Ease2pay « Terug naar discussie overzicht

Binnenkort verwacht een persbericht.

116 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
pardon
0
Het laatste persbericht dateerd van 26-10-2009 de zaken gaan uitstekent en de webwinkels draaien boven verwachting.
Geen nieuws is goed nieuws is het gezegde maar ik verwacht bij docdata geen slecht nieuws,dus laat maar komen die berichten.
Nog 4 weken wachten op de jaarcijfers maar een mooie opdracht of een grote nieuwe klant is voor die tijd van harte welkom,dat brengt meestal weer een beetje leven in het aandeel en wat fantasie.
aextracker
0
Er is rond de Q3 cijfers informatie rond DD geweest dat er een grote webwinkelklant bij DD weggaat in 2010.
Dat zou ook onderdeel kunnen vormen van de outlook.
Tot op heden zijn er geen namen gevallen. Zou een grote buitenlandse webwinkelklant moeten zijn.
2009 zal een goed jaar (en dividend) geven schat ik, normaliter ca. 4-5% div. rendement te verwachten.
AIA zal m.n. in 2010 gaan scoren (veel machines in opdracht tot uitlevering.

Wie weet er meer over de klantportefeuille DD webwinkels ?

Tracker
[verwijderd]
1
Een mooi overzichtje kan je maken a.d.h.v. de vacature op de website van www.docdata.nl .
Lees de advertentie van OPERATIONS DIRECTOR m/v in Berlijn.
Hierin staan de grote klanten in Nederland en in Duitsland.
pardon
0
voda
0
Docdata media in Groot-Brittanie geliquideerd


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het Britse bedrijf Docdata media Ltd. is geliquideerd, maakt moederbedrijf Docdata nv dinsdag bekend.

Docdata media was actief op het gebied van het repliceren van CD's en DVD's en het produceren van audiocassettes, tot deze activiteiten eind januari 2009 werden verkocht.

Het liquidatieverlies bedraagt ruim EUR15 miljoen, aldus Docdata. Dat bedrag kan in mindering worden gebracht op de belastbare winst van de fiscale eenheid over 2009.

Omdat het negatieve belastbare bedrag kan worden verrekend met belaste winsten over de jaren 2006 en 2007, zegt Docdata een belastingbate van circa EUR4 miljoen in 2009 kunnen verantwoorden.



Door Eelco Hiltermann; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; eelco.hiltermann@dowjones.com

pardon
0
Er zijn nooit financiele details bekentgemaakt van de verkoop van de media activteiten,er is dus een boekverlies van ruim 15 miljoen.
De belasting bate van ruim 4 miljoen word verekend met de winst van de jaren 2006 en 2007.
Dus na aftrek van het boekverlies blijft er voor 2009 een verlies in de boeken staan.
De operationale winst zal echter hoger zijn dan in 2008.
Ik begrijp echter niet goed dat er in de cijfers van het eerste halfjaar gezegd word dat de winst is verdubbeld,en in het tussentijdse bericht over het derde kwartaal is ook niets gezegt over een boekverlies.
[verwijderd]
0
Hier is sprake van een belastingtechnisch boekverlies.
Dit boekverlies komt niet ten laste van het eigen vermogen en ook niet ten laste van de operationele winst. Dit bedrijfsonderdeel stond niet op de balans als een bezit van 15 miljoen dus operationeel kan je er dan ook geen 15 miljoen op verliezen.
Door de belastingtechnische verrekening wordt er wel 4 miljoen teruggevorderd van de belasting.
Dat is dus wel geld wat binnenkomt en dus een bijtelling aan de operationele winst over 2009.
Oftewel, hier is voor 2009 sprake een extra winst van liefst ca 60 cent per aandeel. kassa.
Als ik er naast zit hoor ik het wel, maar dat kan nooit veel zijn.
pardon
0
Ze hebben dat onderdeel verkocht zeg voor 10 miljoen het stond in de boeken voor 25 miljoen,dan heb je een boekverlies van 15 miljoen.
Als het niet in de boeken stond kun je geen belasting terugvragen over verlies,dus het stond wel in de boeken.De winst over 2009 zal ongeveer 4 milj bedragen dus daar kun je geen 15 miljoen verlies van aftrekken dus dat doen ze over de jaren 2005 en 2006.
Dan blijft er na aftrek van het boekverlies ook in 2009 nog verlies over dus daar kan in 2010 ook weer belasting van teruggevorderd worden.
Ook de opbrengst van de verkoop zal in de kas belanden,als dat 5 miljoen is kan er weer extra dividend uitgekeerd worden of er kunnen weer aandelen ingekocht worden.
[verwijderd]
0
Ik blijf erbij dat het een belastingtechnisch boekverlies is dat niet ten laste van de operationele winst van 2009 komt.
Jammer dat Docdata hier niet zelf nog wat duidelijker in is. Het persbericht roept ook meer over een belastingmeevaller dan over een verlies over 2009.
pardon
0
De laatste dagen zitten alle aandeelhouders van docdata in wachtkamer,bijna niemand durft nog te verkopen en de kopers willen op dit moment ook niet hoger dan 9 euro gaan.
Persoonlijk denk ik dat we voor 18 febr echter korter bij de 10 euro staan dan de 9 euro maar dat is mijn mening,de meeste aandeelhouders houden de stukjes vast en zodoende word het aanbod steeds kleiner.
[verwijderd]
0
vr 12 feb 2010, 12:58 DFT
'Solide cijfers verwacht van Docdata'
AMSTERDAM (AFN) - Internetdienstverlener Docdata heeft naar verwachting goede resultaten behaald in 2009. Volgens SNS Securities is de winst gestegen. Docdata komt volgende week donderdag voorbeurs met cijfers.
De nettowinst is naar verwachting gestegen tot 4,8 miljoen euro van 3,6 miljoen euro een jaar eerder. De omzet daalde licht, tot 77,9 miljoen euro van 78,6 miljoen euro in 2008.

De groei komt uit de divisie internetdienstverlening, dankzij toegenomen online-bestedingen. Ook bij dochterbedrijf IAI gaan de zaken goed. IAI maakt systemen voor het personaliseren van paspoorten en andere identificatiekaarten. De omzet bij de media-activiteiten, dat CD's en DVD's produceert, is daarentegen gedaald.

Bij de publicatie van de cijfers van Docdata zal het bedrijf ook een update geven over de strategie 'Visie 2010: Gear to Growth'
aextracker
0
Ben m.n. benieuwd naar de outlook als vervolg op Gear to growth 2010.
De weerstand rond de euro 9,- blijkt tot op heden erg sterk.
De dividend uitkering vormt een prima verzekeringspremie , de AIA opdrachten portefeuille zit bomvol en e-winkelen zet zich voort. De basis lijkt me goed genoeg voor een winstgevende groei-outlook.
Toch ergens in 2009 gelezen ,dat DD een grote e-com servicing klant zal kwijtraken na 2009, maar daarna niets meer van gehoord.

Kortom ; In the overdrive towards 2012 ?

Ik denk aan de volgende strategische beleidslijnen ;
a.) Overnames in de technische sector -> beveiliging & solar energie.
b.) Overnames in de UK\Fr webwinkelmarkt voor de versteviging van het intl. fullfillment platform.

Nog eventjes geduld en de DD dividend-boot vaart weer binnen.

Tracker
pardon
0
Na het fiasco in Frankrijk denk ik niet dat ze daar nog eens zullen investeren,ik zie eerder een flinke uitbreiding in duitsland hier hebben ze al een behoorlijke markt in handen en dat kan zonder al te grote investeringen uitgebreid worden.
pardon
0
Corr.: Docdata verkleint belang in Docdata tot 5% - WfT
2 april 2010, 10:13 uur | FD.nl/DJ
(Correctie van eerder gepubliceerd bericht "Docdata verkleint belang in Docdata tot 5% - WfT" om juiste aantal aandelen en datum vorige melding te vermelden)

AMSTERDAM (FD.nl/DJ)--Het belang van Docdata in Docdata nv is verkleind tot 5% als gevolg van de uitoefening van personeelsopties. Dat blijkt vrijdag uit een melding in het kader van de Wet op het financiele toezicht (Wft).

De meldingsplicht is ontstaan op 11 maart 2010. Het belang wordt middellijk reeel gehouden en bestaat uit 349.982 gewone aandelen. Het stemrecht bedraagt 0%.

De vorige melding van Docdata in Docdata dateert van 16 november 2007. Toen bedroeg het belang 5,45%, bestaande uit 398.072 gewone aandelen.

pardon
0
Vandaag weer wat stukjes binnengekregen op 9,02 rond deze koers ga ik er toch weer bijkopen.mooie koers om in te stappen richting 10,50 over twee maanden.
pardon
0
Docdata-dochter IAI betreedt nieuwe markt


AMSTERDAM (Dow Jones)--Docdata nv-dochter IAI industrial systems gaat een nieuwe markt betreden, zo meldt het bedrijf donderdag in een persbericht.

IAI gaat laserboorsystemen op de markt brengen voor het boren van verstuivers van dieselinspuitsystemen van motoren voor personenauto's. Het verwacht dit jaar enkele opdrachten voor pilot-systemen.

De technologie is ontwikkeld door PreLaTec GmbH uit Stuttgart waarmee IAI een overeenkomst heeft gesloten.

Met de nieuwe boortechnologie kunnen gaten geboord worden "met, binnen zekere grenzen, vrije gatvormen waarvan verwacht wordt dat deze leiden tot betere motor-, milieu- en verbruiksprestaties voor motoren van uiteenlopende vermogens".

De boorsystemen maken gebruik van speciaal ontwikkelde optische componenten en van de 'bijzondere een-lijn-laser' die IAI eerder liet ontwikkelen voor het aanbrengen van veiligheidskenmerken in bankbiljetten

aextracker
0
Interessante wending bij DD ;
- Nieuwe toepassingsgebieden van IAI industrial systems lasertechnologie in volumemarkten die na dramatisch jaar 2009 de weg naar (relatieve) groei hervinden ! Prima ontwikkeling.
Vooralsnog derhalve nog geen toepassing vandezelfde kennis binnen IAI Ind. systems in solarcelldevelopment ? Wel een interessante nieuwe innovatieve "wende" !
Verwordt daarmee de oude weerstand Euro 9.40 de nieuwe bodem ? Wellicht toch te snel verkocht die 5000 stukken DD a Euro 8.66 - 9.16 !
Analisten kijken voorlopig "up" richting Euro 11,-.
De kracht van de innovatieve push zal bepalen wat de koersrichting wordt i.s.m. de voortgang van de groei in E-com fullfillment en aanvullende aanvragen voor nieuw te leveren veiligheidssystemen. De laatste tak, zal in 2010 een "recordjaar meemaken" o.b.v. de "highest ever" orderportefeuille einde 2009 opgebouwd.
E comm lijkt nog even door te kunnen groeien, kortom opward potential lijkt aanwezig te zijn.

Tracker

[verwijderd]
0
Zo te zien zijn de personeelsleden van Docdata hun optie-aandeeltjes meteen aan het verzilveren.
Deze worden meteen allemaal opgekocht door de grotere jongens die wel de meerwaarde zien in dit aandeel. Binnenkort 55 eurocent dividend per aandeel, wauw.
[verwijderd]
0
vr 28 mei 2010, 13:31
Docdata-dochter krijgt extra opdracht

WAALWIJK (AFN) - Technologiebedrijf IAI industrial systems gaat twee extra paspoortsystemen leveren bij bestaande klanten. Dat heeft Docdata, het moederbedrijf van IAI, vrijdag bekendgemaakt.
Met de systemen kunnen klanten met de ingevoerde blanco paspoorten volledig gepersonaliseerde paspoorten maken die klaar zijn voor uitgifte. Er zijn geen financiele details bekendgemaakt
[verwijderd]
0
volledig bericht van Docdata zelf:

Technologiebedrijf IAI industrial systems gaat extra paspoort-personaliseer-systemen leveren aan bestaande klanten
Technologiebedrijf IAI industrial systems B.V. in Veldhoven, een dochteronderneming van het beursgenoteerde bedrijf DOCDATA N.V. te Waalwijk, gaat twee extra systemen van het type BookMaster One leveren die ingezet zullen worden voor het personaliseren van paspoorten bij bestaande klanten. De systemen zijn identiek aan de reeds geïnstalleerde systemen en zullen naar verwachting in 2010 worden afgeleverd. De nieuwe opdrachten beogen een uitbreiding van de bestaande productiecapaciteit in beide landen.

De BookMaster One systemen verzorgen in één doorgang door de machine de totale personalisatie van het paspoort, inclusief de kwaliteitscontrole op de uitgevoerde bewerkingen. De systemen zijn dus in staat van de ingevoerde blanco paspoorten volledig gepersonaliseerde paspoorten te maken die klaar voor uitgifte zijn.
Als vooraanstaand leverancier voor de markt van veiligheidsdrukkers biedt IAI industrial systems ook systemen voor het beveiligen en/of personaliseren van ID-kaarten, rijbewijzen, bankbiljetten, diploma’s en andere waardedocumenten.

IAI systemen zijn onder andere in gebruik in de volgende landen: Nederland, België, Zwitserland, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, China, Oekraïne, Rusland, Canada, Portugal, Estland, Costa Rica, Polen, Zuid-Afrika, Marokko en India. Installaties in diverse andere landen zijn gepland.

Technologiebedrijf IAI biedt naast toepassingen in Security Printing ook laserbewerkingssystemen voor producenten van zonnecellen en modules.
116 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 13:21
Koers 0,584
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,586
Laag 0,560
Volume 4.464
Volume gemiddeld 13.806
Volume gisteren 4.464