Forum: Royal Dutch Shell » Sectornieuws | Beursonline.nl

Sectornieuws

147 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
BP Announces Q2 2019 results

At the midpoint of our five-year plan, BP is right on target. Reliable performance and disciplined growth across our businesses are delivering strong earnings, cash flow and returns to shareholders. And this is also allowing us to grow businesses that can make a significant contribution in the energy transition, helping deliver the energy the world needs with lower carbon.

RC profit (loss), underlying RC profit, operating cash flow excluding Gulf of Mexico oil spill payments and working capital are non-GAAP measures. These measures and major projects, inventory holding gains and losses, non-operating items and fair value accounting effects are defined in the Glossary on page 35.

Strong financial results
Underlying replacement cost profit for the second quarter of 2019 was $2.8 billion, similar to a year earlier. The quarter’s result largely reflected continued good operating performance, offset by oil prices lower than in the second quarter of 2018.
Non-operating items in the second quarter of $0.9 billion, post-tax, related mainly to impairment charges.
Operating cash flow, excluding Gulf of Mexico oil spill payments, was $8.2 billion for the second quarter, including a $1.5-billion working capital release (after adjusting for net inventory holding gains), and $14.2 billion for the first half, including a $0.5-billion working capital release.
Gulf of Mexico oil spill payments of $1.4 billion on a post-tax basis in the second quarter were primarily the scheduled annual payments.
A dividend of 10.25 cents a share was announced for the quarter.
Solid Upstream and Downstream performance
Reported oil and gas production for the quarter averaged 3.8 million barrels a day of oil equivalent, 4% higher than a year earlier.
With the start-up of Culzean in the North Sea this quarter, four Upstream major projects have begun production in the first half of the year.
Final investment decisions were taken in the quarter for new Upstream major projects in India and the Gulf of Mexico, as well as agreement for additional investment in Angola.
In Downstream, quarter on quarter growth in lubricants and fuels marketing, more than offset by planned turnarounds ahead of IMO 2020.
Growing low carbon businesses
BP agreed to combine its Brazilian biofuels and biopower business with that of Bunge in a new equally-owned joint venture. On completion, BP’s interest in the venture will be more than 50% larger than its existing biofuels business.
Lightsource BP (43% owned by BP) has continued to make strong progress, including agreeing a significant expansion in Brazil.
BP agreed a $30 million venturing investment in Calysta, which will use BP's natural gas to produce protein feed for aquaculture and agriculture.

Source : Strategic Research Institute
Marcel van Hooijdonk
0
OLIEPRIJS EINDIGT VOLATIELE WEEK LAGER
ABM Financial News - 20:38
(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag gedaald, onder meer vanwege een sterkere dollar. Op een settlement van 58,09 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 0,1 procent minder waard.

Op weekbasis werd een vat ruwe olie wel zo'n 6 procent duurder.

Het was een tumultueuze week voor de oliemarkten, met een flinke stijging op maandag vanwege de aanvallen op olie-faciliteiten in Saoedi-Arabië het weekend ervoor. Aanvankelijk was het land optimistisch over het herstellen van de olieproductie, maar inmiddels zou Riyad hebben aangeklopt bij andere producenten om gaten in de levering op te vullen.

"Het is ongekend dat de oliemarkt meer dan 5 miljoen vaten per dag verliest en hoewel dit mogelijk van korte duur is, laten de incidenten de kwetsbaarheid zien van de olie-levering indien de situatie in het Midden-Oosten escaleert", volgens analist Jason Gammel van Jefferies.

Vrijdag werd bekend dat de Verenigde Staten sancties opleggen aan de centrale bank in Iran, vanwege de vermeende betrokkenheid bij de luchtaanvallen op Saoedi-Arabië. De geopolitieke spanningen zouden moeten zorgen voor een bodem onder de olieprijs, maar momenteel lijkt de mondiale groeivertraging, die de vraag naar olie beïnvloedt, zwaarder te wegen, volgens analist Marshall Stocker van Eaton Vance.

En hoewel de VS en China weer praten over een handelsdeal, blijven beleggers voorzichtig over de uitkomst en een nieuwe escalatie van de handelsoorlog.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Marcel H.
0
Het gaat slechts om ca. 5% van handelsomvang. Binnen 14 dagen is de schade weer hersteld. Krijgen we dan een koersval?
Marcel van Hooijdonk
0
Eisers Shell-zaak op zoek naar meer getuigen
Gepubliceerd op 9 okt 2019 om 16:45DEN HAAG (AFN) - De advocaten van de vier Nigeriaanse weduwen die Shell hebben aangeklaagd, gaan de komende weken op zoek naar een aantal Nigerianen die ze mogelijk willen laten overkomen naar Den Haag om te getuigen in de zaak. Aanleiding is een verklaring die de Nigeriaanse advocaat Ledum Mittee woensdag aflegde voor de rechtbank, zei advocaat Channa Samkalden na afloop. Mittee noemde de namen van mensen die meer weten over de zaak.

De vrouwen beschuldigen het olie- en gasbedrijf van medeplichtigheid aan de dood van hun echtgenoten in 1995. Negen milieuactivisten, die bekendstaan als de Ogoni Negen, werden opgehangen nadat ze schuldig waren bevonden aan het ontketenen van een lynchpartij. Ze zouden een menigte hebben opgehitst tegen vier traditionele leiders van het Ogoni-volk. De rechtszaak in Nigeria werd wereldwijd als schijnproces beschouwd.

ADVERTENTIE

Shell wijst alle beschuldigingen van de hand en stelt dat er "geen gronden zijn voor de aantijgingen". Volgens de eisers heeft het bedrijf echter een zeer kwalijke rol gespeeld door mensen om te kopen in ruil voor valse, belastende verklaringen tegen de activisten.

Nigerianen omgekocht

Tijdens de zitting van dinsdag kwamen drie Nigerianen aan het woord die verklaarden dat ze zijn omgekocht met geld van de multinational. Woensdag volgde het verhoor van Ledum Mittee, die destijds als een van de weinige verdachten werd vrijgesproken. Hij is zelf advocaat en vertelde onder meer dat hij contact heeft gehad met iemand die destijds in opdracht van Shell zou hebben gewerkt. Die persoon zou hem hebben verteld dat bij hem thuis destijds getuigen werden voorbereid op het afleggen van belastende verklaringen. Samkalden en haar team gaan naar die persoon op zoek. Ze hopen ook te spreken met een hooggeplaatste Nigeriaanse Shell-manager die Mittee in zijn cel bezocht.

Volgens het Nederlands recht is het verplicht gehoor te geven aan een oproep om als getuige te verschijnen. "Maar in de praktijk ben je afhankelijk van hun bereidheid om mee te werken", zegt Samkalden. Er zijn praktisch geen mogelijkheden om een Nigeriaanse getuige te dwingen naar Den Haag te komen.

@fn.nl
Wilbar
0
Stevige winstval olieconcern ExxonMobil
Gepubliceerd op 1 nov 2019 om 13:09

IRVING (AFN) - Het Amerikaanse olie- en gasconcern ExxonMobil heeft in het derde kwartaal een fors lagere winst behaald ten opzichte van een jaar eerder, onder druk van de zwakkere energieprijzen. De productie ging omhoog.
De nettowinst van het grootste oliebedrijf van de Verenigde Staten bedroeg 3,2 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog 6,2 miljard dollar. De totale omzet daalde naar 65 miljard dollar van 76,6 miljard dollar in het derde kwartaal van 2018.
De productie van olie en gas lag gemiddeld op het equivalent van 3,9 miljoen vaten per dag, een stijging van 3 procent. ExxonMobil voert vooral de productie sterk op in het olie- en gasrijke gebied Permian Basin in het zuiden van de VS.
147 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27-jan-20 11:58
Koers 25,460
Verschil -0,450 (-1,74%)
Hoog 25,755
Laag 25,450
Volume 3.502.589
Volume gemiddeld 6.878.581
Volume gisteren 8.884.918