ING - PB's en andere relevante informatie

4.839 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 ... 238 239 240 241 242 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jeroentje-2018
0
De bestuursvoorzitter drukte speculatie over een mogelijke grote overname in Duitsland verder de kop in door te benadrukken dat ING tevreden is met de huidige strategie en groei. "Kijk naar onze resultaten. Die zijn echt goed. We zijn echt bezig met iets bijzonders."

Ha,ha...dit soort quotes zijn we gewend van 'Tob'man Ralphie,....
voda
0
'Kosten ING nog te hoog'

Gepubliceerd op 2 mei 2019 om 09:38 | Views: 4.019

ING 14:32
11,31 -0,05 (-0,41%)

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van ING bieden weinig steun voor de doelstellingen van de bank. Analisten van KBC Securities merken op dat de kosten daarvoor te hoog liggen. Volgens hen zal ING daarom een sterker tweede kwartaal moeten neerzetten, wil de bank voorop blijven lopen ten opzichte van branchegenoten.

De ratio die de kosten afzet tegen de baten van de bank lag in het eerste kwartaal hoger dan 60 procent. Dat is nog erg ver verwijderd van de ambitie van 50 tot 52 procent, aldus KBC. ING maakt momenteel onder meer veel kosten voor het verbeteren van het antiwitwasbeleid. Vergeleken met de eerste drie maanden van vorig jaar is de onderliggende nettowinst met ruim 6 procent gedaald tot dik 1,1 miljard euro.

Wat betreft de geruchten dat ING interesse heeft in een overname van het Duitse Commerzbank, wijzen de kenners erop dat ING nu heel winstgevend is in Duitsland. Een overname van Commerzbank zou daarom niet handig zijn, want daardoor zou de winst daar alleen maar verwateren. Een grote deal met Commerzbank zou volgens KBC ook haaks staan op de strategie van ING om vooral op eigen kracht te groeien.

Het advies voor het aandeel ING blijft bij KBC staan op accumulate, met een koersdoel van 13 euro. De marktvorsers van KBC merken op dat het aandeel eigenlijk pas net hersteld is van de koersdaling door alle witwasperikelen. ING ging in de vroege handel op donderdag niettemin omlaag. Omstreeks 09.30 uur noteerde het aandeel 1,5 procent in de min op 11,18 euro.
voda
0
'ING grootste schuldeiser bankroet CoolCat'

Gepubliceerd op 10 mei 2019 om 16:40 | Views: 585

ING 16:36
10,45 +0,02 (+0,15%)

AMSTERDAM (AFN) - ING is de grootste schuldeiser van het failliete CoolCat. Dat schrijft Het Financieele Dagblad op basis van het eerste faillissementsverslag van de curator.

De bank had volgens de krant ruim 17 miljoen euro aan leningen uitstaan bij het voormalige bedrijf van ondernemer Roland Kahn. CoolCat had ook nog een doorlopend krediet bij ING. Daardoor stijgt de totale schuld bij de bank met nog eens 11 miljoen euro.

ING heeft pandrechten op merkrechten en voorraden, maar het ziet er naar uit dat de bank desondanks een miljoenenverlies moet nemen. De Belastingdienst heeft nog bijna 5 miljoen euro tegoed van CoolCat. Verder is het modebedrijf nog ruim 12 miljoen euro verschuldigd aan andere schuldeisers, aldus het FD.

Kleine kans op uitkering

,,Gelet op de te verwachten omvang van de boedelvorderingen en de preferente vorderingen zijn de vooruitzichten voor de concurrente schuldeisers niet rooskleurig; de kans op een uitkering aan deze schuldeisers wordt voorlopig als gering ingeschat'', staat in het verslag.

Donderdag werd bekend dat de kledingwinkels van CoolCat komende maanden alsnog dichtgaan. Eigenaar Retail Beheer, die de kinder- en tienermodeketen onlangs uit faillissement kocht, kiest ervoor om CoolCat alleen als webshop voort te zetten.
voda
0
'Vakbonden tegen fusie Commerz met Italianen'

Gepubliceerd op 13 mei 2019 om 20:42 | Views: 1.365

ING 13 mei
10,24 -0,21 (-1,97%)

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Duitse vakbonden zijn tegen een Italiaanse fusiepartner voor Commerzbank. Dat heeft vakbondsbestuurder Stefan Wittmann van de grote Duitse vakbond Verdi laten weten.

Volgens hem is ,,het verzet dat de vakbonden tijdens de fusiegesprekken met Deutsche Bank toonden, niks vergeleken met wat er komt als een grote Italiaans bank in het vizier komt''. Het samengaan tussen Commerzbank en Deutsche Bank liep spaak, onder meer omdat de vakbonden voor het verlies van tot wel 30.000 banen vreesden.

Wittmann noemde in zijn commentaar geen namen van specifieke banken. Volgens ingewijden zou onder meer het Italiaanse UniCredit interesse hebben in Commerzbank.

De vakbonden zouden wel een kandidaat steunen die het nieuwe, gezamenlijke hoofdkantoor in Duitsland zou vestigen, vertelde de vakbondsman. Diverse media meldden onlangs dat ING wel interesse zou hebben in een overname van Commerzbank. De grootste Nederlandse bank zou daarbij aangeboden hebben om zijn hoofdkantoor van Amsterdam naar Frankfurt te verhuizen. ING heeft op deze geruchten nooit willen reageren.
The Third Way...
0
quote:

The Third Way... schreef op 27 april 2019 10:46:


[...]

In de FT van vandaag op p. 11 een artikel dat concludeert met ING als frontrunner om Commerzbank over te nemen.
Waar de kleingeestige NLse bestuurders denken dat de RvB de geopperde verhuizing naar Frankfurt een aanval op hen is, ziet de FT dit, conform hierboven aangehaald betoog, als de voorwaarde om Duitsland te overtuigen.

Wordt vervolgd...

[/quote]

[quote]

voda schreef op 14 mei 2019 om 06:21:

...
De vakbonden zouden wel een kandidaat steunen die het nieuwe, gezamenlijke hoofdkantoor in Duitsland zou vestigen, vertelde de vakbondsman. Diverse media meldden onlangs dat ING wel interesse zou hebben in een overname van Commerzbank. De grootste Nederlandse bank zou daarbij aangeboden hebben om zijn hoofdkantoor van Amsterdam naar Frankfurt te verhuizen. ING heeft op deze geruchten nooit willen reageren.Well done ING, met referentie naar mijn eerdere betoog op dit draadje: de eerste grote stap is gezet...
voda
0
VEB eist duidelijkheid van ING over Commerzbank

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Commerzbank AG
7,638 -0,082 -1,06 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
ING Groep
10,086 -0,228 -2,21 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING moet duidelijkheid geven over geruchten over plannen om Commerzbank over te nemen, in het belang van een zuivere koersvorming van het aandeel van de Nederlandse bank. Dat stelde de Vereniging van Effectenbezitters woensdag.

De VEB verwijst naar een bericht dat ING adviseurs zou hebben ingehuurd om te kijken naar een overname van Commerzbank, en een bericht dat er al contact zou zijn geweest met de Duitse regering over dit plan. Andere media berichtten al eerder dat ING zou hebben beloofd het hoofdkantoor naar Frankfurt te verplaatsen, om goedkeuring te krijgen voor de overname in Duitsland.

ING heeft de geruchten ontkend noch bevestigd en volgens de VEB is het belangrijk voor een zuivere koersvorming van het aandeel ING dat de bank die duidelijkheid wel geeft. De belangenclub merkt op dat de koers de afgelopen dagen daalde en dat dit verband kan houden met de vermeende interesse voor Commerzbank.

ING sloot woensdag 2,2 procent lager op 10,09 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Merkel geeft geen mening over ING en Commerzbank - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Commerzbank AG
7,815 0,177 2,32 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
ING Groep
10,184 0,098 0,97 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones)Volgens bondskanselier Angela Merkel heeft de Duitse regering geen vast standpunt over fusies, naar aanleiding van mogelijke belangstelling van ING voor Commerzbank. Dat meldde persbureau Reuters donderdag.

Tijdens een persconferentie met de Nederlandse premier Mark Rutte in Berlijn zei Merkel dat fusies tussen banken beslissingen zijn voor de private sector.

Ze voegde eraan toe dat er geen verbod is op internationale samenwerking en dat er geen precedent is van de Duitse regering voor ontwikkelingen op het gebied van bankenfusies.

De Vereniging voor Effectenbezitters in Nederland riep woensdag ING op om duidelijk te maken of de bank inderdaad een poging wil doen om Commerzbank over te nemen, na herhaalde mediaberichten van die strekking.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ING en ABN gebruiken blockchain voor handel

Gepubliceerd op 17 mei 2019 om 13:31 | Views: 1.560

ABN AMRO 14:08
19,18 -0,21 (-1,08%)

ING 14:08
10,05 -0,21 (-2,01%)

AMSTERDAM (AFN) - Meerdere grote internationale handelspartijen waaronder ABN AMRO en ING werken aan een nieuw blockchainplatform om voorraden bij te houden. Met het systeem kunnen kopers, verkopers en kredietverstrekkers voorraden van bijvoorbeeld graan of ijzererts op de voet volgen. Volgens een zegsman van ABN AMRO is dat de eerste keer dat blockchain binnen handel op deze wijze wordt ingezet.

De verzendingen worden verbonden met het zogenoemde internet of things. Met behulp van kleine chips kunnen ze met het handelsplatform dat Forcefield heet communiceren. De chips geven allerlei gegevens door, zoals de aankomst van de producten bij tussentijdse stops of het aantal zakken graan dat open is gegaan.

De verzamelde informatie is voor alle deelnemers gelijk te zien via het platform, waar blockchaintechnologie aan ten grondslag ligt. Banken gebruiken de informatie omdat de voorraden als onderpand voor leningen dienen.

Forcefield gaat in de eerste instantie de voorraden van metalen bijhouden. Forcefield gaat naar verwachting eind dit jaar in werking en is beschikbaar voor alle partijen die zich bezighouden met verschepingen van producten.
voda
0
Update: Beursblik: beursexperts blijven somber

(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts blijven somber. Dit bleek zaterdag uit de maandelijkse enquête van Actiam.

Van de ondervraagde experts, ditmaal 54, is minder dan 15 procent optimistisch over de maand juni, terwijl 50 procent negatief gestemd is.

"De belangrijkste reden is de handelsoorlog. Het zijn geen schermutselingen meer, maar het is nu echt in een oorlog ontketend. De
hoop op een goede afloop lijkt vervaagd", concludeerde analist Corné van Zeijl van Actiam, verantwoordelijk voor de maandelijkse enquête.

Maar liefst 52 procent van de ondervraagden denkt dat de handelsoorlog nog jaren kan gaan duren terwijl slechts 19 procent hoopt op de goede bijeenkomst tussen de Verenigde Staten en China tijdens de aanstaande G20-top in Japan.

Ook het lange termijn plaatje ziet er niet rooskleurig uit, volgens de ondervraagden, want minder dan 17 procent is positief en ruim 44 procent negatief.

"Bij de lange termijn antwoorden, kwam bijna overal de naam Trump voor. En dat was meestal niet positief. Zijn negatieve invloed wordt hard gevoeld", aldus Van Zeijl.

www.youtube.com/watch?v=yOTJF6rhxzQ

Top & flop

Individuele aandelen deden het niet best afgelopen maand, aldus Van Zeijl. "Met name de keuzes voor ASR en ING kostten een hoop rendement. En ING kwam net in mei weer sinds lange tijd de lijst met toppers
binnen", aldus de analist, die vermoed dat beleggers bang zijn geworden voor de vermeende plannen van ING om het Duitse Commerzbank over te nemen.

Aan de flopperskant had men beter niet voor AkzoNobel en IMCD kunnen kiezen. AkzoNobel hield de schade zeer beperkt (-0,2 procent) en IMCD wist zelfs wat te stijgen (+1,5 procent). Uiteindelijk deden de beoogde floppers in mei het dan ook beter dan de toppers die de ondervraagden voor ogen hadden.

"De toppers daalden per saldo met 7,8 procent, terwijl de floppers met 4,2 procent naar beneden gingen", aldus Van Zeijl.

Kijkend naar deze maand, zijn ING en ASR van de topperskant naar de floppers gegaan bij de ondervraagden.

KPN staat bovenaan als beoogd topper. "Dat aandeel stond vorige maand ook al hoog bij de toppers. En heeft toen al haar dienst bewezen. Het aandeel steeg met 0,1 procent in een beurs die 5,4 procent daalde", volgens Van Zeijl.

Ook over Royal Dutch Shell, Galapagos en Ahold zijn de ondervraagden positief, terwijl ArcelorMittal bovenaan het lijstje floppers staat voor juni.

Update: om video toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ING Real Estate Finance en Zoncoalitie ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

ING Real Estate Finance (ING REF) en Zoncoalitie hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend met als doel klanten van ING REF te helpen bij het realiseren van zonne-energieprojecten op grote daken.

‘Wij bieden vastgoedeigenaren onafhankelijk advies en vergelijkende offertes, om een onderbouwde keuze te kunnen maken’, duidt Alex Muhring, algemeen directeur bij de Zoncoalitie. ‘ING REF heeft gemerkt dat klanten keuze en onafhankelijkheid belangrijk vinden. Daarom mogen wij hun klanten bijstaan bij het verduurzamen van hun vastgoed.’

Zoncoalitie is een onafhankelijk platform voor advies en ontwikkeling van zonnestroomprojecten op commercieel en maatschappelijk vastgoed. Zoncoalitie regelt de SDE+-subsidieaanvraag, de technische haalbaarheidsstudie en geeft advies bij de keuze voor het exploitatiemodel, de financiering en de juridische aspecten. Vervolgens wordt er een gerichte uitvraag richting aanbieders van zonne-energie verzorgd, waarna de vastgoedeigenaar uit vergelijkende offertes de best passende aanbieder kan kiezen.

ING REF biedt zijn klanten sinds enige tijd via het 5-Stappenplan inzicht in de benodigde maatregelen voor verduurzaming en energiebesparing van hun vastgoedportefeuille via de REF Duurzaam App.

Door Els Stultiens

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
JPMorgan verhoogt advies ING

Gepubliceerd op 6 jun 2019 om 10:29 | Views: 3.562

ING 12:36
10,06 +0,17 (+1,74%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - JPMorgan Chase verhoogt zijn advies voor ING van neutral naar overweight. Volgens analisten van de Amerikaanse zakenbank is het aandeel ING aantrekkelijk geprijsd en is het onwaarschijnlijk dat de Nederlandse bank het Duitse Commerzbank overneemt.

JPMorgan stelt dat het aandeel aantrekkelijk is na een daling van de koers met meer dan een vijfde in het afgelopen jaar. Daarnaast zou een overname van Commerzbank slechts beperkte synergievoordelen opleveren, aldus de kenners. Het koersdoel gaat naar 12,50 euro van 13 euro.

Het aandeel ING noteerde donderdag omstreeks 10.10 uur een plus van 1,2 procent op 10 euro.
Huppeldepepup
0
Duitsland onderzoekt combinatie Commerzbank en ING - media
(ABM FN-Dow Jones) De Duitse regering kijkt naar een fusie van Commerbank met ING Groep als mogelijkheid om een Europese financiële zwaargewicht te smeden. Dat meldde persbureau Bloomberg donderdag.

De Nederlandse minister van Financiën en de Duitse vice-minister Joerg Kukies zouden het idee vorige maand hebben besproken in Berlijn, volgens de anonieme bronnen van Bloomberg.

Daar werd volgens de bronnen ook gesproken over de wens van Berlijn dat het hoofdkantoor van de bank in Duitsland zou moeten staan.

De Duitse overheid is met een belang van 15,5 procent met afstand de grootste aandeelhouder van Commerzbank.

De Duitse minister van financiën Olaf Scholz pleitte eerder voor een nationale bankenkampioen, maar na het mislukken van de fusiegesprekken tussen Commerzbank en Deutsche Bank veranderde hij zijn boodschap naar steun voor een grensoverschrijdende fusie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
voda
0
Update: Duitsland onderzoekt combinatie Commerzbank en ING - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Commerzbank AG
6,345 -0,003 -0,05 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
ING Groep
9,854 -0,036 -0,36 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De Duitse regering kijkt naar een fusie van Commerbank met ING Groep als mogelijkheid om een Europese financiële zwaargewicht te smeden. Dat meldde persbureau Bloomberg donderdag.

De Nederlandse minister van Financiën en de Duitse vice-minister Joerg Kukies zouden het idee vorige maand hebben besproken in Berlijn, volgens de anonieme bronnen van Bloomberg.

Daar werd volgens de bronnen ook gesproken over de wens van Berlijn dat het hoofdkantoor van de bank in Duitsland zou moeten staan.

De Duitse overheid is met een belang van 15,5 procent met afstand de grootste aandeelhouder van Commerzbank.

De Duitse minister van financiën Olaf Scholz pleitte eerder voor een nationale bankenkampioen, maar na het mislukken van de fusiegesprekken tussen Commerzbank en Deutsche Bank veranderde hij zijn boodschap naar steun voor een grensoverschrijdende fusie.

In een reactie zei analist Corne van Zeijl van Actiam dat het "zoenoffer" om het hoofdkantoor in Duitsland te plaatsen vermoedelijk goed wordt ontvangen in Berlijn. "Hebben ze toch hun nationale kampioen, ook al is die geïmporteerd".

Toch vindt Van Zeijl een digitale bank "die slecht lopende kantoren [van Commerzbank]" overneemt, een slecht idee. En een Duits hoofdkantoor is voor zowel de belegger in ING als voor de Nederlander een teleurstelling, vindt hij.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ING heeft niet langer interesse in Commerzbank - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Commerzbank AG
6,251 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
ING Groep
10,06 0,205 2,08 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING Groep heeft niet langer interesse in Commerzbank en wil zich concentreren op zijn eigen projecten. Dit meldde het Duitse Handelsblatt maandag op basis van ingewijden.

Sinds eind april de fusieplannen tussen Commerzbank en grootbank Deutsche Bank stuk liepen, werd ING veelvuldig genoemd als kandidaat om de tweede bank van Duitsland in te lijven. Er waren ontmoetingen tussen de twee banken en zelfs de politiek in Den Haag en Berlijn bemoeide zich ermee.

Volgens zakenkrant Handelsblatt was de interesse van ING in Commerzbank echter niet heel groot. Inmiddels zouden ook andere gegadigden, namelijk het Italiaanse UniCredit en het Franse BNP Paribas zijn afgehaakt, waardoor Commerzbank vooralsnog alleen verder moet.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
The Third Way...
0
Well done ING. Ondanks alle heisa toch gewoon er aan gesnuffeld en toen het niet lekker bleek te ruiken gewoon doorgelopen.

Hulde...
Huppeldepepup
0
Vind het bijzonder dat ING zelf, er geen woord aan vuil heeft gemaakt. Ik heb er tenminste nergens iets over gelezen. De enigen die ik heb gehoord waren "bronnen" en "ingewijden". En intussen vloog de koers erdoor alle kanten op.
FORT1944
0
ING moet eerst zijn eigen zaken op orde brengen eer men grote overnamen doet .
De aandeelhouder wilt een hogere beurskoers en dat zit er niet in met een overname van een probleem bank zoals blijkt uit de ingewijden bronnen .
4.839 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 ... 238 239 240 241 242 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27 mei 2020 14:52
Koers 6,090
Verschil +0,400 (+7,03%)
Hoog 6,130
Laag 5,730
Volume 30.344.858
Volume gemiddeld 41.302.223
Volume gisteren 36.291.734