Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Knot ging niet akkoord met ECB-besluit'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. z0n0p 22 januari 2015 19:23
    Cheers all!!! Vandaag history in the making. Noteer deze datum maar: 22/1, de dag dat we afscheid hebben genomen van de euro. Deels voor de buhne, maar 80% van het staatspapier door de nationale centrale bank is wel een groot teken aan de wand en de rest samsam. Hoezo eenheid? Draghi vergat zelfs te zeggen dat een besluit in de toekomst ook nog unaniem zou kunnen worden genomen. Hilatiteit in de zaal.

    DE en NL tegen, maar ja, wat kun je doen tegen een voorstem van Malta of Cyprus?

    Ik kan me niet voorstellen dat als je zo'n standpunt in neemt, dit zonder consequenties blijft. Komt nog vast een konijn uit de hoed: NL en DE uit de euro, en misschien dat FIN, EST en OOS ook nog wel mee (gaan doen). Zal niet worden aangekondigd, maar gebeurd overnacht zoals de Zwitsers hebben gedaan (ook virtueel uit de euro gestapt). Duurt geen jaar meer.

  2. [verwijderd] 22 januari 2015 19:40
    quote:

    Dicall69 schreef op 22 januari 2015 17:59:

    Wederom wordt bewezen dat Nederland een marjonet is in de poppenkast, desondanks ben ik buitengewoon tevreden met het besluit van de ECB.
    Dom, naïef of goedgelovig? Want in 1 van die categorieen val je als je tevreden bent met dit besluit.

    Na US en japan hebben sommigen nog steeds niet geleerd dat geen enkel bedrag aan QE iets oplost.
    Misschien lost het de economie op, dat zou nog kunnen .....
  3. forum rang 4 Nel 22 januari 2015 19:57
    Van die 60 miljard euro per maand gaat nu dus per maand 2,4 miljard euro naar Nederland. Dus de ECB kan van dat geld Nederlandse staatsobligaties kopen van banken en zo. Deze obligaties worden nu tegen 0,niks op de markt worden gezet. Waarom zouden banken oude obligaties verkopen? Deze obligaties leveren ongetwijfeld meer rendement op dan de huidige 0,niks. De oude obligaties renderen tenminste nog een beetje. Het stallen van cash geld kost geld voor banken, dus dit is een stuk beter. Dat is het dus niet qua helpen.

    Dan dat befaamde verhaal dat de balansen van banken die leningen aan MKB niet zouden toestaan. Dat verhaal is al zo vaak ontkracht. Er is gewoon nauwelijks vraag naar MKB-leningen. Maar ligt dat aan de economie, of aan de demografie (er zijn een stuk minder 20ers en 30ers dan 10 jaar geleden)? Anyway, Nederlandse banken claimen genoeg geld voor MKB'ers te hebben. Er is geen vraag. Niet tegen 8%, niet tegen 6%, niet tegen 4%. Dat is het dus ook niet.

    Dan het aanwakkeren van geldinflatie. Dat hebben ze al gedaan met het aanzetten van de pers natuurlijk. Maar echte prijsinflatie? Als de lonen niet stijgen valt er ook niet meer uit te geven. Dus dat laat de economie ook niet groeien. En als lonen stijgen, wat ik niet direct zie gebeuren, maar laten we het aannemen: dan heeft die valuta-devaluatie ook geen zin, dat heft zich tegen elkaar op. Ben je weer net zo duur. Terwijl je in de tussentijd een boel inflatie van buiten importeert omdat de dollar en de yuan en de weet-ik-veel-wat duurder is geworden. Je hebt minder koopkracht omdat je iPhone, Netflix, Apple-apps, IKEA-meubel, eigenlijk alles wat je kunt voorstellen dus, duurder wordt. En je importeert nogal een boel omdat we geen productie meer hebben in Europa, zeker niet het Euro-deel. En dat ligt vooral aan het gebrek aan hervormingen in veel landen in de Eurozone. Maar die hervormen geen ene rukkefuk meer de komende jaren.

    Dus dan blijft er maar een reden over, zei de leken-econoom, namelijk het weginflateren van huidige schulden. Een 0 achter nieuwe valuta zetten en zoeffff, veel problemen weg. Tot die 0 er ook achter staat, lekker rentes laag houden. Lang leve de lol! Fuck de pensioenen en spaargelden. Pensioenen zijn nauwelijks existent in andere eurolanden (Italie en Frankrijk misschien 10% BNP, NL > 100% BNP). En spaargelden. Ach. Die staan alleen bij de middenklasse.

    Er heeft vandaag een verraad aan het Nederlandse volk plaatsgevonden die haar gelijke niet kent. Dit vandaag is niet alleen een QE, maar ook een ordinaire ouderwetse devaluatie van een munt. We hebben de Euro ingeruild voor de Peseta. En er werd niet over gestemd.
  4. [verwijderd] 22 januari 2015 20:21
    Langzaam maar zeker beginnen de betrokkenen bij de US QE acties toe te geven dat het de economie niets helpt, dat het een verborgen vermogensoverdracht is van het volk naar de superrijksten en dat de gevolgen nog steeds onbekend zijn omdat "financieele modellen" die niet correct kunnen aangeven (troep in troep uit).

    Pensioenen en ander voorzieningen? Straks waardeloos als je 1 miljard voor een luciferdoosje moet betalen...
    Met dank aan de politici, banken, centrale banken en 99% van de economen....
  5. HJ deTuinman 22 januari 2015 21:41
    Ik zou me ook kunnen voorstellen dat de verhoudingen binnen de ECB inmiddels behoorlijk op scherp zijn gezet.
    Ik schat zomaar in, dat Mario vandaag zijn laatste "kunstje" heeft geflikt en daarna door de Noordelijke landen via de kortst mogelijke weg naar de uitgang gedirigeerd zal worden.
    De onrust lijkt steeds meer toe te nemen en daarmee ook de volatiliteit. Aandelenbeleggers worden steeds zenuwachtiger en het wachten is op...
    Instappen is niet meer aan de orde; uitstappen een kwestie van timing!

12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links