Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

CEO’s, bemoei u niet met de beurskoers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. aexman 9 februari 2016 12:29
    "Dan maakt een 30% koersval een paar weken later het volgende contactmoment natuurlijk ietwat ongemakkelijk..."

    Dit zegt natuurlijk al veel ..
    Maar er zijn vast nog andere manieren voor een bedrijf om een update bij de beleggers neer te leggen. Ik heb er zelf geen problemen mee als zoiets op een forum gebeurd, mits afzender maar transparant is, zodat je weet wie je voor je hebt, en dat mee kan wegen in het maken van een keuze.

    Eigenlijk zou de beurskoers een afspiegeling moeten zijn van de realiteit. Want met de (juiste) waardetaxatie van een onderneming kan de ondernemer ook verder zijn strategie ontwikkelen. Zou het daarom zo zijn dat beursanalisten altijd met hun uitspraken naast de pot piesen? Gewoon omdat ze er een fundamentele analyse op loslaten?

    Ook al blijft er daarnaast ook nog een groep analisten recht tegenover elkaar staan, waarbij je je dan afvraagt, "wie is er op bezoek geweest, en wie heeft het bedrijf doorgelicht".
  2. Julian247 9 februari 2016 12:33
    quote:

    aexman schreef op 9 februari 2016 12:29:

    "Dan maakt een 30% koersval een paar weken later het volgende contactmoment natuurlijk ietwat ongemakkelijk..."

    Dit zegt natuurlijk al veel ..
    Maar er zijn vast nog andere manieren voor een bedrijf om een update bij de beleggers neer te leggen. Ik heb er zelf geen problemen mee als zoiets op een forum gebeurd, mits afzender maar transparant is, zodat je weet wie je voor je hebt, en dat mee kan wegen in het maken van een keuze.
    Ik vind het fantastisch, als belegger en trader. Je ziet ook grote beleggers graag de media bespelen als ze bijvoorbeeld ergens groot zijn ingestapt. Werkt allemaal korte termijn, maar langer niet.
  3. forum rang 4 K. Wiebes 9 februari 2016 12:39
    Beste Nico,

    Het is al járen policy van Gala om op diverse manieren met hun aandeelhouders te communiceren.

    www.irmagazine.com/articles/small-cap...

    ...
    "How would you describe your tech strategy for IR?

    As a leading European biotechnology company, we prefer to bring our story to investors in person as much as we can and organize conference call follow-ups or site visits. This really helps us to communicate clearly and get feedback on our story. We mainly rely on press releases and our website and webcasts to support these efforts. We have shied away from social media until now, simply because our team is so small we can’t man the effort."...

  4. Pieter Kort 9 februari 2016 12:44
    Mooi betoog, Nico, en ik ben het met je eens dat CEO's zich niet met dagkoersen bezig moeten houden, en geen cheerleaders voor hun eigen aandelenkoers moeten zijn, maar ik vind het wel een goede zaak dat ze zich actief met hun beleggers bezig houden. Ik zou wel meer CEO's op dit forum tekst en uitleg willen zien geven over de gang van zaken. (En dat niet alleen voorbehouden aan institutionele beleggers).

    Groet, Pieter
  5. Maycon 9 februari 2016 12:55
    Beste Nico,

    Je schrijft het al de fanatieke aanhang, lees zeer betrokken, aanhang. Ik denk dat de vaste aanhang de contacten en de wijze van communiceren met management van Galapagos bijzonder weet te waarderen. Zie ook de massale opkomst bij de nieuwjaarsborrel bij Galapagos, speciaal georganiseerd voor de iex-forum leden. Dit management team van Galapagos heeft een hoge "aaibaarheidsfactor" en is makkelijk bereikbaar. Er is geen belangrijke koersinformatie gewisseld dus maak je niet te druk, Galapagos zou juist als voorbeeld moeten dienen voor andere beursgenoteerde ondernemingen!
  6. sjaak1918 9 februari 2016 12:55
    Het Galapagos-forum is inderdaad fanatiek maar ook uitstekend geïnformeerd, met inhoudelijk goede bijdragen. Dit heeft zeker te maken met de geweldige Investor Relations benadering van Galapagos; inhoudelijke vragen worden goed en kundig beantwoord en dit wordt direct gedeeld op het forum. Daarom is dit misschien wel het beste en leukste forum op IEX.
    Iedereen is zelf verantwoordelijk voor het nemen van investeringsbeslissingen. Openheid en het vertrouwen uitspreken door de CEO helpt hierbij.
    Overigens heeft Peter Paul de Vries van Value8 eerder expliciet aangegeven dat de koers van Value8 op een gegeven moment te hoog was. Dus de andere kant op kan zeker wel.
  7. Mr Greenspan 9 februari 2016 12:59
    Tja er zijn ook bestuurders die totaal niet bereikbaar zijn voor de aandeelhouders, waar communicatie zeer gebrekkig is en waar vragen van aandeelhouders onbeantwoord blijven en waar de enige mogelijkheid tot contact de AvA is (als men daar tenminste aan het woord mag komen). Met andere woorden de ene bestuurder leeft meer mee met de aandeelhouders lees mede-eigenaren) dan de andere bestuurder.
    Ik moet inderdaad wel toegeven dat dit een gevaar met zich mee brengt.
    Als een onderneming steeds bij een koersdaling aangeeft (op vragen) dat er niets aan de hand is, wat moeten ze dan antwoorden als er een keer wel wat aan de hand is ... geen commentaar of zo?, dan weten mensen genoeg. Maar ja als er wel wat aan de hand is moet dat worden gecommuniceerd.
    Als een willekeurige onderneming bijvoorbeeld 10x roept dat er geen emissie komt als daar angst voor is in de markt en de 11x zeggen ze dat ze daar geen uitspraak over willen doen .....
    Blijft inderdaad een moeilijk verhaal.
    Maar er werd geen inhoudelijke info gegeven, hij gaf aan waarom de koersen in deze sector onder druk stonden. Daar is de koers van Galapagos in meegegaan.

  8. Boskalix 9 februari 2016 14:57
    Is toch prachtig, dat deze CEO zich op dit forum laat horen.
    Het zijn tenslotte zijn aandeelhouders/investeerders waar hij mee communiceert.
    En het is ook pure reclame voor IEX.
    Ik vind het dan ook niet gepast hem zo te bekritiseren.
    En met die koers van Galapagos komt het wel weer goed.
    Het algemene sentiment is nu eenmaal momenteel erg negatief.
    Als de AEX de 360 heeft gezien gaat het wel weer omhoog.
  9. Mr Greenspan 9 februari 2016 14:58
    quote:

    plof® schreef op 9 februari 2016 13:08:

    Uiteraard staat het aandeel wat lager dan 1 januari maar is gedurende jaar ervoor, dus 2015 dan ook ruim 3x over de kop gegaan.

    Beetje vreemd dat je dan als CEO de koers gaat bekritiseren als die dagkoers weer iets terugzakt. Heeft ie niks beters te doen?
    Inmiddels is de cash positie (zonder schulden) sindsdien verviervoudigd :-) inmiddels al 22,50 per aandeel.
    Een extreem ongekende luxe tov andere biotech fondsen die continu nieuw geld moeten ophalen door nieuwe aandelen uit te geven (ze hebben door omstandigheden meer geld dan alle andere kleine biotech bedrijven in Europa bij elkaar).
    Ook de cashburn zal de komende jaren totdat Filgotinib (de echte grote inkomstenbron) op de markt komt nihil zijn. Dus de situatie is niet vergelijkbaar met het koersniveau van vorig jaar.
  10. forum rang 4 guusje 9 februari 2016 16:26
    Nico Inberg heb gelijk CEO heeft zich niet mee te bemoeien, dat was al gelijk mijn mening, beleggers die in Galapagos zitten vraagt niet beter, veronderstel dat elk CEO zich met de beurskoers gaat bemoeien, dan word de IEX een zooitje het is nu al moeilijk voor een moderator om de IEX in het gareel te houden.
  11. [verwijderd] 9 februari 2016 17:54
    Die kop zegt alles.. Maar ok, los daarvan, moet toch allemaal kunnen, het is toch voor iedereen kennis van te nemen. Liever dit dan zo'n officieel toneelspelletje van presentatie van jaarcijfers en geheimhouding en doen alsof het allemaal echt wat is, ga toch fietsen met die onzin.

28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links