TIE « Terug naar discussie overzicht

Daar is ie dan Versie 2

44 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
1
Waarom niet eens een emissie onder beleggers zelf.

Ik denk dat er best animo voor is.
'Nu kunnen we niks tegen de verwatering doen...
[verwijderd]
0
Geweldig stuk, heb er van genoten. Alle 3 de stukken op aanbeveling!
Bedankt Nhp22 heb er weer alle vertrouwen in...
[verwijderd]
0
Beste nhp22,

waarom schrijf je geen samenvatting van je stuk en mail je dat naar de IEX-readctie zodat zij het op de voorpagina plaatsen. In de samenvatting verwijs je dan naar de complete versie op het Tie-forum.
Ik vrees dat ze het nu namelijk te lang vinden om te plaatsen...

Mvg South.
[verwijderd]
0
quote:

nhp22 schreef:

SAMENVATTING!!!!

Buy TIE

(lol)

Mensen een prettig weekend!
Kijk zo hoort het nhp22 ze plaatsen alles of niets, kanjer van een stuk !!
Maar dat weet je zelf ook,het is gewoon even wachten maar we komen er wel.
Feit is lijkt me ook dat er op het moment nog positie's ingenomen worden vandaar het schommelen tussen 0.47--0.50.
De uitbraak kan en zal IMO niet lang meer op zich laten wachten.

Ruud..
[verwijderd]
1
nhp22,

Mijn complimenten voor je stuk en dat je dit op het forum wilt delen.

Als ik kijk naar de winstgevendheid dan valt die mij over Q1 en Q2 tegen. Per saldo is er winst gemaakt, maar als ik naar Q1 kijk dan komt dit door een eenmalige bate van 514K. Er wordt een winst gerapporteerd van 122K, zonder deze eenmalige bate zou dit dus een verlies zijn van 392K. Nu komen de rentelasten volgend jaar niet terug en je zou dit dus terug kunnen brengen op een verlies van 305K. Dit gaat ook deels op voor Q2, echter met het verschil dat hier wel een winst overblijft. De gerapporteerde winst is 327K minus eenmalige baten 241K is dit 86K. Wanneer we hier dan weer de rentelasten bij optellen dan blijft er een winst over van 153K. Als we dit als uitgangspunt zouden nemen dan zou dat grof genomen betekenen dat er een winst van 612K gemaakt kan worden op jaarbasis. Op basis van jouw uitgangspunt van 35 miljoen aandelen is dat een wpa van 1,8 cent.

Wat betreft 2005 acht ik je normal case scenario het meest haalbaar. Ik acht het namelijk niet realistisch dat de kosten niet zullen stijgen. Je aanname dat de omzet met 25% stijgt en de kosten met 15% vind ik wel aannemelijk. Bij de kosten bevindt zich echter een belangrijke post die ik vooralsnog lastig vind om in te schatten voor 2005. Het betreft hier General & Administrative (incl research & development). Deze post is in Q2 ten opzichte van Q1 met 26% afgenomen en daarmee verantwoordelijk voor de winstgevendheid in Q2. Weet jij wellicht waarom deze post zo sterk is afgenomen? Indien dit komt doordat er op R & D is bespaart dan zal de besparing naar mijn mening namelijk niet structureel van aard zijn, aangezien er aan de ontwikkeling van de huidige en nieuwe producten verder gewerkt zal moeten worden. Dit is ook mijn reden om je normal case scenario als meest haalbaar in te schatten. Ik ben benieuwd naar je mening hierover.
[verwijderd]
0
Klasse deze uitleg. Werd al een beetje negatiever over TIE. Nu toch weer alle hoop en ik wacht tot TIE omhoog gaat Bedankt
[verwijderd]
1
Vergeet niet dat TIE in de nabije toekomst meer geld (kan) gaat verdienen door de transactiekosten per bericht, per kB of misschien zelfs per orderregel in rekening te brengen. Hoe groter de "Community" (aangesloten leveranciers en klanten) des te meer transactieberichten er via de DC's (Distribution Centres) zullen verlopen. Een klein herstel van de wereldeconomie kan dan grote veranderingen brengen in de koers van dit superaandeel.

M.vr.gr.

Dennis
nhp22
0
Beste Chordorovski,

Ik ben het volledig met je eens dat het bijzonder lastig is om een goede schatting te geven van het WPA. Er zijn een aantal zaken die een rol spelen. De kostenstructuur die op kwartaalbasis niet echt wordt uitgesplitst is er een. Verder is het bijzonder lastig de inschatting een maken over de omzet. Ik denk dat de omzetgroei schoksgewijs zal gaan. Wat ik daar mee bedoel is, dat de er best eens een omzetsprong gemaakt kan worden op het moment dat er een contract wordt gesloten met een (in potentie) grote klant, zoals AH. Bedenk hier dat de omzet over het afgelopen kwartaal circa 2,1 miljoen euro is! 5,7% autonome groei (dit is de autonome groei die nodig is om de groeidoelstelling van 25% op jaarbasis te halen) is 120.000 euro.

Zelf denk ik dat TIE voor 2004 ietsje hoger uitkomt dan 11,8% omzet groei of circa 4,6 miljoen euro. Dit denk ik omdat het derde kwartaal traditioneel een goed kwartaal is vanwege het vakantie seizoen waarvoor een aantal projecten afgerond moeten worden.

trab33
1
eens ff naar voor brengen voor alle mensen die dit nog niet gelezen hebben ,is echt eens de moeite om voor dit draadje 10 minuten te nemen
nhp22
0
Nog maar een keer, voor alle nieuwe mensen op het forum. Verder heb ik ook geen zin om iedereen uit te leggen waarom ze TIE moeten kopen.
[verwijderd]
0
Grondig aangepakt, knap. Ik denk alleen dat een aantal aannames te optimistisch zijn, maar dat is mijn MENING.
nhp22
1
Houd eens op met het sproeien van je verbale diaree. Kom met een onderbouwd verhaal. Dan praten we verder.
44 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 09:28
Koers 1,410
Verschil -0,020 (-1,40%)
Hoog 1,450
Laag 1,410
Volume 1.221
Volume gemiddeld 2.851
Volume gisteren 20