NRC)

Quote:
Macintosh oogt al een tijdje rijp voor een overname, door een avontuurlijke private-equityfinancier bijvoorbeeld. Het moment is ook geschikt omdat bestuursvoorzitter Frank de Moor (aan het roer sinds 1 februari 2003) over enkele maanden vertrekt.

Zijn laatste opgave is met de banken nieuwe afspraken over de financiering maken. Een nieuwe eigenaar die een ervaren topman meebrengt kan die onderhandelingen versnellen. Een overnamepoging is des te gemakkelijker omdat twee vermogensbeheerders samen bijna 40 procent van de aandelen bezitten.

Zij zijn verzekeraar Delta Lloyd en gelieerde beleggingsfondsen en een investeringsmaatschappij van de familie Blokker (van de gelijknamige winkels en nog veel meer). Het toeval wil dat juist nu topbelegger Alex Otto van Delta Lloyd overstapt naar de investeringsclub van de familie Blokker.

Het slotstuk van Macintosh regisseren is een aanlokkelijke start voor deze ondernemende belegger.
[verwijderd]
0
Kahoona1962
0
quote:

bobb- schreef op 9 mei 2014 20:30:

Kahoona1962, we kopen toevallig wel altijd schoenen bij de manfield ;)
goed bezig ! ... de "korting" krijg je dan later in de vorm van een stijgende beurskoers :-)
voda
0
'Macintosh kan externe ceo goed gebruiken'

MAANDAG 12 MEI 2014, 10:54 uur | 127 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Macintosh kondigde vrijdag aan de Belg Kurt Staelens te willen benoemen als nieuwe bestuursvoorzitter. Het is sowieso heel goed dat het bedrijf een naam kan aankondigen, vindt analist Tijs Hollestelle van ING.

Volgens de analist is in ieder geval positief dat Staelens veel ervaring lijkt te hebben in “verandermanagement”, zoals het bedrijf zelf aankondigde en met de uitbouw van onlineverkopen. “Daar heeft het bedrijf nu wat aan.”

Een marktvorser die anoniem wil blijven voegde hier aan toe dat het vooral belangrijk is dat Staelens van buiten het bedrijf komt. Hij kan dan met een frisse en nieuwe blik kijken naar de positionering van de onderneming, de formules en het onlinevraagstuk.

Koerssprong

Over de koerssprong die het aandeel Macintosh nog ver voor de aankondiging van de keus voor een nieuwe topman maakte, wil de anonieme analist niet speculeren. De stijging kan goed te danken zijn aan het positieve bericht over het bedrijf van investeerder Geert Schaaij van eerder op de dag. Macintosh sloot vrijdag met een koerswinst van 12,5 procent, terwijl het bericht over Staelens nabeurs naar buiten kwam. “Het aandeel heeft heel weinig gepresteerd de afgelopen tijd. Als het dan een keer op gang komt, kunnen de uitslagen groot zijn”, aldus de maktvorser.

Maandag rond 10.40 uur noteerde het aandeel 1,2 procent lager op 8,95 euro.
Kahoona1962
0
En die weg is ingezet vandaag. Wel lullig voor Beursgenoten die op 9,50 gekocht hebben.
Diegy
0
Geert Schaaij is zondag in business class. En reken maar dat hij dit aandeel gaat promoten. Ook speelt er echt wel iets bij Macintosh als je naar het volume kijkt van vorige week en begin deze week. Er werden vorige week enorm grote pakketten aandelen gekocht op 9,50. Zal niet lang meer duren voordat er een bod op Macintosh gedaan word. Lees zelf de berichten maar na. Ben benieuwd wat Geert Schaaij er zondag over gaat zeggen.
[verwijderd]
0
Duidelijk van graai, 86 miljoen aan compensabele verliezen dus voorlopig geen winstbelasting.

ING gaat uit van 80, bg van 30 miljoen voor Kwantum, ING ziet dus 2 euro meer per aandeel binnenkomen en toch een hold op 8 euro, vreemd aangezien dan de schulden weg zijn en de rentebetalingen wegvallen.
66 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  16 apr
 Germany40^ 17.760,40 -0,03%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.927,07 +0,21%
 US30^ 37.794,75 0,00%
 Nasd100^ 17.714,17 0,00%
 US500^ 5.049,49 0,00%
 Japan225^ 38.426,12 0,00%
 Gold spot 2.384,15 +0,04%
 EUR/USD 1,0622 -0,03%
 WTI 84,74 -0,38%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%