Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Waar beleggen jullie nog meer in

4.692 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 231 232 233 234 235 » | Laatste
Ooievaar
0
bkoning87,

Ik heb een bescheiden positie ingenomen omdat er enkele mensen positief waren over dit fonds. Ik hou het zelf in de gaten wat er gaat gebeuren.
pardon
0
Bodem in zicht
Arthur Lahr treedt deze maand aan als nieuwe topman van het Amsterdamse biotechbedrijf Kiadis, aangenomen dat de aandeelhouders dinsdag op een bijzondere ava instemmen met de benoeming. Lahr kan meteen aan de bak. Want bij Kiadis is de bodem van de kas in zicht. Lahr zal ergens geld vandaan moeten halen.
Bij de publicatie van de jaarcijfers vorige week deed Kiadis er nog het zwijgen toe. Met geen woord repte het bedrijf over de kapitaalinjectie die dit jaar nodig zal zijn. De cijfers spreken niettemin voor zich. De onderneming heeft nog €14,6 mln in kas. En de negatieve kasstroom bedroeg vorig jaar €14,3 mln. In dit tempo is de kas dus eind dit jaar met €0,3 mln zo goed als leeg.
Zover zal Lahr het niet laten komen. De Crucell-veteraan kan bij Kiadis voortbouwen op het werk van zijn voorganger Manfred Rüdiger, die een puike prestatie heeft geleverd. Rüdiger haalde Kiadis zes jaar geleden uit het slop en bracht het bedrijf in 2015 met succes naar de Amsterdamse beurs. De beurskoers is sindsdien weggezakt (minus 25%) maar de schade is in lijn met de teruggang van de belangrijkste index, de Nasdaq Biotech Index (minus 20%).
Er ligt dus een basis. Zeker omdat Kiadis zijn belangrijkste medicijn vanaf volgend jaar in Europa kan gaan verkopen, als zich geen tegenvallers aandienen. In 2018 moet dan een einde komen aan de nul-omzet die typerend is voor zoveel biotechbedrijven.

Hoeveel geld heeft Kiadis minimaal nodig om uit te groeien tot een farmabedrijf? Het antwoord op de vraag is eigenlijk al duidelijk sinds de beursgang in juli 2015. Toen haalde Kiadis €32 mln op, terwijl tot de marktintroductie van het medicijn Atir101 zeker zo’n €50 mln nodig was.
Er was dus altijd al een financieringsgat van bijna €20 mln. Daar is niet veel aan veranderd. Behalve dan dat het Amerikaanse gezondheidsfonds LLS dat onderzoek naar bloedkanker financiert, vorig jaar voor €1,7 mln nieuwe aandelen Kiadis heeft gekocht. Dat neemt niet weg dat Lahr op zoek moet naar meer dan €15 mln aan vers kapitaal.
Er zijn in principe twee oplossingen mogelijk. Lahr gaat op zoek naar een partnerschap met groot farmabedrijf, een beproefd model in de biotech. Het farmabedrijf legt dan het benodigde geld op tafel in ruil voor een deel van de toekomstige winst. Hoeveel winst Kiadis moet afstaan, is afhankelijk van de onderhandelingen.
Een tweede optie is de uitgifte van nieuwe aandelen. Kiadis heeft van zijn aandeelhouders eerder al toestemming gekregen om zijn kapitaal met 20% te verhogen. Dat betekent bij de huidige beurswaarde (€128 mln) dat Arthur Lahr iets meer dan €25 mln mag ophalen zonder een bijzondere vergadering aan aandeelhouders bijeen te roepen. Als het goed is, is de nieuwe topman al druk op zoek naar een bedrag van €20 mln tot €25 mln.
pardon
0
Evoke Pharma (EVOK) kondigt positieve Type Een vergadering met de FDA; FDA bevestigt aanvaardbaarheid van de voorgestelde Vergelijkende Exposure PK Trial voor Gimoti NDA

Artikel
gerelateerde persberichten ( 1 )
Stock Quotes (1)
Reacties (0)
FREE Breaking News Alerts van StreetInsider.com!

E-mailadres

abonneren

StreetInsider.com Top Tickers, 2017/04/04

1. PRTK
2. PSDO
3. Teva
4. TXMD
5. URBN
6. PNRA
7. AMZN
8. AAPL
9. NMFC
10. GNCMA

Top nieuws
Meest gelezen
speciale verslagen
Wall Street opent licht lager, Trump-Xi ontmoeten in focus
Peabody Energy (BTU) naar de lijst aan NYSE dinsdag na voorschijn komen uit Chapter 11
Kate Spade (Kate) Zoekt meer tijd voor Talks; Verkoop Seen Onder Today's Slotkoers - Reuters
Goldman Sachs Upgrades Caterpillar (CAT) naar Conviction Buy
Pre-Open Verhuizers 04/04: (GNCMA) (PRTK) (CYCC) Hogere; (AYI) (Kate) (NVDA) lager (meer ...)
4 april 2017 08:32 EDT Tweet Share E-mail
Get Alerts EVOK Hot Sheet
Prijs: $ 3,24 + 4,85%

Overall Analyst Rating:
BUY (omhoogUp)

EPS Growth%: + 67,6%
Trade EVOK Now!
Join SI Premium - GRATIS
Krijg direct alarm toen het nieuws breekt op uw aandelen. Eigenaar van 2 weken gratis proefversie van StreetInsider Premium hier .
Evoke Pharma, Inc. (NASDAQ: EVOK ), een gespecialiseerd farmaceutisch bedrijf dat gericht is op behandelingen voor gastro-intestinale (GI) ziekten, heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf onlangs een positieve Type Een ontmoeting met de Amerikaanse Food and Drug Administration ( FDA ) om het af te ronden ontwerp van de cruciale vergelijkende blootstelling farmacokinetiek (PK) proces en overeenstemming te bereiken over aanvullende aspecten van de Chemistry, Manufacturing & Controls (CMC) deel van de New Drug Application (NDA) voor Gimoti ™, gepatenteerde nasale afgifte formulering van de Vennootschap metoclopramide te bereiken de verlichting van symptomen geassocieerd met acute en recidiverende diabetische gastroparese bij volwassen vrouwen.

Tijdens een pre-NDA vergadering in december 2016 aangekondigd, FDA ingestemd met Evoke dat een vergelijkend blootstelling PK studie naar de bio-equivalentie van Gimoti demonstreren bij gezonde vrijwilligers als de basis voor een 505 (b) kunnen dienen (2) NDA inzending voor Gimoti. FDA aanbevolen dat Evoke het onderzoeksprotocol voor beoordeling indienen voorafgaand aan de start van de studie, die oproepen die in het begin van maart 2017. De Type A vergadering werd toegekend aan commentaar en discussie met de FDA met betrekking tot de structuur, de bevolking en de algehele vormgeving van de PK proces mogelijk te maken. Na het bespreken van het protocol ontwerp met FDA, heeft Evoke met hun opmerkingen en plannen om aanbevelingen van het Bureau op te nemen in de definitieve protocol overeengekomen.

De cruciale vergelijkende blootstelling PK proces zal bij gezonde vrijwilligers worden uitgevoerd om de bio-equivalentie van Gimoti met de referentie vermeld drug, Reglan® Tablets te tonen. Het bedrijf bereidt zich voor om de proef uit te voeren en verwacht dat de resultaten in de tweede helft van 2017. Bovendien hebben, werd overeenstemming ontvangen op items met betrekking tot de CMC gedeelte van de NDA tijdens de Type A vergadering. Het bedrijf gelooft dat het in staat om de NDA voor Gimoti eind 2017 of begin 2018 zal zijn.

“We zijn blij om input FDA over het protocol voor onze vergelijkende exposure PK proef, die, samen met het verzamelen van CMC gegevens in verband met het proces, zijn wij van mening zijn de laatste toets items voorafgaand aan het indienen van de NDA voor Gimoti worden afgerond te hebben,” zei Dave Gonyer, R.Ph., president en CEO van Evoke. “In onze communicatie en discussies met de FDA, het Agentschap verstrekte advies over de voorgestelde opzet van het onderzoek, die helpt duidelijk de weg om door te gaan met onze tijdlijn zoals gepland. Wij blijven vertrouwen in ons vermogen om te blijven voeren op de mijlpalen die we hebben geschetst Gimoti om de commercialisering te brengen.
Hans Igor
0
ProQR:
Highlights from the post: sportsperspectives.com/2017/04/04/pro...

PRQR has been the subject of a number of analyst reports. Zacks Investment Research downgraded shares of ProQR Therapeutics NV from a “buy” rating to a “hold” rating in a research report on Tuesday, January 17th. HC Wainwright reissued a “buy” rating and issued a $40.00 price objective on shares of ProQR Therapeutics NV in a research report on Wednesday, March 1st.Several hedge funds have recently made changes to their positions in PRQR. Baker BROS. Advisors LP bought a new stake in shares of ProQR Therapeutics NV during the third quarter valued at approximately $5,739,000. Redmile Group LLC increased its stake in shares of ProQR Therapeutics NV by 5.2% in the second quarter. Redmile Group LLC now owns 581,638 shares of the biopharmaceutical company’s stock valued at $2,815,000 after buying an additional 28,925 shares during the last quarter. Finally, Altrinsic Global Advisors LLC increased its stake in shares of ProQR Therapeutics NV by 2.7% in the third quarter. Altrinsic Global Advisors LLC now owns 210,556 shares of the biopharmaceutical company’s stock valued at $1,404,000 after buying an additional 5,556 shares during the last quarter. 37.10% of the stock is owned by institutional investors and hedge funds.
Shares of ProQR Therapeutics NV (NASDAQ:PRQR) remained flat at $4.80 during trading on Monday. The company had a trading volume of 96,430 shares. ProQR Therapeutics NV has a 12-month low of $3.55 and a 12-month high of $8.70. The company has a 50 day moving average price of $4.47 and a 200-day moving average price of $4.94. The stock’s market cap is $112.06 million.
Ter info. Doe er mee wat je wil.
KAKO
0
ASIT BIOTECH
ABLYNX
BIOFRONTERA AG
BIOINVENT INTERNATIONAL AB
GALAPAGOS
INOVIO PHARMACEUTICALS
JUNO THERAPEUTICS
MDXHEALTH
MERUS BV
OPKO HEALTH
REPROS THERAPEUTICS INC
SIF HOLDING
TIGENIX
WESSANEN
ARGEN-X

Ik vind het vooral opvallend dat niemand hier Merus in zijn/haar portefeuille heeft. Merus is opgericht door Ton Logtenberg (co-founder Crucell). Bovendien heeft Incyte voor 80mln nieuwe aandelen van Merus ingekocht tegen een prijs van $25,-. De koers heeft even op $30,- gestaan maar staat nu op ongeveer $21,50. Lijkt op een Gilead-Gala scenario. Mijn eerste aankopen op $9,50 gedaan maar kreeg rond de $15,- en $20,- hoogtevrees. Heb nu weer flink wat stukjes op de plank liggen!

Pokerface
0
@KAKO: Wij hebben aardig wat overeenkomsten in porto. Ik heb ook Merus, maar dat rendeert nog niet geweldig... Heb niet echt een duidelijk beeld van de verwachte newsflow. Wat kunnen we de komende tijd verwachten?
Verder ook Ablynx, Gala, MDx, SIF, Tigenix, Wessanen en Argen-x. Maar ook Accsys, Hunter Douglas, IBA, Kiadis, Fagron. Had ook Besi, GrandVision en BAM, maar daar ben ik even uit.
Tot slot nog veel in MeeWind en een drietal Crowdfunding projecten.
Kun je wat meer vertellen over die andere fondsen die je hebt? Wat zijn de verwachtingen?
pardon
0
(Tigenix wist over 2016 winst te boeken ABM FN) Tigenix heeft in 2016 een aanzienlijk hogere omzet weten te boeken en kon daaruit voor het eerst een nettowinst realiseren. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de jaarcijfers over 2016 van het biotechbedrijf.

De omzet steeg van 2,2 miljoen naar 26,8 miljoen euro. Het operationeel verlies daalde van 24,1 miljoen naar 3,0 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 3,8 miljoen euro, of 0,02 euro per aandeel. In 2015 resteerde nog een nettoverlies van 35,1 miljoen euro.

Tigenix verwijst nog eens naar de licentie-overeenkomst met Takeda in juli. Daardoor zijn de opbrengsten zo fel omhoog gegaan, klonk het.

Voornamelijk de kosten bij de verdere ontwikkeling van het middel Cx601 dreven de operationele kosten op. Die kwamen uit op 29,8 miljoen euro, 3,5 miljoen meer dan het jaar voordien.

Cx601, een middel tegen de ziekte van Crohn, is het meest geavanceerde product in de pijplijn en bereikte in 2016 belangrijke waarde-inflectiepunten stelde Tigenix.

De kaspositie kwam eind december uit op 78,0 miljoen euro, onder meer door een aandelenuitgiftes, een beursgang aan de Nasdaq en een betaling van partner Takeda. - See more at: www.debeurs.nl/Forum/Topic/1343189/1/...
pardon
0
6-4-2017 10:20:24

Curetis richt nieuwe divisie op

Ares Genetics zal zich richten op onderzoek naar antibioticaresistentie.

(ABM FN-Dow Jones) Curetis heeft een nieuwe dochtermaatschappij Ares Genetics opgericht, die zich zal richten op onderzoek naar antibioticaresistentie. Dit maakte het Duitse biotechbedrijf met een notering in Amsterdam en Brussel donderdag voorbeurs bekend.

Uiteindelijk wil Curetis oplossingen ontwikkelen om sneller te kunnen detecteren of er sprake is van antibioticaresistentie bij patiënten met microbiële infecties.

Ares Genetics opende kantoor in Wenen en staat onder leiding van Andreas Posch, die in maart de overstap maakte naar Curetis als directeur GEAR & Bio-IT. Posch was eerder verantwoordelijk voor de bioinformatica activiteiten bij Siemens Healthcare.

Op een rood Damrak koerste het aandeel Curetis donderdag 0,5 procent hoger op 5,77 euro.
Andyke
0
Heeft er iemand ervaring en/of advies over TNDM , CERECOR en EVOKE PHARMA ? Lees dat deze nu wel koopwaardig zijn maar denk redelijk risicovol .
Hans Igor
0
voda
0
quote:

Hans Igor schreef op 7 april 2017 17:59:

Gisteren een minstukje Galapagos ingeruild voor een plukje PrOqr. Koers komt daar heel langzaam op stoom. www.com-unik.info/2017/04/07/proqr-th...

Ja, Oudje wees daar al eerder op! :-)

Ik blijf voorlopig hier zitten.
aossa
0
quote:

voda schreef op 7 april 2017 18:02:

[...]
Ja, Oudje wees daar al eerder op! :-)

Ik blijf voorlopig hier zitten.
Advisor "Baker Brothers" kennen we nog van het Crucell forum...

Er was er toen eentje kwaad omdat hij via de overname van Berna met Crucell aandelen zat opgescheept.
4.692 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 231 232 233 234 235 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:36
Koers 27,700
Verschil -0,440 (-1,56%)
Hoog 27,960
Laag 27,620
Volume 82.849
Volume gemiddeld 80.065
Volume gisteren 89.376