Accell Group « Terug naar discussie overzicht

Accell in 2015

139 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Rikky007
0
Aantal verkochte en geregistreerde Sparta E-Speed bikes 1e half jaar 2015: 894 stuks (2014: 534 stuks).

Gr. Rikky

effegenoeg
0
quote:

Johan vd schreef op 17 juli 2015 16:18:

Van de week positie ingenomen.

Mijn felicitatie met je aankoop.
Een mooi bezit voor lange tijd.
Pietje Plankton
0
Accell gaat lekker de laatste dagen in aanloop naar de halfjaarcijfers. Zou iemand iets meer weten?
toontjeavanti
0
HEERENVEEN (AFN) - Fietsenbedrijf Accell Group, producent van merken als Batavus en Sparta, is in de eerste helft van dit jaar op een flink hogere winst uitgekomen dan een jaar eerder. Wederom deed Accell goede zaken met de verkoop van elektrische en sportieve fietsen. Dat liet het bedrijf vrijdag weten.
De nettowinst ging met 21 procent omhoog naar 31,9 miljoen euro, terwijl de omzet met 13 procent klom tot 573,8 miljoen euro. Accell zei nadrukkelijk te profiteren van zijn leidende positie op het gebied van elektrische fietsen, die inmiddels goed zijn voor een omzetaandeel van 34 procent. Vooral in Duitsland was er sterke groei van de verkoop van elektrische fietsen.
Wel was in het eerste halfjaar in Europa sprake van veel regen en wind, aldus het bedrijf, wat de verkopen wat remde. De Nederlandse verkoop van het aantal fietsen van Accell kromp met 5 procent, maar bij elektrische fietsen steeg de verkoop licht. In totaal verkocht Accell in de eerste zes maanden 985.000 fietsen, tegen iets meer dan 1 miljoen een jaar eerder.
Accell rekent voor de tweede helft van dit jaar op een stijging van de omzet en winst, onvoorziene omstandigheden voorbehouden.
effegenoeg
0
quote:

plof® schreef op 24 juli 2015 13:43:

Mooie, dag, mooie maand, mooi jaar!
En goed weer om de fiets te pakken.

voda
0
Accell blijft actief op overnamepad

Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Accell blijft voortdurend actief op zoek naar goede mogelijkheden voor overnames en andere samenwerkingsvormen. Dat zegt CEO Rene Takens van het rijwiel- en fietsonderdelenbedrijf vrijdag desgevraagd tegen Dow Jones op een persconferentie ter toelichting van de halfjaarcijfers.

"We kijken zowel naar acquisities ter versterking van bestaande marktposities, als voor uitbreiding van onze regionale markten", zegt de bestuursvoorzitter. Accell is marktleider in Nederland en Duitsland en heeft significante marktposities in een groot aantal andere Europese landen en de VS. "We zijn voortdurend in gesprek en zijn vooral op zoek naar nieuwe mogelijkheden in Zuid-Europa en Noord-Amerika", voegt hij toe.

De focus ligt daarbij op middelgrote bedrijven met een jaaromzet van EUR50-100 miljoen, maar ook joint ventures en andere samenwerkingsmogelijkheden worden onderzocht, die dan vaak weer 'getrapt' kunnen leiden tot een uiteindelijke volledige overname van een bedrijf. "We zijn voortdurend met marktpartijen in gesprek en soms leidt dat tot iets moois, maar soms ook tot niets", zegt Takens na afloop van de persconferentie tegen Dow Jones.

Accell realiseerde in het eerste halfjaar een 13% hogere omzet van EUR573,8 miljoen, waarbij het bedrijfsresultaat met 29% toenam tot EUR49,1 miljoen en de nettowinst met 21% steeg tot 31,9 miljoen ofwel een 14% hogere winst per aandeel van EUR1,28.

Recente acquisities van fietsonderdelenbedrijven CSN in Denemarken en Comet in Spanje droegen 2% bij aan de omzetstijging.

Opvallend is dat de omzet in alle kernmarkten met hoge dubbelcijferige percentages steeg, met uitzondering van Nederland, waar de omzet met 3% daalde tot EUR135 miljoen. Dat was het gevolg van het gure voorjaarsweer en een aanpassing van het belastingregime voor bedrijfsfietsen, zo luidde de toelichting op de persconferentie.

Per saldo is het effect van de sterke dollar en het Britse pond ten opzichte van de euro op het nettoresultaat "gering", als kosten en opbrengsten in deze lokale valuta tegen elkaar worden weggestreept, zegt CFO Hielke Sybesma desgevraagd tegen Dow Jones.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Accell koersdoel omhoog naar EUR19,00 van EUR17,00 - SNS
Accell advies omhoog naar accumulate van neutral - SNS

(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires
voda
0
Accell halfjaarrapportage is sterk volgens Rabobank - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Accell (ACCEL.AE) brengt een sterke halfjaarrapportage, met beter dan verwachte autonome groei, EBIT en EBIT-marge en nettowinst, zegt Rabo-analist Frank Claassen. Hij merkt daarbij op dat de operationele prestaties daarbij eindelijk verbeteren De nettoschuldpositie van EUR160 miljoen was echter hoger dan door de analist getaxeerd, als gevolg van hoger dan verwachte werkkapitaaleisen. Hij gaat zijn hold-advies en koersdoel van EUR16,00 herzien. Omstreeks 09.45 uur noteert het aandeel, zoals Claassen had verwacht, hoger (+4,9%) op EUR18,97, terwijl de ASX met 0,2% stijgt. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

Timorp
0
Pietje Plankton
0
Mooie cijfers van Accell en in lijn met mijn verwachtingen. Accell is uitstekend gepositioneerd in de markt van de E-bikes waar goed geld te verdienen is vanwege hogere verkoopmarges en het verzorgen van onderhoud/onderdelen (een gangbare fiets is eenvoudig zelf te onderhouden met matige onderdelen, een E-bike niet). Ik geloof dat we nog steeds aan het begin van de markt voor E-bikes staan, zeker in de landen buiten Nederland. Dit biedt - mede gelet op de verstandige overnamestrategie van Accell - een uitstekend perspectief voor de toekomst. Dit jaar verwacht ik een winst per aandeel van ergens tussen de 1,30 en 1,40 (tweede helft van dit jaar zal wellicht wat tegenvallen in vergelijking met tweede helft vorig jaar toen het fietsenplan afliep). De komende jaren kunnen we dan doorgroeien naar een winst van 2 euro / aandeel. Accell is dus nog steeds aantrekkelijk geprijsd. Dikke pluim voor het management!
Rikky007
0
Gap in de uptrend wordt gesloten volgende week.

Steun op €17 en €16,50 (zal deze het houden?)

Gr. Rikky

voda
0
Accell advies omhoog naar buy - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--SNS verhoogt het advies voor Accell (ACCEL.AE) naar buy en verhoogt tevens het koersdoel naar EUR22,50 van EUR19,00, vanwege een verwachte verbetering van de omzet en werkkapitaal discipline. Omstreeks 9.25 uur noteert het aandeel 0,8% hoger op EUR19,30, terwijl de ASX met 0,9% daalt. (patrick.buis@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

Rikky007
0


Media Markt Plans To Start Selling E-Bikes

FRIEDRICHSHAFEN, Germany – In the spring of 2016 Media Markt plans to start with the sale of electric bikes. At last week’s Eurobike show representatives from the electronics retail giant were having talks with potential suppliers.

Media Markt’s start in e-bikes is to take place as a pilot project in six stores in the Netherlands. When this pilot is successful then all Media Markt stores in the Netherlands as well as in other European countries where the retail chain is present are to sell e-bikes. This is also to take place at the webshop of the company.
Range consisting of A-brands

Three Media Markt representatives visited for two days Eurobike last week. Among them Marcel Captein, branch director of Media Markt Rotterdam center. He said, “We want to sell e-bikes from premium brands as we intend to offer a good range. By the way, the Accell Group has already said no. They do not want to do business with us,”

Asked for comments Accell’s chief executive, René Takens, said, “We get applications for selling our brands from lots of well-known chain stores and webshops. I do not speak to them. And I have not talked to the people of Media Markt.”
More than a million visitors

Branch Director Captein thinks e-bike sales at Media Markt could prove to be beneficiary for the specialist dealer channel. In particular since sales through the Media Markt stores offers consumers a huge platform for orientation where they can see and feel electric bikes. “Remember that our stores in the Netherlands attract more than a million visitors each year.”

by JACK OORTWIJN
1 Sep
last update: 1 Sep 2015

www.bike-eu.com/home/nieuws/2015/9/me...

Gr. Rikky
Rikky007
0
139 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 aug 2022 17:35
Koers 57,550
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0