Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overnamekandidaten AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 maart 2017 13:54
    "En óf onze beursondernemingen beschermingsconstructies hebben!
    Het is zelfs korter om het om te draaien: Unibail-Rodamco, Royal Dutch Shell, RELX, Gemalto, Galapagos, Altice en ArcelorMittal zijn de enige concerns die ze niet hebben."

    Geen enkel bedrijf van dit lijstje is 100% Nederlands en sommigen zelfs 0%.
    Dat kan geen toeval zijn.
  2. mok 9 maart 2017 19:27
    De aandelen bij ons zijn niet goedkoop, die in het buitenland zijn duur. Dat schept voordelen, bijvoorbeeld dankzij uitgifte van aandelen om een overname te doen. Overigens is PPG helemaal niet winstgevender. Ik zie toch duidelijk een hogere bruto winst bij Akzo dan bij PPG. Bij Akzo is dat 1,4 miljard euro, bij PPG 830 miljoen dollar. Of ik zie verkeerde cijfers in overzichten staan. Ik zie weinig rechtvaardiging waarom PPG Akzo zou moeten overnemen.
  3. [verwijderd] 9 maart 2017 19:56

    Het is onzin te beweren dat we onze bedrijven veel beter beschermen dan toonaangevende buitenlanden. Wavin, Docdata, Crucell, Nutricia, Verkade, NXP, etc etc etc.

    Neem Frankrijk. Alleen als je naar een interessant Frans bedrijf kijkt wordt Parijs al zenuwachtig en gaat alles uit de kast om af te weren. Bovendien in de echt grote Franse bedrijven bestuurt de politiek via aandelenbelangen gewoon mee.

    Nemen de USA. Lijsten van niet over te nemen strategische bedrijven en dat zijn er talrijke inclusief Anglo Dutch Shell. Daarnaast zijn er nog commissies zoals op het vlak van mededeling etc eindeloze kostbare juridische procedures die in de strijd kunnen worden ingezet.

    China: toelichting overbodig. Japan: zelfde verhaal.

    Dan hebben we Duitsland. Hoe heeft Duitsland rond de 2008 crisis de auto-industrie kunnen redden? Dat was dus met overtreding van overheidssteun en elke EU-regel die op dat gebied gold. Daarnaast is de Duitse wetgeving en mentaliteit grundlich belemmerend voor elke succesvolle samenwerking.

    Noem me eens 1 voorbeeld van succesvol samengaan/ overname tussen Duitse en Nederlandse bedrijven?

    Alleen de Engelse bedrijven zijn nog overneembaar, hoewel ook daar na 3-G-grappen de politiek aan de rem aan het trekken is. Overigens gezien het succes van anglo dutchbedrijven zie ik meer in een anglo-nordic-dutch as dan gedoe met wie schaffende Duitsers.

    Ben ik daarmee tegen elke overname van Nederlandse bedrijven? Nee! Het is geen kwestie van nee of ja, maar naar mijn mening van het geval afhankelijk. Sommige bedrijven maken we strategisch o.a bescherming door prioriteit aandelen bij de overheid en andere worden meer gevalsmatig benaderd, waarbij ook moet spelen hoe de perspectieven zijn op het vlak van werkgelegenheid, kennisbehoud/ontwikkeling bij al dan niet overname.

    Groet, Jonas
  4. [verwijderd] 11 maart 2017 18:56
    je moet ook erg je best doen btw, om niks mee te krijgen over het uit de hand gelopen handje klap om tmg. ik heb namelijk heel erg mijn best gedaan om de veel belovende krantenkoppen te negeren. het lijkt mij vooralsnog tmg als lachende derde als bijproduct te hebben.

    ik heb ook mijn ogen uitgestoken en mijn trommelvliezen doorgesneden, om niks van de micky mouse verkiezingen mee te krijgen. ik ben gebleven bij pechtold bij nieuwsuur, en klaver bij pauw en jinek.

    heb zelf de films: office christmas party(eindelijk yeah!), warcraft the movie(had ik al de eerste dag in de bioscoop gezien, dus 2e keer, yeah!) en de film the unbelievers. daar zegt volgens mij kraus, dat einstien ooit gezegd heeft, als je het een zes jarig kind niet kan uitleggen, dan heb je het zelf waarschijnlijk niet begrepen.

    nu zat er een pvv stemmer bij nieuwsuur die vragen had over het beleid dat de heer pechtold wil voeren. en pechtold kreeg het de pvv stemmer niet uitgelegd. dus pechtold snapt zijn eigen beleid niet. of de pvv stemmer heeft een geestelijke leeftijd van een jonger kind dan zes jaar. einstein heeft namelijk gelijk.

    en volgens mij waren er nog wat boeren die gingen zeuren bij klaver. ze waren heel divers, maar 97% van de boeren doe je nu wel te kort. hele vrije opvatting en interpretatie van diversiteit.

    ik neem een punaise mee, hang mijn stembiljet op. en dart een 1 hundred and eighty, en kijk wat eruit komt. bullseye!

    ik heb nog heel wat harengetrek en ogenkrabben in te halen.
  5. [verwijderd] 11 maart 2017 19:06
    naar mijn weten levert het koningshuis, althans een aantal leden ervan wel een bijdragen aan het bedrijfsleven. volgens mij hebben die lui een aardig netwerk om zich heen, waar het bedrijfsleven allerlei verdienste uit kan putten.

    en het zijn collega uitkeringtrekkers. dus pas op wat je zegt. niks ten nadele van uitkeringtrekkers.

    het is niet helemaal niet duidelijk wat die lui precies doen. maar direct en indirect kunnen ze zeker een bijdragen leveren. volgens mij zat ik bij nieuwsuur dat mevrouw van oranje(maxima) een bijzonder netwerk om zich heen had. en behoorlijk wat aanzien binnen de verenigde natie had. vandaar dat het koningspaar ook opgetrommeld was, om een goed woordje voor ons te doen, zodat wij ook wat kunnen zeggen aan een tafel daar zo.

    en zo zijn er nog allerlei praatgroepjes waar ze in participeren.

    ik wou nog wat zeggen over het prader willy syndroom. ik zag laatst iemand. die riep iets met rennen rennen, en er was niemand anders te bekennen en ik zat op de fiets. totaal iets anders, dat dan weer wel. vond het zo opmerkelijk.
  6. forum rang 9 objectief 11 maart 2017 20:16
    quote:

    putter schreef op 9 maart 2017 21:41:

    Als ze nou het koningshuis vermogens en succesie belasting laten betalen en die dochter geen 1.5 miljoen geven op haar 18de kan een van de rijkste families op aarde een kleine eerlijke bijdrage leveren aan corporate en bevolking nederland.
    Het gaat alhier om overnamekandidaten...zie je het verschil niet met politiek geneuzel.
  7. forum rang 9 objectief 11 maart 2017 20:17
    quote:

    macthamac schreef op 11 maart 2017 19:06:

    naar mijn weten levert het koningshuis, althans een aantal leden ervan wel een bijdragen aan het bedrijfsleven. volgens mij hebben die lui een aardig netwerk om zich heen, waar het bedrijfsleven allerlei verdienste uit kan putten.

    Het koningshuis is dat een overnamekandidaat!!!
  8. [verwijderd] 11 maart 2017 21:01
    terechte vraag.

    ik probeerde op vernuftige wijze, mijn absolute mening over een totaal ander onderwerp te geven.

    ik zal zeggen, bedankt dat je me bij de les houd!

    mijn antwoord op jouw vraag is: het zou een potentiële overname kandidaat kunnen zijn.

    volgens mij hebben ze al moeite om de quote 500 accuraat weer te geven, vandaar de oproep van schimmelpenning bij jinek aan de 'elite' om hun persoonlijke boekhouding open te gooien. deed die trouwens nog best slim btw.

    maar het zou dus best kunnen dat de oranjes in al hun diversiteit, vermogend genoeg zijn, om een overname op een groot nederlands bedrijf te doen, via een ander bedrijf of zoiets dergelijks. valt dat onder overname?

    dit gaat namelijk over potentiele overnames. ik win schaakmat!
  9. [verwijderd] 12 maart 2017 08:47
    het is misschien nog niet helemaal duidelijk, maar ikzelf doe niet zo aan hele grote overnames. ik denk, ik vermeld het er toch even bij.

    is het bij een overnamen niet zo, dat je een groot gedeelte van de aandelen in handen krijgt? laat ik het zo zeggen, is het bij beursgenoteerde bedrijven niet zo dat je meer dan de helft van de aandelen in handen krijgt?

    is het niet zo als je meer dan de helft van de aandelen in handen hebt, je ook bepaald wat er in het bedrijf gebeurt?

    ik vond ado den haag al nageltjes bijten geblazen. daar valt geen techniek te stelen. maar een paar gefrustreerde hagenezen wil ik liever niet door de hofstad zien banjeren. lijkt me ontwrichtend.

    maar goed, zou wel cultuurclash zijn geweest. liep gelukkig met een sisser af.
  10. [verwijderd] 12 maart 2017 08:52
    misschien is de mondiale sfeer niet dusdanig goed. en moet de erectiestoornis(permanente erectie) gewoon een keer goed behandeld worden. zodat het weer in slappe toestand gaat verkeren. wat ik hiermee bedoel te zeggen, misschien is het een oude gedachte, dat we de hele tijd auslanders willen laten investeren in gezonde nederlandse, maar ook europese bedrijven.

  11. [verwijderd] 12 maart 2017 09:15
    quote:

    macthamac schreef op 11 maart 2017 18:56:

    je moet ook erg je best doen btw, om niks mee te krijgen over het uit de hand gelopen handje klap om tmg. ik heb namelijk heel erg mijn best gedaan om de veel belovende krantenkoppen te negeren. het lijkt mij vooralsnog tmg als lachende derde als bijproduct te hebben.

    ik heb ook mijn ogen uitgestoken en mijn trommelvliezen doorgesneden, om niks van de micky mouse verkiezingen mee te krijgen. ik ben gebleven bij pechtold bij nieuwsuur, en klaver bij pauw en jinek.

    heb zelf de films: office christmas party(eindelijk yeah!), warcraft the movie(had ik al de eerste dag in de bioscoop gezien, dus 2e keer, yeah!) en de film the unbelievers. daar zegt volgens mij kraus, dat einstien ooit gezegd heeft, als je het een zes jarig kind niet kan uitleggen, dan heb je het zelf waarschijnlijk niet begrepen.

    nu zat er een pvv stemmer bij nieuwsuur die vragen had over het beleid dat de heer pechtold wil voeren. en pechtold kreeg het de pvv stemmer niet uitgelegd. dus pechtold snapt zijn eigen beleid niet. of de pvv stemmer heeft een geestelijke leeftijd van een jonger kind dan zes jaar. einstein heeft namelijk gelijk.

    en volgens mij waren er nog wat boeren die gingen zeuren bij klaver. ze waren heel divers, maar 97% van de boeren doe je nu wel te kort. hele vrije opvatting en interpretatie van diversiteit.

    ik neem een punaise mee, hang mijn stembiljet op. en dart een 1 hundred and eighty, en kijk wat eruit komt. bullseye!

    ik heb nog heel wat harengetrek en ogenkrabben in te halen.
    Over de doden niets dan goeds; maar het valt ook niet meer uit te leggen.
  12. [verwijderd] 12 maart 2017 13:16
    haha, ik zat echt door mijn eigen quote heen te lezen, om erachter te komen waar je precies op doelde. maar ik heb de enigste dode inmiddels gevonden.

    het kwartje valt dus. ;), ergens totaal verbazingwekkend dat u het mij dan wel weer kan uitleggen, iets wat ik u en andere probeer uit te leggen, wat ik mezelf weer helemaal niet kan uitleggen, waar door u eigenlijk bekend dat u het mij niet kan uitleggen, maar het toch goed uitlegt. ach zo zijn de wonderen de wereld nog niet uit. einstein heeft wel weer gelijk. met een verschrikkelijke omweg, dat dan weer wel.
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links