Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ESRB uit zorgen over Nederlandse woningmarkt

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Beursblik: UBS verhoogt koersdoel ABN AMRO
  2. 14 feb Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 9 objectief 28 november 2016 20:01
    quote:

    MartijnN1932 schreef op 28 november 2016 19:50:

    Ach leuk zo'n waakhond, maar letten ze ook op de hoeveelheid spaarhypotheek die bij de banken staat en de hoeveelheid aan pensioen wat een NL burger heeft opgebouwd?

    Succes appels met peren vergelijken.
    Niet mee eens...de 100%+ hypotheken zijn wel degelijk een probleem en je opgebouwde pensioen kun je niet gebruiken om in tijd van nood (werkloosheid/invaliditeit etc.)
    te gebruiken voor de betaling van je hypotheek.
    Ja, de totaal schuld van Nederland is niet groot o.a. door de pensioenen, maar daar koopt de individuele persoon niks voor. Enkel door extra gunsten van de Overheid t.g.v. de eigen woningbezitter en de lage rente zijn er nog weinig excessen naar buiten gekomen, maar er een hypotheek van 80% zou regulier moeten worden.
  2. Woudsehoeve 28 november 2016 21:39
    We hebben een zware crisis achter de rug.... en de Nederlandse huizenmarkt en hypotheekmarkt is er als 1 van de beste uitgekomen. En dat was voordat er maatregelen genomen werden. En inderdaad zet het gespaarde geld maar eens af tegen de hypotheken, heb je een heel ander beeld.

    Laat de ESRB zelf eens kijken wat ze doen mbt het lenen over de rug van belasting betalers, wat er nu wel niet aan obligaties worden opgekocht ....
  3. [verwijderd] 29 november 2016 10:19
    Kijk aan meneer Draghi is voorzitter van deze club. Ff denken...waar ken ik die ook al weer van...o ja ik weet het weer. Verhip ik snap ineens heel goed dat deze meneer Draghi er niet blij mee is dat Noord-Europese consumenten schulden hebben. Want meneer Draghi voert vanuit een andere functie als Europees Centrale Bankpresident een imbeciel monetair beleid om de torenhoge schulden van parasiterend Zuid-Europa, zijn geboorteland Italië voorop, betaalbaar te houden te koste van de hoge spaargelden en pensioenpotten van Noord-Europa. Als die rotte Noord-Europeanen ook schulden hebben, profiteren zij ook van dat beleid en dat is natuurlijk net niet de bedoeling. Jammer meneer Draghi, hier in Noord-Europa kennen wij toevallig ook de wet van communicerende vaten.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ABN AMRO BANK N.V.

15,615 18 apr
+0,060 +0,39%
Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links