PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL februari 2017

1.060 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 49 50 51 52 53 » | Laatste
SteelFollower
0
Gaan we over 4,67 heen rond 27 februari? Wat denken jullie? Verkoop order op 4,67 euro gezet maar ben bevreesd dat er nog meer in het vat zit, bv. een rit boven de 5 euro.... Ligt het echt aan de bekendmaking van wel of geen dividend alleen dat er een gestage koersstijging zal volgen? Zit dat niet reeds in de huidige koers verdisconteerd? Verneem graag jullie optiek.....
[verwijderd]
0
quote:

torro schreef op 21 februari 2017 16:17:

Bezorgt elke dag binnen 30 minuten.
(ABM FN-Dow Jones) PostNL gaat voortaan zeven dagen per week foodproducten bezorgen met zijn speciale foodnetwerk in heel Nederland en heeft de ambitie om de beste logistieke partij op dit gebied te worden in de Benelux. Dit maakte de bezorgspecialist dinsdag bekend.
PostNL bezorgt boodschappen, maaltijdboxen en speciaal-producten, zoals vlees en sportvoeding, in het hele land voor verschillende aanbieders, waaronder Ekoplaza, Sligro, De Krat, Ekomenu en Samen een koe kopen.
Zowel binnen als buiten de stad bestellen steeds meer mensen hun voedingsproducten via het internet, stelde het logistieke concern.
De pakketbezorger heeft het tijdvak waarbinnen wordt bezorgd verkort naar 30 minuten. PostNL heeft een speciale IT-applicatie voor zijn foodnetwerk, waarmee verzenders en ontvangers hun bestelling realtime kunnen volgen.
Op een groene beurs noteerde het aandeel PostNL dinsdag een half procent hoger op 4,40 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl

Lekker nieuws...
Meerpoen.nl
0
Ik ga uit van 0,55 eurocent winst per aandeel over 2016. Als we een beetje uitgaan dat een gemiddeld fonds 10 tot 14 keer de winst doet dan zou de koers kunnen oplopen naar 5,5 tot 7,20. Dividend betaling start dit jaar. Pensioenfondsen mogen weer instappen. Moet goed komen met Postnl. Succes de komende dagen. Vrijdag noteren we 4,50 plus.
patrick 22
1
In zowel grote steden als buitengebieden bestellen steeds meer mensen hun foodproducten online. PostNL bezorgt voor verschillende aanbieders boodschappen, maaltijdboxen en speciaal-producten zoals vlees en sportvoeding. Ruim dertig voedselleveranciers waaronder Ekoplaza, Marley Spoon, Hoogvliet, Sligro, De Krat, Mathijs Maaltijdbox, Ekomenu en Samen een koe kopen bezorgen hun producten met PostNL in heel Nederland.

PostNL heeft de ambitie om de beste logistieke partij voor online food in de Benelux te worden.

dus weer extra inkomsten de beste...............
Spes
0
Positief persbericht en weer een bevestiging dat PostNL zich ontpopt tot een logistieke dienstverlener ipv alleen postbezorger.

Vanaf de bodem op €4 na het afketsen van het bod staan we weer 10% hoger. Dit de stand voor BPost met haar bod kwam en 10% onder de prijs toen het bod nog onder beraad was.
[verwijderd]
0
quote:

Rising hope schreef op 21 februari 2017 14:56:

Interessante link over de verwachtingen van analisten over 2016:

www.postnl.nl/over-postnl/beleggers/a...
Mooi, de verwachtingen zijn daarmee niet bijzonder hoog gespannen... zou eigenlijk makkelijk moeten lukken om aan deze verwachtingen te voldoen.

Maar goed, uiteindelijk draait het allemaal om het eigen vermogen van PostNL; volgens mij mag ik op basis van deze verwachtingen ongeveer 8 miljoen optellen bij mijn eerdere berekening betreffende het eigen vermogen per eind 2016 (ik kwam uit op -85,25 miljoen, dus dat zou -77,25 miljoen kunnen worden) - want ik ging uit van een 'netto cash bedrijfsresultaat' van 105 miljoen, terwijl de analisten rekenen op 113 miljoen.

Zou een eerste stapje in de goede richting, maar da's nog niet het konijn uit de hoge hoed dat nodig lijkt om dividend in augustus te kunnen garanderen.

(Ik hoop op een paar positieve herzieningen op de balans - betreffende wellicht de combinatie van pensioenen & vastgoed, plus wellicht nieuwe kostenbesparing die de basis zouden kunnen vormen voor een kleine verhoging van de verwachting voor 2017)

eduardo3105
0
Wij verwachten dat PostNL de komende maanden terugkeert naar het hoogtepunt van vorig jaar rond €5. Daarom waarderen wij ons advies op naar 'kopen'.

PostNL laat regelmatig een opleving zien als gevolg van overnamenieuws. Nu lijkt het erop dat PostNL op eigen kracht de weg omhoog weet te vinden.

Positief is dat de terugval van december is opgevangen door het onderliggende 40-weeks gemiddelde. Vlak boven deze gemiddeldelijn is de koersvorming van PostNL tot rust gekomen.

Zeer recent is het aandeel opgeveerd onder bovengemiddelde omzetten. In de weekgrafiek is daarmee een hogere bodem geplaatst dan die in juli 2016. Het is onze verwachting dat PostNL de komende maanden op eigen kracht zal terugkeren naar het hoogtepunt van vorig jaar rond €5. Dit positieve scenario komt pas in gevaar bij een val onder de gemiddeldelijn, die momenteel rond €4 beweegt. Vooralsnog gaan wij daar niet van uit en wij verhogen het advies dan ook naar ‘kopen’.
www.beleggersbelangen.nl/2017/02/21/p...
Toekomstbeeld
0
quote:

Rising hope schreef op 21 februari 2017 14:56:

Interessante link over de verwachtingen van analisten over 2016:

www.postnl.nl/over-postnl/beleggers/a...
Toch ook weer grappig om te constateren dat PostNL het koersdoel van Goldman Sachs op 3,10 euro vermeldt........!

Moet zijn 5,10 euro!

Verder kloppen de tellingen ook voor geen meter. Omzet 553+276+281+49-164 = 995 en niet 992 mln

Toekomstbeeld
0
Onderliggend bedrijfsresultaat 104+30+15-11 = 138 mln en niet 134 mln

En dus is het belangrijkste getal (het onderliggend cash bedrijfsresultaat) van 113 mln ook een gevolg ve onjuiste voorgaande telling.

Slordig slordig slordig grote vrienden bij PostNL!

Toekomstbeeld
0
De belangrijkste parameter (Het onderliggende cash bedrijfsresultaat) van 117 mln is mijn inziens in totaliteit zeker haalbaar. Is zelfs een must om de markt tevreden te krijgen. Had zelf 123 mln uit zitten rekenen obv alle berichtgeving gedurende de afgelopen drie maanden.

De opbouw waar de analisten in consensus mee komen bevreemd me wel. Met name de daling in de hard groeiende pakketten divisie zou wat mij betreft erg teleurstellend zijn.

kwartaal 4 2015 tov kwartaal 4 2016
Mail NL: 104 tov 82
Pakketten: 36 tov 30
International: 12 tov 15
Other: -5 tov -10

Totals: 147 tov 117

Mail NL: gezien de forse winst dalingen in alle drie de voorgaande kwartalen tov de vergelijkbare kwartalen in 2015 lijkt het me dat 82 mln nog steeds iets te optimistisch is;

Pakketten: gezien de enorme groei in volumes in kwartaal 4 plus het feit dat de 3 voorgaande kwartalen in 2016 allen stukken beter waren dan de vergelijkbare kwartalen 2015, lijkt het me dat 30 mln echt te laag is. Een daling met 6 mln zou zelfs ongeloofwaardig zijn. Betekend een stevige margedaling op de gestegen omzet. Ik verwacht hier eerder 40 mln euro. Dan zou de marge in pakketten op peil blijven.

[verwijderd]
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 21 februari 2017 18:31:

[...]

Toch ook weer grappig om te constateren dat PostNL het koersdoel van Goldman Sachs op 3,10 euro vermeldt........!

Moet zijn 5,10 euro!

Verder kloppen de tellingen ook voor geen meter. Omzet 553+276+281+49-164 = 995 en niet 992 mln

Inderdaad, dat is wel een heel groot verschil 995 mln en 992 mln. 3 mln er naast.
Knap stukje research.
[verwijderd]
0
IR PostNL wordt gerund door vrouwelijke juristen en die hebben niet zoveel met getallen....
jessebrown
0
Bij de Belgen komt het dagelijks leeg halen van de postbussen ook tot een einde
de verwachting zal 3 tot max 4x per week worden,ja Bpost zal toch ook in de kosten moeten snijden.om de terug gang in de brieven op te vangen.
[verwijderd]
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 21 februari 2017 18:31:

[...]

Toch ook weer grappig om te constateren dat PostNL het koersdoel van Goldman Sachs op 3,10 euro vermeldt........!

Moet zijn 5,10 euro!

Verder kloppen de tellingen ook voor geen meter. Omzet 553+276+281+49-164 = 995 en niet 992 mln

Inderdaad, goed opgemerkt (in de vluchtigheid was het mij vanmiddag ook al meteen op gevallen dat in de rechterkolom -30 en -40 niet helemaal matcht t.a.v. 320 en 248, maar heb er verder geen aandacht aan besteed).

Aangezien bij nader inzien bij alle rekensommetjes de oranje getallen niet overeenkomen met de zwarte getallen mogen we denk ik niet uitsluiten dat er mogelijk alleen bij het afronden iets is misgegaan.

Enfin, details... we weten nu wel een beetje wat de maatstaf a.s. maandag zal zijn: ongetwijfeld dat dan in eerste instantie vooral naar de oranje getallen zal worden gekeken.
jessebrown
0
Bescherming tegen overnames niet gratis'
3 uur geleden
AMSTERDAM - Aan extra barrières ter bescherming van grote Nederlandse bedrijven als Unilever tegen overnames door buitenlandse partijen, hangt een prijskaartje. Daarvoor waarschuwt hoogleraar economie Sweder van Wijnbergen van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Extra waarborgen voor bijvoorbeeld werkgelegenheid kunnen volgens de professor helpen om potentiële kopers zand in de motor te strooien. Maar tegelijkertijd schrikt het buitenlandse investeerders af. Daardoor wordt het voor de bedrijven bijvoorbeeld moeilijker om op de beurs kapitaal op te halen en dat kan Nederland op de langere termijn ook veel economische bedrijvigheid en werkgelegenheid kosten.

Het hele dilemma rond beschermingsconstructies werd vrijdag extra actueel, toen levensmiddelengigant Kraft Heinz interesse toonde om branchegenoot Unilever in te lijven. Dat bedrijf is een grote werkgever in Nederland.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken zei vorige week dat hij voortaan het laatste woord wil over overnames van grote telecombedrijven. Ook onderzoekt de bewindsman of hij extra regels kan maken voor de postdienst, in reactie op eerdere pogingen van buitenlandse bedrijven om KPN en PostNL in te lijven.

Van Wijnbergen vindt een directe stem van de overheid in dit soort zaken onwenselijk. Hij vindt ook dat Den Haag zich hier te veel laat leiden door populisme. "Het is helemaal niet zo erg als KPN in buitenlandse handen zou komen. Het netwerk van het bedrijf ligt er dan toch nog steeds. Dat gaat niet verloren."

Van Wijnbergen vindt het in dit soort gevallen vooral belangrijk dat goed wordt gekeken of wel op basis van de juiste argumenten voor een overname wordt gekozen. Hij stelt daarbij vraagtekens bij de torenhoge bonussen die topmannen soms opstrijken bij het slagen van dergelijke deals. "Het belang van de aandeelhouders is ook niet altijd hetzelfde als het belang van de onderneming", aldus de hoogleraar.

Kraft Heinz trok het fusievoorstel met Unilever afgelopen weekend weer in, maar volgens analisten is er nog steeds ruimte voor een deal in de toekomst tussen beide partijen.
prinszicht
0
Het blijft maar groen. Van 4,18 naar 4,30 en hups 4,42. In ieder geval een buffer. En omgekeerd, steeds dichter bij de 4,70. Optimistisch gezien gaan we daar ook door heen of naar toe. Voor de positie van Herna zou het fantastisch zijn als we de 5 plus pakken. Lijkt veel maar het mag ook wel een keer. Na jaren. Eindelijk de belofte waarmaken.
alida1
0
quote:

prinszicht schreef op 21 februari 2017 23:27:

Het blijft maar groen. Van 4,18 naar 4,30 en hups 4,42. In ieder geval een buffer. En omgekeerd, steeds dichter bij de 4,70. Optimistisch gezien gaan we daar ook door heen of naar toe. Voor de positie van Herna zou het fantastisch zijn als we de 5 plus pakken. Lijkt veel maar het mag ook wel een keer. Na jaren. Eindelijk de belofte waarmaken.
voor 4.70 hoeft er maar 7% bij te komen. dat lijkt veel maar is het niet.
Geefgas
0
Ik blijf nog steeds van mening dat zonder een significante trendbreuk in de cijfers, PostNL 4,50 als fair value heeft.

Positieve trend breuk kan komen uit een meer dan trendmatige stijging van pakketten, een positieve draai in de verwachte afvlakking van de postvolumes (ik verwacht hier ook nog wel iets van want de economie draait erg goed, waarmee o.a. ook reclamepost toeneemt. En papier is nog niet helemaal dood. Kijk maar naar de kranten die de daling ook zien stoppen). Positieve renteontwikkelingen stuwen ook nog op achtergrond.

Verder kan een significant hoger dividend dan verwacht even een duw in de rug zijn, maar dat is in principe vestzak broekzak, wat je nu weggeeft gaat af van waarde van het bedrijf.
Tenslotte kan er een regelgevende cadeau uit de hoge hoed komen, bijvoorbeeld door Sandd harder aan te pakken en daarmee tot een overname te dwingen. Of een andere significante regelgevende steun vanuit politiek. Op dat laatste heb ik trouwens maar minimaal hoop.

Overname speculatie kan het aandeel ook verder omhoog duwen, aangezien momenteel geen enkele mogelijke overname premie meer in het aandeel zit. En ik denk dat dat vuurtje nog steeds niet helemaal uit is. Ik zie dan eerder een strategische samenwerking met een buitenlandse partij, dan een overname.

Ik had deze snelle rit naar 4,40 niet verwacht. Ik verwacht daarom ook dat het koerseffect maandag wel eens wat minder kan zijn dan we allemaal hopen. Veel risico op neergang zie ik niet, of de cijfers moeten erg tegenvallen, maar dat is nauwelijks voor te stellen na de hele Bpost afwijzing. Echter upswing boven 4,50 - 4,75 regionen moet er echt wel iets gebeuren naar mijn mening.

Trouwens, ik blijf lekker zitten. Ik beleg op 1 basis regel, ik koop aandelen waarvan ik het neerwaarts potentieel als klein inschat. Ik kijk dus veel meer of een aandeel neerwaarts risico heeft (bijv een goed dividend % legt bijna altijd een bodem onder een koers) in plaats van waar het heen kan stijgen. En dat werkt bij mij prima.

Succes allen alvast richting de cijfers.
[verwijderd]
0
Maandag Q4-cijfers, Capital Markets Day (CMD) en publicatie jaarverslag 2016...

Is het jaarverslag 2016 al naar de drukker gestuurd? En zijn we daarom al wat gestegen? Ben benieuwd!

Particulier aandeelhouders zijn in ieder geval niet welkom op de CMD, die moeten het doen met een webcast op een onbekend tijdstip, ook nog onbekend of je daar nog vragen kan stellen. De vraag stellen is hem natuurlijk beantwoorden bij PostNL ;-)
BLOK-E
0
KBC advies 3,80 vandaag, die onpartijdige R. Devos die advies 8,5 x de WPA, diezelfde DEvos doet bij BPost 15 x de WPA!!!
1.060 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 49 50 51 52 53 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 1,225
Verschil -0,016 (-1,29%)
Hoog 1,238
Laag 1,212
Volume 1.717.700
Volume gemiddeld 2.245.195
Volume gisteren 2.916.414