New Sources Energy « Terug naar discussie overzicht

AFM legt New Sources Energy dwangsom op.

13 Posts
voda
0
AFM legt New Sources Energy dwangsom op

Onderneming uit Borculo te laat met aanleveren informatie aan toezichthouder.

(ABM FN-Dow Jones) De Autoriteit Financiële Markten heeft New Sources Energy op 13 december 2016 een last onder dwangsom opgelegd omdat de onderneming uit Borculo niet voldoet aan informatieverzoeken van de AFM. Dit meldde de toezichthouder vrijdag.

"De AFM heeft geconstateerd dat NSE, een beursgenoteerde instelling, in haar berichtgeving aan het publiek onduidelijke informatie over haar activiteiten heeft gegeven", volgens de toezichthouder. Hierdoor overtreedt NSE mogelijk diverse regels van de Wet op het financieel toezicht.

De onderneming is door de AFM herhaaldelijk om informatie gevraagd om vast te kunnen in hoeverre men het publiek juist en volledig heeft geïnformeerd maar de toezichthouder heeft deze informatie niet binnen de gestelde termijn ontvangen.

Daarom is NSE verplicht om sinds 29 december 2016 een dwangsom te betalen. En elke dag dat de onderneming niet voldoet aan de opgelegde last, loopt de dwangsom op met 5.000 euro tot een maximaal bedrag van 50.000 euro, aldus de AFM.

NSE was vrijdagavond niet direct bereikbaar voor een reactie.

Het aandeel New Sources Energy steeg vrijdag 2,4 procent op 0,43 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Buts
0
AMSTERDAM (AFN) - New Sources Energy gaat niet akkoord met de last onder dwangsom die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) aan het bedrijf heeft opgelegd. Volgens de AFM weigert NSE bepaalde informatie te verstrekken. NSE zegt alleen informatie te willen verschaffen die relevant is voor beleggers en aandeelhouders.
Iedere dag dat de beursgenoteerde onderneming niet aan de informatie-eis van de AFM voldoet, loopt de dwangsom op met 5000 euro tot een maximum van 50.000 euro. Sinds 29 december is NSE verplicht de dwangsom te betalen.
[verwijderd]
0
orap
0
er staat nog een energieproject in Duitsland op de balans. De curator zal dit verkopen, of hij verkoopt de gehele failliete NV. Dat energie project schijnt wel rendabel te zijn op termijn. Dus aandelen van NSE kopen kan natuurlijk, maar dan voor een stuk minder dan die 0,25 euro. Gewoon een grote gok
[verwijderd]
0
De curator gaat verkopen, dan heb ik het gevoel dat hij niet de hoogste prijs gaat maken ;)
What?
0
Leest niemand iets goed?
Dumapa is failliet,ergo 1/3 bestuurder NHG. Dit is een minderheidsbelang.
Zie nergens staan dat NHG noch NSE failliet is. Normaal betekent dit bestuurder af. AFM maakt er een zooitje van, ex. ING mensen weten schijnbaar niet hoe ze kruipen moeten. Bank idioten hadden mijn inziens al in gevangenis moeten zitten. Lees na op de pagina van de AFM. Ze hadden 4 vragen, kregen teveel informatie en kunnen dit niet verwerken.
Schijnbaar te weinig opleiding gehad, kunnen zelf ook niet met geld omgaan.Volgens hun eigen balans hebben ze teveel uitgegeven, maar zal wel goed besteed zijn?
What?
0
www.afm.nl/~/profmedia/files/maatrege...
Schijnbaar is de post niet overgekomen, maar dat maakt voor de AFM niet uit!
Leggen beurshandel stil en brengen via NSE een persbericht uit, dit bericht roept vervolgens door dezelfde AFM vragen op. Wie is hier het falend toezichtsorgaan. Men vergelijkt de AFM ook wel in de financiéle wereld met een leider zijn beste mensen in het jaar 1940 a 1945. Ook dez waren corrupt tot in de beenderen. Ex. ING mensen meestal ook, vraag ik mij dan af? Werke niet voor niets bij de AFM, toch?
dcnl
0
@What? Je klinkt als de bestuurder van.... Wel eens gedacht aan aangetekend verzenden? Een dwangsom krijg je niet zomaar van het AFM. Daarvoor is al veel correspondentie geweest met informatieverzoeken, waaraan niet is voldaan.
What?
0
Ha, ben niet de bestuurder van .... noch heet ik FW, alles is te vinden op de site van de AFM, lees de PDF. Combineer dit met Facebook en rechtspraak.nl inzake een aandeelhouder versus AFM (ING).
Hint, er staat in de pdf, poststuk verzonden, maar terug gekomen, echter is de retour post niet het probleem van de AFM???
Er is dus aan alle verzoeken voldaan, lees de pdf. Jij bent zeker een medewerker die nu bij de AFM werkt? Voorheen toevallig ING als werkgever?
Denk dat het probleem is dat de AFM niet grens overschrijdend kan gaan.
Hier vallen de 3 parken onder Zoneco GmbH en dat is dus Duitsland?

www.afm.nl/en/professionals/registers...
dcnl
0
Hoi What dan? Ik werk niet bij de AFM en heb zelfs een soortgelijke ervaring met ze meegemaakt. Een dwangsom komt niet uit de lucht vallen en heb even de PDF doorgenomen.

De AFM stelt in beginsel 4 vragen over het eigendom en de financiering van de duitse zonneparken. Vervolgens zend NSE 22 emails met 51 bijlages. De AFM stelt dat deze emails geen antwoord geven op de gerichte vraag. Vervolgens komen er nieuwe vragen van de AFM. Niet echt handig geweest dus.

Dan vraagt de AFM voor de 2de keer op 25 april om een antwoord op de gestelde vragen. Vervolgens publiceert NSE een persbericht en voor AFM aanleiding om de juistheid daarvan te verifieren. Dat lijkt mij ook de rol van het AFM.

Vervolgens heeft NSE tot 6 mei de tijd om alsnog een antwoord te geven op de vragen. Vervolgens stuurt NSE per aangetekende post een heel pakket toe naar het AFM. Ook hieruit wederom geen antwoord op de gestelde vragen.

Op 4 mei komt er een rappel vanuit het AFM, er zijn nog 2 vragen en 13 nadere vragen die openstaan.

Omdat er wederom geen antwoord komt, stuurt de AFM op 17 november een laatste brief met een 3-tal vragen. Wat overigens coulant is, aangezien er nog 15 vragen openstaan.

Ik heb de vragen eens doorgenomen. Lijkt mij niet zo heel moeilijk om daar een antwoord op te geven. 1. Aan elke aankoop ligt toch minimaal een akte van een notaris aan te grondslag, of is het op een bierviltje gegaan? 2. De financiering gaat meestal in de vorm van een contract, zeker bij een miljoenenovername. Er zou een bank bij de financiering betrokken zijn, daar is vast een overeenkomst van. 3. Overleggen van een akte doet wonderen.

Maar..., laat mij raden, wat hier het echte verhaal is. Er is helemaal geen aankoop geweest van zonneparken. Het was misschien beoogt door de bestuurder van NSE, maar uiteindelijk is er niets van terecht gekomen. Al zou dat het geval zijn, wat is er mis om dit vervolgens te antwoorden aan de AFM en een persbericht de deur uit te doen met: "Overname zonneparken afgeketst. Na langdurig onderzoek is gebleken dat....., wegens dit .....".

Goed terugkomend op de retour post. AFM heeft per aangetekend brief een schrijven doen toekomen aan NSE op het adres zoals vermeld in de KvK. Deze is nooit opgehaald door NSE. De AFM heeft vervolgens per email deze brief toegezonden. Ook de email komt niet aan, omdat de mailbox niet werkt. Dan belt de AFM een van de bestuurders op. De brief is ontvangen!

Vervolgens stelt NSE ineens niet mee te werken aan informatieverzoeken van de AFM. Dat is vreemd. Via de wet is geregeld dat informatie aan toezichthouders verschaft dient te worden. Dat wordt niet gedaan en gezien als mogelijke overtreding van de wet. Lijkt mij niet erg prettig als bestuurder.

Kijk en mocht het allemaal zo zijn dat Zoneco GmbH eigenaar is van al deze zonneparken. Dat kan NSE toch stellen dat de deal met Zoneco GmbH niet is doorgegaan of dat de AFM hiervoor naar Zoneco GmbH dient te gaan voor een antwoord op de vragen.

Anders vertel mij eens hoe je het anders ziet?



What?
0
Hallo dcnl, eindelijk iemand die dus wel kan lezen. Parken zijn volgens de berichten in de maand juli in Zoneco GmbH gegaan. Effe googelen in DE, Bij parken horen aktes, effe gegoogeld en je vind ze? Alleen de combinatie van geruchten en de reactie van de AFM veroorzaakt de meeste schade bij beleggers, dit in het algemeen. AFM lijkt wel een loopse teven club, kunnen zo bij de weekblad prive aan het werk, toch?

www.finanzen.nl/aandelen/nieuws/AFM-l...
guusje
0
DCNL is goed ingelicht geen vreemde eend van de AFM hij weet mij teveel, het blijft een roerig duister complex verhaal.
Heb wel gevoel dat NSE geen vrienden worden met de AFM, liefst wil de AFM nog een extra pootje lichten met een boete.
What?
0
Kijk jij ziet schijnbaar hetzelfde als ik? AFM is teveel ING cq ex ING en deze zijn samen met de AFM aardig bij rechtzaken verwikkeld waar NSE een deel van is? Ipv dat de AFM tegen de ING optreed liggen ze samen onder het motto, wir haben nichts gewusst. Nur die Ju... NSE haben es getan. Geen wonder dat iedere accountant ze met de Stassi vergelijkt. Toch fijn dat NSE parken in Duitsland heeft? Geeft ze thuiskomst gevoel? Wie bei Mutti?
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 16:30
Koers 0,015
Verschil +0,003 (+25,00%)
Hoog 0,015
Laag 0,015
Volume 697.061
Volume gemiddeld 224.092
Volume gisteren 4.577.405