Ordina Beheer « Terug naar discussie overzicht

Ordina - April 2015

871 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 38 39 40 41 42 43 44 » | Laatste
Guus_Geluk
0
quote:

bartvde schreef op 30 april 2015 11:53:

zo wat gebeurde daar ineens? flinke sprong omhoog
Als Getronics 2.10 wil bieden, willen ze natuurlijk ook op 1.75 kopen.
In dit tempo gaan we straks nog in het groen.
Het zal natuurlijk ook afhangen van wat er dadelijk in de aandeelhoudersvergadering medegedeeld wordt.
sappas
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 30 april 2015 11:56:

[...]
In dit tempo gaan we straks nog in het groen.
Het zal natuurlijk ook afhangen van wat er dadelijk in de aandeelhoudersvergadering medegedeeld wordt.
Guus dat zou me niets verbazen als ik zie dat we weer een volume hebben van meer dan 500k en dat binnen 3 uur.

Groetjes,

Sappas
hvasd2
0
Guus_Geluk
0

AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX bevindt zich momenteel in een proces van de vorming van een hogere bodem boven de horizontale steun van 480 punten en ontwikkelt zich, met de recente dalingen nog vers in geheugen, geheel conform het technisch beeld dat vooraf al bestond, aldus technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Commercial Banking. De AEX test met het dieptepunt van donderdag van 484,80 punten de onderkant van het stijgend trendkanaal dat zijn oorsprong heeft bij 389 punten, de bodem van december 2013. Van den Akker acht het waarschijnlijk dat de kortetermijnzwakte van de AEX voorbij is. Wil de AEX zijn stijging in de opwaartse trend voor de lange termijn hervatten, dan is een slot nodig boven het 50-daags voortschrijdend gemiddelde van 493 punten en de horizontale weerstand van 500 punten. Als deze weerstandsniveaus worden doorbroken, kan de AEX snel nieuw toppen vormen boven de 510,55 punten, het hoogste niveau van deze week dat dateert van afgelopen maandag. Mocht die uitbraak niet plaatsvinden, dan moet in de visie van Van den Akker rekening worden gehouden met een volatiele markt boven de 480 punten en handhaving van het proces van bodemvorming. Het koersdoel voor de lange termijn blijft bij ING ongewijzigd staan op 560 punten, voor de korte termijn gelden koersdoelen van 521 en 543 punten. De AEX noteert donderdag rond 12.10 uur 0,1% hoger op 489,44 punten. (ANS)
Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
(END) Dow Jones Newswires
April 30, 2015 06:14 ET (10:14 GMT)
© 2015 Dow Jones & Company, Inc.
drulletje drie
0
Lunchtijd zeker volume stopt!

Na de lunch maar weer eens kijken of we richting groen kunnen gaan.
Guus_Geluk
0
Ordina ziet omzet over eerste kwartaal dalen
Dienstverlener wijt magere cijfers onder andere aan integriteitskwesties
30-04-2015 10:58 | Door Annemiek Sprado |
Dienstverlener Ordina presenteert de eerste kwartaalcijfers van 2015. De omzet van de divisie Technologie & Competenties is daarbij gedaald. Deze grootste divisie heeft het moeilijk mede door de nasleep van eerdere berichten over integriteitskwesties. Andere divisies die normaliter in moeilijkere marktomstandigheden verkeren hebben juist groei gerealiseerd.

Stéphan Breedveld, ceo bij Ordina, vermoedt dat de recente berichtgevingen en de discussie omtrent ict-projecten bij de overheid hebben geleid tot vertraging in besluitvorming voor ict-projecten in de publieke sector en zorgmarkt in Nederland. Dit raakt voornamelijk de divisie Technologie & Competenties, die applicaties ontwerpt en bouwt . Dit gebeurt in de contractvormen detachering, sourcing en projecten, voor zowel pakketoplossingen als maatwerk.

De omzet daalde met 12,3 procent naar 41,3 miljoen euro. Het eerste kwartaal van 2014 bedroeg de omzet nog ruim 47 miljoen. Deze daling wordt grotendeels veroorzaakt door een kleiner aantal grote projecten bij de overheid en door afnemende vraag bij een aantal grote klanten uit de energie- en telecomsector die momenteel kostenreducties doorvoeren. De financiële dienstverlening is relatief stabiel gebleven.
De divisie Business Consulting & Solutions adviseert klanten hoe zij hun processen en ict kunnen verbeteren. Daarnaast combineert de divisie businesskennis met technische expertise tot duurzame oplossingen op het gebied van business intelligence, (digitale) klantinteractie, ketenintegratie en security. De omzet daalde met hier met 3,6 procent naar 14,0 miljoen euro. Gecorrigeerd voor de afbouw van de generieke activiteiten van Ordina Consulting Public en de verkoop van Fundation (impact eerste kwartaal1,2 miljoen) is de omzet 5,0 procent gestegen door nieuwe projecten bij klanten uit de carriers- en mainportssector en groei bij een aantal kleinere financiële instellingen.
Stijging
De divisie Beheer draagt zorg voor het beheer, onderhoud en vernieuwing van applicaties middels langetermijncontracten. De omzet van deze afdeling steeg 3,3 procent naar 14,4 miljoen euro dankzij voornamelijk klanten uit de carriers- en mainportssector.
Bij de Ordina-tak België/Luxemburg steeg de omzet 4,5 procent naar 18,8 miljoen euro. De omzetstijging komt voornamelijk door groei bij grote klanten in de marktsegmenten industrie en financiële dienstverlening in zowel België als Luxemburg.
Geen verwachting
Ordina spreekt bewust geen verwachting uit voor het komende kwartaal, maar voert wel een aantal aanpassingen door. Zo gaat de commerciële-afdeling werken met kleinere teams waarin een duidelijke specialisatie naar levermodel is doorgevoerd.
De komende periode legt Ordina prioriteit op het verhogen van productiviteit. Zo zal het sales force effectiveness-programma leiden tot meer focus en specialisatie in de klantbenadering. Daarnaast gaat Ordina inzetten op een innovatieprogramma waarmee zij samen met bepaalde klanten experimenteren met nieuwe toepassingen die waarde toevoegen aan de huidige business. Daarbij gaat de dienstverlener de relaties met universiteiten, start-ups en kenniscentra uitbouwen, verdiepen en met hen co-creëren.
De afdeling Sourcing zal dit jaar niet meer separaat rapporteren als divisie en wordt breder ingezet bij klanten van alle divisies als nieuw levermodel. De omzet en kosten van het sourcingmodel vallen sinds 1 januari 2015 bij de leverende divisies in Nederland.
Daarbij gaat Ordina om de productiviteit verder te verbeteren ook dit jaar om- en bijscholing van de medewerkers via een 'T-shaped'-aanpak stimuleren. Dit betekent dat naast technische competenties ook geïnvesteerd wordt in business kennis en soft skills.
Meer personeel
In het eerste kwartaal van 2015 is het aantal directe medewerkers met zeven fulltimers gestegen. De Nederlandse dienstverlener heeft onder andere geïntensiveerd in het aanwerven van 'Young Professionals'. Het aantal indirecte medewerkers is met zes fte gestegen, dit betreft het invullen van bestaande formatieplaatsen.

Read more: www.computable.nl/artikel/nieuws/dien...
Guus_Geluk
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 30 april 2015 12:42:

Dienstverlener wijt magere cijfers onder andere aan integriteitskwesties

Gauw een overname dus en dan praat niemand er meer over.
Lijkt me het beste voor alle partijen.
Getronics, sla je slag!
[verwijderd]
0
de komende periode legt ordina prioriteit op het verhogen van productiviteit.
alleen de komende periode???????
moet dat "warme vlees"in actie komen nu??????
Guus_Geluk
0
DOCUMENTEN ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS
Op donderdag 30 april 2015 om 13.30 uur organiseert Ordina N.V. zijn Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA). De agenda en overige relevante stukken zijn onderstaand gepubliceerd.
Agenda
Oproeping
Volmacht- en steminstructieformulier
Profielschets RvC
Reglement RvC
Jaarverslag 2014

www.ordina.com/nl-nl/financieel/algem...
Guus_Geluk
0
quote:

The mink schreef op 30 april 2015 14:25:

Wordt er nog niks getwittert vanuit de vergadering?
De bied wordt in ieder geval vol gegooid met leuke orders en er zit nauwelijks iets in de laat.
Bernardo
0
quote:

The mink schreef op 30 april 2015 15:34:

Ja, zouden dat de aanwezigen zijn die nu meer weten dan wij?
Dan zouden ze wel uit de laat kopen bij geweldige berichten :)
aex-er
0
Via twitter het volgende nieuws:

Maarten Hartog
@MHartogTeslin Follow Follow


Nu op AVA van @TeslinCapital deelneming @Ordina met 29% van het kapitaal aanwezig #betrokkenaandeelhouders - Apr 30

@bestk9amsterdam

@MHartogTeslin en wordt er nog wat interessants vermeld op ava #ordina ? - Apr 30



Maarten Hartog
@MHartogTeslin Follow Follow

@bestk9amsterdam weinig nieuws tot nu toe. Wel wordt eventueel tussentijds dividend overwogen. Maar is nu te vroeg......








Guus_Geluk
0
quote:

Poulie schreef op 30 april 2015 15:41:

@bestk9amsterdam weinig nieuws tot nu toe. Wel wordt eventueel tussentijds dividend overwogen. Maar is nu te vroeg......
Laat het dividend maar komen..
[verwijderd]
0
Ben benieuwd naar de volledige cijfers.
Snap er nu nog niet veel van:
5,4% Minder omzet, 7 ton minder winst, meer personeel en ook nog eens de schuld met een dikke 5 miljard verminderd.
Kan er met alleen deze gegevens geen soep van koken.
871 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 38 39 40 41 42 43 44 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0