ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - PB's en andere relevante informatie

5.541 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
voda
0
ING nieuwe huisbankier van het Rijk

Gepubliceerd op 30 okt 2015 om 18:17 | Views: 73

AMSTERDAM (AFN) - ING Bank wordt met ingang van volgend jaar de nieuwe huisbankier van het Rijk. De bank liet vrijdag weten de Europese aanbesteding te hebben gewonnen die het ministerie van Financiën daarvoor had uitgeschreven.

Nu bankiert de rijksoverheid nog bij Royal Bank of Scotland (RBS). ING zal voor minimaal vier jaar het volledige betalingsverkeer van alle ministeries en overheidsinstanties als het Centraal Justitieel Incasso Bureau en onderwijsuitvoerder DUO voor zijn rekening nemen. Per jaar gaat het om circa 40 miljoen betalingstransacties.

ING handelt al sinds 2011 de financiële zaken voor de Belastingdienst af. Dit blijft de bank doen.
voda
0
'ING ziet winst afnemen'

Gepubliceerd op 2 nov 2015 om 11:35 | Views: 6.451

AMSTERDAM (AFN) - ING heeft in het derde kwartaal minder winst geboekt dan een jaar eerder. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die de bank woensdag om 07.00 uur publiceert.

De analisten voorzien in doorsnee een onderliggende nettowinst van 955 miljoen euro. In het derde kwartaal van 2014 bleef onder de streep nog 1,12 miljard euro over. De totale opbrengsten stabiliseerden naar verwachting op krap 4 miljard euro.

ING zag de winst in het tweede kwartaal nog met ruim een kwart oplopen, naar 1,4 miljard euro. De bank verstrekte meer leningen en trok meer spaargeld aan, terwijl de kosten voor probleemleningen daalden.

Klantenbestand

ING wist het klantenbestand in de eerste maanden van dit jaar in heel Europa uit te breiden. De klantenaanwas was in de eerste helft van 2015 ongeveer even sterk als een jaar eerder. Topman Ralph Hamers voorspelde begin augustus dat dit tempo voorlopig kon worden volgehouden.

Dankzij het economische herstel in Nederland en de rest van Europa namen de risico's en de daaraan verbonden kosten voor ING in de eerste helft van dit jaar af. De voorzieningen voor slechte leningen daalden daardoor in het tweede kwartaal bij bijna alle onderdelen tot het niveau van het langjarig gemiddelde.
voda
1
ING boekt lagere onderliggende winst - Preview

Door Maarten van Tartwijk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--ING Groep nv (ING) zal woensdag voorbeurs derdekwartaalcijfers publiceren. Dit is wat je moet weten:


CONSENSUSVERWACHTING: De nettowinst zal naar verwachting uitkomen op EUR985 miljoen, volgens analisten geraadpleegd door The Wall Street Journal, tegen EUR928 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. De onderliggende winst voor belastingen, waar verkochte onderdelen en bijzondere posten niet zijn meegeteld, daalt naar verwachting met 8% tot EUR1,4 miljard.


WAAR JE OP MOET LETTEN:


--KAPITAALTERUGGAVE: Een belangrijk thema tijdens conference calls met analisten ter toelichting van recente kwartaalcijfers was kapitaalteruggave. ING heeft miljarden euro's aan overtollig kapitaal op zijn balans, dankzij de verkoop van verzekeringsbedrijven Voya en NN Groep. Volgens analisten heeft de bank dus alle ruimte om cash terug te geven aan aandeelhouders.


--REGELGEVING: ING is voorzichtig met het teruggeven van overtollig kapitaal aan aandeelhouders, in afwachting van nieuwe regelgeving door internationale toezichthouders. De nieuwe regels zijn nog niet uitgekristalliseerd maar zullen waarschijnlijk leiden tot de invoering van 'capital floors': minimale risicowegingen waardoor banken als ING fors meer kapitaal moeten aanhouden, met name voor de historisch gezien zeer veilige portefeuille met Nederlandse woninghypotheken.


--FINTECH: Vorige maand meldde ING dat het meedeed aan een financieringsronde van $135 miljoen voor het Amerikaanse fintechbedrijf Kabbage, dat online leningen verstrekt aan MKB-bedrijven. Deze impuls naar 'fintech' is een aanwijzing van de richting die ING wil inslaan, nadat de bank een dramatische reorganisatie doormaakte en de staatsteun die de bank in de crisis kreeg, volledig terugbetaalde.


Door Maarten van Tartwijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

voda
0
Nederlandse leningenboek ING toont herstel - Market Talk


AMSTERDAM (Dow Jones)--ING heeft in het derde kwartaal sterke resultaten behaald, stelt SNS Securities, vooral door fors lagere kredietvoorzieningen bij de Nederlandse retailbank, wat de wat zwakke cijfers bij commercial banking ruim compenseerde. De Duitse retailbank kampte met duurdere regelgeving, merkt analist Marcell Houben op. De netto rentemarge blijft met 146 basispunten, zoals verwacht, onder de doelstelling van 150-155 basispunten, merkt hij op, en de kredietverlening van het kernbedrijf was zwak in het derde kwartaal, maar over het afgelopen jaar met 4,5% conform het groeidoel. SNS heeft een buy-advies op basis van het bovengemiddelde rendement op eigen vermogen van 11,2% en de relatief lage kostenratio van 56%. Ondanks de sterke kapitaalpositie, met een risicogewogen ratio van 12,3% en een leverage ratio van 4,3% biedt het aandeel volgens de analist nog altijd een aantrekkelijk en houdbaar dividendrendement. Het koersdoel is EUR17. Het aandeel ING noteert woensdag rond 10.05 uur 1,9% hoger op EUR13,39. De AEX-index stijgt 1,1%. (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
ING schrijft tientallen miljoenen af op Imtech

•Jeroen Molenaar
Vandaag, 10:23Update: vandaag, 11:58

De Nederlandse grootbank, een van de belangrijkste geldschieters van Royal Imtech, is er bij de financiering van de Goudse installateur flink bij ingeschoten.

Zo heeft ING in het derde kwartaal een afschrijving moeten doen van €71 mln op 'een aandelenbelang', aldus het kwartaalbericht dat woensdag werd gepubliceerd. Navraag van het FD bij een ING-zegsman leerde dat het ging om Imtech.

Grote pluk aandelen

Na de tweede kapitaalronde van Imtech in het najaar van 2014, bleef ING met een grote pluk aandelen zitten. Samen met collega-banken Rabobank, ABN Amro en Commerzbank, stelde ING zich garant voor een claimemissie van €600 mln. Deze keer was de animo onder de aandeelhouders van het door fraude getroffen bedrijf echter minder groot dan bij de eerste reddingsactie in 2013.

Beide pogingen om Imtech van de afgrond te redden, mochten niet baten. Toen deze zomer weer bleek dat Imtech geld nodig had, kregen kapitaalverschaffers koude voeten. Medio augustus ging het meer dan 150-jarige Nederlandse beursicoon failliet. Twee jaar lang is gepoogd om Imtech overeind te houden, nadat een zwendel met een Pools pretpark een grootscheepse fraude bij Imtech in Duitsland aan het licht had gebracht.

De grootste aandeelhouder

ING was met een belang van bijna 16% de grootste aandeelhouder van Imtech, gevolgd door Rabobank (circa 14%), Commerzbank (circa 12%) en ABN Amro (circa 6%). Alle vier de banken waren behalve aandeelhouder, ook verschaffer van leningen aan Imtech.

Hoeveel ING op die leningen aan Imtech heeft afgeschreven, maakt de grootbank niet bekend, aldus de zegsman. Die afboeking is meegenomen in de voorzieningen, die ING heeft genomen voor slechte leningen, de zogeheten 'stroppenpot'.

Bron: FD.nl
voda
0
'ING overtreft verwachtingen'

Gepubliceerd op 4 nov 2015 om 09:21 | Views: 7.146

AMSTERDAM (AFN) - ING heeft vorig kwartaal meer winst geboekt dan verwacht, dankzij lagere risicokosten. Dat stelde analist Matthias De Wit van KBC Securities woensdag.

ING meldde eerder op de dag een onderliggende nettowinst van 1,09 miljard euro over het derde kwartaal. Volgens De Wit lag dat bedrag 9 procent hoger dan de gemiddelde verwachting in de markt. Die meevaller was vooral te danken aan de lagere voorzieningen voor slechte leningen, die met bijna een vijfde afnamen.

Vooral in Nederland namen de risicokosten af. Op de thuismarkt van ING is het economisch herstel nu echt zichtbaar, aldus KBC.

De Belgische bank handhaafde zijn koopadvies voor het aandeel ING. In het eerste kwartier van de handel voerde ING woensdag mede de licht positieve AEX-index aan. Het aandeel steeg ruim 1 procent naar 13,30 euro.
voda
0
ING vol vertrouwen bij kwartaalcijfers

AMSTERDAM (Dow Jones)--Bestuursvoorzitter Ralph Hamers van ING was woensdag vol vertrouwen over zijn bank, die als onlinebank-rolmodel wereldwijd wordt aangeklampt door andere banken en zich intussen omcirkeld weet door begerige beleggers die loeren op de groeiende stapel cash waar de bank op troont.

"Wij leveren het rendement waar andere banken alleen nog over praten", besloot Hamers woensdagmiddag zijn telefonische presentatie voor journalisten. "Dat is een van de belangrijkste boodschappen die we vandaag willen afgeven."

Het rendement op eigen vermogen van de bank is met 11,6% over de eerste drie kwartalen inderdaad beter dan wat andere Europese banken de afgelopen weken lieten zien.

Grote namen boekten miljardenverliezen of kampen met onrendabel geworden zakenbanken met verouderde IT-systemen, moesten wederom reorganisaties aankondigden a raison van tienduizenden banen of hun rendementsdoelstellingen verder wegschuiven.

Overigens meldde ABN Amro bij het tweede kwartaal een nog fraaier rendement dan ING, van 15%, maar dat was geflatteerd door enkele vrijvallen van eerder genomen voorzieningen.

In mindere mate zal dat ook het geval zijn geweest bij ING, dat de voorzieningen met 18% zag dalen tot EUR261 miljoen. Dat is minder dan het gemiddelde voor ING over de hele economische cyclus: een teken dat de crisis nu echt tot het verleden kan worden gerekend.

"Het economische herstel in Nederland is duidelijk zichtbaar in de lagere voorzieningen", zei Hamers. De verbetering vond vooral plaats in Nederland, dat tot nu een van de zwakkere markten was voor de retailbank.

De lagere voorzieningen worden ook geholpen door de zakelijke vastgoedleningen. Nadat in afgelopen jaren een forse stroppenpot werd opgebouwd voor deze portefeuille, kan deze de afgelopen kwartalen weer iets worden ingekrompen, wat tot negatieve voorzieningen leidt, bevestigde chief risk officer Wilfred Nagel woensdagochtend. "Dat is niets bijzonders. We kijken altijd naar het netto-effect", voegde CFO Patrick Flynn daaraan toe.

Enigszins voor de vorm maande de bank tot voorzichtigheid, aangezien met name Chinese aandelenmarkten afgelopen zomer wat wankel waren. "Zoals u weet is de wereld niet erg stabiel op dit moment", zei Hamers.

Daar had ING echter zelf geen enkele last van. Chief risk officer Nagel, die pas nog in China was, legde uit dat het redelijk snor zit met ING's beleggingen in het land: de bank doet alleen zaken met de grootste namen in het bedrijfsleven en verder zijn het vooral handelsleningen die zichzelf liquideren.

Hamers bevestigde dat ING in gesprek is met de Bank of Beijing om mogelijk als eerste in China een online-retailbank te beginnen. Daar zit nog geen tijdlijn aan vast, zei hij. "Zaken in China duren vaak wat langer." En ING heeft ook buiten China nog genoeg te doen.

De bank wordt ook elders in de wereld, zoals in de Verenigde Staten, gezien als toonaangevende 'directbank', waar andere banken graag mee samenwerken.

ING heeft de afgelopen jaren veel spaargeld kunnen binnenharken door als pure-online-bank nieuwe markten te betreden.

Maar de modellen van de traditionele bank met filialen en callcenters en die van de directbank zullen uiteindelijk naar elkaar toegroeien, zei Hamers. "Je zult altijd filialen en een call center nodig hebben." Als voorbeeld noemt de topman Spanje. "Daar krijgen we er 400 nieuwe klanten per dag bij. Daar hebben we inmiddels ook 25-30 filialen geopend. Maar dat zijn er niet honderden of meer dan duizend", zei Hamers.

Volgens de topman kan ING nu nog de meeste winst behalen door "de impact van het klantkanaal te neutraliseren." Als de verschillende kanalen de klant kan kiezen zijn aangesloten op hetzelfde systeem, dan heeft de bank vanaf dat moment de volledige flexibiliteit om te sturen op basis van waar de klant naartoe wil. "Dat is waar we zwaar in investeren."

ING boekte in het derde kwartaal een 15% hogere nettowinst van EUR1,06 miljard, maar de onderliggende winst voor belastingen bleef steken op EUR1,5 miljard.

Analisten waren vooral geinteresseerd in de rentemarge, die met 146 basispunten 7 basispunten lager was dan een jaar eerder.

Volgens ING lag dat aan het onderdeel financiele markten, dat derivaten zoals renteswaps verhandelt voor klanten. Door gewijzigde boekhoudregels wordt deze activiteit deels als overige inkomsten geboekt, in plaats van rentebaten. Ook doet de bank minder aan market making, waar hogere kapitaaleisen voor gelden, en meer aan andersoortige dienstverlening.

Verder aasden beleggers nog steeds op het kapitaalsurplus. Dat stapelt zich op in de holding, dankzij de verkochte belangen in de verzekeraars en de solide rendementen, maar ING zal pas in februari beslissen of er meer dan 40% van de winst zal worden uitgekeerd als dividend. In totaal is er EUR7 miljard overtollig kapitaal in de holding, waarvan alvast EUR2,2 miljard apart is gezet voor dividend.

In hoeverre dat in de komende jaren kan worden uitgekeerd aan de aandeelhouders, hangt af van toekomstige kapitaaleisen voor banken. De onduidelijkheid daarover is een van de weinige zorgen voor Hamers. "Er is totaal geen coordinatie tussen de verschillende initiatieven van verschillende instanties", zei hij. "Dat kan leiden tot verwarring en schade aan het economisch herstel. Daar maak ik me zorgen over."


Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

voda
0
ING opent kantoor in Zweden


STOCKHOLM (WSJ)--ING Bank gaat een nieuw kantoor in Zweden openen en heeft Michael Fredlund, voormalig directeur van grootzakelijke klanten bij Danske Bank A/S om dat kantoor te gaan leiden, meldt ING donderdag.

De bank zegt dat de stap onderdeel is van de mondiale groeistrategie, waaronder de ambitie om de aanwezigheid in Noord-Europese landen te versterken.

Het nieuwe kantoor zal de bestaande en nieuwe Zweedse klanten ondersteunen met kredietverlening, transactiebankieren, financiele markten en bedrijfsfinancieringen, zei ING.

Behalve bij Danske Bank werkte Fredlund meer dan vijftien jaar bij ABN Amro Bank en Svenska Handelsbanken AB.


Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

voda
0
EBA komt met stresstest zonder kapitaaleis

Gepubliceerd op 5 nov 2015 om 14:52 | Views: 730

LONDEN (AFN) - De 53 grootste banken in Europa worden volgend jaar opnieuw onderworpen aan een stresstest. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal dat onderzoek zwakke banken echter niet verplichten om extra kapitaal op te halen, zo bleek donderdag uit een presentatie van de Europese toezichthouder EBA.

In het onderzoek dat vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar wordt uitgevoerd wordt geen minimale kapitaaleis gehanteerd. De stresstest is volgens de EBA vooral bedoeld om toezichthouders, banken en andere marktpartijen van informatie te voorzien waarmee op consistente wijze vergelijkingen kunnen worden gemaakt.

Vorig jaar moesten Europese banken wel aan kapitaaleisen voldoen in de stresstest van de EBA. Voor die test zakten 24 banken, die samen bijna 25 miljard euro extra kapitaal moesten ophalen om gaten in hun financiering te dichten.
voda
0
Grote banken moeten 6,75% balans risicodragend maken

Door Archie van Riemsdijk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--De grootste banken ter wereld, waaronder ook ING Groep (INGA.AE), moeten in de toekomst 6,75% van het balanstotaal, of 16% van de risicogewogen balans, financieren met eigen vermogen of obligaties die zonder kunnen absorberen als de bank in problemen komt, zonder dat er hoeft te worden gevreesd voor een 'bank run' door gewone depositohouders. Dat meldt de Financial Stability Board (FSB) maandag, in een update over de definitieve standaard voor Total Loss-Absorbing Capital (TLAC).

De regels moeten een einde maken aan 'too big to fail': het probleem dat grote internationale banken die failliet dreigen te gaan, met belastinggeld moeten worden gered om te voorkomen dat het financiele systeem instort.

De mondiaal systeemrelevante banken moet de genoemde 'eindpercentages' halen vanaf 2022. Vanaf 2019 moeten al lagere drempelwaarden worden gehaald: 16% van het risicogewogen balanskapitaal en 6% van het ongewogen balanstotaal moet dan verliesabsorberend zijn.

Grote banken uit opkomende markten - dat zijn met name een aantal grote Chinese banken - krijgen wat langer de tijd: zij moeten aan de eerste fase in 2025 voldoen en aan het uiteindelijke, hogere percentage in 2028.

De grootste banken ter wereld, die worden aangeduid als relevant voor het mondiale financiele systeem, hadden eind 2014 gemiddeld een risicogewogen TLAC-ratio van 13,1% en een ongewogen TLAC-ratio van 7,2%, wanneer alleen achtergestelde obligaties worden meegeteld. Als ook andere vormen van funding worden meegeteld, liggen de cijfers met 16,5% en 8,7% gemiddeld al boven het vereiste niveau.

De groep met systeemrelevante banken kwam eind 2014 EUR307 miljard te kort om te voldoen aan de eisen die vanaf 2019 gelden, op basis van de ruimste definitie van bailinbare instrumenten, meldt de FSB. Zonder banken in opkomende markten is dat tekort echter beperkt tot EUR42 miljard zijn.

De benodigde extra uitgifte van achtergestelde schuldpapier zou betekenen dat de mondiale markt voor schuldeffecten ongeveer 1% groter zou worden, terwijl de markt voor ongedekte financieringen aan mondiale systeembanken een slordige 15% groter zou moeten worden.

De lijst met mondiale systeembanken bevat, naast ING, drie Japanse banken, drie Chinese, het Belgische Dexia, de Duitse banken Commerzbank en Deutsche Bank, vier Franse banken, het Italiaanse Unicredit, twee Spaanse banken, het Zweedse Nordea, Credit Suisse en UBS uit Zwitserland, vier Britse banken en acht banken uit de Verenigde Staten.

De FSB adviseert de G-20, de groep van twintig belangrijkste economieen ter wereld, die in 2010 de hoofden bij elkaar stak naar aanleiding van de financiele crisis, om internationale regelgeving voor banken te coordineren.


Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

Fartknock
0
Beursblik: HSBC verlaagt koersdoel ING Groep
Redactie ABM Financial News - 12 november 2015, 13:31

Koersdoel naar 15,50 euro.

HSBC heeft donderdag het koersdoel voor ING Groep verlaagd van 16,00 naar 15,50 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.



De analisten pasten het koersdoel aan vanwege een verwachte tragere groei van de kredietactiviteiten in 2016 en 2017 als gevolg van de groeivertraging in China en de lage grondstofprijzen. HSBC verlaagde vanwege deze tegenwind in de kredietverstrekking de winstraming voor 2016 met 4 procent.



In de afgelopen maanden stond het aandeel ING onder druk. Dit was volgens HSBC een sectorprobleem en ondanks een koersdaling van 9 procent deed ING het nog altijd 2 procent beter dan de Euro Stoxx 600 Banks.



Volgens HSBC onderschat de markt op dit moment de winstgevendheid van ING Bank. De belangrijkste reden dat de analisten het koopadvies voor ING handhaafden.



Op een rood Damrak koerste ING donderdag 0,6 procent lager op 13,63 euro.

www.deaandeelhouder.nl/news/2015/11/1...
voda
0
Bank actief op zoek naar wanbetalers
door Ruben Eg

AMSTERDAM -

Huizenbezitters met betalingsproblemen lichten nog altijd hun bank niet tijdig in, uit vrees hun woning uitgezet te worden. En dat terwijl banken inmiddels hele crisisteams in huis hebben om dit juist te voorkomen.

Angst of schaamte weerhoudt mensen er van om contact te zoeken met hun hypotheekverstrekker als er financiële problemen aan de horizon dreigen. "De bank wordt vooral gezien als boeman. De angst is groot dat de stekker er direct wordt uitgetrokken als je meldt dat je werkloos bent geworden, in een echtscheiding ligt of met andere problemen kampt waardoor je niet meer kunt aflossen", weet Hans de la Porte van Vereniging Eigen Huis.

Imagoprobleem

Het imagoprobleem speelt banken en verzekeraars nog altijd parten. De la Porte: "Tijdens de crisisjaren, als mensen in een situatie terechtkwamen waar zij part noch deel aan hadden omdat bijvoorbeeld hun werkgever failliet ging, werd vaak tevergeefs bij de bank aangeklopt. Er werd dan gezegd: 'Kom maar terug bij een betalingsachterstand'. Die houding is echt wel veranderd. Nu gaan banken actief in gesprek over de persoonlijke situatie en financiën van klanten die zich melden."

Scheiding

SNS Bank zoekt vanaf vandaag zelf contact met de eigen hypotheekklanten, of die nu problemen hebben of niet. De staatsbank lanceert hiervoor de SNS Hypotheek Looptijdservice. "Normaal gesproken sluiten mensen een hypotheek af en horen ze daarna niks meer", erkent directievoorzitter Maurice Oostendorp. "Daarom krijgen onze klanten nu minstens twee keer per twee jaar van ons een e-mail, brief of telefoontje."

Oostendorp geeft toe dat het lastig is om bij een scheiding als eerste de bank te bellen: "Maar toch is dit de belangrijkste oorzaak van problemen bij het aflossen van een hypotheek. Hoe langer de periode tussen problemen bij de klant en contact met de bank, hoe groter het verlies dat in de boeken komt. Daarom is dit dus niet het probleem van de klant alleen."

Goodwill

Rabobank meldt zich als een van de grootste hypotheekverstrekkers van het land nog niet actief bij klanten. Hoewel de bank de drempels om contact te zoeken 'zo laag mogelijk' heeft gemaakt, is actie bij problemen nog altijd niet vanzelfsprekend bij de Raboklanten. "Het gaat wel iets beter dan jaren terug, maar nog altijd is het niet normaal en gebruikelijk om in zo'n situatie de bank te bellen", zegt Haico Vlasblom, manager Bijzonder Beheer Service Centrum Financieren.

ABN Amro zoekt zelf ook contact met klanten naar aanleiding van een inschatting over mogelijke betalingsproblemen op basis van eigen analyses. Als bijvoorbeeld 'de balans in het inkomsten- en uitgavenpatroon zoek raakt' wordt financiële coaching via het in 2009 gestarte Hypotheek Care Team van aangeboden. "Hiermee wordt een hoop goodwill gekweekt", aldus een woordvoerder. "De houding tegenover de bank wordt positiever."

Het in 2009 gestarte Hypotheek Care Team van ABN Amro telt inmiddels honderd medewerkers. De schaamte om bij problemen contact te zoeken neemt volgens de bank hierdoor af. Vorig jaar zochten 4559 klanten zelf contact over problemen. In de eerste zes maanden van dit jaar stond de teller al op 2309.

Bron: DFT Premium
voda
0
ABN Amro stelt niet teleur, maar ING aantrekkelijker - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Dat ABN Amro Group nv (ABN.AE) iets boven de boekwaarde naar de beurs is gegaan, iets onder het midden van de bandbreedte, is niet teleurstellend, vindt analist Marcell Houben van SNS Securities. "Je wil wel dat het aandeel een succes wordt, dus dan moet je niet op de hoogste prijs inzetten." De analist zegt echter een voorkeur te hebben voor sectorgenoot ING (ING.AE), die eveneens iets boven de boekwaarde noteert, maar die volgens Houben veel meer groeiperspectief heeft. Vooral buiten Nederland heeft ING meer ruimte voor groei, terwijl de rivaal ook verder is met digitalisering en online-bankieren, waardoor de kosten lager zijn. Als je de beurswaardering afzet tegen de verwachte winst in 2015, is ABN Amro wel goedkoper op acht maal de winst, terwijl ING op de beurs tien maal de winst waard is, erkent de analist. Daar staat echter tegenover dat het verwachte dividendrendement van ING voor dit jaar met 6,5% hoger is dan de 5% van ABN Amro. SNS Securities gaat het aandeel volgen maar heeft nog geen advies. Het aandeel ABN Amro noteert vrijdag rond 10.45 uur 3,1% hoger dan de uitgifteprijs op EUR18,31, bij een omzet van 23 miljoen stukken. (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Banken bang dat nog meer regelgeving geld gaat kosten

Door: redactie
25-11-15 - 18:11 bron: ANP

Banken willen dat de politiek stopt met het opleggen van nog meer regels en eisen aan de sector. Als politici doorslaan met het stapelen van regelgeving moeten de banken straks extra kosten in rekening brengen bij het verstrekken van een hypotheek of lening, vrezen ze

'Begrijp ons niet verkeerd. De regelgeving en extra kapitaalseisen die de laatste jaren zijn ingevoerd, zijn goed', zei SNS-topman Maurice Oostendorp woensdag.

Hij vreest alleen dat nieuwe aanvullende eisen die nog in de maak zijn, voor extra kosten kunnen zorgen bij het aanbieden van financiële producten met een laag risicoprofiel. Het gaat dan bijvoorbeeld om hypotheken of mkb-leningen.

Veel veranderd
Bankenkoepel NVB organiseerde woensdag een persbijeenkomst om er nogmaals op te wijzen dat er sinds het uitbreken van de crisis in 2008 veel is veranderd in de sector. Zo zijn de buffers flink verhoogd en bestaat er nu een bankierseed. Banken zijn in het doorvoeren van verbeteringen veel verder dan veel mensen denken, was de boodschap.

NVB-voorzitter Chris Buijink erkende dat er nog stappen gezet moeten worden. Maar het verder herstellen van het vertrouwen is in de ogen van de branche niet een kwestie van meer regels.

Geen ongelukken
ING-topman Ralph Hamers, die ook aanwezig was, benadrukte dat regels en toezicht bedoeld zijn om te zorgen dat er geen ongelukken gebeuren, niet om het lastiger te maken voor de banken om hun taken uit te voeren.

Hamers merkte daarbij op dat er tegenwoordig ook veel 'schaduwinstellingen' actief zijn. Dit zijn bijvoorbeeld crowdfundingsinitiatieven of hedgefondsen. Ze concurreren in zekere opzichten met banken, maar zijn nog aan minder regels gebonden.

www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article...
voda
0
Advies ING omlaag naar hold van buy - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--KBC verlaagt het advies voor ING (INGA.AE) naar hold van buy en verlaagt tevens het koersdoel naar EUR13,50 van EUR15,00, aangezien KBC een neerwaarts risico ziet in CCS-winst en capital returns. Het aandeel noteert omstreeks 10.00 uur 0,7% lager op EUR12,89, waarbij de AEX 0,3% stijgt. (patrick.buis@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Beveiliging onder de loep
DNB test banken met cyberaanval

door Ruben Eg

AMSTERDAM - Hackers gaan banken en andere instellingen die van levensbelang zijn voor het betalingsverkeer in Nederland gericht aanvallen, in opdracht van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB).

DNB wil namelijk wel eens in de praktijk zien of financiële instellingen hun beveiliging op orde hebben. Er wordt voor deze opgezette cyberaanval niet alleen gekeken of het hackers lukt de computersystemen binnen te dringen, maar ook hoe snel de techneuten er in slagen een veiligheidsbreuk op te merken en op te lossen.

Snel oplossen van een digitale inbraak is 'de verdediging van de toekomst', meent Coen Voormeulen, divisiedirecteur betalingsverkeer bij DNB. "We moeten ons voorbereiden op een infiltratie van de systemen. Zo'n hack moet je zo snel mogelijk kunnen traceren en herstellen. Op die manier wordt het niet meer aantrekkelijk voor cybercriminelen."

Doemscenario

Consumenten merkten de afgelopen jaren weinig meer dan overlast door activiteiten van cybercriminelen. Bijvoorbeeld door storingen bij internetbankieren door een massale aanval op de website van een bank via computers die met schadelijke software ('malware') waren besmet. "Erger wordt het als banken leeggetrokken worden als gehackte pinautomaten op een dag biljetten uitspugen", schetst Voormeulen een doemscenario dat het financiële stelsel kan laten instorten.

Bankroof

Begin dit jaar werd ontdekt dat een Oost-Europese bende genaamd Carbanak, via internet de grootste bankroof had gepleegd. In twee jaar tijd werden miljoenen dollars van zo'n honderd banken en andere financiële instellingen uit dertig landen geroofd.

De cybercriminelen drongen per diefstal steeds stapje voor stapje door tot het digitale hart van elke bank via malware die via nepmailtjes en dergelijke op de computer van nietsvermoedende medewerkers was gezet.

Eerder raakte de Amerikaanse supermarktketen Target tijdens een cyberaanval de opgeslagen rekeningnummers, creditcardgegevens, adressen, telefoonnummers en e-mailadressen van miljoenen klanten kwijt.

De hackers kwamen bij de data via schadelijke software die op het hoofdkantoor was geïnstalleerd op het klimaatsysteem, dat met het interne netwerk was verbonden.

Paranoïde

Door een soms haast bizarre creativiteit van hackers kunnen financiële instellingen niets meer voor lief nemen, benadrukt Voormeulen. "Tegenwoordig moet je een beetje gezond paranoïde zijn. Je moet overal bedreigingen zien, en kijken hoe je die kunt voorkomen."

De door DNB opgezette hackersaanval start volgend jaar, en loopt waarschijnlijk door tot eind 2017.

Het onderzoek naar het beveiligingsniveau en de alertheid van het technische bankpersoneel vindt in meer landen plaats, in lijn met nieuwe richtlijnen van de Bank voor Internationale Betalingen (BIS). Het internationale samenwerkingsverband uit het Zwitserse Bazel ziet naast beveiliging ook toe op de strenge regels voor banken, zoals de financiële buffers voor crisistijden.

Bron: DFT Premium
voda
0
ING: geen krediet voor nieuwe kolencentrales

AMMSTERDAM (AFN) - ING stopt per direct met de financiering van nieuwe kolencentrales. Evenmin worden nog leningen verstrekt aan nieuwe klanten in de energiebranche die voor meer dan de helft leunen op steenkool.

ING-baas Ralph Hamers noemde klimaatverandering vrijdag ,,een ongeëvenaard probleem''. Banken zijn volgens de topman medeverantwoordelijk voor de aanpak daarvan. Daarom steekt de bank, afgezien van eerder aangegane verplichtingen, geen geld meer in kolenenergie.

In Parijs wordt volgende week een grote klimaattop gehouden. Doel is tot bindende afspraken te komen over de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen die vrijkomen bij de verbranding van fossiele brandstoffen. ING neemt deel aan die conferentie.

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië nam vorige week alvast een voorschot door aan te kondigen tussen nu en 2025 helemaal te willen stoppen met kolenenergie. Het is daarmee de eerste grote economie die de verouderde en relatief zwaarvervuilende techniek om stroom op te wekken de rug toekeert.

In Nederland vindt een meerderheid in de Tweede Kamer, inclusief regeringspartij PvdA, eveneens dat kolencentrales stapsgewijs moeten worden gesloten. De volksvertegenwoordigers sloten zich eerder deze week aan bij een groep van enkele tientallen hoogleraren, die daar in een open brief toe opriepen.
voda
0
Nederlandse Staat verkoopt ASR via beursgang


AMSTERDAM (Dow Jones)--De ministerraad heeft op voorstel van minister van Financien Jeroen Dijsselbloem besloten om verzekeraar ASR te verkopen. Dit gebeurt waarschijnlijk via een beursgang die volgens Dijsselbloem vanaf de eerste helft van volgend jaar mogelijk is, zo liet hij de Tweede Kamer vrijdag in een brief weten.

ASR kwam in 2008 in handen van de Nederlandse Staat door de aankoop van Fortis/ABN AMRO, waarvan de verzekeraar toen onderdeel was. Er werd toen EUR3,65 miljard betaald. Volgens Dijsselbloem is het aan ASR en de NLFI om een optimale verkoopprijs te realiseren.

De Nederlandse Staat hanteert drie voorwaarden waaraan moet worden voldaan voor de verkoop van een financiele instelling, namelijk: een stabiele financiele sector, voldoende geinteresseerde kopers en de onderneming moet er zelf klaar voor zijn.

De stichting administratiekantoor beheer financiele instellingen (NLFI) heeft geconcludeerd dat er sprake is van voldoende stabiliteit en beleggers lijken meer interesse te hebben in aandelen dan in de afgelopen jaren.

Bovendien heeft ASR ondanks de krimp en een aanhoudende lage rente in de verzekeringssector, goede resultaten laten zien en bewezen als "zelfstandige, kapitaalkrachtige en winstgevende verzekeraar te kunnen opereren." Daarom is volgens Dijsselbloem aan alle drie de verkoopcriteria voldaan.

Bij de verwachte beursgang worden aandelen van ASR in gedeeltes verkocht door de Staat. Bij de beursintroductie wil Dijsselbloem een minderheidsbelang verkopen. Wat de omvang hiervan wordt is nog niet duidelijk en hangt ondermeer af van de interesse en de prijs op dat moment.

Mocht zich tijdens de voorbereiding op de beursgang alsnog een partij melden met een serieus onderhands bod, dan zal de minister op dat moment bekijken of dit een alternatief is.

Jos Baeten, de voorzitter van de Raad van Bestuur van ASR zegt in een schriftelijke reactie dat men kennis heeft genomen van het besluit van Dijsselbloem.

"We hebben vanaf het moment dat ASR werd genationaliseerd samen met alle medewerkers hard gewerkt om een financieel solide en maatschappelijk nuttige en gewenste verzekeraar te worden die op enig moment weer terug kan keren naar privaat eigendom. Onze goede resultaten van de afgelopen jaren laten zien dat ASR op schema ligt voor een succesvolle terugkeer naar de private markt. Het is nu eerst aan de Tweede Kamer of zij instemt met de verkoop van ASR."

Volgens hem heeft een beursgang geen gevolgen voor de dienstverlening aan klanten.

"Wij zetten de ingezette strategie voort en werken iedere dag met overtuiging aan de verzekeraar die helpt en die voortdurend bouwt aan duurzame klantrelaties."


Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

voda
0
ING komt met app voor mobiel betalen

Gepubliceerd op 30 nov 2015 om 08:53 | Views: 4.167

AMSTERDAM (AFN) - Klanten van ING met een daarvoor geschikte Android-smartphone kunnen die nu ook gebruiken om contactloos te betalen. Dat maakte de bank maandag bekend.

De afgelopen maanden hebben tienduizend klanten al proefgedraaid met een testversie van de app voor mobiel betalen. Een verbeterde versie is nu beschikbaar voor alle klanten. Voorwaarde is wel dat hun smartphone voorzien is van een NFC-chip en het besturingssysteem Android (vanaf versie 4.4).

De eerste zes maanden is contactloos betalen met de smartphone gratis. Daarna gaat ING 50 cent per maand in rekening brengen.

Swatch

Horlogemaker Swatch begeeft zich ook op de markt voor contactloos betalen via NFC-technologie. Het Zwitserse bedrijf liet maandag weten daarvoor de handen ineen te slaan met creditcardmaatschappij Visa.

De eerste Swatch-horloges met betaaloptie liggen begin volgend jaar in de winkel in de Verenigde Staten, Zwitserland en Brazilië. Ook in China zullen ze te koop zijn, dankzij een vorige maand aangekondigd pact met betaalbedrijf China UnionPay.
voda
0
ING het lelijke eendje

Door Geert-Jan Nikken op 1 dec 2015 om 11:38 | Views: 2.106

Sinds ruim een week kunnen beleggers weer kiezen aan het Damrak. Terwijl de particuliere inschrijver zijn (papieren) winsten telt en minister Dijsselbloem zich ’s nachts in bed afvraagt of hij de eerste pluk ABN Amro toch niet iets te laag in de markt heeft gezet, worstelen de aandeelhouders van ING met het vraagstuk wanneer er nu eindelijk eens een significante opwaartse beweging van hun aandeel wordt ingezet. Vraag is of deze beweging überhaupt op korte termijn wel mag worden verwacht. Tijd voor een blik op de grafiek.

In lijn met de markt heeft ook ING in de maand augustus een rake klap voor de kiezen gekregen. Deze duikeling van de koers vormt het uitgangspunt van deze column. De eerste constatering luidt dat met het dieptepunt van augustus de begeleidende RSI voor de eerste keer sinds lange tijd onder de belangrijke OS-signaallijn dook. Een belangrijk gegeven.

Over de gehele koersverzwakking is een fibo-herstelgrid getrokken. Wat opvalt is dat midden november de koersontwikkeling haperde bij het tweede, oftewel 50 procent, herstelniveau van de voorafgaande daling. Veelal vormen fibo-herstelniveaus of fibo-correctieniveaus natuurlijke steun- of weerstandpunten.

Herstel ING

Bij ING is sprake van de tweede situatie. Wordt wederom een blik op de begeleidende indicator geworpen dan valt op dat deze in het herstel van augustus tot november bij lange na niet in de buurt is geweest van de OB-lijn. Wederom een belangrijk gegeven. Daarnaast kan worden opgemerkt dat de RSI inmiddels alweer een dalende beweging richting OS-lijn heeft ingezet. Dit geeft reden om aan te nemen dat de obstructiezone van het fibo-grid als zwaar obstakel boven de huidige koersontwikkeling ligt. Tot zover de feiten. En nu?

De kenner van de fibo-techniek, of de regelmatige lezer van mijn columns, weet dat de techniek zich niet slechts leent voor het bepalen van aarzel- of steunpunten, maar ook voor de bepaling van volgende ijkpunten nadat duidelijk is geworden dat een van de verhoudingslijnen als keerpunt heeft gefungeerd. Door mij wordt de 61.8 procent en de 100 procent extensieberekening gehanteerd. Wordt deze berekening toegepast dan verschijnen op basis van de benoemde bewegingen de volgende richtpunten: €11,31 en €9,73.

Laat ons de verdere koersontwikkeling echter stap voor stap benaderen en ons voorlopig slechts richten op het eerste koersdoel van €11,31. Dit niveau impliceert immers al een aanscherping van het dieptepunt van augustus waarmee ING zich kwalificeert als het lelijke eend aan het Damrak.

www.belegger.nl/Column/169145/ING-het...
5.541 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:36
Koers 15,600
Verschil +0,238 (+1,55%)
Hoog 15,650
Laag 15,342
Volume 9.637.366
Volume gemiddeld 11.279.733
Volume gisteren 9.121.992