Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wat is goud? Niet wat u denkt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

36 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 augustus 2016 02:38
    klassiek gevalletje 'water diamanten paradox' misschien? als er een correlatie is, of geen causaal verband, maakt het dan uit in het hypothetische geval: "iedereen denkt dat komkommers stijgen in een bepaalde situaties, de situatie doet zich voor" en jij weet zeker dat er totaal geen verband is, en je wilt wel erop verdienen? volgens mij niet. heeft een dalende deutsche bank aandeel invloed op de balans van deutsche bank? hoeveel invloed heeft het? hoeft het iets te zeggen over de winst van deze bank? volgens mij niet. kan het als afspiegeling dienen van zo'n bank. in het geval beleggers samen, een goed beoordelingsvermogen hebben misschien wel. volgens mij kan namelijk een bedrijf ontzettend goed ervoor staan, maar als de hele boevenbende short gaat, dan gaat dat aandeel echt wel naar beneden. en dan kunnen die controllers nog zo leuke cijfertjes bij elkaar knippen en plakken, maar dan gaat het aandeel echt wel naar beneden. overigens zijn er landen geweest, die de print machine hebben aangezet, en daar is geen hyperinflatie gekomen. dus ook dat gebeurt niet altijd. met andere woorden, als we ons lekker rijk printen, en iedereen heeft een gigantische stijve piemel bij het zien van een vijf euro biljet, dan is draghi gewoon een koning. dan speelt syper mario gewoon beter het spel dan....tjah....dan wie eigenlijk? er is volgens mij geen centrale bank te vinden die niet lekker inkt op papier stopt, of wat bytes vol knalt met éénen en nullen. heeft goud waarde als geleider? jah, vind je vrouw het leuk om haar nek? of is ze net zo blij met een bijou? dus mensen geloof lekker in fantasieëen. we zijn er rijk mee geworden. heeft geld gebruiksfunctie? heeft het gebruiksfunctie op de manier hoe we het gebruiken? of heeft het zo ie zo gebruiksfunctie? en welke is dat dan wel? en zo kan ik nog wel even doorgaan. volgens mij is economie voor mannen die eigenlijk liever vrouw hadden willen zijn, want stiekem zijn ze liever psycholoog. en zoals iedereen weet. psychologe zijn vrouwen die de libelle en de magriet lezen omdat de opzij te moeilijk is. het is gewoon filosofie, en sommige zijn dat volgens mij een beetje vergeten. omdat iedereen iets normaal vind, betekend niet dat er niks buiten dat bestaat. hehe, genoeg ressentiment eruit geknalt, ik ga maar weer eens braaf iets anders doen.
  2. [verwijderd] 6 augustus 2016 02:58
    als ik toch even bezig ben om mijn absolute mening te ventileren, dan kan ik ook wel even beginnen dat goud een betaal middel is net zoals een pak sap. het is een stuk meer liquide dan een pak sap. het is minder liquide dan een dollar biljetje. ik ben een veilige haven in moeilijk tijden voor jullie geld. mijn bankrekeningnummer is giro 555. okay dit is volgens mij een speldenknopje, over een jaar weer een nieuwe focus. het menselijk brein is maar instaat om 1 focus te hebben in een jaar tijd voor een speldenknopje. hehehehehe. overigens vind ik die nick bakker collumns nog wel grappig, en ik kan dat koffiedik kijken van andere dudes ook nog wel in een perspectief plaatsen. die grafiekjes lezen is ter ondersteuning namelijk. dus echt commentaar kan je niet hebben. daar gaan mensen ook helemaal losop, ja je zit er altijd naast. die shit wordt vooral gebruikt ter ondersteuning bij heel veel andere data. maar ach. ik ga nog even heel geniepig lachen, oh wat voel ik me zo meteen weer fantastisch. wel netjes van mensen als ze nog even hun mening geven, want dan nemen ze de ander serieus. oeps, dat is een cultureel iets. nee sorry ik ben weer terug bij af.
  3. [verwijderd] 6 augustus 2016 10:33
    Je laat belangrijke dingen weg. Staatsschulden zijn onhoudbaar, zijn 2 dingen mogelijk, of overheden gaan weer normaal doen, minder uitgeven, kleiner worden, ambtenaren ontslaan en de schulden terugbetalen, dan zal goud niet spectaculair performen inderdaad. Of overheden gaan nog extremer doen dan ze al doen, nog meer schulden maken, nog meer geld creëren, dan zal goud naar $10.000 gaan of $100.000 of hoger. Welke van de 2 sceneario's is realistisch? Dat is toch zo klaar als een klontje.
  4. [verwijderd] 6 augustus 2016 18:32
    het is de vraag of hier iemand iets weglaat of iemand hier juist iets aan toevoegt. wat hebben goudmijnen in godsnaam met het onderzoek te maken? iets met oorzaak en gevolg volgens mij. het enigste wat ze kunnen is massaal geen goud gaan winnen. voor de rest zijn ze totaal afhankelijk van de goudprijs zelf.
  5. beursspion 7 augustus 2016 10:00
    Zoals met alles zijn er twee mogelijkheden: Zo ook met goud.
    Voorstanders die een totale meltdown zien van ons systeem zien goud naar de 5000 gaan.
    Denk aan Willem Midelkoop, e.a.
    Daar tegenover staan de bears die een verwachting uitspreken van een prijs van 500 .
    Als bijlage een grafiek :

    Wordt het ABC OF 1-2-3-4-5 ??
    Wie heeft gelijk??

    Als 12345 eraan komt betekent dat inderdaad een uiteenvalling van de euro, een 70% correctie van de beurzen en een heel slecht economische scenario. Banken die omvallen etc etc en krijgt Tom Lassing gelijk.
    Goud naar de 5000 betekent een totale ineenstorting van ons systeem.

    Persoonlijk hoop ik dat het goud naar 500 gaat maar ik ben toch bang dat het wel eens naar 5000 kan gaan
  6. Belegger-92 7 augustus 2016 10:50
    Wat is geld? Niet wat u denkt.

    Alle bovenstaande redenen zijn voor de oude garde hier. Waarom onderzoekt niemand de correlatie goud met debt en m2 money (veel hoger). Waarom stijgt goud dit jaar met een stijgende beurs en een stabiele dollar? Misschien omdat mensen beginnen te snappen dat we in een liquidity trap zitten? Misschien omdat mensen nu beginnen te snappen dat het huidige monetair beleid weinig zin heeft (voor de lange termijn)?
  7. [verwijderd] 7 augustus 2016 11:21
    Willem Middelkoop, Willem Middelkoop ... Ken ik die naam niet ergens van ? Oh ja, dat is die goudVERkoper. Best wel byzonder. Als je schreeuwt dat de waarde van goud alleen maar kan stijgen, waarom verkoop je het dan ? Je moet dus geen goud kopen, maar datgene wat goudVERkopers kopen. Maar, wat is dat ?
  8. raprijk 7 augustus 2016 12:03
    Goud is niet anders dan een andere grondstof
    Wanneer de prijs hoog is worden projecten met een hoge kostprijs opgestart en meer goud opgehaald
    Door het daaropvolgend overaanbod daalt de prijs
    De papieren handel heeft vooral een invloed op korte termijn
    Maar op lange termijn gaat de prijs altijd terug richting evenwichtkoers waarbij goud winbaar gedolven kan worden zonder overaanbod
  9. [verwijderd] 7 augustus 2016 12:19
    Goud is nu een inflatiehedge die je beschermt tegen de mega-inflatie veroorzaakt door lage rentes die bijna niet meer omhoog kunnen in combinatie met het opkopen van tsunami's staatsobligaties door centrale banken.

    En daar komt nog bij dat er bij het vaststellen van de spotprijzen nog steeds geen onderscheid gemaakt word tussen fysiek edelmetaal en alle edelmetaal derivaten.

    Er zijn 3 redenen waarom de goudprijs nu weer naar onder de $1000 zou kunnen dalen:
    - Grote en structurele deflatie
    - Enorme verlaging van de omloopsnelheid van de grote valuta's
    - Ontdekking nieuwe grote goudvoorraad en/of enorme productie
  10. [verwijderd] 7 augustus 2016 13:08
    Goud wordt al duizenden jaren als betaalmiddel gebruikt en heeft nog steeds waarde. Mocht het fiat geldsysteem ooit instorten (en dat gaat ooit gebeuren) dan wordt goud weer gebruikt als betaalmiddel. Natuurlijk fluctueert de prijs van goud op de korte termijn, maar vergeet niet dat goud altijd waarde zal blijven hebben. Dat kan je niet zo snel zeggen over aandelen.
  11. [verwijderd] 8 augustus 2016 08:58
    Echt 'mannelijke' redenen zullen we maar zeggen...
    voor mij is er maar één reden om goud te bezitten....

    ik vind het gewoon echt móói....daarnaast smaragd,robijn, saffiertjes, diamantjes en briljantjes (hoe ze geslepen zijn)....

    Plus...aandelen kopen van de bedrijven die delven natuurlijk. Ook heel origineel om uw vrouw cadeau te doen, heren ! ;P

    :D
  12. MtBaker 10 augustus 2016 06:52
    Er zijn natuurlijk echte experts en die zeggen goud ging van 40 naar 800 (ik zeg en veel hoger) en zakte naar 250 en dus gaat het naar % result 5000 en nog iets en misschien veel hoger.
    Kan zomaar, komt van een miner, en cyclus van ongeveer 20 jaar dus kan even duren voor het plust.
    De wereldwijde consumuptie schijnt hoger te zijn dan de productie, maar geen hond weet wat er opgeslagen is (wereldwijd).
36 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links