Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Amerika, de ondergang van een empire.

936 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 43 44 45 46 47 » | Laatste
atitlan
0
Nee mjmj, toen ik vaststelde dat de Vietnam tracker in een jaar zeker 20% achterliep op de feitelijke sterke performce van de Vietnamese beurs en valutaontwikkeling, ben ik daar snel uitgestapt.

Want de manier waarop in Londen met die tracker "gespeeld" werd, houd ik voor erg dubieus en schandalig... 20% afwijking is gewoon niet normaal en nadat ik het mutatiealgoritme bij footsie bestudeerde wist ik: wegwezen.

Zij die in London en elders kunnen front runnen op dat algoritme (simpel gezegd: wat enorm is gedaald, daarom een te onbetekend belang vormt, uit de portfolio gooien, daarvoor in de plaats wat daarvoor het meest gestegen is opnemen) lopen (en wel ten koste van de trackerbeleggers) risicoloos binnen. Heel dubieus wat ook Deutsche Bank met deze producten flikt.
jrxs4all
8
quote:

atitlan schreef op 2 januari 2015 10:02:

De nog aanwezige Amerikaanse welvaart (die buitengewoon asociaal is verdeeld) is vooral gebaseerd op factoren als onjuiste wisselkoers, marketing en waarderingsimperfecties.
Ach guttegut, het is allemaal manipulatie ;-)

En die foute visie over Vietnam was bij nader inzien geen foute visie, maar ook manipulatie.

Net als die desastreuze voetbalpennystocks, weer manipulatie!

Telkens manipulatie en het treft altijd hetzelfde slachtoffer, ik bijvoorbeeld heb er nog nooit last van gehad. Dat is toch heel toevallig! Je bent wel een pechvogel zeg....
atitlan
1
vieze posting weer JR.. (breek zo je integriteit maar verder af)

-> Vietnam maakt aantoonbaar wel degelijk de positieve ontwikkelingen door, die in het bijzonder jij op basis van oude statistiekjes het felst bestreed.
Ook was er de door mij beredeneerde trendbreuk bij de daarvoor al maar dalende wisselkoers, iets wat jij in 2011 niet voor mogelijk hield.
(en dat ongerijmde gedrag van de tracker is een feit.. dat kun je ook zelf gemakkelijk vaststellen)

-> de voetbalsector idem, dat was -en weer vooral op basis van oude koeien- geen serieuze assetklasse volgens jou, .. desondanks kwam ook daar de afgelopen jaren de enorme omslag.

en zo kan ik doorgaan

maar tegen je verlies kun je niet.. dan maar liever een combinatie van leugenachtig en onder de gordel he
Ed Verbeek
0
Voor de Amerikagelovigen die nog steeds niet door hebben dat de overlevingsstrategie van de V.S. inderdaad gebaseerd is op manipulatie: www.youtube.com/watch?v=F6TGkpi_vVE

Daarin vanaf minuut 20:20 ook een goed beeld hoe Obama zich heeft laten opkopen door Wallstreet. Hoezo democratie?
Fred 62
1
AMERIKA.

Prachtig land voor jong en oud , heerlijke vakantie's
Lekker rondtoeren in een dikke Amerikaan , goed en overvloedig eten.
Mooie parken , en natuurlijk lekker gokken in Vegas met aansluitend
een heli vlucht Grand Canyon.

Doet me niets wat ze gedaan hebben of gaan doen.
Ik kom ook nog steeds in Duitsland.

mvg

Fred
Ed Verbeek
1
quote:

jrxs4all schreef op 2 januari 2015 10:40:

[...]
die foute visie over Vietnam was bij nader inzien geen foute visie, maar ook manipulatie.
"foute visie over Vietnam"

????
Volgens de schatting van het IMF
(zie en.wikipedia.org/wiki/List_of_countri... )
is de koopkracht van het GDP van 2010 t/m 2014
van de V.S. gestegen met 16%
en die van Vietnam gestegen met 33% - ruim 2x zoveel dus als de V.S.

Van 2000 t/m 2014 groeide dat
voor de V.S. met 68%
en voor Vietnam met 219% - ruim 3x zoveel dus als de V.S.

Ach ja, ik begrijp dat het voor Amerikagelovigen moeilijk is de feiten onder ogen te zien, maar helaas behoort ook het manipuleren van de feiten tot hun standaardrepertoire
en betonen ze zich slechte verliezers.
benito c.
2
Ik behoor tot de mensen, die eerst een groot fan was van de VS , maar ook langzaamaan kritischer ben gaan kijken. Trigger daartoe waren de leugens die gebruikt zijn om Irak aan te vallen. Naar mijn overtuiging om de petrodollar te verdedigen.
Voor een belegger is het relevant naar ontwikkelingen in de wereld te kijken en zeker te volgen welke strategie de VS heeft. Als de VS Rusland op de knieen wil krijgen, door boycotmaatregelen en door het omlaag drukken van de olieprijs via zijn vazal Saoedi Arabie, is dat voor bezitters van aandelen in Russische bedrijven en bezitters van oliegerelateerde aandelen van groot belang.Zo heb ik in het najaar afscheid genomen van alle genoemde aandelen, zodat grote verliezen mij daar bespaard zijn gebleven.
Ik ga hier niet meedoen aan welles-nietes discussies, maar voor degenen die ook denken dat ontwikkelingen in de wereld en met name wat betreft de VS relevant zijn:

www.paulcraigroberts.org/
bdj
2
Ik ben net weer terug van 2 weekjes Amerika bij een doorsnee gezin (man,vrouw, 2 kinderen, 3 v8 trucks, wapens en een >3000sq ft huis) en daar gaat het prima. De hele omgeving wordt vol gebouwd met nieuwe huizen. Restaurants, winkels en meer schieten uit te grond, zeker ten opzichte van vorig jaar.

Volgens mij zijn het vooral Europeanen (zoals Ed) die zich druk maken over het 1% verhaal en de verdwijnende middenklasse. Onderbouwd met allerlei links en meningen van anderen zien deze mensen niet dat Europa straks door *alle* bovengenoemde landen links en rechts wordt ingehaald. Het beste jongetje van de klas (=wereld) gaat straks ten onder aan zijn eigen succes.

Ik zou de generatie na mij (rond de 20) zeker aanraden zijn kansen ergens anders te zoeken (US,CA,AU,NZ) om de voorkomen dat zij straks de laatste zijn die het sociale beleid gaan betalen.
jrxs4all
1
quote:

benito c. schreef op 2 januari 2015 12:40:

Als de VS Rusland op de knieen wil krijgen, door boycotmaatregelen en door het omlaag drukken van de olieprijs via zijn vazal Saoedi Arabie, is dat voor bezitters van aandelen in Russische bedrijven en bezitters van oliegerelateerde aandelen van groot belang.Zo heb ik in het najaar afscheid genomen van alle genoemde aandelen, zodat grote verliezen mij daar bespaard zijn gebleven.
Ik ga hier niet meedoen aan welles-nietes discussies, maar ...
Nou ja, stiekem wel een heel klein beetje. Maar het zeer terechte punt wat je maakt met die Russische/olie aandelen geeft al aan dat het geen welles-nietes discussie is.

Beleggen is geen jurysport, alleen het resultaat telt en dat is objectief. Zit je fout, dan zit je fout. Smoesjes tellen niet (ik bedoel jou niet hoor).

Voor sterke economische groei met daaraan gekoppeld winstgroei, hogere beurzen en een sterke munt moet je toch echt in Amerika zijn. Op zich ook logisch, want bij elke recessie die we meegemaakt hebben gaat het herstel daar sneller dan in Europa. Tot uiteindelijk die sterke Amerikaanse economie de Europese ook weer uit het slop trekt. Op eigen kracht kan het oude vermoeide en verdeelde Europa dat nooit.

Wie zijn geld de afgelopen 5 jaar in die prachtige Vietnamese beurs in dat land met die enorme groei had gestopt had er in euro net iets meer dan een procentje winst per jaar aan overgehouden. In de Eurozone 7% per jaar en op de Amerikaanse beurs was dat bijna 20% per jaar geweest.

En dat is een feit en geen welles-nietes.
[verwijderd]
0
Enkele voorspellingen uit het verleden

www.npogeschiedenis.nl/nieuws/2014/de...

15. De algemene toestand van de wereld in 2015

Op 29 februari 1992 sprak Amigoe met Eli Pieters, helderziende en kruidengenezer. Hij woonde toen al veertig jaar in New York, maar is geboren op Curaçao. Pieters kwam met een voorspelling voor het jaar 2015.

“Amerika zal net zo verdeeld zijn als de Sovjetunie. Florida wordt Spaans-onafhankelijk. Ook het gebied California, San Francisco wordt onafhankelijk. Weet je wie daar gaan overheersen? De Japanners en Chinezen. In een deel van Texas zullen de Indianen terugkeren.

En de zee? De Japanners zullen de controle hebben over de hele zee. Zij zullen meer oorlogsschepen hebben dan wie dan ook. In Australië kunnen in het jaar 2000 geen mensen meer wonen door de verpeste atmosfeer. Om er te overleven zouden ze onder de grond moeten wonen. Wat je gaat zien is dat de bewoners terugkeren naar Europa."

NPO Geschiedenis herkent de huidige wereld niet in deze voorspelling uit 1992.
Ed Verbeek
1
quote:

jrxs4all schreef op 2 januari 2015 13:11:

[...]
Wie zijn geld de afgelopen 5 jaar in die prachtige Vietnamese beurs in dat land met die enorme groei had gestopt had er in euro net iets meer dan een procentje winst per jaar aan overgehouden. In de Eurozone 7% per jaar en op de Amerikaanse beurs was dat bijna 20% per jaar geweest.

En dat is een feit en geen welles-nietes.
Oei, als Amerikagelovigen zeggen dat ze "een feit" geven, moet je oppassen.
want dat betekent meestal dat er weer flink mee gemanipuleerd is of ronduit gelogen,
zoals ook hierboven het geval is.

"de afgelopen 5 jaar" "de Amerikaanse beurs was dat bijna 20% per jaar"
5 jaar een rendement van 20% geeft cumulatief 249%

Vergelijk daarmee de best renderende ETF's die over diezelfde 5 jaar
de Dow Jones U.S. Broad Stock Market Total Return Index
of de S&P Composite 1500 Index
of de Russell 3000 Index
of de Dow Jones U.S. Index:

- Schwab U.S. Broad Market ETF: 124%
- iShares Core S&P Total U.S. Stock Market ETF: 122%
- iShares Russell 3000 ETF: 122%
- iShares Dow Jones U.S. ETF: 122%
(gerekend in euro's; in dollars was het rendement 105% resp 103%)

Allemaal minder dan de helft van wat Amerikagelovige jrxs ons wil doen geloven.
En dat is een feit en geen welles-nietes :-)))
Jrxs, was het nu domheid of gewoon weer het bekende gelieg en gemanipuleer?
haas
0
Ed Verbeek
0
quote:

atitlan schreef op 2 januari 2015 10:12:

Want de manier waarop in Londen met die tracker "gespeeld" werd, houd ik voor erg dubieus en schandalig... 20% afwijking is gewoon niet normaal en nadat ik het mutatiealgoritme bij footsie bestudeerde wist ik: wegwezen.

Zij die in London en elders kunnen front runnen op dat algoritme (simpel gezegd: wat enorm is gedaald, daarom een te onbetekend belang vormt, uit de portfolio gooien, daarvoor in de plaats wat daarvoor het meest gestegen is opnemen) lopen (en wel ten koste van de trackerbeleggers) risicoloos binnen. Heel dubieus wat ook Deutsche Bank met deze producten flikt.
Hmm, maar over de laatste 3 jaar tot vanmiddag deden:
- DB X-trackers FTSE Vietnam : +37%
- Intereffekt Frontier Vietnam: +49%
- Market Vectors Vietnam: +35%
(alles in euro's)
Dat loopt toch aardig mee de de Ho Chi Minh index zelf: +36% in die periode.
pcrs7
0
quote:

bdj schreef op 2 januari 2015 13:00:

Ik zou de generatie na mij (rond de 20) zeker aanraden zijn kansen ergens anders te zoeken (US,CA,AU,NZ) om de voorkomen dat zij straks de laatste zijn die het sociale beleid gaan betalen.
Je bent bijna overal de sigaar. Social security in de VS is ook een enorm Ponzi scheme. Als je de unfunded beloftes bij elkaar optelt is er een gat van 70 biljoen dollar.
qz.com/111454/the-us-government-has-a...

Als je Kotlikoff mag geloven is het bij elkaar zelfs 222 biljoen dollar. Wat is dat 15 jaar BNP?
www.realclearpolicy.com/blog/2012/12/...

Maar eerlijk is eerlijk in europa zijn we ook zwaar de sigaar.
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 2 januari 2015 15:50:

waarin kan ik het beste beleggen nu,met die aankomende ondergang van USA ?
www.doomsday-preppers.nl/preppen.html

www.facebook.com/doomsdaypreppers

www.doomsdayprepperforums.com/index.p...

www.adn.com/article/20131011/alaskan-...

www.androidhacksandcheats.com/strateg...

www.gunsandammo.com/uncategorized/8-m...

www.shtfplan.com/headline-news/fbi-ra...

Plan van aanpak

Zodra u zich bewust bent van het feit dat we ons willen gaan voorbereiden en u een globaal beeld hebt van wat er kan gebeuren tijdens en na het moment van TSHTF is de volgende stap van een goede voorbereiding het maken van een; plan van aanpak.

In dit plan van aanpak zijn een aantal punten van groot belang. De eerste twee punten zijn in feite al besproken. De overige komen tijdens het maken van een plan van aanpak vanzelf naar voren.

Het maken van een plan van aanpak is niet makkelijk en zal de nodige uren in beslag nemen. Laat u hierdoor niet ontmoedigen maar neem pen en papier (waarschijnlijk computer, beeldscherm en toetsenbord) en begin met noteren van uw sceanrio gevolgd door de gevolgen die uw sceanrio heeft in uw gebied. Noteer alle belangrijke en gevaarlijke plaatsen bij u in de buurt of geef deze aan op een landkaart. Bekijk de eventuele vlucht wegen en realiseert u zich wat u kunt gaan doen. Doe dit van zowel u woon- als wel van uw werk- omgeving.

Zodra het begin er is, kunt u uw doel vastellen. Bepaal voor u zelf wat het doel is van uw voorbereiding. Blijft u nadat TSHTF in uw woning of zoekt u hoger gelegen of een veiliger gebied op?

Wederom niet geheel onbelangrijk, is uw gezinssituatie. De voorbereiding van iemand die op zich zelf is aangewezen, verschillen aanzienlijk van iemand die de verantwoording draagt voor zijn of haar gehele gezin of - nog complexer - complete familie en vrienden groep. Laat uw PVA daarom aansluiten bij uw (gezins) situatie en anticipeer hierop.
Ed Verbeek
0
quote:

haas schreef op 2 januari 2015 15:50:

waarin kan ik het beste beleggen nu,met die aankomende ondergang van USA ?
Voorlopig maar eens cash blijven en 10% fysiek (of fysiek gedekt) goud?
en weer in aandelen stappen bij de volgende crisis als de chocoladeletters weer op de voorpagina verschijnen.
De strategie heeft de laatste 17 jaar uitstekend gewerkt ondanks het continue gejubel van de diehard aandelengekkies :-)

Maar een beetje meegriezelen met beursgorilla is natuurlijk ook leuk ;-)
Ed Verbeek
0
quote:

jrxs4all schreef op 2 januari 2015 13:11:

[...]
Voor sterke economische groei met daaraan gekoppeld winstgroei, hogere beurzen en een sterke munt moet je toch echt in Amerika zijn.
[...]
En dat is een feit en geen welles-nietes.
Dat is geen feit maar een voorspelling.

Tenzij je bedoelde:
"Voor sterke economische groei met daaraan gekoppeld winstgroei, hogere beurzen
moest je toch echt in Amerika zijn."

:-)

"een sterke munt" heb ik er expres uitgelaten want ondanks de laatste opleving van de dollar, staat bijv. de euro nu nog steeds 47% (!) sterker t.o.v. de dollar dan hij in 2000 heeft gestaan.
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 2 januari 2015 15:50:

waarin kan ik het beste beleggen nu,met die aankomende ondergang van USA ?
-Koop aandelen Cubist Pharmaceuticals voor $100,70 meldt ze aan voor het bod van Merck en ontvang in januari nog $102,00 voor je stukjes.
1,2% in drie weken.

-Koop 536 aandelen Baker Hughes of veelvouden hiervan tegen $56,10 en verkoop daar 6 calls Halliburton juli 2015 strike $35,00 op tegen $6,50, dat geeft samen dus $41,50
Halliburton biedt 1,12 aandelen HAL. Voor elk aandeel Baker Hughes plus $19 dollar cash.
Dat komt in dit geval dus uit op 41,50 maal 1.12=46,48 plus 19 cash=65,48.
Je hebt gekocht voor $56,10
65,48-56,10=9.38
Je ontvangt $7,27 per aandeel Baker Hughes van de geschreven opties op HAL.
Je investeert dus $56,10-$7,27=$48,83
Maximale winst is 9.38/0.4883= 19% van je geïnvesteerd vermogen.
Pas bij een koers onder de $27,00 voor Halliburton ga je verlies lijden.
Geplande overname tweede helft 2015
Boete die Halliburton moet betalen aan Baker Hughes bij niet doorgaan overname $3500000000
Je had het al begrepen, ik heb er wel alle vertrouwen in.
jrxs4all
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 2 januari 2015 15:48:

[...]
Oei, als Amerikagelovigen zeggen dat ze "een feit" geven, moet je oppassen.
want dat betekent meestal dat er weer flink mee gemanipuleerd is of ronduit gelogen,
zoals ook hierboven het geval is.

"de afgelopen 5 jaar" "de Amerikaanse beurs was dat bijna 20% per jaar"
5 jaar een rendement van 20% geeft cumulatief 249%

Vergelijk daarmee de best renderende ETF's die over diezelfde 5 jaar
de Dow Jones U.S. Broad Stock Market Total Return Index
of de S&P Composite 1500 Index
of de Russell 3000 Index
of de Dow Jones U.S. Index:

- Schwab U.S. Broad Market ETF: 124%
- iShares Core S&P Total U.S. Stock Market ETF: 122%
- iShares Russell 3000 ETF: 122%
- iShares Dow Jones U.S. ETF: 122%
(gerekend in euro's; in dollars was het rendement 105% resp 103%)

Allemaal minder dan de helft van wat Amerikagelovige jrxs ons wil doen geloven.
En dat is een feit en geen welles-nietes :-)))
Jrxs, was het nu domheid of gewoon weer het bekende gelieg en gemanipuleer?
Dat je allerlei onzin vertelt over landen waar je nog nooit bent geweest wisten we al.

Nu weten we ook dat je niet kunt rekenen. Van iemand die met goud speculeert was dat te verwachten, anders ben je niet zo dom.

5 jaar een rendement van 20% geeft cumulatief 149% en geen 249%.

Om precies te zijn was het 5 jaar lang 19,5%, geeft +144% voor de MSCI USA total return (dus inclusief dividend) in euro.

Kun je zo nakijken hoor (zelf uitrekenen zou ik niet meer doen).
[verwijderd]
0
936 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 43 44 45 46 47 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%