Forum: ING Groep » ING - PB's en andere relevante informatie | Beursonline.nl

ING - PB's en andere relevante informatie

4.708 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 231 232 233 234 235 236 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
The Third Way...
0
quote:

Kaspersky schreef op 4 dec 2019 om 19:47:


@objectief: ze kunnen ook 50-50 doen. De helft voor de aanschaf eigen aandelen en de andere helft voor de inkoop van de aandelen.


Zoiets doet Shell ook...
Het voordeel van aandeleninkoop is zo evident...

voda
0
Update: ING nadert schikking Italiaanse witwaszaak - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,428 0,11 1,07 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft een voorlopige deal bereikt met aanklagers in Milaan, om 30 miljoen euro te betalen in een onderzoek naar witwassen via de bank. Dat meldde persbureau Reuters donderdag op basis van twee bronnen.

De schikking, die een "overeengekomen boete" wordt genoemd, moet nog door een rechter worden bevestigd maar heeft al de steun van de openbare aanklagers, stelde het bericht.

Het Italiaanse onderzoek werd begin dit jaar ingesteld, nadat de Milanese justitie verzoeken om hulp kreeg uit andere Europese landen, met name Duitsland, waar honderden mensen rapporteerden dat ze waren bestolen via het internet, in de jaren 2016 tot en met 2018. Het gestolen geld kwam terecht bij 310 bankrekeningen bij ING in Milaan.

ING wilde geen commentaar geven op vragen van ABM Financial News. De bank zal geen nieuwe klanten in Italië accepteren totdat gesprekken met Banca d'Italia over betere klantcontrolesystemen zijn afgerond.

Update: om reactie ING toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Italiaanse boete ING valt lager uit dan verwacht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,316 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Een Italiaanse boete van vermoedelijk 30 miljoen euro die ING krijgt vanwege gebrekkige controle op witwassen, is lager dan verwacht. Dit stelde KBC Securities vrijdag.

Volgens berichten in de pers zou ING een voorlopige overeenkomst hebben bereikt met de openbare aanklagers in Milaan om een witwasonderzoek af te wikkelen door een boete van 30 miljoen euro te betalen.

Vorig jaar werd in Milaan een formeel onderzoek gestart naar vermeende witwaspraktijken waarbij ING's Italiaanse activiteiten betrokken zouden zijn.

Hoewel ING nog geen officiële reactie heeft gegeven, komt de boete volgens analist Jason Kalamboussis lager uit dan verwacht. Hij hoopt dat de regeling kan leiden tot het afsluiten van de zaak, die de reputatie van ING heeft aangetast en heeft geleid tot hogere compliancekosten.

Met deze overeenkomst, de Belgische herstructurering en de verlaagde winstverwachtingen kan de analist zich nu een veel beter 2020 voorstellen, waarin ING zich kan blijven richten op haar groei-initiatieven.

KBC Securities handhaafde het Houden advies voor ING met een koersdoel van 13,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amsterdam vervangt huisbankier ING door Rabo

Gepubliceerd op 6 dec 2019 om 17:37 | Views: 596

ING 17:35
10,43 +0,11 (+1,07%)

AMSTERDAM (AFN) - De gemeente Amsterdam vervangt huisbankier ING door Rabobank. ING was sinds 1917 de huisbankier van de hoofdstad. De samenwerking tussen Amsterdam en Rabobank begint volgend jaar en heeft een looptijd van tien jaar.

Amsterdam liet vorig jaar al weten dat ING zijn rol als huisbankier kon verliezen, na de grote witwasschikking die de bank trof met het Openbaar Ministerie van 775 miljoen euro. Die zaak schaadde het vertrouwen in de bank. Ook was er veel publieke ophef over het hoge salaris van ING-topman Ralph Hamers. Via de huisbankier regelt de gemeente Amsterdam jaarlijks miljoenen transacties, waaronder betalingen aan leveranciers en het innen van belastingen.

In de aanbesteding bleek dat Rabobank de beste prijs-kwaliteitverhouding had, aldus wethouder Victor Everhardt van Financiën. Ook scoorde Rabobank goed op integriteit en naleving van regels. Daarnaast beloofde de bank geld uit te trekken voor investeringen rond arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en andere sociale kwesties in de stad.
voda
0
ING sluit 150 servicepunten

ING sluit volgend jaar 150 van de 380 servicepunten in onder meer de Bruna, Primera en The Read Shop. De punten die overblijven zullen worden omgevormd tot plaatsen waar onder meer ouderen kunnen worden geholpen met internetbankieren

Binnenlandredactie 07-12-19, 03:33 Laatste update: 07:32

ING bevestigt de sluiting na berichtgeving in De Telegraaf. De reden dat bijna de helft van de servicepunten sluit, is volgens de bank dat consumenten steeds minder behoefte hebben aan traditionele dienstverlening zoals het openen van een rekening of wijziging van gegevens. Veel mensen doen dat soort dingen tegenwoordig gemakkelijk zelf via computer, mobiel of tablet, zegt ING.

In de servicepunten ‘nieuwe stijl’ kunnen ook mensen die geen klant zijn bij ING les krijgen in internetbankieren. In of in de buurt van de servicepunten die verdwijnen blijft wel een geldautomaat aanwezig, laat de bank weten.

www.ad.nl/binnenland/ing-sluit-150-se...
voda
1
Greenpeace: ING steekt meest in steenkool

Gepubliceerd op 8 dec 2019 om 11:19 | Views: 1.377

AMSTERDAM (AFN) - Van de Nederlandse financiële instellingen steekt ING het meeste geld in steenkool. In een kleine drie jaar leende de bank 2,6 miljard euro aan negen bedrijven die kolencentrales bouwen. Pensioenfonds ABP staat op de tweede plek, gevolgd door verzekeraar Nationale Nederlanden, meldt Greenpeace zondag na onderzoek.

Het ABP heeft volgens Greenpeace voor 715 miljoen euro aan aandelen in veertig bedrijven die nieuwe kolencentrales bouwen. Nationale Nederlanden heeft aandelen en obligaties ter waarde van 559 miljoen euro in 28 bedrijven die dergelijke centrales willen bouwen.

Op de vierde plek staat pensioenfonds PGGM, met 557 miljoen aan aandelen in 45 bedrijven die nieuwe kolencentrales bouwen. Verzekeraar Aegon sluit de top 5 met 202 miljoen euro aan aandelen en obligaties in 25 bouwers van kolencentrales.

Opvallend

Dat ING 2,6 miljard euro heeft geleend, is volgens Greenpeace opvallend, aangezien het bedrijf heeft beloofd vanaf 2025 geen bedrijven meer te financieren die kolencentrales bouwen. "Dat is een goede toezegging van ING, maar van de centrales die nu worden gebouwd, is het de bedoeling dat die nog wel dertig of veertig jaar meegaan", zegt campagneleider Kees Kodde.

ING zegt zich niet te herkennen in de cijfers. De bank financiert sinds 2015 naar eigen zeggen geen kolencentrales meer en ook geen elektriciteitsbedrijven die voor meer dan 50 procent op kolen draaien. "Eind 2025 zal de financiering van kolen zijn teruggebracht tot nagenoeg nul." De cijfers van Greenpeace hebben volgens een woordvoerder betrekking op energiebedrijven die deels in kolen zitten. "In de meeste gevallen heeft ING daarbij afgesproken dat de financiering van ING niet gebruikt wordt voor de bouw van kolencentrales." De zegsman tekent ook aan dat ING als grootste financiële instelling van Nederland vaker als grootste financierder uit de bus zal komen, "bijvoorbeeld ook bij hernieuwbare energie".

Volgens Kodde lijken Nederlandse financiële instellingen wel steeds minder geld te steken in steenkool. "Ze worden voorzichtiger, maar het gaat wel langzaam. Je zou je er niet mee in moeten laten."

www.iex.nl/Nieuws/ANP-081219-039/Gree...
Ronald Engels
0
Voda,

Greenpeace, zijn Klimaat Gekkies, die zichzelf manipuleren en de burgers bedriegen met hun Klimaatterreur. De "Allerschoonste Kolencentrales van de Wereld" staan in Nederland, met DENOX, DESOX en Electrostatic Precipitators installaties in de rookgassen, dus emissie vrij en vrij van vervuiling en uit de Schoorstenen komt slechts Waterdamp = H2O, Stikstof = pure N2 en ruwweg 14 % vol. CO2 in de rookgassen, die de atmosfeer in gaan bij ruwweg 180 graden celcius.

Overigens meer CO2 is goed voor planneet Aarde, 408 ppm vol. is nog steeds aan de lage kant en maar net voldoende voor het overleven van mensen, dieren en plantenwereld.

M.v.g.
Kaspersky
0
Investeren in kerncentrales.


De overheid wil niet eens luisteren naar de mogelijkheden van kernenergie.
Bijlage:
4.708 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 231 232 233 234 235 236 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 09-dec-19 17:35
Koers 10,478
Verschil +0,052 (+0,50%)
Hoog 10,518
Laag 10,382
Volume 7.655.311
Volume gemiddeld 14.419.989
Volume gisteren 11.167.621