Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koerswinstverhouding 30?!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. PingPong 2 maart 2017 21:38
    Weer zo'n typisch AJK kletsverhaal, vooral bedoeld om zichzelf moed in te spreken terwijl hij braaf elke maand een deel van zijn salaris in veel te dure aandelenfondsen stort.

    Bovendien begrijpt hij wederom niet het wezenlijke verschil tussen trailing PE en forward PE.
    Trailing PE is gebaseerd op de werkelijk behaalde netto winst over de laatste 12 maanden, gebaseerd op generally Accepted Accounting Practices (GAAP).
    Forward PE is gebaseerd op overschatte operating profits die bovendien elke maand verlaagd worden naarmate de datum van bedrijfscijfers nadert. En operating profit is bovendien niet meer dan EBITDA.

    De historische PE data zijn gebaseerd op Trailing PE. Het is dus onzin om de uit de duim gezogen forward PE daarmee te vergelijken.

    Mark Hulbert heeft daar enkele maanden geleden nog weer eens een artikel over geschreven: www.marketwatch.com/story/heres-the-n...
    Dus wie zo nodig in forward PE wil geloven moet die vergelijken met een historisch gemiddelde van slechts 11, maar niet met het historisch gemiddelde van 16 voor trailing PE voor de S&P500.

    Het wordt hoog tijd dat IEX eens kwaliteitseisen gaat stellen aan zijn medewerkers zodat we eindelijk verlost worden van het gezwets van AJK.
  2. [verwijderd] 2 maart 2017 21:39
    Iemand van IEX die nog wel Finance aan de VU gestudeerd heeft ziet goud in de cloud www.iex.nl/Column/261733/De-winnaar-v...
    Hij 'vergeet' even de forward PE uit te rekenen: 117 dus voor Amazon.

    Misschien wint Amazon wel de cloud. Maar de belegger niet het goud op deze nivo's. Jammer dat de columnist geen aandacht besteedde aan K/W of een soortgelijke maatstaf. Met zo'n brokkenpiloot moet men niet meevliegen.
  3. [verwijderd] 2 maart 2017 22:00
    Trouwens een goede gelegenheid om de site van de boerende kikker te bezoeken. www.hoefgeest.nl/

    Er zit wat in die Kondratieff golven en cyclusverdelingen.

    Ik herinner mij een studie die er op duidt dat 2e helft 2019, misschien 2020 de volgende grote crash komt. En daar hou ik rekening mee.
    Die AEX 1000 heeft nog 2 jaar de tijd om daar te komen. Kan makkelijk.
  4. Manofaction 5 maart 2017 11:43
    Als iedereen naar de aandelen rent, dan kun je beter de andere kant op rennen. Het klinkt mij allemaal weer een beetje te 1999 en 2007. Herinner me nog precies alle verhalen dat het alleen nog maar beter kon. De internet hype, en de huizen markt. Nu hebben we weer het gejuich. Maar Europa ( Griekenland failliet, Italie ook, maar dat wordt verborgen, failliet Oekraïne er dan maar bij), heeft zijn probleem niet opgelost en drukt nog steeds zijn 90 miljard euri . Natuurlijk gaat dat de hemel in. Maar niemand weet wat hierna moet gebeuren. Men is alweer vergeten dat we midden in het grootste experiment van de ECB en de FED zijn meegezogen. Ik zie overal in Nederland en Duitsland leegstaande winkelstraten. Concentratie richting internet reuzen. Amazon, Bol.com, etc. Twee enorme westerse markten die gemanipuleerd worden door experimenterende bankiers aan de onbeperkte geldperzen, .....En dan roept iemand ineens dat de AEX naar de 1000 kan ? Ja, kan vast. Misschien gaat het nooit meer regenen en wordt het nooit meer nacht. Kan allemaal. Maar ik ik weet nog ''Als de ratten het schip verlaten, is dat meestal voor het zinken'' . Daarom: Bye, bye Juncker, Tusk en vrienden. En bedankt namens de Europese jeugd alvast.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links