Philips « Terug naar discussie overzicht

PB

2.101 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... 102 103 104 105 106 » | Laatste
voda
0
Philips in de rode cijfers - 2e update

(2e update van eerder gepubliceerd bericht 'Philips in de rode cijfers' om meer informatie, commentaar CEO en actuele koers toe te voegen)

Door Ben Zwirs

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Philips nv (PHIA.AE) is in het derde kwartaal van dit jaar in de rode cijfers beland, vooral door de tijdelijke sluiting van een scannerfabriek in Cleveland en vanwege een voorziening voor een hoge boete in een Amerikaanse patentzaak. Zoals eerder aangekondigd werd vooral bij Healthcare pijn geleden.

Chief executive Frans van Houten spreekt in een toelichting van een uitdagend 2014 met diverse eenmalige lasten. "We zijn niet tevreden met onze algemene prestatie in het derde kwartaal. We hebben te maken met aanhoudende zwakte in een aantal markten, zoals China en Rusland."

Ook wijst de CEO op een ongunstige rechtbankuitspraak in de VS in de patentzaak met Masimo, waartegen Philips in beroep gaat. Een lichtpuntje is dat de productie in de faciliteit in Cleveland weer wordt opgevoerd.

Philips herhaalde dat de aangepaste winst voor rente, belasting en amortisatie (EBITA) in het tweede halfjaar naar verwachting licht lager zal zijn dan een jaar terug. Wat daar exact onder wordt verstaan, wil de CEO niet uit de doeken doen.

Vorig jaar realiseerde Philips in een 'sterk vierde kwartaal' een aangepaste EBITA van EUR915 miljoen, ofwel 13,5% van de omzet, en voorlopig staat het technologiebedrijf voor de tweede helft van 2014 door de prestaties in het derde kwartaal op een min van EUR100 miljoen op EBITA-niveau.

Gaat Philips dat deels goedmaken in de laatste drie maanden, zoals de outlook lijkt te suggereren? "Laten we dat hopen", aldus Van Houten, kijkend naar de orderboeken en een naar verwachting goed kwartaal voor consumentenelektronica, dat bij feestdagen als kerst en Thanksgiving profiteert van het geven van geschenken als scheerapparaten.

De omzet over het derde kwartaal daalde nominaal met 1% tot EUR5,547 miljard van EUR5,595 miljard in het derde kwartaal van 2013. Autonoom was sprake van een vlak cijfer.

Onder de streep staat een nettoverlies toe te rekenen aan aandeelhouders van EUR104 miljoen, vergeleken met een winst van EUR282 miljoen een jaar terug, vooral vanwege een voorziening van EUR366 miljoen voor de boete voor het schenden van patenten in de medische technologie en vanwege afschrijvingen op de voorraad van EUR49 miljoen in verband met de kwestie in Cleveland.

De gerapporteerde winst voor rente, belasting en amortisatie (EBITA) kwam uit op EUR7 miljoen negatief van EUR564 miljoen positief in 2013. De geschoonde EBITA bedroeg EUR536 miljoen vergeleken met EUR636 miljoen een jaar terug.

Bij Healthcare, de grootste tak van het technologiebedrijf, liep de omzet nominaal met 1% terug tot EUR2,234 miljard. Autonoom was sprake van een toename van 1%. De EBITA daalde tot EUR151 miljoen negatief van EUR329 miljoen positief, vooral door de tijdelijke sluiting van de productiefaciliteit in Cleveland en de patentboete.

De vergelijkbare orderinstroom voor apparatuur liet een lage enkelcijferige daling zien. In opkomende markten was sprake van een hoge enkelcijferige toename, terwijl in West-Europa een middelhoge enkelcijferige groei werd behaald. In andere volwassen regio's was daarentegen sprake van een dubbelcijferige krimp.

Lighting zag de omzet in het derde kwartaal zowel autonoom als nominaal met 1% dalen tot EUR2,056 miljard. De EBITA nam af tot EUR162 miljoen van EUR177 miljoen in 2013. De LED-verkopen namen met 28% toe in het tweede kwartaal en maken nu 40% uit van de totale omzet bij Lighting, tegen 30% een jaar eerder.

De keerzijde van de sterke groei van LED-verkopen, is de teruggang bij conventionele verlichting, waar de verkopen het afgelopen kwartaal met 14% afnamen.

De verzelfstandiging van de Lighting-onderdelen Lumileds en Automotive, zoals eind juni werd aangekondigd, ligt volgens Van Houten op schema en kan naar verwachting in de eerste helft van 2015 worden voltooid. Er is volgens de CEO veel interesse voor de onderdelen en bovendien hebben ze de afgelopen tijd goed gepresteerd en marktaandeel gewonnen.

De interesse die tot dusver is getoond lijkt te wijzen op financiele investeerders, maar ook een strategische koper wordt niet uitgesloten, zegt Van Houten. Een beursgang is momenteel niet aan de orde, geeft hij aan.

Over de waarde van de onderdelen doet Van Houten geen precieze uitspraken, maar herhaalt dat het om 'zeer waardevolle bedrijven' gaat.

Philips houdt vast aan het behalen van de financiele doelen van 2016, zoals een gerapporteerde EBITA-marge van 11-12% voor de groep, een vergelijkbare omzetgroei van 4-6% per jaar en een rendement op geinvesteerd kapitaal (ROIC) van meer dan 14%.

Vorige maand maakte Philips bekend het bedrijf op te splitsen in een gezondheidstechnologiebedrijf, bestaande uit de huidige divisies Healthcare en Consumer Lifestyle, en verlichtingsconcern Lighting solutions.

Van Houten erkent dat hij daarmee de markten heeft verrast. Het is de bedoeling dat het gediversifieerde technologiebedrijf zoals dat nu bestaat slagvaardiger en doelgerichter wordt.

De opsplitsing van Philips is de grootste herstructurering die Van Houten initieerde sinds zijn aantreden in april 2011. Eerder werd al in stappen afscheid genomen van de verlieslatende tv-activiteiten en eerder dit jaar werden de audio, video en multimedia-onderdelen verkocht. In een verder verleden werd ook al afstand genomen van de chipsector, waar Philips actief was via een belang in chipmachinemaker ASML en chipproducent NXP.

Op de beurs staat Philips maandag onder druk. Omstreeks 15.00 uur is het aandeel met een verlies van 3,9% e e n van de sterkste dalers in de AEX, die ruim 1% omlaag gaat.

Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

voda
0
Analisten over Philips

MAANDAG 20 OKTOBER 2014, 09:39 uur | 6800 keer gelezen

Philips heeft in het derde kwartaal een nettoverlies geleden van ruim 100 miljoen euro. Het bedrijf bleef de afgelopen kwartaal last houden van de marktomstandigheden in onder andere China en Rusland. Topman Frans van Houten zei ontevreden te zijn over de resultaten in het derde kwartaal. Belegger.nl zet de analistenreacties op een rij.

Jos Versteeg, aandelenanalist bij Theodoor Gilissen wijst erop dat Philips tijdens de Capital Markets Day op 23 september al had gewaarschuwd voor het resultaat. ‘Er is daarbij uitgebreid gesproken over de markten en de kwartaalcijfers bieden dan ook weinig nieuws’, vertelt Versteeg.

Theodoor Gilissen herhaalt naar aanleiding van het nieuws het Aanbevolen-advies met een koersdoel van 31 euro. De koersval van de afgelopen weken biedt volgens Theodoor Gilissen een mooi instapmoment.

Healthcare

Analisten van de Rabobank vinden voor de resultaten bij Consumer Lifestyle en Lighting tegenvallen. De Rabobank wees vooral op het ebita-resultaat bij Consumer Lifestyle, dat 15 procent lager was dan verwacht. Verder was de autonome omzetgroei daar met 5 procent wat minder dan verwacht. Ook bij Lighting miste de ebita de voorspelling met 15 procent en viel de verkoopontwikkeling tegen.

De bank was positiever over Healthcare, waar de autonome omzetgroei van 1 procent beter was dan verwacht. Ook de orders vielen bij dat onderdeel mee, aldus de analisten. Analisten van de Rabobank handhaven een Kopen-advies voor het aandeel Philips.

voda
0
Philips krijgt wind weer in de rug - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De aangepaste EBITA van Philips (PHIA.AE) over het derde kwartaal is licht lager dan verwacht, vooral vanwege divisies Consumer Lifestyle en Lighting, maar het bedrijf krijgt de wind weer in de rug, stelt ING. De impact van de wisselkoersen wordt positief vanaf het vierde kwartaal, de productie in Cleveland wordt weer opgevoerd en Consumer Luminaires Europe en Professional Lighting Solutions US schrijven weer zwarte cijfers, verklaart de analist. Ook zijn de afsplitsingsplannen van Philips een katalysator. Vanuit dat perspectief merkt de analist op dat het onderdeel dat het eerst wordt verzelfstandigd, Lighting Components, sterk heeft gepresteerd met een dubbelcijferige omzetgroei bij Lumileds en een middelhoge omzetgroei voor Automotive. Daarom verwacht ING dat het momentum voor Philips gaat keren. Het advies luidt buy met een koersdoel van EUR29. Omstreeks 10.05 uur noteert het aandeel 3,5% lager op EUR21,30, terwijl de AEX met 1% daalt. (BTZ)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Cijfers Philips aan de licht kant - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De kwartaalresultaten van Philips (PHIA.AE) over het derde kwartaal zijn aan de lichte kant, vindt Rabobank. De aangepaste EBITA van EUR536 miljoen is slechts licht lager dan de verwachte EUR544 miljoen, maar de onderliggende kwaliteit is zwak bij zowel Consumer Lifestyle als bij Lighting, zeggen de analisten. CL stelde teleur met zijn autonome groei en EBITA, en dat was ook het geval bij Lighting. De autonome groei bij Healthcare was met zijn 1% een meevaller en ook de orderinstroom was minder slecht dan verwacht, vervolgen ze. Rabo heeft voor Philips een buy-advies met een koersdoel van EUR29. Maandag omstreeks 9.45 uur noteert het aandeel 3,1% lager op EUR21,38, terwijl de AEX met 0,7% daalt. (BTZ)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Onderliggende resultaten Philips zwakker dan verwacht

21 oktober | 9:55

Philips (Kopen) rapporteerde deze week zijn derdekwartaalcijfers. De onderliggende resultaten waren zwakker dan verwacht. Op groepsniveau waren de omzet en het bedrijfsresultaat (EBITA) echter min of meer in overeenstemming met de verwachtingen.

Op divisieniveau waren de resultaten van Healthcare volgens verwachting. Bij Lighting en Consumer Lifestyle vielen de resultaten echter tegen. Er was sprake van een tekort van €46 miljoen. De bedrijfsresultaten waren respectievelijk 12 en 14% lager dan verwacht. Bij IG&S, een andere divisie, was het bedrijfsresultaat €36 miljoen hoger dan verwacht. Door dit resultaat kwam het totale bedrijfsresultaat toch dicht in de buurt van de consensus.

De omzet van Philips als geheel was met €5,55 miljard volgens verwachting. De vergelijkbare omzetgroei kwam uit op 0%, waar 1,5% werd verwacht. De verwachting voor het aangepaste bedrijfsresultaat was €544 miljoen. Met €536 was het resultaat in lijn met de verwachtingen. De aangepaste EBITA-marge kwam uit op 9,7%, waar 9,8% de consensus was. Het nettoverlies kwam over het hele kwartaal uit op €103 miljoen, waar een winst van €169 miljoen de consensus was. De nettowinst werd beïnvloed door een patentboete voor de uitspraak in de Masimo-zaak. Verder was de vrije kasstroom erg sterk met €166 miljoen.

In markten als China en Rusland blijft Philips last houden van lastige marktomstandigheden. Anderzijds is het positief dat bij de Cleveland-faciliteit het tempo weer wordt opgevoerd. Voorheen had de faciliteit namelijk een negatieve impact op Healthcare-divisie. Philips herhaalt de verwachten zoals die zijn geuit tijdens de Capital Markets Day op 23 september. Voor het bedrijf als geheel gaat Philips voor het tweede halfjaar uit van een aangepaste EBITA die licht lager uitkomt in vergelijking met dezelfde periode in 2013. Philips richt zich op de financiële doelstellingen voor 2016. Hiervoor wil het bedrijf een CAGR (samengesteld jaarlijks groeipercentage) van 4 tot 6% verwezenlijken en een EBITA-marge van 11 tot 12%.

De resultaten van de belangrijkste divisie, Healthcare, kwamen overeen met de verwachtingen. Desondanks zien wij de gegeven update als zwakker dan verwacht door de kwaliteit van de aangepaste EBITA. Hierbij spelen meerdere factoren een rol. Onder andere de winstwaarschuwing die Philips gaf voor Healthcare is van invloed. Ook de aankondiging van de afsplitsing van de Lighting-activiteiten speelt een rol. Wij hebben voor Philips een Kopen-advies. Ons positieve scenario is echter opnieuw uitgesteld. Philips behoort daarom niet tot onze favorieten uit de industriële sector. Het is goed dat Philips de verlichtingsdivisie Lighting zal afsplitsen, maar de vooruitzichten voor Healthcare blijven gematigd.

www.abnamro.nl/nl/prive/beleggen/beur...
craasie
0
Waarom nu niet gewoon dat bedrijfje "MASINO" kopen?? beurswaarde plm. 1 miljard! (betalen ze de boete van 500 miljoen aan hun zelf)
Wat zijn het ook oplichters daar bij PHILIPS de een naar andere boete komt binnen, opgeteld de laatste 4 jaar bijna 1,50 miljard euro! en er komen er nog een paar??? kartelvorming TVs en verkoop audio.
En wat opvalt boetes komen steeds na dat ze een bedrijfsonderdeel hebben verkocht....
Laat Kleisterlee zijn zgn bonus even terug betalen (die hij kreeg bij verkoop NXP)
verkocht voor 18 dollar p/a nu 70 dollar en philips alsnog een boete.
voda
0
Philips schikt patentzaak met led-concurrent

WOENSDAG 5 NOVEMBER 2014, 09:57 uur | 1233 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft een schikking getroffen in een patentzaak tegen Schréder, een Belgische branchegenoot op het gebied van led-verlichting. Dat maakte het elektronicaconcern woensdag bekend.

Schréder verkocht in de Verenigde Staten led-lampen die inbreuk maakten op patenten van Philips. Het Nederlandse bedrijf begon daarom in mei een gerechtelijke procedure tegen zijn concurrent, waar echter door de schikking een einde aan komt. Financiële en inhoudelijke details over de overeenkomst werden niet vermeld
voda
0
Philips trekt 21,8 mln aandelen in

AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Philips nv (PHIA.AE) heeft de intrekking van ruim 21,8 miljoen eigen aandelen afgerond, meldt het concern woensdag.

In totaal trok het bedrijf 21.837.910 aandelen in, waarmee het geplaatst aandelenkapitaal nu uitkomt op circa 934,8 miljoen aandelen.

De ingetrokken aandelen werden als onderdeel van Philips' aandeleninkoopprogramma van EUR1,5 miljard gekocht in de periode van 21 oktober 2013 tot en met 31 oktober 2014, meldt het concern in het begeleidend persbericht.

De aandelen werden teruggekocht tegen een gemiddelde inkoopprijs van EUR24,41 per aandeel.

Philips noteert omstreeks 15.15 uur 1% lager op EUR22,24.

- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


voda
0
Philips sluit fabriek in Terneuzen

WOENSDAG 12 NOVEMBER 2014, 14:01 uur | 1478 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Philips wil de productie van starters voor tl-lampen verplaatsen naar Polen. Dat gaat ten koste van de fabriek van het elektronicaconcern in het Zeeuwse Terneuzen, die in het najaar van 2016 dicht gaat. Zo'n tachtig mensen verliezen daardoor hun baan.

Dat heeft een woordvoerder van Philips woensdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC). Het bedrijf gaat proberen de getroffen werknemers naar ander werk te begeleiden. Het gros van hen zal wel buiten Philips aan de slag gaan, aldus de zegsman.

De vraag naar starters neemt af doordat steeds meer consumenten en bedrijven overstappen op led-verlichting. Daarom moeten de productiekosten omlaag. De fabriek in Terneuzen draait nu nog met winst, maar met de sluiting bereidt Philips zich volgens de woordvoerder voor op een verdere verkoopdaling.

Oost-Europa

De Zeeuwse plaats zag de afgelopen jaren al vaker Philips-banen naar Oost-Europa verdwijnen. Zo besloot het elektronicaconcern al rond de eeuwwisseling de productie van spaarlampen over te hevelen naar Polen, waar de loonkosten lager zijn.

Ook andere vestigingen moesten in het verleden inkrimpen omdat productiecapaciteit naar Polen werd verplaatst. Bij fabrieken van Philips in onder meer Winschoten , Oss en Roosendaal kwamen in totaal enkele honderden arbeidsplaatsen te vervallen.
voda
0
"2,5 miljard euro voor Philips Lighting"

Door Arend Jan Kamp op 12 nov 2014 om 16:45 | Views: 2.788 | Categorie: Beurs vandaag


U ziet de koers recht omhoog speren. Philips heeft een koper voor Lighting volgens Reuters. Hier het orignele bericht, u ziet zo in de ANP-feed vast wel een Nederlands stukje opduiken.

etc. , zie link:

www.iex.nl/Column/141700/25-miljard-e...
[verwijderd]
0
Mocht er een leuke biedingenstrijd ontstaan op de divisie dan kan het interessant worden. Duidelijk dat er veel interesse is - ik ben speculatief ingestapt.

Hier het complete Reuter bericht trouwens:

Nov 12 (Reuters) - Dutch electronics group Philips has attracted bids from several private equity groups for the majority of its lighting components business, up for sale as it focuses on higher-margin activities, several sources said on Wednesday.

Buyout groups including Bain, CVC, CD&R, KKR and Onex handed in indicative offers earlier this week valuing the business at between 2.5 billion euros ($3.1 billion) and 3 billion, the sources said.

The medical electronics-to-coffee machines group, which started making light bulbs 123 years ago, is splitting off its lighting business, whose earnings have been squeezed in a price war in light-emitting diodes (LEDs) kindled by Chinese rivals.

Separately and ahead of a potential spin-off of the division, it has combined its so called Lumileds and its car lights division into a stand-alone company and has mandated Morgan Stanley to find a buyer for the business, with 1.4 billion euros in sales.

Philips has said the lighting components business would be better placed to compete on a standalone basis for outside customers, which currently regard Philips as a rival. It intends to hold onto a minority stake, however, as about a fifth of Lumileds's sales of 500 million are made to the parent.

Profit figures for the business have not been made public but sources said its core earnings or EBITDA are about 290 million euros. Peers such as Hella, Cree and Acuity trade in a range of 5.4 to 13.4 times expected earnings.

Banks are working on debt packages of 870 million to 1 billion euros, or 3-3.5 times EBITDA, a banking source said.

Philips, Morgan Stanley and the buyout groups declined to comment, except for Onex, which was not immediately available for comment. (1 US dollar = 0.8027 euro) (Additional reporting by Claire Ruckin in London and Thomas Escritt in Amsterdam; Editing by David Holmes)
voda
0
Philips en Mediq leveren echografie-apparatuur aan huisartsen

AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Philips nv (PHIA.AE) en Medisch Service Nederland, onderdeel van Mediq, gaan een samenwerking aan voor het leveren en onderhouden van echografie-apparatuur aan huisartsenpraktijken, zo maakt het bedrijf donderdag bekend.

Huisartsen kunnen met de apparatuur straks zelf veelvoorkomende en laagdrempelige diagnostische onderzoeken uitvoeren en hun patienten gerichter behandelen of doorverwijzen naar een specialist, licht Philips toe. Ze kunnen echografie inzetten bij patientenonderzoek in de buikstreek zoals maag, lever en darmen.

Voor Philips betekent de samenwerking een nieuwe stap in de eerstelijnszorg in Nederland. "Samen kunnen de organisaties de groeiende groep huisartsen die gebruik wil maken van echografie in hun praktijk voorzien van professionele dienstverlening met de nieuwste technologieen, onderhoud en training", stelt het concern.

Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com

voda
0
FDA: fout in beademingsapparatuur Philips

DONDERDAG 20 NOVEMBER 2014, 07:39 uur | 1136 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse keuringsdienst FDA heeft gewaarschuwd voor beademingsapparatuur van Philips Respironics waarvan de stroom mogelijk kan uitvallen. De apparaten worden vooral in ziekenhuizen gebruikt. Dat maakte de FDA donderdag bekend.

Het betreft de apparaten van het type Esprit V1000 en V200 die gebruik maken van de zogeheten derde generatie accu's die zijn vervaardigd tussen december 2012 en juli 2014. Gebleken is dat er apparaten zijn die kunnen uitvallen bij het gebruik van netstroom of na het terugschakelen van de accu op netstroom.

Er zijn vooralsnog geen meldingen geweest van overlijden of ernstig letsel als gevolg van de problemen. Philips had alle klanten op 17 september met spoed geïnformeerd over de problemen en zegt de apparaten te vervangen.
voda
0
Philips ziet brood in beheer medische data

DONDERDAG 27 NOVEMBER 2014, 14:53 uur | 756 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Naast technologie spelen data en communicatie een steeds belangrijkere rol in de gezondheidszorg. Philips gaat zich de komende jaren op dat terrein sterker profileren. Waar het technologieconcern zich tot voor kort beperkte tot de levering van scanapparaten aan ziekenhuizen, gaat het steeds meer in totaaloplossingen denken, zei topman Frans van Houten donderdag.

De apparaten die Philips levert om diagnoses te stellen, zullen meer met elkaar gaan communiceren. De data die daaruit voortkomt, moet snel en efficiënt beschikbaar komen voor zowel artsen als patiënten. Dat leidt tot snellere en betere diagnoses en efficiëntere behandelmethoden waardoor mensen minder lang in het ziekenhuis hoeven te liggen.

De zorgsector zelf vraagt om zo'n benadering. “Ziekenhuizen vragen ons niet meer om een apparaat te maken of software te schrijven, maar om ze te helpen een probleem op te lossen. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat een patiënt met een hersenbloeding binnen negentig minuten kan worden geholpen. Dat begint met een snelle en soepele uitwisseling van gegevens tussen ziekenhuis en ambulancepersoneel.”

Zorg op afstand

Ook in de nazorg en preventie dicht Philips uitwisseling van data een grote rol toe. “We zullen moeten leren leven met kanker en hart- en vaataandoeningen als chronische ziektes”, zei Van Houten. Daarbij kunnen artsen met de juiste informatie bij de hand ook veel zorg leveren op afstand, zonder dat een patiënt fysiek naar het ziekenhuis hoeft te komen.

Van Houten ziet ook andere bedrijven die leven van het verzamelen van gegevens naar de medische sector kijken. “De vraag is: vertrouwt u eerder Google of Philips met gegevens over uw gezondheid”, zei hij, verwijzend naar de aanzwellende kritiek op het privacybeleid van de zoekmachinegigant. Wel erkent hij dat privacy en beveiliging kwesties zijn die ook bij Philips om aandacht vragen.

Philips betrekt de concurrentie overigens bij zijn plannen. “Het wordt een open platform waar ook andere partijen mee aan de slag kunnen”, zei Van Houten. “Ziekenhuizen willen niet vastzitten aan één leverancier.”
voda
0
Philips en Nintendo begraven strijdbijl

DINSDAG 2 DECEMBER 2014, 10:22 uur | 1333 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft een overeenkomst gesloten met Nintendo over het gebruik van gepatenteerde technologieën. Daarmee komt een einde aan het geschil van Philips met de Japanse spelcomputerfabrikant, zo werd dinsdag bekendgemaakt.

Philips sleepte Nintendo de afgelopen jaren in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten voor de rechter omdat het Japanse bedrijf technologie van het Nederlandse bedrijf gebruikt in zijn Wii-spelcomputers. Philips eiste een schadevergoeding en een verbod op de verkoop van de producten van Nintendo waarin de techniek is gebruikt. In juni stelde een Britse rechter Philips in het gelijk.

Philips en Nintendo hebben nu afgesproken elkaar licenties te verlenen voor delen van hun octrooiportefeuilles. Financiële details van de overeenkomst werden niet bekendgemaakt.
bossbelegger
0
Liberum Capital geeft koopadvies (Buy) voor Philips Koninklijke

dinsdag 2 december 2014 - 23:00u -

Liberum Capital geeft koopadvies (Buy) voor Philips Koninklijke met een koersdoel van € 32,00.

bossbelegger
0
Independent Research herhaalt het koopadvies voor Philips Koninklijke

woensdag 3 december 2014 - 23:00u -

Independent Research verhoogt het koersdoel van Philips Koninklijke naar € 28,00 van € 26,00. Het koopadvies van dinsdag 21 oktober 2014 wordt herhaald.
voda
0
Philips draait warm voor 2015

NICO BAKKER | VRIJDAG 12 DECEMBER 2014, 09:21 uur | 1950 keer gelezen |

Het Aandeel Philips heeft dit jaar slecht gepresteerd. Waar de koers in januari nog op ruim 28 Euro stond, staat er momenteel minder dan 24 euro op het bord. Toch indiceert mijn Maand Marktlens dat Philips komend jaar wel eens tot de outperformers op het Damrak kan behoren. Een opmars naar 33 euro is zelfs niet uitgesloten.

Kijkt u met mij mee waarom Philips warm draait voor een mooi 2015.

Positieve ondertoon

Vanaf het moment dat de blauwe gemiddeldelijn opwaarts werd gekruist in medio 2012, bevindt Philips zich in een uptrend op mijn maandgrafiek. De stieren werkten zich gestaag op van krap 18,00 Euro naar een top op ruim 28,00 in januari van dit jaar. Vanaf dat niveau is een correctiebeweging gestart richting de 55 SMA lijn. Met een spike-bodem op 20,69 is de lange termijn uptrend keurig gevalideerd en is in november jongstleden de uptrend weer hervat. Mijn swingteller sprong vorige maand immers op +1 en ook de RSI staat weer boven de 50-lijn. Op mijn lange meetlat is dit dan ook goed voor een UP-status. Een gestage opmars richting de rode lijn op 25,42 is in het begin van 2015 waarschijnlijk. Om de uptrend aansluitend een flinke impuls te geven, zal de rode streep aan de kant moeten worden gezet. Als de spelers hier in slagen, komt er direct potentieel vrij naar ruim 28,00, de top van eerder dit jaar. Als in 2015 ook dit weerstandniveau sneuvelt, is er zelfs ruimte om naar de top van 2007 op ruim 33,00 op te stomen. De indicatoren herbergen veel potentieel, maar de voorwaarde is wel dat de rode lijnen in het veld aan de kant worden gezet. Het positieve scenario is valide zolang de koers boven de steunzone op 22,00 noteert.

Drietrapsraket

De maandgrafiek ligt er aantrekkelijk bij, maar hoe gaat u om met het lijnenspel? Ik doe de volgende coaching aanbeveling. U doet reeds wat aankopen om mee te liften richting de rode lijn op 25,42. Als deze Weerstand wordt geslecht, breidt u uw kooppositie verder uit en dat doet u opnieuw als ook de rode lijn op ruim 28,00 wordt gebroken. Op die manier speelt u uitstekend in op de kantelpunten op de grafiek en past u prima de Money Management regels toe. Op naar een mooi 2015 voor de Flippen.

www.belegger.nl/column/2659003/philip...
[verwijderd]
0
Philips binnen op 22,60. Kan mogelijk nog wat lager, maar een stijging van een paar euro de komende weken is veel waarschijnlijker.
[verwijderd]
0
Mooie overname voor Philips en zo even betaald uit de achterzak...we gaan naar 25 plus...
2.101 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... 102 103 104 105 106 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 18,850
Verschil -0,045 (-0,24%)
Hoog 18,930
Laag 18,575
Volume 2.144.401
Volume gemiddeld 2.000.692
Volume gisteren 1.751.071