Philips « Terug naar discussie overzicht

Cijfers Philips! Deze zullen goed zijn!!

43 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Packer
0
Ik haal hieruit dat op korte termijn de koers nog wel even zal gaan zakken dus, waarna deze waarschijnlijk weer in de lift gaan?
[verwijderd]
0
... maar de cijfers zijn dus weer niet goed!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een post heb geplaatst. Inmiddels is de koers van Philips weer aardig opgelopen. Ik wilde eerst bij een koers van EUR 24,- weer short maar vertrouwde Draghi niet (en dat bleek terecht). Eergisteren short gegaan op EUR 26,30, iets te vroeg maar het resulteerde vandaag toch in een aardige winst.

Komende weken verwacht ik verdere verzwakking van het aandeel. Frans van Houten begint zijn geloofwaardigheid te verliezen als sterke CEO. Inmiddels heeft hij zijn positie goed ingedekt met ja-knikkers en die leveren geen kritiek op zijn falen (4 keer winstwaarschuwing zonder consequenties!). Voor insiders, ik krijg hier een AH-erlebnis (doordenkertje).

Van Houten denkt alles onder controle te hebben maar heeft geen idee wat zich op de werkvloer afspeelt. Veel bureaucratie, afdelingen die langs elkaar heenwerken, kennis die wegvloeit zonder borging en steeds meer managers die hun eigen koninkrijkjes beschermen. Er is bij Philips onder van Houten niets verandert. Daarbij heeft hij alles ingezet op China en India, maar daar lopen ze nog jaren achter qua kennisniveau en kwaliteitsdenken. Wat te denken van Amerika: de fabriek in Cleveland draait alweer ... op 10% na ruim een jaar van puinruimen! Dat gaat dus nog wel even duren en kan nog veel klanten kosten.

Terugblikkend op de cijfers: kijk eens naar pagina 5, 17 en 27 van de presentatie hier (http://www.philips.com/about/investor/index.page) en probeer een lichtpuntje te ontdekken bij HealthTech, het nieuwe paradepaardje.

Wat brengt de nabije toekomst:
  • Dat zie je op pagina 68; alle orders wereldwijd naar beneden en dalende dus opnieuw lagere winst.
  • Overname van Volcano is ongeveer 50% te duur dus afschrijving half miljard ergens in 2e of 3de kwartaal.
  • Lighting zal waarschijnlijk eerder 7 miljard waard zijn dan 10 miljard, dus is heel Philips slechts 17 miljard en geen 25 miljard.

Conclusie: de koers kan wel weer even terug naar EUR 20,-

Doe er je voordeel mee ...
craasie
0
Als er partijen zijn die zoveel geld bieden voor de lichtdivisie......, zou ik zeggen doe een bod op alles, en je kunt rustig alles uitponden zonder van Houten.
43 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 11:14
Koers 19,515
Verschil +0,410 (+2,15%)
Hoog 19,625
Laag 19,400
Volume 485.967
Volume gemiddeld 2.007.455
Volume gisteren 1.379.209