Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

De BEAR MARKT van 2016

4.244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

izdp schreef op 23 december 2016 17:22:

Nou dat waag ik te betwijfelen plof.
Neem de bouw, forse prijsstijgingen want ze bulken van het werk en die groep is een enorme motor voor ons.
Cobouw niet gelezen zeker?
grt. sjaak
@iPlof
0
De zwakte van Nederland is volgens mij juist dat we ons allemaal zo ophangen aan de bouw en de vastgoedprijzen.

Tuurlijk 2016 was mooi wat dat betreft.
Maar wat als 2017 nou niet zo mooi wordt.
De jonge generatie is volledig met schuld omhangen.
Uiteraard kan het altijd nog meer, de correctie daarna wordt dan echter nog heftiger.
josti5
2
Het over-aanbod van werkkrachten (aantal mensen) neemt alleen maar toe, en dat effect wordt nog versterkt door (illegale) immigratie en robots...
Dus: waar moeten loonstijgingen vandaan komen???
Het zijn alléén de overheden met hun almaar stijgende tarieven, en in mindere mate de stijgende olieprijzen, die voor inflatie zorgen.
Al is het nu druk in de winkels (mede dank zij de lagere rente, dus lagere maandelijkse lasten): het over-aanbod blijft, en er is geen enkele reden, waarom dat over-aanbod zou afnemen, mede dank zij de geglobaliseerde wereld(winkel) - leve internet!
Woensdagmiddag voor 600 euro aan spullen in de USA gekocht, die in Europa 1100 euro gekost zouden hebben. 140 euro invoerrechten, BTW en DHL-kosten doen mij altijd nog 360 euro overhouden -:)
En vanmorgen alles al thuis bezorgd -:)

De greep van de overheden op de portemonnee van Piet Particulier is met de jaren steviger geworden, en aan dat proces is nog lang geen einde gekomen, integendeel.
Dus: wil Piet zijn portemonnee en uitgavenpatroon een beetje tegen die overheden beschermen, dan zal hij slim moeten inkopen én fiscaal optimaliseren -:)
Piet heeft dus alle belang bij kortingen en deflatie!!!
Mind you: de inflatie heeft ervoor gezorgd, dat de 100 gulden van 50 jaar geleden heden ten dage nog drie luttele guldens waard is...
Het streven van Draghi van van 2% inflatie betekent in feite, dat de euro van Piet ieder jaar 2 cent minder waard is, met andere woorden: bij een inflatie van 2% moet Piet in een opvolgend jaar 1,02 euro verdienen, om 1 euro uit te kunnen blijven geven, en het jaar daarop (afgerond) 1,04 euro - en zó gaat het hard, héél hard, met 'slechts' 2% deflatie per jaar...
Daar is imo niet tegenaan te verdienen, met steeds méér mensen, die allemaal willen wonen, eten en drinken, maar steeds minder te besteden hebben...
[verwijderd]
0
quote:

plof® schreef op 23 december 2016 17:22:

[...]
Geen. Er zullen vast wat pareltjes zijn in 2017, ik zie ze zelf nu niet.
Beleggen gaat uiteraard van oudsher om dividend. Met 2 a 2,5% gemiddeld, pure kamikaze!
Normalerwijze heb ik elke jaar een ganse lijst met koopwaardige aandelen, maar dit jaar durf ik ook niemand echt iets aan bevelen, hoewel ik denk dat ING en KBC nog wel koopwaardig zijn op koerszwakte, evenals sommige overname-kandidaten als Suez en Syngenta.
josti5
0
quote:

Sjaky65+ schreef op 23 december 2016 17:26:

Er is een inflatie van 3 x 0,0 en wij hebben sluip-deflatie en prijzen dalen als gevolg van de goedkope retail zoals de Aldis/Actions/Markplts/kringloopwinkel zijn booming en voedselbanken draaien toptijden en daarnaast nog de prive en zakelijke ruil en huil-handel maar je moet dit wel willen en kunnen zien dus veel sterkte gewenst voor 2017.
de grt sjaak
Ware woorden,sjaak, waarbij de aantekening, dat deflatie voor Piet Particulier alléén maar goed is. Sterker nog: Piet hándelt deflatoir, zoals jouw post aantoont -:)
[verwijderd]
0

Dank voor jouw eerdere aardige reactie Plof. Bedenk wel dat dingen die ik een aantal jaren hier al neerzette op de IEX inmiddels gemeengoed zijn geworden. Ik herinner me nog een gesprek met Arend Jan over immigratie.

Ik had hier iets gezegd over de mindere kanten van de Islam, gebrekkige integratie en achterwaartsheid van vele berbermoslims. Ik was dan ook meermalen en meermalen in Marokko geweest. Arend Jan vertelde mij: we krijgen echt klachten Jonas. Racisme of weet niet wat.

Nu zegt of schrijft de halve Nederlandse bevolking de zaken die ik toen al schreef. Overigens heb ik er geen hobby in negatief te doen over immigranten, maar moeten de feiten wel onder ogen worden bezien.

Over een echt vrije wereldmarkt moet je nog eens nadenken. Betekent dat continu volksverhuizingen op weg naar de bodem qua lonen en uitbuiting of toch wat uitgaan van de realiteit van de natiestaat?

Overigens als we zo wereldmarktachtig willen denken. Waarom kan Rusland niet bij de EU en moslimland Turkije wel? Rusland lijkt me echt meer Europa dan Turkije.

Deflatie is te veel aanbod tegen een mindere vraag. Bij grondstoffen kan dat niet gezien de voortdurend uitbreidende wereldbevolking niet structureel het geval zijn en ja bij de factor arbeid dan zal de wals genaamd de EU wel over de loonkosten heengaan. Multinationals blij want daarvoor was de EU precies bedoeld.

Groet, Jonas

@iPlof
0
Oom Donald twittert er lustig op los zeg, is dat een soort dreigement?

Donald J. Trump ?@realDonaldTrump 21 uur geleden

"As to the U.N., things will be different after Jan. 20th."

twitter.com/realDonaldTrump
deflationist
0
Mijn voorspelling voor 2017

1. We gaan in het eerste deel van het jaar verder klimmen naar 520 punten.
2. Rente gaat harder dan verwacht stijgen maar bij lange na niet de 2008 niveaus
3. Grondstoffen spijten in het eerste deel van het jaar omhoog
4. In augustus of september komt een nieuw lehman achtig moment maar nu in europa
5. De aex zakt in enkele maanden naar 150 punten of nog lager.
6. De fed en ecb gaan qe gelijktijdig starten maar dan factor 5.
ffff
0
Deflationist,

Van 520 naar 150........

In principe kan alles op beurzen, maar aan welke zwarte zwanen denk jij dan?

Begin van nieuwe wereldoorlog? Uitbarsten van een uiterst agressieve dodelijke virusepidemie? Gelijktijdige moord op Trump, Putin, Merkel en May?

Waarom zouden bedrijven plots zoveel minder waard moeten zijn?

Mijn voorspelling: Ik denk dat je hierboven overdrijft...., maar vraag mij af: Hoe komt iemand op dit soort verwachtingen.

Peter
marique
0
quote:

ffff schreef op 27 december 2016 16:32:

(...)
Waarom zouden bedrijven plots zoveel minder waard moeten zijn?
(...)
Peter,
Bij eventuele calamiteiten is het niet de vraag of bedrijven zoveel minder waard worden, maar of er geld onttrokken wordt aan de beurs.

Jaar '08 lieten vrijwel alle bedrijven een paar veren in de vorm van omzet- en/of winstterugval. Maar die terugval stond in geen verhouding tot de veel grotere koersval. Daardoor ook het sterke koersherstel in '09.

Hetzelfde, maar in geringere mate in '11 en '12.

[verwijderd]
0
quote:

Cas1 schreef op 23 december 2016 14:12:

[...]

Ben, er komt nu wel na de mislukte kapitaalsverhoging door privé-beleggers geen bail-in maar wellicht echter een soort bail-out, waarbij Europa misschien (met veel vraagtekens) een gehele of gedeeltelijke redding voor de kleine obligatiehouders aanvaardt. Heb je zelf nog de aandelen van Monte dei Paschi in bezit?
De noodlijdende Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena heeft een schuldenput van 8,8 miljard euro, veel groter dan eerder aangenomen. Dat blijkt uit een nieuwe raming van de Europese Centrale Bank (ECB).
Als Europa nu haar eigen nieuwe regels toepast, zullen de obligatiehouders ook alles verliezen, maar misschien ontkracht Europa haar eigen regels.
Dit zou een bijzonder triest en zwak signaal zijn naar andere noodlijdende banken binnen Europa.
[verwijderd]
0
quote:

Cas1 schreef op 7 oktober 2016 13:26:

[...]

Niets alles wordt echter via de beurs verhandeld. Er zijn ook verkopen rechtstreeks tussen diverse grote marktpartijen.
Ben alvast zonet ingestapt @13,65 euro.
Huidige forse daling deze week doordat grote partijen verder verkopen/afbouwen, lijkt mij mooie koopkansen te bieden.
Heb trouwens hetzelfde gedaan bij NN group destijds toen ING grote pakketten aandelen NN group verkochten.
Eruit @ 14,30 euro.
Idem voor Daimler @ 70,98 euro.
ffff
0
Marique,

Dank voor jouw uitleg. Ik herken hetgeen je beschrijft, maar denk dan weer: Niet zo beroerd als beleggers die blijkbaar met kredieten op de beurs aan de slag zijn, hals-over-kop hun posities verzilveren. Nog afgezien van de mogelijkheid dat de kredietverlenende bank dat soort beleggers aanmaant om hun beleggingen van de hand te doen om hun krediet aan te zuiveren.

Maar voor een grote groep van beleggers die werken met vermogen dat echt ter beschikking staat om voor langdurige periode in aandelen te steken is er niet zo'n drang om nu maar hals-over-kop te verkopen. Uiteraard kun je met die golven meedoen en proberen grosso modo " op tijd" te verkopen, maar ik blijf erbij: Al dat kopen en verkopen....Ik heb er niet veel meerwaarde in gezien. Veel studies wijzen ook in die richting.

Nog iets aardigs, Marique: Ik heb bijna 1 uur lang de Beurscompetities van 2011, ( door jou opgestart) , 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 bekeken/ beetje bestudeerd.

Enkele conclusies; Relatief maar kleine groep " bekenden" die alle jaren aanwezig zijn.
Het resultaat van hun ofwel pure gokportefeuille dan wel echt bestaande portefeuille is opvallend wisselend: Het ene jaar prima tot heel goed en het andere jaar magertjes tot niet veel soeps.

Het resultaat van mijn " studie" over die jaren komt overeen met het jarenlang volgen van heel wat portefeuillebeheerders die via banken hun product proberen te verkopen.
Het ene jaar prachtig, het jaar daarop niet veel. Iemand als Hythloday stak er tien maal meer tijd in en wist toch die portefeuillebeheerders eruit te pikken die wèl gemiddeld beter scoorden. Zojuist plaatste ik nog een posting over bijzondere resultaat van Buffett: Dit jaar 19 procent, maar vorig jaar minus 10 of 11 procent.

Marique: Ik blijf nog steeds op de oude voet doorgaan. Wel méér schroom om mijn portefeuille smaller in aantal verschillende aandelen te maken, omdat ik je verteld heb dat ik de afgelopen drie/ vier jaar de verkochte posities, achteraf beoordeeld, beter had gehouden...

Succes met je beleggingen.

Peter
marique
1
ffff 28 dec 2016 om 15:40

[1] Enkele conclusies; Relatief maar kleine groep " bekenden" die alle jaren aanwezig zijn. Het resultaat van hun ofwel pure gokportefeuille dan wel echt bestaande portefeuille is opvallend wisselend: Het ene jaar prima tot heel goed en het andere jaar magertjes tot niet veel soeps.

[2] Wel méér schroom om mijn portefeuille smaller in aantal verschillende aandelen te maken, omdat ik je verteld heb dat ik de afgelopen drie/ vier jaar de verkochte posities, achteraf beoordeeld, beter had gehouden...


Peter,
[1] Bij de BCN kon je maar 5 aandelen kiezen. Dat is erg krap als portefeuillemodel. Onvermijdelijk dat een hoge/lage eindscore dan mede afhankelijk is van een beetje geluk/pech.
Bij 10 aandelen zoals bij de BCE kom je dichter in de buurt van een minimaal aantal dat voor een portefeuille nodig is. Ben dan ook benieuwd, als @Coldplay deze BCE een 5-tal jaren in de lucht houdt, welke deelnemers consequent hoger dan gemiddeld scoren.
Vijf jaren achtereen geluk of pech bestaat niet.

[2] Terugkijken of een verkocht aandeel alsnog koerswinst zou hebben opgeleverd, vind ik vrij zinloos. Op het moment dat je een aandeel koopt of verkoopt, heb je er een mening over. Best mogelijk dat achteraf je mening aan herziening toe is, maar dat is achteraf, hè.
Precies wat jij zelf ook altijd zegt.

Ik doe het zo:
Bij de start van het jaar maak ik altijd twee spreadsheets van mijn portefeuille. Het ene overzicht blijft het gehele jaar op papier onveranderd. Aan het eind van het jaar werk ik de koersen bij en kijk ik wat deze ongewijzigde portefeuille zou hebben opgeleverd.

Het tweede overzicht is mijn echte portefeuille, die in de loop van het jaar door aan- en verkopen verandert. Aan het eind van het jaar kan ik het echt behaalde rendement vaststellen.

De uitkomsten van beide overzichten laten zien welke methodiek, de theoretisch ongewijzigde portefeuille of de werkelijke actieve portefeuille, dat jaar het beste heeft uitgepakt. Meeste jaren zit er niet veel verschil in beide uitkomsten. Maar doorgaans scoort de werkelijke portefeuille hoger. Mogelijk komt dat doordat ik nogal terughoudend ben met aan- en verkopen.

Twinkeling
0
quote:

BEN stierig schreef op 24 december 2015 11:19:

Een aantal veranderingen.

....
1) Concreet wordt er altijd belegt in even weken, ook als beide signalen negatief zijn.

2) Behalve in aandelen wordt er ook in obligaties belegt om verliezen op aandelen te kunnen compenseren. Veelal als aandelen hard dalen stijgen obligatiekoersen.

Graag een nieuwe bear markt draad.

Nog veranderingen in gedachten?
Twinkeling
0
Bull makt 2017? Zou die dan toch komen? De bear? Heb je al eerder gezegd, als je geen bear markt opent, komt die juist.
Twinkeling
0
Stategie slaat nergens op bij een bull markt. Niet vol belegd zijn wanneer het alleen maar omhoog gaat?

FOMC? Blijft het stramien?
4.244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  17:54
 Germany40^ 17.742,60 -0,53%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.920,94 -0,32%
 US30^ 37.924,96 -0,23%
 Nasd100^ 17.243,34 -1,74%
 US500^ 4.995,45 -1,07%
 Japan225^ 37.415,98 -1,54%
 Gold spot 2.394,10 +0,62%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,34 +0,32%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%