TIE « Terug naar discussie overzicht

Vanwaar deze daling??

24 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
dit had ik al verwacht....tie was niet zoveel gezakt als de rest van de ict ers.......is een correctie die op zijn plaats is;-) komt goed

[verwijderd]
0
Dat is het nadeel als er weinig aandelen aanwezig zijn. De gehele beurs in de stress maar Tie is extra kwetsbaar omdat bij 1 of 2 grote dumps je krijgt wat je vandaag ziet. Positief hiervan is dat het ook weer snel omhoog kan.
[verwijderd]
0
Vorige X ook van 0,51 naar 0,71 in 2 dagen!! Zie het zo weer gebeuren, als je nu verkoopt maak je de stijging niet meer mee. Je weet dat 0,50 TE goedkoop is.
[verwijderd]
0
Ik denk dat je gewoon moet blijven zitten. Volgende x bij een grote stijging zou ik toch wat winst pakken want dit is ook zonde.
NADO
0
Volgende maand de 1 euro. Je zal zien.Een schuldenvrij bedrijf is een hapklare brok voor overname.
[verwijderd]
0
Daarom blijf ik zitten!! Nu verkopen wordt duurder terug kopen dat risico neem ik niet.
nhp22
3
TIE

Copy past verhaal versatel. Binnen een dag -16%. Analisten vonden dit schandalig! Dit vind ik ook schandalig bij TIE, maar het sentiment is er naar. Er zijn nauwelijks kopers. Iedereen blijft aan de kant staan. Ik denk als tie wordt ondekt door de grote massa, dat dan de reactie naar boven extreem is. Ik voorzie dan zomaar 2 euro op de borden staan. Als deze reacties naar onderen mogelijk is, is zo'n reactie naar boven ook mogelijk. Een redelijke waardering voor tie vind ik op dit moment 1,40. De onderwaardering is 180%. Strong buy!!! Ik heb zelden zo'n vertrouwen gehad in een fonds. Schulden vrij. Een negatief eigen vermogen van 12 miljoen weg gewerkt in een half jaar. Er wordt winst gemaakt. Er is een winst groei van 168% Q on Q. over dit kwartaal laten wij het maar niet hebben over de winst groei Y on Y. van -1,8 mln naar een winst van 327.000. Een autonome groei van 6% dit kwartaal. Even een gokje voor de hefboom van de winst, 100.000 extra per kwartaal?! Nu een winst zonder bijzondere posten van 85.000 Q3 185.000 en Q4 285.000. Verder zou ik niet eens zo verbaasd staan als deze verwachtingen overtroffen worden, lees AH orders en de JV met DVRG en dergelijke. circa 900.000 winst in FY04, plus prima groei in 2005! Zelfde verhaal als versatel. Eerst moet het een paar kwartalen goed gaan, en dan komen de grote klanten vanzelf. Dus er zal extreme groei (meer dan 30% Y on Y) plaatsvinden in 2004 en 2005 en misschien nog in 2006 daarna zal de groei afvlakken tot laag dubbelcijferig, omdat deze markt nog relatief erg nieuw is. Ga maar na, zou u als potentiele klant een relatie aangaan met TIE, na het eerste kwartaal? Nu?

De winst is nog niet echt spectaculair misschien, maar kijk wel even dat er geen dividend uitgekeerd wordt, dus de winst wordt voor 100% aan het eigen vermogen gedoteerd. Dit betekend dus, dat er over een jaar of 5 de boekwaarde van dit aandeel de huidige marktwaarde overtreft! Misschien vind u dit belachelijk, maar dat vind ik ook van de rest de waardering van dit fonds!

OOK ZO IETS!

Kijk ook even naar een fonds als abn amro. Je kunt mooie rendementen halen door put opties te schrijven. Dividend rendement op de huidige koers is momenteel boven de 6%. Als de de huidige daling van de koersen stopt en dit fonds is een marketperformer, staat de koers rond de 14 euro, bij een indexstand van 280 (de volgende steun na 323). Dividend rendement is dan 7% en de koers winst volgens consensus onder de 7. Een onderwaardering van 100%. Dit hoeft natuurlijk geen werkelijkheid te worden, maar ik ben zeker iemand die dit in de gaten houd, als je geld wilt verdienen. Op de AAB P SEP 16.00 is de premie opgelopen tot 30% van de margin. Er zijn 3 bijzondere interessante series om te schrijven, de puts van 16.00, 15.00 en van 12.50. Bij dit soort fondsen kan Rienk Kramer zelfs niet meer zeggen dat dit fonds fors omlaag moet. Als hij zegt op het diepte punt zijn de koers winst verhoudingen 4, dus ABN noteerd 8 euro... Ik weet wel wat ik dan koop. 12,5% dividend rendement zeg ik. Ik denk dat ik dan mijn huis verkoop en alles stop in dit soort fondsen!

RICHTING

De richting gaat veranderen als de leden van de OPEC bij elkaar komen en beslissen om de productie fors te verhogen, of als er uit de VS een datum voor de definitieve terugtrekking uit Irak komt. Laten we wel zijn, de OPEC heeft de range van de gewenste olieprijs verhoogd van $22-$28 naar $32-$34, en we staan nu boven $41! De prijs moet dus een procentje of 17 zakken! De korte rente moet in de VS ook snel verhoogd worden! Er moet een einde aan alle onzekerheid komen, pas dan komt het weer goed met de koersen. Het sentiment is nu negatief, in plaats van buy on rumour sell on news, kun je het volgens mij nu omdraaien, sell on rumour buy on news. Macrocijfers geven volgens mij nu niet zo veel richting meer. De economie is aan het herstellen en staat er beter voor dan een half jaar geleden. Analisten houden vast aan hun slotstanden van de AEX index aan het eind van het jaar. Zelf ben ik van mening dat we op 380 moeten eindigen dit jaar.
[verwijderd]
0
22 mei is de OPEC vergadering in Amsterdam. Ik zit in het oliewereldje en reken maar op een voorlopig hoge olieprijs.
nhp22
0
Hoe hoog is hoog? Enige toelichting. Ik vind bijna 42 dollar erg hoog! Kunnen we niet eens even iets terug? naar iets lagere waarden?
[verwijderd]
0
Voorraden blijven laag en door de start van het motorseizoen in Amerika, zal de vraag alleen maar toenemen. Enig pluspuntje is de stijgende eurokoers (staat nu op 1,2030). Wanneer de markt wat kalmeert (met name door de spanning in het MO) gaan we weer stijgen
[verwijderd]
0
Ik heb vanmorgen 150k verkocht, had op een stijging gehoopt is uitgebleven, zit nog met 200K in port. Laat ze nu verder zitten. Groeit wel weer. Ga weer geld proberen te verdienen in gtn, misschien meer geluk.
groet alex
[verwijderd]
0
Ik dacht al dat jij 1 van de personen kon zijn die koers liet zakken. Paar weken geleden hebben we het nog over de portefeuille geschreven, maar het kunnen natuurlijk meerdere mensen zijn die dumpen. Hou jij je 200k dan hou ik ook alles vast want ik geloof sterk in Tie voor 2004.
[verwijderd]
0
ik heb niet veel vertrouwen meer, blijft toch ten aller tijden een risico volle fonds.

Ik heb het geld niet echt hard nodig, ik denk ook wel dat ze eind van dit jaar op 80 a 90 cent zullen staan en dan zie ik wel weer.

NADO
0
24 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 apr 2024 15:01
Koers 1,440
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,440
Laag 1,430
Volume 207
Volume gemiddeld 2.953
Volume gisteren 207