Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nederlandse gasproductie stort ineen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jilles van den Beukel

Jilles van den Beukel is geofysicus en energie specialist bij HCSS (the Hague Centre for Strategic Studies). Sinds 2016 schrijft hij over de olie- en gasindustrie op zijn blog JillesonEnergy.

Meer over Jilles van den Beukel

Recente artikelen van Jilles van den Beukel

  1. jul '21 Vijf redenen voor de stijgende gasprijzen 8
  2. jun '21 Hoe lang gaat de rally in grondstoffen duren?
  3. apr '21 Een nieuwe wereld voor de oliemarkten 23

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 april 2017 17:21
    allereerst, bedankt voor het artikel!

    ik heb gisteren mexicaans gegeten, en ben een trage lezer, kijk nou wat je doet! het was te interessant om te laten gaan, dus mijn trip naar de wc maar even uitgesteld.

    vaak hoor je geluiden dat gas altijd schoner is dan andere fossiele brandstoffen. en inderdaad het russisch gas is minder schoon etc etc.

    toch ondanks dat zien sommige het als een goed alternatief. en dan meer om in te investeren. volgens mij heeft het momenteel dezelfde valkuilen als andere fossiele brandstoffen. maar dat heeft de heer van beukel al allemaal uitgetypt. volledig, en kort en bondig.

    ik heb zelf het idee, als de overheid 15-30 miljard(neem deze even van uw over voor het gemak) misloopt. zouden ze in andere schonere energie vormen kunnen inzetten. dat zou dus de eerste jaren minder opleveren, maar misschien op langer termijn levert dat gelijk of meer op. of nog steeds iets minder, maar nu is het -15-30 miljard.

    ik zou eventueel wat ideeen uit kunnen typen, maar dan lul ik over zaken waar ik totaal geen verstand van heb. EN DAT DOE IK NORMAAL NOOIT HELEMAAL NOOIT! ik zou niet durven.

    maar ik denk dat een gemiddeld menselijk verstand wel op een basaal niveau een idee kan hebben hoe dat eruit ziet. of ideeen die vanuit de overheid er al zijn, verbeterd kunnen worden. zodat we allemaal een graantje mee pikken. en iedereen vet vrolijk is, blij blij blij. jipie jehee! oeh oeh! oeh oeh!
  2. riviera1234 5 april 2017 08:56
    Dit noem je dus een "double whammy". Niet alleen wordt er minder gas opgepompt, dus minder inkomsten voor NL (15-30 miljard volgens de schrijver), maar tegelijkertijd betekent het ook dat er op EU niveau gas moet worden ingekocht o.a. uit Rusland. Dat moet ook betaald worden dus gaat het de EU ong. het dubbele kosten. Slim die " energie wende ". Nog maar een rondje bezuinigen. In dat verband is het natuurlijk ook te begrijpen dat Duitsland zo'n voorstander van het uitbreiden van de Nordstream pipeline vanuit Rusland is. De autoindustrie moet toch ergens op draaien en dat is nog steeds niet de energie die uit zonnepaneeltjes of windmolens gehaald wordt.
  3. Bangizwe 5 april 2017 11:54
    En mocht er in de huidige omgeving een stevige inflatie opstoot komen, wat zeker niet zal veroorzaakt worden door een inkomensstijging. Want dat is vrijwel uitgesloten door die globalisering en de daaraan verbonden massa immigratie. Het zal eerder het gevolg zijn van stijgende grondstoffenprijzen of verstoringen. Dan klapt heel die low yield schuldenmarkt in elkaar.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links