Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Molloten en malloten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

40 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 wiegveld 7 maart 2016 09:56
    Grantham voorspelde de crisis in 87 ook 3 jaar van te voren. Als je maar vaak een crisis voorspelt valt het balletje wel een keer. Helaas stond er in stuk niet bij hoe vaak hij crisis voorspelde en hoe vaak het uitgekomen was. Als dat 1:1 zo is, dan heeft die Grantham de beste glazen bol van iedereen!

    ECB beleid gaat steeds meer uit de hand lopen en het effect is dat Draghi cs dan nog gekkere maatregelen nemen. Mijn beleggingsadvies is investeer in een kluizenfabrikant!

    Al;s de rente binnen enkele weken negatief wordt ook voor particulieren, halen mensen hun geld in huis in een kluis!
    ECB denk dat als geld niets opbrengt, het wordt uitgegeven, maar vergeet dat mensen tegelijk zien dat pensioenen afkalven en dus onrustig worden.
  2. [verwijderd] 7 maart 2016 10:28
    Ik ken hem persoonlijk nog niet maar als iemand van importantie het met me eens is, is dat altijd leuk. Ik ben benieuwd hoe hij met zijn fonds erop inspeelt.
    Ook ben ik nog steeds op zoek naar iemand die posities heeft bij Fisher Investment, ik vraag me af of hij net als ik een positief rendement heeft behaald in de eerste twee maanden van dit jaar.


    Over benieuwd hoe het fonds het doet, waarom wijken de resultaten van het Actief Offensief fonds in jullie factsheet af van wat morninstar rapporteert (hetgeen overeenkomt met jullie eigen jaarverslagen)?

    Ben ook zeer benieuwd of je in de huidige bearmarkt weer zo'n klapper weet te maken als in 2008.
  3. De sjaak 7 maart 2016 10:38
    quote:

    wiegveld schreef op 7 maart 2016 09:56:

    Grantham voorspelde de crisis in 87 ook 3 jaar van te voren. Als je maar vaak een crisis voorspelt valt het balletje wel een keer. Helaas stond er in stuk niet bij hoe vaak hij crisis voorspelde en hoe vaak het uitgekomen was. Als dat 1:1 zo is, dan heeft die Grantham de beste glazen bol van iedereen!

    ECB beleid gaat steeds meer uit de hand lopen en het effect is dat Draghi cs dan nog gekkere maatregelen nemen. Mijn beleggingsadvies is investeer in een kluizenfabrikant!

    Al;s de rente binnen enkele weken negatief wordt ook voor particulieren, halen mensen hun geld in huis in een kluis!
    ECB denk dat als geld niets opbrengt, het wordt uitgegeven, maar vergeet dat mensen tegelijk zien dat pensioenen afkalven en dus onrustig worden.
    idd simpele psychologie, heeft niks te maken met rentes maar met vertrouwen. als er vertrouwen is (in de toekomst) geven mensen geld uit ongeacht de rentestand. Als dit vertrouwen er niet is gaan mensen geld oppotten als appeltje voor de dorst in onzekere tijden. Maakt niet uit hoe laag de rente is, sterker nog hoe lager de rente hoe meer ze moeten oppotten. Ik persoonlijk weiger ook om banken te betalen om mijn geld daar te mogen stallen (heb alles al bij IB weggehaald). Zodra dit ook bij regulieren het geval zal zijn haal ik alles weg (principe kwestie)en ik denk dat ik niet de enige zal zijn. Gewoon de boel omruilen voor zilveren en gouden munten. Weet zeker dat ik daar over een paar jaar nog een brood voor kan kopen....
  4. Julian247 7 maart 2016 12:08
    "De AEX is nog steeds bezig met een opgaande beweging in de neergaande trend. Ik zie zelfs ruimte tot 470 tot 475 maar dan zou de spreekwoordelijke koek toch wel weer op moeten zijn."

    Aldus Cees! Niet van je geloof vallen Cees!

    Is Fisher je grote concurrent? Niet te hard afvallen die Fisher, Fisher is momenteel de belangrijkste adverteerder op Nederlandse financiele websites. Niet de koe met de gouden horens slachten hoor!
  5. [verwijderd] 7 maart 2016 12:14
    Weer leuk om te lezen. Ik las dat Canada van zijn goud af wil en heeft al behoorlijk veel op de markt gezet want goud is een grondstof en geen geld, lijkt mij ook dat goud een grondstof is, maar china en rusland schijnen weer veel goud te kopen. Die twee spelen samen onder één hoedje om de usd uit de markt te drukken.
  6. [verwijderd] 7 maart 2016 13:04
    Cees, ik las dat je long BMW gaat.
    Mag ik als kritische volger van jouw collumns, je een tip geven ?

    Koop de preferente aandelen van BMW, ze heten BMW3.
    Enkele centen meer dividend in combinatie met een tot 20% lagere koers.
    Geen stemrecht, dat lever je in voor deze voordelen.

    www.bmwgroup.com/en/investor-relation...

    disclaimer;
    Ik heb ze zelf ook, fors.
  7. k2es 7 maart 2016 13:33
    De schrijver is altijd zo negatief, het lijkt mij wel een erge zuurpruim. Waarom vrijwel alleen gokken op een flinke beursval? Er zijn genoeg kwaliteitsaandelen die thans spotgoedkoop zijn en een mooi dividend geven.
    Dus je bent gek als je jouw geld in een kluis thuis gaat bewaren, dat levert niets op, als er ingebroken wordt of brand uitbreekt ben je waarschijnlijk jouw geld kwijt, ook het thuis bewaren van goud of dure horloges is ook oliedom en kan je jouw leven kosten bij inbraak, nog even afgezien van alle schade.
  8. Met Effekt 7 maart 2016 14:34
    quote:

    mcrepe schreef op 7 maart 2016 10:08:

    is het deze staatslening die aangehaald wordt?
    3,75% lening 2006 per 15 januari 2023
    die levert 2,5% p.j. op, en dat is wel een aardige tip dan!
    Er zijn ook veel aandelen die 2.5%/jr opleveren en in tegenstelling tot die staatslening ook nog groei potentie hebben. Nu nog in staatsleningen stappen is een beetje laat?
  9. [verwijderd] 7 maart 2016 15:18
    PS

    Het deskundige artikel leidt via de link op het internet

    en.wikipedia.org/wiki/Andr%C3%A9_Kost...

    o.m. naar de inhoudelijke informatie over hoe een jarenlange financiële/bancaire/monetaire crisis, zoals in de Grote Depressie van de vorige eeuw, inhoudelijk ontstaat.

    Op welke ontstaansgeschiedenis de auteur, die met kennis van zaken inhoudeijk constateert

    “Ondertussen gaat het in de rest van Europa zelfs zonder een migrantenstroom ook helemaal niet zo goed als je zou verwachten bij een negatieve rente, zo is de middenklasse in Europa net als in Amerika de dupe van de crisis. Illustratief zijn de berichten dat 600.000 Nederlanders al drie jaar in armoede leven, er steeds meer daklozen zijn, het Rijk dat in 2015 een half miljard tekort heeft op de bijzondere bijstandswetgeving en zou kan ik nog even door gaan.”

    met kennis van zaken reeds in een eerder stadium van deze ontstaansgeschiedenis inhoudelijk heeft gewezen.
  10. [verwijderd] 7 maart 2016 15:20
    Dit namelijk middels het zeer leeswaardige “Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan” artikel

    ‘Centrale banken zijn gevaarlijk en zinloos bezig’ van Maarten Schinkel op

    blendle.com/i/nrc-handelsblad/central...

    over Richard Koo (1956).

    Dus de Taiwanees-Amerikaanse chef econoom van het Japanse Nomura-instituut, die bijzonder hoogleraar aan de Waseda Universiteit is in Tokio en onder meer is verbonden aan het Britse Institute for New Economic Thinking, die zijn loopbaan bij de Federal Reserve van New York begon en vanaf de jaren negentig adviseur was van diverse Japanse regeringen, die de bedenker is van de ‘balansrecessie’, een van de ervaringen in Japan afgeleide nieuwe kijk op de huidige problematiek van de Westerse economieën sinds de Lehman-crisis, die in het Japanse Kobe woont.

    Die dus niet alleen als (chef) econoom, maar ook als bijzonder hoogleraar en adviseur van diverse Japanse regeringen in het zeer leeswaardige “Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan” deskundige artikel in deze ontstaansgeschiedenis met degelijke argumenten onderbouwd dat centrale banken gevaarlijk en zinloos bezig zijn, namelijk

    „Als ik 1.000 verdien, 900 uitgeef en daarvan 100 spaar, dan worden die door mij uitgegeven 900 het inkomen van iemand anders. Als mijn gespaarde 100 worden uitgeleend, dan worden die eveneens uitgegeven, en vormen uiteindelijk ook het inkomen van iemand anders. Er is dan dus een totaal inkomen van 1.000. Maar als die 100 niet wordt uitgeleend, dan zakt het totale inkomen naar 900. En de volgende keer naar 810, enzovoort. Dat is wat er tijdens de Grote Depressie gebeurde. De VS verloren tussen 1929 en 1933 46 procent van het bruto binnenlands product. Dat is wat nu in Spanje is gebeurd, en in veel andere landen in de eurozone. De enige entiteit die in staat is om te lenen is de publieke sector: de overheid. Die vormt de enige uitweg uit een balansrecessie.”
  11. [verwijderd] 7 maart 2016 15:21
    Zodat de heer Koo op het gebied van centrale banken die gevaarlijk en zinloos bezig zijn vanuit jarenlange ervaringen in de Grote Depressie in de ontstaansgeschiedenis met deze degelijke argumenten inhoudelijk heeft onderbouwd dat het beleid van de centrale banken van de Verenigde Staten en de eurozone, die honderden miljarden aan staatsleningen opkopen om geld in de economie te pompen, irrelevant en gevaarlijk is:

    „Het is zo stupide, dat ik niet eens weet of de economie het uiteindelijk overleeft.”
  12. [verwijderd] 7 maart 2016 15:22
    Vanuit welke link de in deze ontstaansgeschiedenis geïnteresseerde mensen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone na o.m. de uitroeiing van inheemse volkeren als de Indianen, de Aboriginals en de Maori’s, twee door westerse mogendheden begonnen zinloos bloedvergietende wereldoorlogen en de niet door de VN gemandateerde militaire acties in Irak met het gevolg van een in de Veiligheidsraad ontstaan machtsvacuüm over de chaos van een burgeroorlog van iedereen tegen iedereen in Syrië,

    in welke chaos de terreur organisterende organisatie IS de touwtjes in handen kreeg, en niet meer in de eigen regio op te vangen vluchtelingenstromen van dien, dus net zo’n machtsvacuüm die als bijverschijnsel van de Vietnamoorlog in het buurland Cambodja, dat door de VS als aanvoerroute werd gebruikt, met de ontwrichtende werking op het land van dien, in welke chaos Pol Pot en de zijnen de touwtjes in de killing fields in handen kreeg,

    tevens voor inhoudelijk informatie terecht kunnen over de Suezcrisis.
  13. [verwijderd] 7 maart 2016 16:06
    @BEN er weer weg van. Tot ooit. Je moet als belegger in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone met een bepaalde horizon voor de lange en korte termijn met een bepaald risicoprofiel zonder garanties voor in het verleden behaalde resultaten wel stekeblind of een dief van je eigen portemonnee zijn wil je in de visvijver van kwaliteitsaandelen die nu al dan niet spotgoedkoop zijn die een mooi dividend geven die op de mondiale beursen koopwaardig zijn geen keuze kunnen maken!?!

    Zodat de beleggers die dat niet kunnen deze keuze dan uiteraard beter aan iemand die kennis van zaken heeft kunnen overlaten!
40 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links