Ahold « Terug naar discussie overzicht

PB

1.512 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
voda
0
Ahold Delhaize stelt loonsverhogingen voor in Tsjechie

Onderhandelingen gestart onder leiding van premier van het land.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft vrijdag in Tsjechië in onderhandelingen met de vakbonden van werknemers van de lokale winkelketen Albert onder leiding van de Tsjechische premier Bohuslav Sobotka een voorstel neergelegd voor een nieuwe CAO. Dit bevestigden woordvoerders van Ahold Delhaize in Zaandam en in Praag maandag tegen ABM Financial News.

Het gaat daarbij om een voorstel met loonstijgingen van 8,5 procent in 2017 en 7,0 procent in 2018 voor de ruim 17.000 medewerkers in ruim 330 Albert-winkels in Tsjechië.

"Het was niet ons idee om de premier bij de onderhandelingen te betrekken, maar we zijn wel blij met wat we tot nu toe bereikt hebben", zei woordvoerder Jirí Marecek desgevraagd. "We verwachten dat we deze week de onderhandelingen kunnen voorzetten, maar dan zonder de premier", voegde hij toe.

"Ik ben ervan overtuigd dat de gesprekken over arbeidsovereenkomsten voor de jaren 2017 en 2018 zich op een positieve manier ontwikkelen om behoorlijke salaris- en werkcondities voor de medewerkers zeker te stellen", zei president Renáta Burianová van de grootste vakbond OSPO in een gezamenlijke persverklaring met Ahold Tsjechië.

De betrokkenheid van de premier bij de gesprekken op vrijdag vond plaats nadat hij zich eerder persoonlijk mengde in de onderhandelingen over nieuw arbeidscontracten voor medewerkers van winkelketen Albert. De politicus, die zelf recent salarisverhogingen voor rijksambtenaren en de publieke sector realiseerde, drong er volgens Tsjechische media via de Nederlandse ambassadeur op aan om de lonen bij Albert te verhogen.

"Beide partijen zijn er duidelijk over dat ze de situatie zullen oplossen en een overeenkomst voor de medewerkers zullen bereiken", zo luidt het slot van de gezamenlijke verklaring.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Ahold Delhaize kort na opening beurs 1,6 procent hoger op 18,45 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Ahold Delhaize zal op beleggersdag strategie en kapitaalstructuur ontvouwen

ING voorziet ook update van integratie en synergie van fusieproces.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize zal woensdag op zijn beleggersdag in Londen de laatste stand van zaken presenteren van de strategie, kapitaalstructuur en synergie van het in juli gefuseerde Nederlands-Belgische supermarktconcern. Dit verwacht analist Matthias Maenhaut van ING.

De marktvorser voorziet dat de eerder bekendgemaakte synergiedoelstelling van 500 miljoen euro zal worden herbevestigd en geconcretiseerd en dat een nieuw aandeleninkoopprogramma van 1 miljard euro zal worden aangekondigd.

Maenhaut merkte verder op dat de uitdagende marktomstandigheden in de Verenigde Staten, waar het concern het merendeel van zijn omzet genereert, met sterke concurrentie en deflatie blijft kampen.

Andere onderwerpen waarvan de analist mogelijk nieuwe mededelingen verwacht, betreffen groei-initiatieven in e-commerce, winkeluitbreiding, de geraamde kapitaalsinvesteringen, de huismerkstrategie en het potentieel voor aanvullende synergieën in werkkapitaal en omzetontwikkeling.

Op een groene beurs noteerde het aandeel Ahold Delhaize dinsdag 0,1 procent hoger op 18,54 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
kassiebora
0
Ahold Delhaize voldoet aan verwachting
Woensdag 7 december 2016 | Bron: AB Media

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De aandeleninkoop van 1 miljard euro die Ahold Delhaize woensdag heeft aangekondigd, is in lijn met de verwachtingen. Dat schrijven analisten van Exane in een commentaar.

Ahold Delhaize mikt voor volgend jaar op een vrijekasstroom van 1,6 miljard euro. Exane had gerekend op 1,7 miljard euro. De marktvorsers vinden niettemin dat het bedrijf 2017 met vertrouwen tegemoet lijkt te zien. Exane heeft een outperform-advies en een koersdoel van 23,50 euro voor Ahold Delhaize.

KBC noemde de duidelijkheid over het aandeleninkoopprogramma en de online ambities van Ahold Delhaize positief. De bevestiging van onder meer de kostenvoordelen van het combineren van Ahold en Delhaize zullen de markten niet in beweging brengen, zo merkten de kenners daarbij op. KBC hanteert een buy-advies op Ahold Delhaize, met een koersdoel van 25 euro.

Theodoor Gilissen ziet in de ontwikkelingen voldoende reden voor een verhoging van zijn advies op het aandeel van niet-aanbevolen naar aanbevolen, met een koersdoel van 23 euro.

Het aandeel Ahold Delhaize noteerde woensdag omstreeks 11.30 uur 1,6 procent hoger op 18,96 euro.

Tordan
0
Iemand op dit forum in staat me deze vragen te beantwoorden?
Alvast dank.
Hoe heeft AH de deal met Delhaize gefinancierd?
Hoeveel aandelen staan er dan nu uit?
wat is de taxatie wpa 2017 gemiddeld?

Heb een paar aandelen, maar wil mogelijk uitbreiden.
voda
0
Beursblik: Ahold Delhaize is het oude Ahold plus de helft

NIBC ziet geen verrassingen tijdens beleggersdag.

(ABM FN-Dow Jones) De doelstellingen en vooruitzichten die Ahold Delhaize woensdag voorafgaand aan zijn beleggersdag heeft gepresenteerd zijn logisch en bevatten geen verrassingen. Dit concludeerde analist Gerard Rijk van NIBC.

Rijk stelde dat het fusiebedrijf niets meer of minder is dan anderhalf keer het oude Ahold, wat ook overeenkomt met de relatieve omvang van de twee supermarktconcerns.

Volgens Ahold Delhaize liggen de integratie en kostenbesparingen op koers, moet de online-omzet verdubbelen tot 2020, komt de vrije kasstroom in 2017 uit op 1,6 miljard euro en zal er komend jaar een aandeleninkoopprogramma van start gaan met een waarde van 1 miljard euro.

"Het bedrijf is aantrekkelijk [gewaardeerd] gelet op de vrije kasstroom en het dividendrendement", meende de analist, toevoegend desondanks vanwege de weinig verrassende uitkomsten een een neutrale marktreactie te voorzien omdat beleggers juist meevallers verwachten van defensieve aandelen.

NIBC hanteert een Neutraal advies voor Ahold Delhaize met een koersdoel van 22,00 euro. Het aandeel noteerde woensdag op een groene beurs 1,4 procent hoger op 18,92 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: Ahold Delhaize op schema voor synergiedoelen

Supermarktconcern kondigt nieuw aandeleninkoopprogramma aan.

(ABM FN) Ahold Delhaize ligt op schema om de beoogde synergievoordelen van de fusie van 500 miljoen euro in 2019 te realiseren en start een nieuw aandeleninkoopprogramma van 1 miljard euro in 2017. Dit maakte het Nederlands-Belgische supermarktconcern woensdag voorbeurs bekend, in de aanloop naar zijn beleggersdag, die om tien uur in Londen begint.

Het in juli gefuseerde concern kwam verder met de doelstelling om de omzet uit e-commerce in 2020 te hebben verdubbeld ten opzichte van de verwachte omzet van 2,3 miljard euro in 2016.

Ahold Delhaize voorziet voor 2017 een "sterke" vrije kasstroom van 1,6 miljard euro. Het bedrijf gaat uit van een dividend pay-out ratio van 40 tot 50 procent van het onderliggende resultaat uit voortgezette activiteiten.

"Onze integratie ligt op schema en we zijn ervan overtuigd dat onze fusie de juiste combinatie op het juiste moment heeft gerealiseerd", zei CEO Dick Boer.

Het concern herbevestigde dat de kosten van de integratie in de periode tot en met 2019 in totaal 350 miljoen euro zullen bedragen.

Het bedrijf meldde op schema te liggen voor kostenbesparingen ter hoogte van 80 miljoen euro in België in 2018. "In Nederland is Albert Heijn nog steeds goed in staat om volumegroei te blijven realiseren", zei CEO Dick Boer woensdagochtend desgevraagd door ABM Financial News tijdens een toelichting aan journalisten.

Het concern verwacht dat de huidige deflatie in de Verenigde Staten in de tweede helft van 2017 zal omslaan in de gewenst inflatie, "maar dat is vooral afhankelijk van de ontwikkeling van grondstofprijzen", zei bestuursvoorzitter Boer.

De CEO meldde verder dat Ahold Delhaize niet op zoek is naar nieuwe regionale markten in de Verenigde Staten, maar wel kijkt naar toevoeging van nieuwe winkels in Centraal en Oost-Europa. Boer oordeelde tevreden over de voortgang van de onderhandelingen met de vakbonden voor een nieuwe CAO voor de medewerkers van Albert in Tsjechië.

Het aandeel Ahold Delhaize noteerde woensdag kort na opening op een groene beurs 1,3 procent hoger op 18,90 euro.

Update: om extra informatie, toelichting CEO en actuele koers van het aandeel toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
2e Update: Ahold Delhaize op schema voor synergiedoelen

Supermarktconcern kondigt nieuw aandeleninkoopprogramma aan.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize ligt op schema om de beoogde synergievoordelen van de fusie van 500 miljoen euro in 2019 te realiseren en start een nieuw aandeleninkoopprogramma van 1 miljard euro in 2017. Dit maakte het Nederlands-Belgische supermarktconcern woensdag voorbeurs bekend, in de aanloop naar zijn beleggersdag, die om tien uur in Londen begon.

Het in juli gefuseerde concern kwam verder met de doelstelling om de omzet uit e-commerce in 2020 te hebben verdubbeld ten opzichte van de verwachte omzet van 2,3 miljard euro in 2016.

Ahold Delhaize voorziet voor 2017 een "sterke" vrije kasstroom van 1,6 miljard euro. Het bedrijf gaat uit van een dividend pay-out ratio van 40 tot 50 procent van het onderliggende resultaat uit voortgezette activiteiten.

"Onze integratie ligt op schema en we zijn ervan overtuigd dat onze fusie de juiste combinatie op het juiste moment heeft gerealiseerd", zei CEO Dick Boer.

Het concern herbevestigde dat de kosten van de integratie in de periode tot en met 2019 in totaal 350 miljoen euro zullen bedragen.

Het bedrijf meldde op schema te liggen voor kostenbesparingen ter hoogte van 80 miljoen euro in België in 2018. "In Nederland is Albert Heijn nog steeds goed in staat om volumegroei te blijven realiseren", zei CEO Dick Boer woensdagochtend desgevraagd door ABM Financial News tijdens een toelichting aan journalisten.

Het concern verwacht dat de huidige deflatie in de Verenigde Staten in de tweede helft van 2017 zal omslaan in de gewenst inflatie, "maar dat is vooral afhankelijk van de ontwikkeling van grondstofprijzen", zei Boer.

De CEO meldde verder dat Ahold Delhaize niet op zoek is naar nieuwe regionale markten in de Verenigde Staten, maar wel kijkt naar toevoeging van nieuwe winkels in Centraal en Oost-Europa. Boer oordeelde tevreden over de voortgang van de onderhandelingen met de vakbonden voor een nieuwe CAO voor de medewerkers van Albert in Tsjechië.

Daarnaast stelde het bedrijf zich ten doel de netto omzet van online activiteiten voor consumenten in 2020 te verdubbelen tot 4,6 miljard euro, versus de verwachte 2,3 miljard euro dit jaar. CFO Jeff Carr meldde tegen ABM Financial News dat relatief kleine investeringen nodig zijn om de doelstelling te realiseren, hoewel de online divisie vooralsnog geen winst maakt. Een specifieke tijdspanne voor winstgevendheid van de online-activiteiten wilde de financieel bestuurder echter niet afgeven. Hij geeft wel aan dat de onlinedivisie in volwassen en dichtbevolkte markten, zoals de Amsterdamse binnenstad, een EBITDA-marge realiseert van 3 - 5 procent.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot woensdag 0,9 procent lager op 18,50 euro.

Update: om extra informatie, toelichting CFO en actuele koers van het aandeel toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Lichte zorgen over Ahold Delhaize in VS'

Gepubliceerd op 8 dec 2016 om 10:17 | Views: 2.909

AMSTERDAM (AFN) - De ontwikkelingen op de Amerikaanse markt baren investeerders van Ahold Delhaize enige zorgen. Dat kwam volgens analisten van ING naar voren op de Capital Markets Day van het supermarktconcern.

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize, waar het concern twee derde van zijn omzet mee verdient, meldde verbeteringen in de klantperceptie voor prijs, service en kwaliteit. De huidige trends zouden echter wat achterblijven bij die van de concurrentie. Afgezet tegen de sluiting van de A&P-supermarkten in de VS toont het concern volgens de marktkenners een gebrek aan urgentie.

ING hanteert een koopadvies met een koersdoel van 26 euro voor het aandeel. KBC zag zijn waardering van 'underperform' voor het aandeel op de investeerdersdag bevestigd en handhaaft zijn koersdoel van 25 euro. Het aandeel Ahold Delhaize noteerde omstreeks 10.10 uur 0,9 procent hoger in Amsterdam op 18,66 euro.
voda
1
Beursblik: Raymond James erg positief over Ahold Delhaize

Aandeel geldt als favoriet voor 2017.

(ABM FN) Raymond James is erg positief over Ahold Delhaize. Dit bleek woensdag uit een rapport van de Amerikaanse vermogensbeheerder.

Het advies voor Ahold Delhaize werd verhoogd van Outperform naar Strong Buy met een onveranderd koersdoel van 23,50 euro. Dit koersdoel zou een winst opleveren van 27 procent. Daarbij geldt Ahold Delhaize bij Raymond James ook als één van de favorieten voor 2017.

"We menen dat Ahold Delhaize een bijzonder aantrekkelijk risico/rendement profiel biedt", aldus de analisten, die veel vertrouwen hebben in de synergievoordelen die de fusie tussen het Belgische en het Nederlandse supermarktbedrijf zal opleveren. Dit zal de korte termijn inflatiedruk in Amerika meer dan goedmaken, aldus de marktvorsers.

Mocht de inflatiedruk in Amerika wegvallen, dan is dit volgens Raymond James de belangrijkste aanjager voor een hogere koers. Ahold Delhaize haalt circa 60 procent van de omzet uit Amerika.

Raymond James stelde verder dat Ahold Delhaize 10 procent lager is gewaardeerd dan sectorgenoten, ondanks betere winstvooruitzichten en het rendement van 7 procent op de vrije kasstroom, waar de sector gemiddeld op 5 procent zit.

Op een rode beurs won het aandeel Ahold Delhaize woensdag 1,0 procent op 19,40 euro.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
1
Beursblik: Theodoor Gilissen publiceert favorietenlijst 2017

Ahold Delhaize, ASMI, BAM en THK geselecteerd.

(ABM FN-Dow Jones) Theodoor Gilissen Bankiers heeft de favoriete aandelen voor 2017 geselecteerd. Voor komend jaar adviseert de private bank Ahold Delhaize, ASM International, BAM Groep, TKH Group en het Amerikaanse Schlumberger.

Volgens de analisten van de private bank zullen aandeelhouders en klanten de vruchten plukken van de krachtenbundeling tussen het Nederlandse Ahold en het Belgische Delhaize. "De fusie, die nodig is om aan de scherpe concurrentie met name in de Amerikaanse markt het hoofd te bieden, leidt tot meer dan 500 miljoen euro netto kostenvoordelen en tot een breder assortiment voor de klant", aldus de analisten, die een koersdoel van 23,00 euro hanteren voor het aandeel Ahold Delhaize. Zij verwachten een dubbelcijferige winstgroei per aandeel, terwijl de financiële positie "solide" is.

ASMI zal volgens de analisten vooral profiteren van de nieuwe technologie Atomic Layer Deposition, kortweg ALD. ASMI verwacht een verdubbeling van de markt voor ALD in 2018 of 2019, gerekend tegen de marktomvang in 2015. Theodoor Gilissen sluit daarbij niet uit dat in de consolidatieslag die plaatsvindt, er een partij interesse zal tonen voor de marktleider in ALD. Het koersdoel is 50,00 euro.

BAM Groep zal 2017 "echt met een schone lei" kunnen beginnen, aldus Theodoor Gilissen. Alle risicoprojecten uit het verleden zijn uit de portefeuille verdwenen en de marktomstandigheden verbeteren bijna over de hele linie met hogere investeringen in woningbouw en infrastructuur. "Intern is de organisatie opgeschoond en is de beheersing van het werkkapitaal sterk verbeterd", voegden de marktkenners daar nog aan toe. Theodoor Gilissen hanteert een koersdoel van 5,40 euro voor BAM en meent dat bij een winstherstel ook gedacht zal worden aan de aandeelhouder met een dividend payout van 40 procent.

Bij TKH Group verbeterden de afgelopen jaren de winsten en de marges. "Dit kwam voort uit een verbreding van de productenportefeuille met veel investeringen in innovatie." Deze trend zal na een iets lager resultaat in 2016 volgens de analisten gecontinueerd kunnen worden. Daarbij profiteert TKH er volgens Theodoor Gilissen van dat het opereert in markten met hoge toetredingsdrempels. "Ons koersdoel voor deze solide groeionderneming is 39,00 euro", aldus de analisten.

Buiten deze namen noemde Theodoor Gilissen ook het Amerikaanse Schlumberger als interessante belegging. Zij mikken op een herstel van de prijzen voor technische oliedienstverleners. Onder druk van de dalende olieprijs kromp de omzet van Schlumberger met tientallen procenten, "maar het bedrijf wist vrijwel ieder kwartaal nog een positieve vrije kasstroom te behalen". Gezien het huidige voorzichtige herstel in de investeringscyclus zal Schlumberger volgend jaar volgens Theodoor Gilissen waarschijnlijk alweer ruimte krijgen om de prijzen te verhogen. "De kans om zo'n mooi bedrijf tegen een relatief lage prijs aan te schaffen komt maar weinig voor", aldus de analisten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
1
Topdrukte bij kerstinkopen online

Gepubliceerd op 19 dec 2016 om 14:54 | Views: 715

AMSTERDAM (AFN) - Internetwinkels beleven krap een week voor Kerstmis gouden tijden. Grote marktpartijen als Bol.com en Coolblue spraken maandag over de drukste dag in hun bestaan. Op het piekmoment gaat bij Coolblue een pakket per seconde de deur uit. Bol.com verwacht dit etmaal een record van circa 500.000 artikelen te verwerken.

Traditiegetrouw liggen vooral parfum en cadeaubonnen onder de boom. Ook bestsellers als het boek Judas en het nieuwste boek uit de Harry Potter-reeks zijn populair.

Daarnaast vinden fitnesstrackers en Chromecasts, een apparaat dat wordt gebruikt bij mediastreaming, gretig aftrek. Ook is het nieuwe album van de Rolling Stones gewild.
Om de drukte het hoofd te bieden, zetten Bol.com en Coolblue fors meer personeel in. Bij Bol.com wordt het distributiecentra bemand door circa 1400 man personeel. Op een 'normale' dag is dit 400 tot 800 man. Bij Coolblue doen ze het met 30 tot 40 procent meer mankracht, wat neerkomt op 2550 werknemers.

Groei

Coolblue-baas Pieter Zwart kijkt niet op van de huidige topdrukte. ,,De drukte van nu is het normaal van morgen", wees hij op de aanhoudend sterke groei van zijn bedrijf. ,,Iedere achttien maanden weten wij te verdubbelen en ik verwacht dat de groei nog wel even aanhoudt. Voor ons is het vooral zaak om te kijken hoe we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren."

Ook bij Bol.com zijn ze drukte wel gewend. Het bedrijf is jaarlijks goed voor 30 tot 35 procent omzetgroei. Rond de feestdagen in november en december liggen de verkopen van artikelen fors boven het niveau van een jaar eerder. Onlangs werd voor het eerst de omzetgrens van 1 miljard euro geslecht.
kassiebora
0
Ahold Delhaize commences €1 billion share buyback program

Zaandam, the Netherlands, January 9, 2017 - Ahold Delhaize today commences the €1 billion share buyback program announced on December 7, 2016 and expects to complete the program before the end of 2017.

Maintaining a balanced approach between funding growth in key channels and returning excess liquidity to shareholders is part of Ahold Delhaize's financial framework to support its Better Together strategy. The purpose of the program is to reduce the capital of Ahold Delhaize, by cancelling all or part of the common shares acquired through the program.

The program will be executed by intermediaries allowing the execution of share repurchases in the open market during open and closed periods. The program will be executed within the limits of relevant laws and regulations and the existing authority granted at Ahold's 2016 annual general meeting of shareholders on April 19, 2016 and of the authority (if granted) by the annual general meeting on April 12, 2017.

Ahold Delhaize will provide regular updates on the progress of the program by means of press releases.

R35TURBO
0
Laatste kwartaal 2015 bood extra verkoopweek.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in de laatste maanden minder omzet behaald en zag daarbij ook de marges onder druk staan. Dit blijkt uit een analistenconsensus die de Belgisch-Nederlandse supermarktketen rondstuurde.

Volgens deze consensus daalde de omzet van Ahold Delhaize afgelopen kwartaal met 2,0 procent op jaarbasis naar 15.438 miljoen euro. De operationele onderliggende winst daalde met 9,4 procent op jaarbasis van 633 miljoen naar 573 miljoen euro en de onderliggende operationele marge kwam daarmee uit op 3,7 procent, 0,3 procentpunt minder dan in het laatste kwartaal van 2015.

In tegenstelling tot 2015, profiteerde Ahold Delhaize afgelopen jaar niet van een extra week.

Ahold Delhaize komt op 19 januari met de omzetcijfers over het vierde kwartaal, waarna op 1 maart de volledige kwartaalcijfers volgen.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot dinsdag op een nipt lager Damrak 0,3 procent in het groen op 19,79 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 11, 2017 01:07 ET (06:07 GMT)
[verwijderd]
0
Dank Turbo voor het plaatsen.

Volgens mij worden de vierde kwartaalcijfers en jaarcijfers m.b.t. de omzet gepubliceerd op 19 januari.
Toch knap dat men nu al kan uitrekenen dat de marge flink daalt.Zou kunnen hoor,maar AD heeft daar nog vele weken voor nodig om tot de definitieve jaarcijfers te komen.
Verder is het vierde kwartaal een margerijk kwartaal.Maar goed ,het zou kunnen....

Het is natuurlijk ook zo ,dat AD met leveranciers om tafel heeft gezeten en met terugwerkende kracht vanaf een bepaalde datum creditnota's over 2016 heeft ontvangen m.b.t. gunstigere inkoopcondities.En die zullen ook in het vierde kwartaal geboekt zijn.

We wachten af!

voda
0
'Korter kwartaal drukt omzet Ahold Delhaize'

Gepubliceerd op 16 jan 2017 om 11:46 | Views: 1.680

AMSTERDAM (AFN) - De omzet van Ahold Delhaize over het vierde kwartaal van 2016 is waarschijnlijk lager uitgevallen dan een jaar eerder. Dat voorspellen analisten door de bank genomen in een vooruitblik op de kwartaalcijfers die het Nederlands-Belgische supermarktconcern donderdag presenteert.

De verwachte omzetdaling van 2 procent komt deels doordat het vierde kwartaal een week korter was dan in 2015. Daarnaast kampt de onderneming met deflatie en sterke concurrentie.

De kwartaalomzet komt volgens de marktkenners uit rond de 15,4 miljard euro. De analisten voorzien gemiddeld een daling van het bedrijfsresultaat (ebitda) naar 1 miljard euro.

Het concern zag zijn omzet in het derde kwartaal iets stijgen. Dat was de eerste periode waarover de resultaten van het vorig jaar gevormde fusiebedrijf als één geheel werden gemeld. Ahold Delhaize voorspelde destijds dat zijn onderliggende operationele winstmarge voor het hele jaar op het peil van 3,5 procent van de voorgaande maanden kon worden gehouden.
Sjakie22
0
En in de media werd constant geroepen dat er tijdens kerst records gebroken werden bij bol.com en in de supermarkten.. ben benieuwd wat hier de invloed van zal zijn.
kassiebora
0
Ahold Delhaize share buyback update

Zaandam, the Netherlands, January 17, 2017 - Ahold Delhaize repurchased 1,066,619 of Ahold Delhaize common shares in the period from January 9, 2017 up to and including January 13 2017. The shares were repurchased at an average price of €19.5860 per share for a total consideration of € 20.9 million. These repurchases were made as part of the €1 billion share buyback program announced on December 7, 2016.

The total number of shares repurchased under this program to date is 1,066,619 common shares for a total consideration of €20.9 million.
R35TURBO
0
Concern had in laatste kwartaal een verkoopweek minder.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize zal donderdag voorbeurs een lagere pro forma omzet over het vierde kwartaal rapporteren. Dit verwachten door ABM Financial News geraadpleegde analisten, die daarbij aangaven dat dit onder meer wordt veroorzaakt doordat het laatste kwartaal in 2016 een verkoopweek minder telde dan het jaar ervoor.

Volgens een analistenconsensus kwam de vergelijkbare omzet in het laatste kwartaal uit op 15,4 miljard euro, tegen 15,7 miljard euro een jaar geleden. Analist Matthias Maenhaut van ING mikt eveneens op 15,4 miljard euro, terwijl analist Alan Vandenberghe van KBC Securities het houdt op 15,1 miljard euro.

Maenhaut oordeelde in een toelichting iets negatiever te zijn over de identieke omzetontwikkeling en marges in de Verenigde Staten, maar juist positiever over Europa. De analist noemde het nu, gelet op de waarde die de synergieën en het aandeleninkoopprogramma aan het aandeel kunnen toevoegen, een aantrekkelijk instapmoment voor de lange termijn.

Vandenberghe liet zich eveneens voorzichtiger uit over de ontwikkelingen in de Verenigde Staten en toonde zich bovendien over Nederland terughoudender dan in de consensus wordt getaxeerd. De marktvorser vindt het fonds ten opzichte van sectorgenoten ondergewaardeerd en is daarbij positief over de interne maatregelen, te verwachten synergieën, de gezonde balans en de sterke kasstroom en rendementen op investeringen.

KBC Securities houdt op Ahold Delhaize een koopadvies met een koersdoel van 25,00 euro. Ook ING heeft het aandeel op Kopen staan, met een koersdoel van 26,00 euro.

De analisten rekenen, na de aankondigingen op de beleggersdag op 7 december vorig jaar en in aanloop naar de volledige rapportage op 1 maart over het vierde kwartaal en het hele jaar, niet op de presentatie van nieuwe plannen.

Ahold Delhaize maakte op de beleggersdag bekend op schema te liggen voor het realiseren van synergievoordelen van de fusie ter hoogte van 500 miljoen euro in 2019, in 2017 een nieuw aandeleninkoopprogramma van 1 miljard euro te starten en af te ronden, en dit jaar een vrije kasstroom van 1,6 miljard euro te verwachten.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Ahold Delhaize woensdag 0,3 procent lager op 19,55 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 18, 2017 07:56 ET (12:56 GMT)
[verwijderd]
0

www.telegraaf.nl/digitaal/27458240/__...

Abonnementsdienst boeken Bol.com in februari


AMSTERDAM - Webwinkel Bol.com lanceert in februari een abonnementsdienst waarbij klanten voor bijna tien euro per maand e-books kunnen lenen uit een online bibliotheek. De dienst is in samenwerking met e-readerfabrikant Kobo ontwikkeld. Dat hebben bronnen bekend met de plannen aan De Telegraaf laten weten.

In september 2016 liet de directeur Boeken & Entertainment van het bedrijf, Caspar Klinkhamer, al weten dat er gewerkt werd aan een dergelijke dienst. Nu is duidelijk geworden dat deze €9,95 per maand zal kosten. Hoe groot de Bol-bibliotheek zal zijn en of klanten ook onbeperkt boeken kunnen ‘lenen’, is nog onduidelijk.

Bol hoopt voor het einde van het jaar ‘enkele tienduizenden’ abonnees te hebben, zo stellen ingewijden.

In een reactie laat het bedrijf weten dat er gekeken wordt naar dergelijke businessmodellen, maar dat het nog niets wil bekendmaken hierover: "We onderzoeken alle mogelijkheden omtrent digitaal lezen, waaronder bijvoorbeeld een abonnementsmodel. We zijn voor nieuwe mogelijkheden continu in gesprek met onze partners, waaronder Kobo en uitgeverijen. Op dit moment kunnen wij echter nog niets concreets delen."

Boekwinkelketen Bruna lanceerde eerder al Bliyoo, dat abonnees voor €9,95 per maand ongelimiteerd laat lezen. De bibliotheek van de dienst bevat 10.000 boeken, luisterboeken en stripboeken.

Elly’s Choice is ook een boekenabonnement, maar bij deze dienst krijgen klanten voor €2,99 per maand keuze uit tien verschillende boeken. Het aanbod wisselt per maand.
voda
0
Beursblik: Ahold Delhaize goed dankzij Amerikaanse volumes en omzetgroei Nederland

Jefferies vindt aandeel ondergewaardeerd.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het vierde kwartaal van 2016 een solide omzet gerealiseerd en dat was vooral te danken aan volumegroei in de Verenigde Staten en een sterk gestegen vergelijkbare omzet in Nederland. Dit merkten analisten van Jefferies donderdag op in reactie op de trading update van het Nederlands-Belgische retailconcern.

De marktvorsers oordeelden dat in de waardering van het aandeel, te veel risico van margedruk op korte termijn is ingeprijsd. De tegenwind van deflatie in de Verenigde Staten, een van de belangrijkste markten voor Ahold Delhaize, zou momenteel daarentegen juist moeten gaan afnemen.

Ahold Delhaize is voor Jefferies de topfavoriet onder de food retailers in 2017. Het advies luidt Kopen met een koersdoel van 24,00 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel kort na opening beurs 3,2 procent hoger op 20,14 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
1.512 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 15:30
Koers 27,250
Verschil +0,110 (+0,41%)
Hoog 27,300
Laag 27,000
Volume 1.193.295
Volume gemiddeld 2.034.987
Volume gisteren 2.405.151