Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Osborne waarschuwt voor nog hardere tik

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 juni 2016 15:15
    quote:

    MJansen schreef op 19 juni 2016 15:06:

    [...]

    Doe geen moeite joh.

    Deze flapdrol snapt niks van economie en geopolitiek en is een fervente zerohedge lezer.

    Compleet brainwashed dat het huidige systeem compleet ruk is, maar oplossingen aanvoeren ho maar.
    Boel schreeuwen en zeuren, maar als je een beetje doorvraagt prik je er al gauw doorheen en merk je dat hij zeer weinig inhoudelijk kennis heeft en zijn hele verhaal ophangt aan drama en doem.

    Zijn hele verhaal over valuta geeft al aan dat hij nog nooit heeft gehoord van de driehoek rente - valuta - inflatie
    Verlaag de ene, en een ander gaat omhoog.
    Valuta devalueren is heel leuk voor je productiviteit, maar als je vervolgens 2x zoveel moet betalen in de supermarkt dan heb je er bar weinig aan.

    Nou ja, dat is niet waar.
    De exporteurs en vermogende mensen merken er niks van.
    Het is altijd de middenstand die wordt gepakt bij valiuta devaluaties.
    Die hebben immers geen vermogen om te profiteren van hogere rentes, en ook geen aandelen/bedrijven om te profiteren van de hogere winsten.
    Ze merken enkel dat ze met hun salaris minder kunnen kopen.
    Ik zal voor willen stellen maak maar een mooi lijstje met vragen en ik kom er vandaag nog op terug met een gedegen onderbouwing.

    Daarnaast wil ik even opmerken dat ik geen flapdrol ben noch dat ik een ander ga uitschelden. En ik ken de site Zerohedge niet laat staan dat ik daar ooit naar heb verwezen.
  2. [verwijderd] 19 juni 2016 15:33
    "Als Groot-Brittannië donderdag in het referendum besluit uit de Europese Unie te stappen, gaat de bankentoezichthouder van de Europese Unie verhuizen van Londen naar een andere Europese hoofdstad. Dat heeft de voorzitter van de toezichthouder zondag gezegd in een interview, zo bericht persbureau Reuters"(FD.nl)

    weer een andere Flapdrol-topambtenaar die op kosten van de EU een Carrousel laat draaien, wat denkt die kerel wel niet?

    Wie gaan er nog uitspraken doen de komende 4 dagen? the best for last.

    Banen weg, geld, weg, bedrijven weg, toezichthouders weg, bewoners weg......eiland weg!
  3. aandeeltje! 19 juni 2016 15:55
    quote:

    *Justin* schreef op 19 juni 2016 14:37:

    [...]

    Voorstanders van een Brexit halen graag het voorbeeld van Noorwegen aan, dat schijnbaar alle voordelen van de EU geniet, zonder last te hebben van de nadelen. Dat is een ernstige misvatting, die is gebaseerd op de gangbare totale onkunde over de werkelijkheid van de EU. Noorwegen moet zich houden aan alle Europese regelgeving om toegang te krijgen tot de gemeenschappelijke markt.

    Zo is Noorwegen ook vrij toegankelijk voor alle EU-burgers en dus voor arbeidsmigranten uit de EU. Noorwegen betaalt ook een forse financiële bijdrage aan Brussel, namelijk 90 procent van de huidige Britse bijdrage, gerekend per hoofd van de bevolking. Bedenk bovendien bij dit alles dat Noorwegen niet mag meebeslissen over al die maatregelen waaraan het wel is onderworpen. Een ander vaak genoemd lonkend voorbeeld is Zwitserland. De relatie van de Zwitsers met de EU zit enigszins anders in elkaar, maar essentieel zijn de verschillen niet. Noorwegen en Zwitserland zijn beide dus volledig afhankelijk van de EU.

    Meer dan enig ander EU-land is het Verenigd Koninkrijk afhankelijk van buitenlandse investeerders. Die zijn vanzelfsprekend niet enthousiast over een Brexit. De afgelopen maanden zijn die investeringen al afgenomen in de onzekerheid over een eventueel vertrek.

    In het geval van een Brexit zal er in Brussel een geërgerde, bozige stemming heersen. Het is uitgesloten dat de Britten bij onderhandelingen betere voorwaarden zullen krijgen dan Noorwegen of Zwitserland. Ze zullen dus nog steeds geen controle hebben over arbeidsmigratie uit de EU en ook nog steeds flink moeten betalen. In onderhandelingen over vrijhandelsovereenkomsten met grote partners als China of de VS zal de EU prioriteit genieten; het Verenigd Koninkrijk zal achteraan moeten aansluiten, zoals president Obama laatst nog eens bevestigde.

    Zal de Britse economie dan wellicht opveren bij afwezigheid van de vreselijke Brusselse regelgeving? Nee, dat zal niet het geval zijn. De Britse economie is al sterk geliberaliseerd en voor zover er sprake is van hinderlijke regelgeving, is die nu juist afkomstig van de eigen overheid. Het zal al met al niet verbazen dat het Britse bedrijfsleven en de financiële markten in Londen niets van een Brexit moeten hebben. De Britse pond is al maanden in mineur vanwege het Brexitreferendum.
    Helemaal mee eens!
  4. forum rang 4 williewilwel 19 juni 2016 16:48
    quote:

    Wervel Wind schreef op 19 juni 2016 14:55:

    [...]
    Ga dat maar eens uitleggen aan de hardwerkende Engelse middenklasse die zojuist voor een miljoen GBP een huis gekocht heeft in London. Moeten die de rest van hun leven tegen een hypotheek aankijken die een half miljoen onder water staat!?

    Die laatste zin is in beginsel bekrompen. Uit de mond van een Nederlander woonachtig in Engeland ronduit lachwekkend.
    middenklasse,een huis kopen voor 1 miljoen GBP........wat is dit allemaal voor onzin..
  5. Twijfels 19 juni 2016 19:11
    quote:

    DeGoudenRidder schreef op 19 juni 2016 14:03:

    [...]

    Je doet net alsof er geen economische samenwerking meer zou kunnen zijn tussen England en de EU? Als de Pond in waarde gaat dalen is dat goed voor de export, want producten worden aantrekkelijker om te kopen. Doordat er meer wordt gekocht moet er ook meer worden geproduceerd, en dat leidt tot meer banen en minder werklozen. Daarna zijn we 2 jaar verder de pond gaat weer in kracht toenemen en de UK heeft een bloeiende economie. Bovendien mocht Trump geïnstalleerd worden in november van dit jaar tot president dan zal dat het economische vliegwiel van Engeland alleen maar verder aanwakkeren.
    Je schrijft het goed: "Zou kunnen zijn". Inderdaad vele overeenkomsten worden bij een Brexit opnieuw tegen het licht gehouden. Van mijn 2 bedrijven gaat er geen vervangen worden met de britten omdat het niet nodig blijft te zijn. Gewoon direct via een andere weg binnen halen. UK Gewoon laten gaan. Iedereen heeft recht op zijn eigen fouten. Vooral niet proberen te manipuleren zou ik zeggen.

    Zit hier overigens in Noorwegen. Ook niet zo top als hier wordt geroepen. Veel emigraten en inmiddels ook emigraten uit NL, B en de UK. Die krijgen ze er nog bij en daar is men hier ook niet blij mee! Denken de Britten dat ze dat nu allemaal zelf kunnen sturen? Wat naief.
  6. Moneyball 19 juni 2016 20:10
    quote:

    DeGoudenRidder schreef op 19 juni 2016 14:35:

    [...]

    Dus 1 land kan volgens jou de Euro verzwakken (lijkt me niet)? Moeten ze de goudprijs verhogen is het probleem opgelost.
    Nee, dat is niet wat er staat. Begrijpend lezen a.u.b.

    Jij beweert dat devaluatie zorgt voor een sterke economie door aantrekkende export. Ik stel dat devaluatie simpelweg een teken van onzekerheid of zwakte van de economische omstandigheid is. Het bewust devalueren van de munt is als een pilletje dat symptomen bestrijd, maar niet de onderliggende oorzaken. Voor een sterkere economie en welvaart zijn hele andere zaken nodig.
  7. [verwijderd] 19 juni 2016 20:36
    quote:

    Moneyball schreef op 19 juni 2016 20:10:

    [...]

    Nee, dat is niet wat er staat. Begrijpend lezen a.u.b.

    Jij beweert dat devaluatie zorgt voor een sterke economie door aantrekkende export. Ik stel dat devaluatie simpelweg een teken van onzekerheid of zwakte van de economische omstandigheid is. Het bewust devalueren van de munt is als een pilletje dat symptomen bestrijd, maar niet de onderliggende oorzaken. Voor een sterkere economie en welvaart zijn hele andere zaken nodig.
    Jij doet of ik niet kan lezen, maar ik herhaal het nog 1 keer door internationaal de goudprijsstandaard te verhogen en daar afspraken over te maken, en het probleem is opgelost. Of je pompt nog meer nepgeld in het systeem, dat zorgt voor een lage inflatie wat ook wel deflatie wordt genoemd.

    Waarom helikoptergeld in de hoop dat mensen het beschikbare geld gaan uitgeven in plaats van om nog meer geld te gaan sparen, maar dat gaat voor deflatie zorgen. Hoe los je dat op zie bovenstaand.
  8. [verwijderd] 19 juni 2016 20:50
    quote:

    DeGoudenRidder schreef op 19 juni 2016 13:44:

    [...]

    Justin ik weet dat jij actief lid bent bij D66 en D66 is pro EU. Waarom weet ik dat? Dat heb je op het Tomtom forum ooit geschreven.

    Recessies:
    slimbeleggen.com/albert-edwards-kijk-...
    Er wordt aangegeven wat er in een mild scenario en in een worst case scenario met de economie gebeurt. Laten we het gemiddelde van die twee nemen. Dan kom je op een BBP krimp van vijf procentpunt. Vijf!! En dat is niet na 1 jaar voorbij.

    Dat betekent dat de UK er zeker een jaar of tien (!) over zal doen om uit het dal te klimmen en de schade weer in te lopen. Geef me nou eens een valide argument waarom een Brit zichzelf zo in de voet zou willen schieten?

    Om zich iets Britser te voelen? Vanwege Brusselse bureaucratie? Noem dan eens 1 voorbeeld hoe een gemiddelde Britse inwoner in zijn dagelijks leven hinder ondervindt van Brusselse regels. Het zijn allemaal emoties en voor een gemiddelde burger fictieve problemen. En daar wil je dan je land voor in een omgewisse situatie brengen. Dat is echt absurd.

    NB
    Ik ben 0,0% politiek actief. Als er morgen verkiezingen zouden zijn zou ik waarschijnlijk - bij gebrek aan beter - D66 stemmen. Ik ben eerder wat rechts dan links, maar niet conservatief. Dus VVD en CDA en zeker PVV zijn voor mij een no-go. PvdA en GL zijn me te links, hoewel ik GL en klaver wel mag om hun progressieve inslag en vooruitgangsgeloof.

  9. [verwijderd] 19 juni 2016 21:40
    quote:

    *Justin* schreef op 19 juni 2016 20:50:

    [...]

    Er wordt aangegeven wat er in een mild scenario en in een worst case scenario met de economie gebeurt. Laten we het gemiddelde van die twee nemen. Dan kom je op een BBP krimp van vijf procentpunt. Vijf!! En dat is niet na 1 jaar voorbij.

    Dat betekent dat de UK er zeker een jaar of tien (!) over zal doen om uit het dal te klimmen en de schade weer in te lopen. Geef me nou eens een valide argument waarom een Brit zichzelf zo in de voet zou willen schieten?

    Om zich iets Britser te voelen? Vanwege Brusselse bureaucratie? Noem dan eens 1 voorbeeld hoe een gemiddelde Britse inwoner in zijn dagelijks leven hinder ondervindt van Brusselse regels. Het zijn allemaal emoties en voor een gemiddelde burger fictieve problemen. En daar wil je dan je land voor in een omgewisse situatie brengen. Dat is echt absurd.

    NB
    Ik ben 0,0% politiek actief. Als er morgen verkiezingen zouden zijn zou ik waarschijnlijk - bij gebrek aan beter - D66 stemmen. Ik ben eerder wat rechts dan links, maar niet conservatief. Dus VVD en CDA en zeker PVV zijn voor mij een no-go. PvdA en GL zijn me te links, hoewel ik GL en klaver wel mag om hun progressieve inslag en vooruitgangsgeloof.

    Laat ik het zo zeggen Justin. Blij dat ik jouw advies m.b.t. TomTom niet volg.
  10. [verwijderd] 19 juni 2016 22:11
    quote:

    DeGoudenRidder schreef op 19 juni 2016 15:15:

    [...]

    Ik zal voor willen stellen maak maar een mooi lijstje met vragen en ik kom er vandaag nog op terug met een gedegen onderbouwing.

    Daarnaast wil ik even opmerken dat ik geen flapdrol ben noch dat ik een ander ga uitschelden. En ik ken de site Zerohedge niet laat staan dat ik daar ooit naar heb verwezen.

    Nee maar je haalt wel 'gekkiesites' als XanderNieuws.punt.nl aan als bron....
  11. [verwijderd] 19 juni 2016 22:52
    quote:

    DeGoudenRidder schreef op 19 juni 2016 22:33:

    [...]

    Als ik 1 keer een site aanhaal ben ik dan automatisch een gek? Wil niet weten wat er door jouw hoofd spookt.
    Je trekt zelf de conclusie.... Zag net op een ander draadje dat je ook verwees naar een site waar de moord op Pim Fortuyn in opdracht van CIA/Mossad/JSF-bouwer oid was...

    Calm down man! Dit is niet goed voor je.
  12. [verwijderd] 19 juni 2016 23:08
    Hebben we het eindelijke een beetje voor elkaar dat we een een grote interne markt hebben, begint iedereen een beetje te zeuren over Europese regelgeving. En ja misschien gaat het wat ver om een gloeilamp en een gratis plastic tas te verbieden, maar ik ervaar dit nou niet direct als een aanval op mijn persoonlijke vrijheid. Daarnaast het constante gezever over de Euro. Hadden we die niet, dan waren de lire en de peseta inmiddels al zo'n beetje gehalveerd in waarde en dan had ik wel eens willen zien hoe het met onze export was gesteld.
35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links