Ordina Beheer « Terug naar discussie overzicht

Ordina Beheer - Juli 2015

667 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 30 31 32 33 34 » | Laatste
bartvde
0
hey moneymaker kan je ook nog ff met Niessen bellen dan? Dat is misschien interessanter?
bartvde
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 2 juli 2015 13:41:

geef maar een nummer
da's nog niet zo eenvoudig te vinden op het web ;-)
schimmige investeringsmaatschappij?
aex-er
0
op de AVA van 30 april werd nog gesproken/overwogen over een tussentijds dividend uitkering...het kan verkeren!!
sappas
0
quote:

dartyharry schreef op 2 juli 2015 14:39:

dweilen met de kraan open
Harry help je dan wel met dweilen, dat is het minste wat je kunt doen :-)

Groetjes,

Sappas
Guus_Geluk
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 2 juli 2015 13:27:

ik heb Ordina gemaild (heer Hellenberg)
en namens mijzelf en groot aantal aandeelhouders geadviseerd om zichzelf
in de etalage te zetten of een sterke partner te zoeken
op deze manier gaat het niks worden
bovendien net VEB gesproken over Ordina
ze staan op de RADAR
Ik heb gisterenmorgen ook een mail gestuurd naar Hellenberg. Tot nu toe geen antwoord gekregen.
pff
0
Weet iemand wat op dit moment de visie is van Ordina op de korte en langere termijn? Ik voel me behoorlijk beetgenomen. Ik had de laatste paar dagen al zo'n vermoeden dat dit een gevalletje VEB zou kunnen worden.
[verwijderd]
0
wat denk je dat ze daar niets anders te doen hebben dan jullie mails beantwoorden.
ze zijn daar hartstikke druk met al die opdrachten.
pff
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 2 juli 2015 15:59:

[...]

Ik heb gisterenmorgen ook een mail gestuurd naar Hellenberg. Tot nu toe geen antwoord gekregen.
Dat gaat bij de BAM dan volgens mij puur sneller. Je zou als aandeelhouder toch wel een beetje uitleg verwachten.
gyronando
0
@Eric 9400

70 man eruit van de 2900 van 2900 ongeveer 1450 werkzaam voor overheid.
is 5% van het overheidsgebeuren.Lijkt mij veel te weinig.
Hij laat niessen instappen en weet dat zembla eraan komt.
Schuift meer geld in zijn Eigen zak.
Breedvelt laat het breedhangen het geldt van de aandeelhouders.
[verwijderd]
1
quote:

heerhoek3515 schreef op 1 juli 2015 22:22:

Ik zie gewoon een mooi NL bedrijf naar de knoppen gaan door zakkenvullers: zelfstandig hedft Ordina geen toekomst, mede door zwak management. Voor een overname moet de koers rond 0,70 euro liggen.
Wederom is ook dit weer wat povertjes onderbouwd Heer Hoek 3519. Excuus ik heb een baan dus ik kan niet alles volgen. 0,70 voor een overname. Het klinkt nog best intelligent eigenlijk. Zeventig centen. Hm. En waarom eigenlijk? Hup, roepen, is makkelijk, onderbouwen wat intensiever. Het forum fungeert eerder de frustratie voor u dan de informatie voorziening voor anderen. Goed om rekening mee te houden.

Ik heet dan wel geen Heer en ik ben dan ook niet de alles ziende Entiteit, zoals U, maar zal ik ook eens iets roepen? Wacht een aantal maanden en vergeet wat het plebs hier schrijft.

Rabo advies ebt ook wel weer weg. Koers gaat gewoon weer dynamisch verder. En overname fantasie doet de rest. Beleggen - misschien de waan van de dag vergeten? En voorts is het natuurlijk centen porno zo'n forum. Groet!
[verwijderd]
0
quote:

Onderbouwer schreef op 2 juli 2015 07:47:

Als de kasstroom positief blijft en de groei in belgie/luxemburg aanhoudt is er voor mij geen man over boord.
Je weet dat Belgie/Luxemburg nog geen 20% van de totale omzet uitmaakt, toch? En dat het groeipercentage slechts 1,9% was vorig jaar?

jaarverslag.ordina.nl/nl-nl/resultate...
[verwijderd]
0
quote:

pff schreef op 2 juli 2015 16:11:

Weet iemand wat op dit moment de visie is van Ordina op de korte en langere termijn? Ik voel me behoorlijk beetgenomen. Ik had de laatste paar dagen al zo'n vermoeden dat dit een gevalletje VEB zou kunnen worden.
GROEI
Ordina wil omzetgroei realiseren door een heldere focus op de marktsegmenten waarin we actief zijn. Deze groei is belangrijk omdat daarmee de omvang van onze (langetermijn)contracten in gezonde verhouding blijft tot de totale omvang van Ordina. In 2014 is deze doelstelling achtergebleven doordat onze omzet met 2,7% is gekrompen, onder andere door de afbouw van de generieke activiteiten van Ordina Consulting Public.

Ordina ontwikkelt zich in lijn met de markt en heeft de ambitie om omzetgroei te realiseren, niet waargemaakt. De markt waarin Ordina actief is, heeft nog steeds te kampen met de effecten van de economische recessie. Onzekere verwachtingen over de ontwikkeling van de economie, kostenbesparingen en bezuinigingen hebben geleid tot een vermindering van de bestedingen. Ook het aantal aanbestedingen van grote ICT-projecten blijft dalen.

MARKTSEGMENTEN
We willen omzetgroei realiseren door een heldere focus op de marktsegmenten waarin we actief zijn in de Benelux: overheid, financiële dienstverlening, industrie en zorg. Deze focus zorgt voor specifieke kennis van onze klanten en de markten waarin zij actief zijn. De combinatie van specifieke markt- en klantkennis en onze ICT-expertise maakt dat we relevante oplossingen kunnen aanbieden om onze klanten te helpen hun doelstellingen te realiseren.

Wanneer de omzet in het marktsegment overheid wordt genormaliseerd voor de afbouw van OCP, hebben wij in dit marktsegment groei gerealiseerd. Er werd minder projectomzet gerealiseerd, wat opgevangen is door onze detacheringactiviteiten. De terughoudendheid van de overheid met betrekking tot de grotere ICT-bestedingen zal naar onze verwachting nog even voortduren. Op de langere termijn verwachten wij echter wel degelijk een stijging van de ICT-bestedingen omdat ICT onmisbaar is bij verdere kostenreductie en verbetering van de klantbediening.

De omzet in het marktsegment financiële dienstverlening bleef relatief stabiel. Binnen dit segment is het beeld wisselend, waarbij er sprake was van groei bij een aantal grotere klanten en krimp bij een aantal andere. Ordina is van oudsher sterk vertegenwoordigd in dit marktsegment. Ordina is goed gepositioneerd met branchespecifieke kennis van regelgeving, security, risicobeheer en outsourcing. Ook zien wij dat de vraag naar ‘mobile apps’ en klantinteractie toeneemt.

De marktsegmenten industrie en zorg zijn echter achtergebleven ten opzichte van 2013. Bij Industrie was sprake van afnemende omzet bij een aantal klanten in de telecom- en energiesector. Er werden contracten afgesloten met nieuwe klanten, maar de omzet uit deze contracten was in 2014 nog onvoldoende om te kunnen compenseren voor de daling bij de telecom- en energieklanten.

De zorgmarkt is (op termijn) een groeimarkt. Steeds meer mensen zijn aangewezen op zorg, waardoor de kosten stijgen. Tevens is er druk om de efficiëntie te verhogen onder invloed van de neerwaartse druk op de budgetten vanuit de zorgverzekeraars. Er ontstaan mogelijkheden voor andere vormen van patiëntenzorg, waarbij ICT een grote rol kan spelen. Ordina richt zich op deze markt maar onderkent dat leadtimes voor een project soms lang zijn. In het afgelopen jaar is een aantal projecten afgelopen bij zorgverzekeraars en een ziekenhuis, terwijl nieuwe projecten zich nog in de opstartfase bevinden.

PAD NAAR GROEI
Ondanks de vertraging in de ontwikkeling van de ICT-markten zal op langere termijn ICT een steeds belangrijkere rol innemen. De ontwikkeling van ICT van de aanvankelijke automatisering van secundaire bedrijfsprocessen, via lokale en globale netwerken, naar onze huidige digitale transactie maatschappij komt voorlopig niet tot stilstand.

De komende periode zetten wij in op innovatie en een nog nauwere samenwerking met onze klanten om oplossingen te creëren die onze klanten écht verder helpen.

Wij zetten ook in op een verdere ontwikkeling en specialisatie van onze werknemers, door bijvoorbeeld een ‘Finance Bootcamp’, waarbij werknemers opgeleid worden in de competenties die specifiek voor financiële instellingen relevant zijn.

Wij geloven in onze groeiambitie. Met de kennis en kunde die we in huis hebben, helpen we klanten gebruik te maken van de zich snel ontwikkelende mogelijkheden die ICT biedt en nog gaat bieden. De ICT-ontwikkelingen die voor ons liggen, vragen te allen tijde om integratie met bestaande systemen: de kerncompetentie van Ordina.

jaarverslag.ordina.nl/nl-nl/resultate...
[verwijderd]
0
quote:

gyrolando schreef op 2 juli 2015 17:59:

@Eric 9400

70 man eruit van de 2900 van 2900 ongeveer 1450 werkzaam voor overheid.
is 5% van het overheidsgebeuren.Lijkt mij veel te weinig.
Aantal medewerkers in België (VTE): 480 werknemers
Aantal medewerkers wereldwijd (VTE): 3000 werknemers

www.smartgridsflanders.be/lid/ordina-...
667 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 30 31 32 33 34 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0