Forum: Unilever » Koersdoelendraadje » Pagina: 31 | Beursonline.nl

Koersdoelendraadje

626 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
gerrit 69
0
Het aandeel Unilever lijkt definitief boven de weerstand op € 47,40 uit te breken.
Hierdoor kan het aandeel de grens op € 50,00 weer aanvallen naar mijn mening.
www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/UNI-g...
Senior 1936
0
Unilever luistert niet naar beleggers Unilever geeft onvoldoende gehoor aan de zorg van beleggers als het gaat over de sluiting van het hoofdkantoor in Londen. Het aandeel Unilver zal dan uit de Londense beursindex FTSE-100 verdwijnen, wat potentieel druk zet op de prijs van het aandeel. Maar Unilever pareert de zorg met de weging in de Eurostoxx-index. Die weging zal bij uittreding uit de FTSE-100 zwaarder zijn. Als Unilever uit de FTSE valt, is er een grotere groep beleggers die moeten bijkopen om het toenemende gewicht van Unilever in de Euro Stoxx 50 op te vangen, dan dat er verlichte verkopers zullen zijn. (FD, p. 17, Tel, p. 22)
Senior 1936
0
forums Unilever: waarom in de titel niet duidelijker aangeven dat het om UNILEVER gaat (ipv koerdoelendraadje)?

Is het niet handiger om een nieuw forum "UNILEVER 3e kwartaal 2018" te openen ? Of mss nog beter een forum "UNILEVER 2e helft 2018" ?
voda
0
Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Unilever

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft vrijdag naar aanleiding van de donderdag gepubliceerde tweedekwartaalcijfers het koersdoel van Unilever verhoogd van 49,00 naar 53,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

"Ondanks een zwakke onderliggende omzetgroei in het tweede kwartaal steeg het aandeel Unilever 2,4 procent. We denken dat een kwalitatief goede EBIT-marge, de inkoop van eigen aandelen en de zelfverzekerde outlook voor het tweede halfjaar deze stijging hebben veroorzaakt", zo menen de marktvorsers van UBS. Vanochtend liet Unilever weten in de afgelopen periode voor 3 miljard euro aan eigen aandelen te hebben ingekocht. In de komende tijd wil het concern voor nog eens 3 miljard euro aan eigen aandelen inkopen. De analisten van UBS verwachten dat de onderliggende omzetgroei van 2,5 procent in het eerste halfjaar zal toenemen naar 3,9 procent in het tweede halfjaar.

UBS handhaaft de koopaanbeveling voor Unilever, ondanks dat het aandeel sinds maart met 15 procent is gestegen.

Het aandeel Unilever klom vrijdag 1,6 procent naar 49,67 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Beursblik: Jefferies verlaagt advies Unilever

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het advies voor Unilever verlaagd van Kopen naar Houden, terwijl de donkere wolken zich boven het levensmiddelenconcern ontwikkelen, vanwege de geplande verhuizing en de enkele beursnotering in Nederland.

De overgang naar een enkele notering is volgens de analisten van Jefferies uitgegroeid tot een afleiding voor het management, wat een potentieel risico op de korte termijn voor het aandeel zou kunnen betekenen.

Volgens Jefferies wordt de kwestie verergerd door verslechterde marktomstandigheden in opkomende markten als Argentinië en Turkije, waar het concern actief is.

Het aandeel Unilever noteerde dinsdag op een rood Damrak 1,4 procent lager op 47,54 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Lammetod
0
Unilever blaast de verhuizing van hoofdkantoor van Engeland naar Rotterdam af dus versimpeling gaat niet door aandeel Unilever Engeland blijft ook
Nils
0
Die verhuizing plaatsen we natuurlijk in de categorie nepnieuws. We konden dit al vanaf het begin zien aankomen: pure Brexitpropaganda.
voda
0
Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Unilever

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor Unilever verlaagd van 54,00 naar 53,00 euro, maar handhaafde het aandeel wel op de kooplijst.

Unilever boekte afgelopen kwartaal een onderliggende omzetgroei van 3,8 procent, of 4,5 procent inclusief Argentinië.

Dat is volgens de analisten van Berenberg vermoedelijk één van de hoogste groeitempo's binnen de sector. De markt groeide per saldo met 3 procent, aldus de zakenbank.

Unilever was afgelopen kwartaal goed voor "sterke prijzen, robuuste volumes en een versnelling van de groei in opkomende markten en Noord-Amerika", aldus de analisten.

Het Brits-Nederlandse concern handhaafde verder de outlook voor 2018 en Berenberg is overtuigd dat aanpassingen in de portefeuille de autonome groei in 2019 zullen ondersteunen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Morgan Stanley zet Unilever op kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft het volgen van Unilever hervat met Overwogen advies en koersdoel van 57,00 euro. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de Amerikaanse zakenbank.

Het is voor het eerst sinds de periode 2010 tot en met 2012 dat Unilever op de kooplijst van Morgan Stanley staat. Dat is om vier redenen.

Allereerst profiteert Unilever van een versnelling van de omzetgroei door hogere prijzen. Daarbij denken de analisten dat de winstgroei per aandeel van hoog enkelcijferig zal gaan naar laag dubbelcijferig.

Verder heeft Unilever volgens Morgan Stanley duidelijk kansen met het vormgeven van de portefeuille en het inzetten van de balans.

Tot slot kan Unilever flink aandeelhouderswaarde creëren in de komende twee jaar, menen de analisten. Morgan Stanley rekent op 4 tot 5 procent omzetgroei en een winststijging van 5 tot 10 procent. Per aandeel zal de winst zelfs met 9 tot 15 procent groeien, rekening houdend met 3,5 miljard dollar aan aandeleninkoopprogramma’s.

Een eventuele aankondiging van een nieuwe CEO tijdens de komende zes maanden kan een aanjager voor de koers blijken, merkte Morgan Stanley nog op.

Het aandeel Unilever daalde dinsdag 0,3 procent op 47,35 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
[verwijderd]
0
Unilever Interim-dividend 3-e kwartaal 2018:

ex-dividenddatum : donderdag 01 november
datum betaalbaarstelling : woensdag 05 december

Cash dividend: € 0,3872

dividendinfo.nl/unilever-cert

Voor de algehele dividendkalender 2018 en actuele beursagenda:

dividendinfo.nl/dividend-en-beursagen...
voda
0
UBS haalt Unilever van kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft dinsdag het advies voor Unilever verlaagd van Kopen naar Neutraal en het koersdoel ging omlaag van 51,00 euro naar 49,00 euro.

De zakenbank ziet weinig ruimte voor een opwaartse bijstelling van de winst per aandeel in de komende twaalf maanden. Daarnaast meent de zakenbank dat de portfolio van het Brits-Nederlandse concern nauwelijks gewijzigd zal worden, totdat Unilever zijn bedrijfsstructuur zal vereenvoudigen.

Volgens de analisten handelt het aandeel nu aan de bovenkant van zijn tienjaars bandbreedte. Omdat UBS vindt dat het aandeel juist geprijsd is, wordt het advies naar Neutraal verlaagd en het koersdoel naar beneden bijgesteld.

Het aandeel Unilever verloor dinsdag 0,7 procent op 46,40 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Societe Generale zet verkoopadvies op Unilever

(ABM FN-Dow Jones) Société Générale is gestart met het volgen van Unilever met een verkoopadvies en een koersdoel van 43,00 euro, waarbij de autonome omzetgroei in 2019 naar verwachting lager zal zijn dan de 3 procent die voor 2018 wordt voorzien.

De analisten van de Franse bank rekenen op een structurele autonome groei op de middellange termijn van slechts 3 procent, "omdat de producten van Unilever zelfs in opkomende markten volwassen worden", stelden de analisten van de bank.

Société Générale verwacht dat Unilever de doelstellingen voor 2020 van een operationele marge van 20 procent niet tijdig zal halen, omdat de prijzen na de prijsverhogingen van de afgelopen jaren opnieuw bepaald zullen moeten worden. Het stabiliseren van de volumegroei kan volgens de analisten een neerwaartse bijstelling van de prijzen vereisen, waardoor de margedoelstelling niet in 2020, maar pas tegen 2022 gerealiseerd zal worden.

De analisten verwachten dat de groeivooruitzichten op de korte termijn niet zullen verbeteren. Daarbij wordt een lagere groeibijdrage uit India voorzien en per saldo geen bijdrage uit Argentinië, vanwege de hyperinflatie in dit Zuid-Amerikaanse land.

Tot slot wijzen de analisten erop dat "elke grote transactie om meer schaalgrootte met 'premium' producten te krijgen, wordt vertraagd door opschorting van het samenvoegen van de aandelen". Volgens hen is de desinvestering van Foods en een omvangrijke overname in 'premium/prestige' een vereiste voor Unilever. "De vertraging creëert onzekerheid en beperkt de mogelijkheden om de prestaties van het bedrijf te verbeteren", concludeerden de analisten.

Het aandeel Unilever sloot dinsdag op 47,16 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Unilever

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Unilever Cert.
47,18 0,535 1,15 % Euronext Amsterdam
Unilever NV CVA
47,055 1,165 2,54 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor Unilever verhoogd van 53,00 naar 54,50 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

Volgens de analisten zaten er zowel mee- als tegenvallers in de jaarcijfers die het Brits-Nederlandse concern donderdag presenteerde.

Een tegenvaller was dat de onderliggende groei met 2,9 procent duidelijk minder was dan de 3,5 procent waarop door analisten was gerekend voor het vierde kwartaal. Daarentegen lagen de marges met 18,4 procent juist weer iets hoger dan de verwachtingen.

Met een doelstelling van 3 tot 4 procent onderliggende groei in 2019, mikt Unilever op een groeiversnelling, aldus Berenberg. Toch had de bank gerekend op een verhoging van de bandbreedte naar 4 tot 5 procent. De analisten denken dat Unilever wat zekerheid inbouwt met het oog op enkele specifieke tegenwinden die in de eerste jaarhelft nog de kop opsteken. Wel zei CEO Alan Jope vertrouwen te hebben in de margedoelstelling voor 2020 van 20 procent.

Berenberg denkt dat Unilever meer kosten zal besparen dan voorzien, en daardoor meer ruimte te krijgt om te investeren in groei.

De analisten verhoogden hun taxaties voor 2019 met 1,6 procent, hoewel die voor 2020 met 1,5 procent neerwaarts werden bijgesteld.

Het aandeel Unilever sloot donderdag op 46,65 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Unilever

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Unilever Cert.
50,99 -0,09 -0,18 % Euronext Amsterdam
Unilever NV CVA
51,01 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor Unilever verhoogd van 54,50 naar 56,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

De analisten van Berenberg verwachten dat Unilever aan de margedoelstellingen voor 2020 kan voldoen en dat het Brits-Nederlandse voedingsmiddelenconcern met het kostenbesparingsprogramma van 6 miljard euro flexibeler is geworden. Bovendien heeft het concern nu meer ruimte voor investeringen om de autonome groei en het marktaandeel aan te jagen.

De analisten verwachten dat de zorgen onder beleggers over de margeontwikkeling wat zal afnemen en dat er zelfs in het meest tegenvallende scenario genoeg opwaarts potentieel is voor het aandeel. Daarbij zullen de belangrijkste factoren die eerder nog voor tegenwind zorgden, in 2019 langzaam wegebben richting 2020.

Het aandeel Unilever sloot vrijdag op 51,20 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
A3aan
0
Mooi en nu kijken of het waar gemakt wordt. Niet te snel graag omdat ik geschreven calls april 52 heb uitstaan.
New dawn
0
quote:

A3aantje schreef op 26 mrt 2019 om 00:48:


Mooi en nu kijken of het waar gemakt wordt. Niet te snel graag omdat ik geschreven calls april 52 heb uitstaan.


Schrijven is niet zo makkelijk als het lijkt. Je wordt er niet armer van alleen je kunt (veel) winst mislopen.


Zacks / USA heeft Unilever op No. 1 gezet om te kopen.

www.zacks.com/stock/quote/UN?q=UN
voda
0
Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel Unilever

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Unilever Cert.
51,87 -0,40 -0,77 % Euronext Amsterdam
Unilever NV CVA
51,83 -0,54 -1,03 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft dinsdag het koersdoel voor Unilever verhoogd van 47,00 naar 50,00 euro met een ongewijzigd Neutraal advies.

De analisten van de Zwitserse bank verhoogden hun verwachtingen voor de autonome omzetgroei in 2019 met 0,1 procentpunt naar 3,4 procent. De onderliggende marge zal volgens hen nog altijd met 0,6 procentpunt stijgen naar 18,9 procent.

Samen met gunstige wisselkoerseffecten had dit tot gevolg dat Credit Suisse de winstraming voor 2019 met 1 procent verhoogde.

Het koersdoel werd verder verhoogd omdat de bank het model met 1 kwartaal verlengde.

Over het eerste kwartaal zeiden de analisten dat de autonome omzetgroei iets hoger uitviel dan voorzien. Wel wat de volumegroei in Latijns-Amerika zwak, maar dit zal gedurende het jaar verbeteren, denken de analisten.

Het aandeel Unilever daalde dinsdag 0,7 procent naar 51,93 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Unilever

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Unilever Cert.
51,87 -0,40 -0,77 % Euronext Amsterdam
Unilever NV CVA
51,83 -0,54 -1,03 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft dinsdag het koersdoel voor Unilever verhoogd van 56,00 naar 58,50 euro, bij handhaving van het koopadvies.

Analisten van de Duitse zakenbank spraken naar aanleiding van de kwartaalrapportage van donderdag van een "solide" start van het jaar. De autonome groei viel met 3,1 procent hoger uit dan de consensusverwachting en de groei werd bovendien breed gedragen, aldus de marktvorsers.

Berenberg merkte op dat hierdoor de vrees onder beleggers voor terugvallende winstmarges aan het vervagen is. Om die reden acht de zakenbank een hogere koerst/winst-verhouding gerechtvaardigd, hetgeen tot uiting kwam in de opwaartse bijstelling van het koersdoel.

Het aandeel Unilever steeg donderdag nog 3 procent naar 52,27 euro, na het publiceren van kwartaalcijfers. In de eerste drie maanden van het jaar daalden de omzet en nam de onderliggende groei af, maar de resultaten waren toch beter dan verwacht.

Citi Research sprak donderdag nog van "veerkrachtige" resultaten waardoor de onderneming op koers blijft liggen om de doelstellingen voor 2020 te realiseren. ING sprak daarnaast donderdag van een goede jaarstart.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
626 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 12-dec-19 12:26
Koers 53,970
Verschil -0,030 (-0,06%)
Hoog 54,180
Laag 53,800
Volume 856.197
Volume gemiddeld 3.815.588
Volume gisteren 3.729.605