Oranjewoud « Terug naar discussie overzicht

Oranjewoud 2016

63 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
[verwijderd]
0
Jaarverslag uiterlijk 30 april. Betekent dat ook nabeurs vandaag jaarcijfers (inclusief uiteraard Q4)?
Perdu76
0
www.oranjewoudnv.nl/pers/jaarcijfers-...

Jaarcijfers 2015 Oranjewoud N.V.
30 april 2016

Herstel winstgevendheid in 2015

Netto omzet duidelijk gestegen met 9% naar € 2.305,6 miljoen (2014: € 2.136,8 miljoen)
Operationeel resultaat (EBITDA) met € 72,5 miljoen fors gestegen naar € 88,7 miljoen (2014: € 16,3 miljoen)
Toename van het operationeel resultaat (EBITDA) in alle segmenten waarover de groep rapporteert, behalve in het segment advies- en ingenieursdiensten
Het segment advies- en ingenieursdiensten zag met name in 2015 in Colombia de orderportefeuille snel dalen als gevolg van een stagnerende markt voor opdrachtgevers in de olie- en gasindustrie
Netto winst na belasting met € 44,3 miljoen fors gestegen naar € 19,2 miljoen (2014: € 25,1 miljoen negatief)
Balansverlenging van € 194,0 miljoen als gevolg van onder meer het vergroten van het economisch belang in de projecten A15 Maasvlakte-Vaanplein, Ondertunneling A2 Maastricht en de start van de daadwerkelijke bouwproductie in het metroproject in Riyad, Saoedi-Arabië
Solvabiliteit gering gestegen naar 14,6% (2014: 14,1%)
Orderportefeuille met € 262 miljoen gestegen naar € 3.479,0 miljoen (2014: € 3.217,4 miljoen)
Geen dividend over 2015
[verwijderd]
0
Fraaie prestatie. Of het beloond wordt op de beurs is nog even afwachten. Geen outlook 2016 is wel weer jammer, maar niet onverwacht.
Nel
0
Twee spoorklussen voor Strukton in Zweden

Gepubliceerd op 10 mei 2016

GOUDA (AFN) - Strukton Rail heeft twee nieuwe spooronderhoudscontracten verworven in Zweden. Het onderdeel van de beursgenoteerde houdstermaatschappij Oranjewoud mag het onderhoud van de nieuwe Citybanan in Stockholm voor zijn rekening nemen. Ook mag Strukton het oude spoor door de Zweedse hoofdstad gaan onderhouden.

Strukton maakte de deals dinsdag bekend, zonder het noemen van financiële details. Opdrachtgever is de Zweedse spoorbeheerder Trafikverket.
De Citybanan is een nieuw gebouwde forensenlijn van zes kilometer lang en loopt door een tunnel onder het stadshart van Stockholm door. Deze gaat volgend jaar open voor reizigers. Strukton heeft de Citybanan ook gebouwd. Het onderhoudscontract gaat al per 1 september dit jaar in.

De onderhoudsopdracht die Strukton heeft verworven voor het oude spoor start pas in mei volgend jaar. Beide klussen hebben een looptijd van vijf jaar. In het geval van de oude spoorlijn is nog een mogelijkheid tot verlenging overeengekomen van maximaal twee jaar.

TheAdmiral
0
Tunnelboorwerkzaamheden groene lijn metro Riyadh afgerond
10 juni 2016

De tunnelboorwerkzaamheden voor de Groene Lijn (lijn 5) van het grote metroproject in Riyadh zijn afgerond. De Groene Lijn (lijn 5) is één van de drie lijnen die het FAST Consortium in opdracht van ArRiyadh Development Authority (ADA) aanlegt. Het FAST consortium, dat bestaat uit FCC (leider), Freyssinet Saudi Arabia, Alstom, Samsung, Strukton, Setec en Typsa, is een van de drie international consortia die opdracht heeft om de in total zes lijnen van het metroproject in Riyadh aan te leggen.

Riadh_tunnelexcavation_NEWSIMAGE
De tunnelwerkzaamheden werden op 8 juni 2016 officieel afgerond in aanwezigheid van de gouverneur van Riyadh, prins Faisal bin Bandar bin Abdulaziz Al Saud, de minister van transport Suleiman Al Hamdan en andere hoogwaardigheidsbekleders van verschillende ministeries en andere partijen.

Het FAST Consortium verzorgt de aanleg van de Gele, Groene en Paarse lijn met in totaal 33 km viaducten, 22 km ondergronds en 9 km bovengronds. De Groene Lijn loopt ondergronds door een geboorde tunnel parallel aan de King Abdulaziz Road, een van de belangrijke verkeersaders door het centrum van Riyadh. De lijn heeft een lengte van 13km en omvat 11 ondergrondse stations en twee overstapstations met de Rode en Blauwe lijnen.

In totaal worden voor het metroproject in Riyadh zeven tunnelboormachines (TBM’s) ingezet. De tweede TBM heeft het tunnelboorwerk in de stad nu afgerond.
TheAdmiral
0
Wederom goed nieuws vanuit Oranjewoud / Antea Group:

'Antea timmert internationaal aan de weg'
Gepubliceerd op 17 jun 2016 om 20:16 | Views: 2.050
ArtikelReacties Gerelateerde instrumenten
Oranjewoud 14 jun
4,95 0,00 (0,00%)

HEERENVEEN (AFN) - Ingenieursbureau Antea Group timmert naar eigen zeggen stevig aan de weg in Frankrijk, de Verenigde Staten en Colombia. Daarbij heeft het onlangs een belang genomen in een Braziliaanse firma. Dat zegt de top van het bedrijf vrijdag in De Telegraaf.
Volgens directeur Menno Smits heeft Antea na de overname een paar jaar geleden de aansturing slanker gemaakt. ,,Daardoor waren we voorbereid toen de crisis uitbrak, terwijl onze concurrenten de slag nog moesten maken."
Volgens Antea zijn in Noordwest Europa traditioneel veel ingenieurs. ,,Als hier niet voldoende werk is, dan moet je naar het buitenland. Daar zit de groei”, zo klinkt het.
TheAdmiral
0
Heerlijk, zo'n Brexit-bestendig aandeel als Oranjewoud op een dag als dit. Stijgt gewoon 1,21%. Nee, het is niet het meest sexy aandeel, opwaarts wil ook nog niet erg, maar het gaat goed met het bedrijf dus dat komt ook nog wel.
Onderbouwer
0
Is er een rede dat de laatste paar aandelen niet van de beurs gehaald worden?

Zo niet, dan stap ik ook ff in. Gratis geld dan
voda
0
Oranjewoud boekt nettoverlies

Reorganisatielasten zorgen voor verlies.

(ABM FN-Dow Jones) Oranjewoud is over het eerste halfjaar van 2016 in het rood gedoken, als gevolg van reorganisatielasten. Dit maakte het moederbedrijf van Antea Group en Strukton dinsdag nabeurs bekend.

Het concern rapporteerde een nettoverlies van 9,5 miljoen euro, waar in de periode een jaar eerder een winst werd geboekt van 1,1 miljoen euro.

Inclusief reorganisatielasten daalde de operationele winst (EBITDA) van 23,5 miljoen vorig jaar, naar 15,8 miljoen in de eerste helft van 2016.

Het niet continueren van de activiteiten van het in 2011 overgenomen Antea Colombia hadden een negatief netto effect 5,2 miljoen euro, terwijl de reorganisatie na de overname van Groupe IRH in Frankrijk in december vorig jaar de winst met 2,0 miljoen euro drukte.

Het operationeel resultaat (EBITDA) exclusief reorganisatielasten steeg van 23,5 miljoen naar 25,2 miljoen euro, wat een toename van 7,2 procent betrof.

De omzet van Oranjewoud steeg het afgelopen halfjaar met 6,9 procent naar 983,1 miljoen euro.

De orderportefeuille groeide van 3,129 miljoen naar 3,364 miljoen.

Oranjewoud gaf geen prognose af voor de tweede helft van het jaar of het volledige jaar.

De aanhoudende lage olieprijs en als gevolg daarvan de forse reductie van investeringen van opdrachtgevers uit de olie- en gassector en het gebrek aan uitzicht op verbetering van de Colombiaanse economie hadden Oranjewoud medio juli doen besluiten om de activiteiten van Antea Colombia SAS te beëindigen.

Op een rood Damrak sloot Oranjewoud dinsdag vlak op 5,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
Tja, zo schiet het niet op natuurlijk. Het is een cliché, maar voor de komende 6-9 maanden weer dood geld hier en voor daarna vooral hopen, hopen, hopen.
voda
0
Oranjewoud boekt hoger resultaat

Omzet licht gedaald in derde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Oranjewoud heeft in het derde kwartaal een hoger bedrijfsresultaat geboekt op een lagere omzet. Dit maakte het moederbedrijf van Antea Group en Strukton vrijdag nabeurs bekend.

In een toelichting op de cijfers meldde Oranjewoud dat de ontwikkeling van de omzet en het resultaat gedurende het verloop van het boekjaar wordt beïnvloedt door seizoenseffecten. "Traditioneel ontwikkelen de omzet en het resultaat in het kalenderjaar zich in het tweede halfjaar sterker dan in het eerste halfjaar", aldus Oranjewoud. "Dit seizoenpatroon is met name evident in de segmenten Railsystemen, Civiele-infrastructuur, Internationale infrastructuur en railsystemen en Techniek en gebouwen alsmede bij Sport", voegde het bedrijf toe.

Oranjewoud boekte in het derde kwartaal een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 37,2 miljoen euro, tegenover 36,6 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet daalden evenwel, van 684,4 miljoen naar 641,8 miljoen euro.

Onder de streep boekte het concern in de eerste negen maanden van dit boekjaar, na reorganisatielasten, een winst van 3,1 miljoen euro, tegen 16,5 miljoen een jaar eerder.

Het orderboek noteerde ultimo september op 3,1 miljard euro. In dezelfde periode een jaar eerder was dit nog 3,0 miljard euro.

Outlook

Oranjewoud deed geen uitspraak over de omzet en het resultaat voor het gehele boekjaar.

Op een rood Damrak sloot het aandeel Oranjewoud vrijdag 1,3 procent lager op 4,60 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
pecunianonolet
0
Of het een mooi bedrijf is weet ik niet. Wat ik wel ervaar is dat de communicatie naar de aandeelhouders geen schoonheidsprijs verdient. Geen agenda beschikbaar en de spaarzame publicaties altijd heel sneaky op de vrijdagmiddag na beurs. Nee, het management is niet erg scheutig naar de minderheids-aandeelhouders toe.
voda
0
Sanderink investeert in Oranjewoud dochter Strukton

Belang Sanderink naar 96,0 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Gerard Sanderink heeft 19 miljoen euro geïnvesteerd in Oranjewoud en deze holding investeert op zijn beurt 24 miljoen euro in dochterbedrijf Strukton Groep. Dit maakte het bouwbedrijf maandag nabeurs bekend.

Oranjewoud, de holding van bouwbedrijven Strukton en Antea, geeft 4.139.434 aandelen B uit aan Sanderink Investments, het investeringsvehikel van Sanderink, tegen een koers van 4,59 euro. Deze aandelen B krijgen geen beursnotering. Het belang van Sanderink in Oranjewoud neemt als gevolg van deze transactie toe van 95,7 naar 96,0 procent.

De opbrengst wordt gedeeltelijk gebruikt om een lening aan Sanderink van 10 miljoen euro met 9 miljoen euro deels af te lossen en om te zetten in eigen vermogen.

Oranjewoud brengt vervolgens 24 miljoen euro in in Strukton. De holding stelde dat de resultaten van de bouwer zijn gestabiliseerd en sprak vertrouwen uit in de toekomst. Van dit bedrag wordt 9 miljoen euro gebruikt om een lening van Oranjewoud aan Strukton van 15 miljoen euro deels af te lossen en om te zetten in agio.

Bovendien verstrekt Oranjewoud een nieuwe achtergestelde lening van 5 miljoen euro aan Strukton en stort Oranjewoud nog eens 10 miljoen euro op de agio van het bouwconcern.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
TheAdmiral
0
A2 tunnel in Maastricht; de optimale verbinding tussen innovatie, techniek en mens
15 december 2016

Als technologisch gedreven aannemer ben je in je element bij een project zoals de A2 tunnel in Maastricht. Een optimale verbinding van innovatie, techniek en mensen resulteerde in een unieke dubbellaagse tunnel in Maastricht. Een plan voor stad en snelweg, geschreven met een visie voor Maastricht.

2016_12 VTTI_Maastricht
Slimme installaties
De A2 tunnel is bijzonder door onder andere een ‘vliegend viaduct’, de ‘observational method’ en de ‘tweede tunnelbouwtrein’. Door slimme faseringen zoals de inzet van de ‘tweede tunnelbouwtrein’ ontstond er meer ruimte voor de ruim vijftig verschillende verkeerstechnische en tunneltechnische installaties welke nodig zijn om de tunnel dagelijks en op een veilige manier te kunnen gebruiken. De installaties zorgen voor een goede doorstroming van verkeer en zijn bedoeld om incidenten te voorkomen, te detecteren en snel en effectief te handelen bij onverwachtse gebeurtenissen, zoals autopech of een ongeval. Alle installaties samen vormen de VTTI (de Verkeers- en TunnelTechnische Installaties).

Landelijke tunnelstandaard
Een bijzonder aspect aan de tunnel is dat de verkeerstechnische en tunneltechnische installaties zijn ingebouwd volgens de landelijke tunnelstandaard 1.2. Deze standaard is ontworpen om te komen tot een eenduidige aanpak in tunnels op het gebied van installaties, bediening, calamiteiten en ICT-besturing. De tunnel in Maastricht is een van de eerste projecten waar de landelijke tunnelstandaard wordt toegepast.

“Het is echter ook de samenwerking tussen alle partijen die dit project extra uniek maakt. Vanaf het begin van het project hebben alle medewerkers, zowel aan de kant van opdrachtgever als opdrachtnemer, gewerkt aan dezelfde doelstellingen; de oplevering van de tunnel binnen de gestelde termijn en werken met oog voor de omgeving. De omgeving heeft een belangrijke rol gespeeld in de keuzes die tijdens het bouwproces gemaakt zijn”
Frank Bekooij, directievoorzitter Strukton Civiel
......
Mijn commentaar: zeer succesvolle afronding van een groot (moeilijk) project.
Na de recente extra investering van Gerard Sanderink in Oranjewoud / Strukton , past bij dit bedrijf , dat er goed voorstaat, voor een belangrijk deel 'ge-derisked' is en tegenwoordig zeer behoedzaam en solide begroot, onderhand een hogere koers. De beperkte vrije verhandelbaarheid van Oranjewoud staat mijns inziens een meer marktconforme waardering in de weg; 96% Oranjewoud in handen van de door mij overigens zeer gerespecteerde grootaandeelhouder heer Sanderink, die het bedrijf zeer vakkundig en met veel passie (en eigen vermogen) door moeilijke tijden geloodst heeft.
Na het vertrek van Ballast Nedam zou de beurs eigenlijk best weer een mooie grote bouwer kunnen gebruiken. Strukton zou qua status, omvang, orderportefeuille etc. etc. dat extra bouwsector gerelateerde bedrijf kunnen worden (dan uiteraard als zelfstandige notering met een veel grotere vrije verhandelbaarheid dan nu als onderdeel van Oranjewoud). Niet onvermeld mag blijven het technologisch hoogstaande en zeer innovatieve karakter van Strukton, daar wordt ook figuurlijk flink aan de weg getimmerd. Kijk maar eens rond op hun website (en ook die van Antea Groep). Wat mij betreft zou Strukton zo de midcap in kunnen (maar ja, ik weet het, daar ga ik niet over..)
Nel
0
Begrijp nog steeds niet waarom er een notering is?want hij verkrijgt alleen B aandelen ?

guusje
0
Het word tijd dat de notering van Oranjewoud van de beurs verdwijnt, het is een heel mooi bedrijf maar doet weinig wat er nog over is voor dat kleine beetje aandeelhouders.
Denk dat het niet lang meer zal duren want zo blijft het nutteloos voor aandeelhouders en Oranjewoud zelf om de notering langer vast te houden.
TheAdmiral
0
quote:

guusje schreef op 16 december 2016 11:24:

Het word tijd dat de notering van Oranjewoud van de beurs verdwijnt, het is een heel mooi bedrijf maar doet weinig wat er nog over is voor dat kleine beetje aandeelhouders.
Denk dat het niet lang meer zal duren want zo blijft het nutteloos voor aandeelhouders en Oranjewoud zelf om de notering langer vast te houden.
Helemaal mee eens. De klassieke functies van een beurs (mogelijkheid tot kapitaalverschaffing, marktplaats om te handelen) zijn bij Oranjewoud al geruime tijd niet meer van toepassing. Zeker nu Oranjewoud veilingfonds is, kan er in feite niet in gehandeld worden. Dat past niet bij de statuur en omvang van de achterliggende, onder Oranjewoud ressorterende bedrijven: Antea Groep en Strukton.
guusje
0
quote:

TheAdmiral schreef op 16 december 2016 11:48:

[...]
Helemaal mee eens. De klassieke functies van een beurs (mogelijkheid tot kapitaalverschaffing, marktplaats om te handelen) zijn bij Oranjewoud al geruime tijd niet meer van toepassing. Zeker nu Oranjewoud veilingfonds is, kan er in feite niet in gehandeld worden. Dat past niet bij de statuur en omvang van de achterliggende, onder Oranjewoud ressorterende bedrijven: Antea Groep en Strukton.
Klopt lijkt of Sanderink maling aan de notering heeft of hij heeft het te druk met zijn eigen bedrijf, eens zal hij er aan moeten geloven om de notering op te heffen zo kost het hem ook onnodige kosten en dat is ook niet mis.

63 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,66%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.390,46 +0,47%
 EUR/USD 1,0656 +0,12%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%