C/Tac « Terug naar discussie overzicht

CTAC schrijft zwarte cijfers

14 Posts
[verwijderd]
0


DEN BOSCH (AFN) - Ctac heeft het afgelopen halfjaar een verlies weten om te buigen in winst. Dat maakte het softwarebedrijf donderdag bekend.

De nettowinst bedroeg 0,5 miljoen euro, ten opzichte van een verlies van 1,4 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Toen moest het bedrijf een reorganisatielast nemen van 1 miljoen euro. De omzet steeg met 9 procent tot 39,6 miljoen euro.

De onderneming handhaafde de verwachting voor 2012 van een toename van de autonome omzet en een verbetering van het onderliggende bedrijfsresultaat. Een harde voorspelling wordt volgens het bedrijf bemoeilijkt door de ,,huidige marktomstandigheden''.

,,Ondanks het feit dat ook in het eerste halfjaar van 2012 sprake was van een stagnerende ICT-markt, heeft Ctac de eind 2011 ingezette ontwikkeling van verbetering van omzet en winstgevendheid gecontinueerd'', zei topman Henny Hilgerdenaar.

Evaluatie;
met de kop CTAC schijft zwarte cijfers zou je welhaast gaan denken
aan deze koers fors te gaan inslaan, echter helaas;
- de nettowinst over het 2e kwartaals was slechts 100.000,00 euro
- wat mij echter het meest benauwd is de negatieve kasstroom van 2,2 mln
Ik heb geleerd vooral op de kasstroom te letten, oftewel als er
meer geld uitgaat dan dat er binnenkomt hoef ik niet zonodig.

Wellicht kan iemand de cijfers wel positief interpreteren,
ik wil graag van hem/haar leren.

Waldo

MegaTelstar
0
quote:

waldolala schreef:

Evaluatie;
met de kop CTAC schijft zwarte cijfers zou je welhaast gaan denken aan deze koers fors te gaan inslaan, echter helaas;
- de nettowinst over het 2e kwartaals was slechts 100.000,00 euro
- wat mij echter het meest benauwd is de negatieve kasstroom van 2,2 mln
Ik heb geleerd vooral op de kasstroom te letten, oftewel als er
meer geld uitgaat dan dat er binnenkomt hoef ik niet zonodig.

Wellicht kan iemand de cijfers wel positief interpreteren,
ik wil graag van hem/haar leren.

Waldo

Hoi Waldo, alles OK?

Volgens mij gaat er niet meer geld uit dan er binnenkomt.
Kijk naar de cijfers over het balanstotaal, waarbij uiteindelijk de solvabiliteitsratio met 0,5% licht verbert tot 16,8%.

Ik vind dit en het feit dat er weer (een lichte) winst gemaakt wordt, gelet op de huidige marktomstandigheden, beslist geen slecht resultaat. CTAC staat er alvast lang zo slecht niet voor als Henry doet geloven. En nu volgt dus de donderpreek van Henry.....
Ps. Morgen MVV-Telstar (op papier een topper, gelet op de huidige ranglijst...). Ik hoop op een punt vanuit Maastricht.

Groet, SuperTelstar

[verwijderd]
0
Hiiiii Super Telstar,

allereerst dank voor je belangstelling,
niet alles okay maar ik zit absoluut lekker in mijn vel.

Dat van die negatieve kasstroom heb ik gelezen in het persbericht
van Ctac, svp ga naar de site van Ctac en lees het daar allemaal
onder persberichten.

Morgen MVV-TELSTAR
een puntje is je gegund, ik hoop uiteraard op de volle 3

Hopelijk met jou ook alles goed.

Waldo
MegaTelstar
0
quote:

waldolala schreef:

Hiiiii Super Telstar,

allereerst dank voor je belangstelling,
niet alles okay maar ik zit absoluut lekker in mijn vel.

Dat van die negatieve kasstroom heb ik gelezen in het persbericht
van Ctac, svp ga naar de site van Ctac en lees het daar allemaal
onder persberichten.

Morgen MVV-TELSTAR
een puntje is je gegund, ik hoop uiteraard op de volle 3

Hopelijk met jou ook alles goed.

Waldo
Alles goed behalve met mijn versleten linkerknie. Ik hoop dat Us MVV-ke zo coulant is Telstar een punt te verstrekken. Ik zou er zeer tevreden mee zijn (en heel Telstar vóóraf ook naar ik aanneem).

vr. gr. SuperTelstarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
voda
0
Ctac omzetgroei KW2 "sterk" - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--SNS Securities geeft aan dat de resultaten van Ctac (CTAC.AE), en dan met name de omzetgroei van 12% over het tweede kwartaal, sterk waren. Ondanks de voortgaande voordelen van kostenbesparingen en de sterke omzetgroei, stelt analist Johan van den Hooven van SNS echter dat de operationele winst "licht" lijkt. Daarnaast geeft Van den Hooven aan dat de marktomstandigheden uitdagend blijven en hij voorziet geen sterk herstel op de korte termijn. SNS hanteert een hold-advies, maar geeft aan positiever te worden. Het koersdoel bedraagt EUR1,00. Omstreeks 9.30 uur noteert het aandeel 13,2% hoger op EUR0,77. (EVG)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
Beate
0
Beste forumleden,
ik heb na vele jaren geleerd (jawel) niet alleen de positieve kant te bekijken. De laatste jaren heeft Ctac helaas zeer veel steken laten vallen, goede market of niet. Ik hoop dat het daaruit eindelijk geleerd heeft, beter op de kosten let en winstgevende opdrachten uit de 'moeilijke market' haalt. Het persbericht van vandaag is hoe je het ook interpreterrd minstens bemoedigend. Hup Telstar, hup MVV en vooral hup Ctac! haal je punten binnen!!!!!!

Groetjes,
Beate
[verwijderd]
0
mbt de cijfers. Winst eerste kwartaal 2012 was 700.000 omzet 19,4 mil. Winst over eerste helft 2012 was 500.000 omzet 39,6 mil. tov 2011 minder mensen, meer omzet, meer ingehuurde externen. Eerste kwartaal heeft de meeste billable dagen (derde kwartaal de minste). De laatste maanden zijn de marktomstandigheden slechter geworden.
[verwijderd]
0
Ctac-dochters voor 2013 naar hoofdkantoor
31-08-2012 08:44 | Door Johannes van Bentum | Lees meer over de bedrijven: Yellow, Ctac, Yellow2B | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink

Het nieuwe Ctac-hoofdkantoor

De beursgenoteerde SAP-dienstverlener Ctac in Den Bosch verhuist nog dit jaar de medewerkers van de dochterondernemingen Yellow2B en Yellow & Red naar het nieuwe hoofdkantoor op het bedrijventerrein Pettelaarpark langs de A2 in Den Bosch. Yellow2B heeft twee vestigingen, in Eindhoven en Den Bosch. Yellow & Red zit bij Yellow2B in het pand in Eindhoven. ‘De huur van de panden is opgezegd, voor het einde van het jaar is iedereen hier’, verzekert financieel directeur Douwe van der Werf van Ctac.
De verhuizing van de laatste Ctac-dochters naar het nieuwe hoofdkantoor is onderdeel van een besparingsprogramma. ‘U kunt begrijpen dat ik dit als financieel directeur op de voet volg', aldus Van der Werf.
Ctac betrok het nieuwe hoofdkantoor al half mei 2012 in het lange weekeinde dat volgde op Hemelvaartsdag. De verhuizing heeft geen invloed gehad op de operationele performance, vertelt Ctac-ceo Henny Hilgerdenaar in een toelichting op de halfjaarcijfers 2012. ‘Dat is te danken aan de grote inzet en flexibiliteit van onze medewerkers. De verhuizing van de Goudsbloemvallei naar het nieuwe pand aan het Pettelaarpark is vlekkeloos verlopen.'
Voorafgaand aan de verhuizing had Hilgerdenaar al zijn vertrouwen uitgesproken in de goede afloop. Het ergste wat er volgens hem zou kunnen gebeuren was ‘dat iemand een kartonnen doos uit zijn handen laat vallen'. Klanten hoefden volgens hem niet te vrezen dat er iets mis zou gaan met de dienstverlening. De verhuizing van de systemen naar het datacenter van de Telecity Group in Schiphol-Rijk was toen al voltooid.
Feest
Het nieuwe hoofdkantoor van Ctac wordt op 28 september 2012 feestelijk geopend. Naast het hoofdkantoor in Den Bosch heeft Ctac nog een vestiging in Barneveld als uitvalsbasis naar klanten in het noorden en oosten van het land.

Evaluatie;
in ieder geval wat minder huisvestingskosten
Henri Nostradamus
0
Vreemd dat mensen zo slecht kunnen lezen!

<< Ondanks de voortgaande voordelen van kostenbesparingen en de sterke omzetgroei, stelt analist Johan van den Hooven van SNS echter dat de operationele winst "licht" lijkt.>>

Logisch - Er is namelijk geen operationele winst. Als in het 1e HJ er 500.000 winst is gemaakt en in het 1e kwartaal 700.000 winst dan lijkt het me toch logisch dat in het 2e kwartaal er 200.000 VERLIES gemaakt is. Het gaat dus helemaal niet zo goed als men doet voorkomen. Maar cijfers kan je net zo mooi maken en onder vals licht brengen als je maar wilt.

De waarheid is:

- CTAC maakt extra veel omzet met inhuur (dus geen eigen mensen) en poetst daardoor de omzetcijfers kuntmatig op
- op deze extra omzet zit geen of nauwelijks winst - is puur bedoeld om de buitenwereld zand in de ogen te gooien en mooi weer te spelen
- de negatieve kasstroom duidt er duidelijk op dat de structurele verliezen gewoon doorgaan
- op grond van kostenbesparingen (2 ton per maand was toegezegd) zou over 6 maanden gerekend alleen al een 1,2 miljoen opbrengstverbetering hebben moeten plaatsvinden. Aangezien men op de nullijn zat valt dan een winst van slechts 5 ton erg tegen - is dus 7 ton te weinig. Dit puur geredeneerd vanuit bestaande business. Opnieuw een teken dat al die extra omzet tegen NUL-marge wordt toegevoegd.
- de risico's nemen toe. Want al die extra nul-marge-omzet heeft wel een betalingsrisico in zich. Er hoeft maar een (1) zo'n tussenbureau waar ze nu zaken mee doen om te vallen en CTAC zit weer diep in de rode cijfers.
- het feit dat CTAC geen splitsing van cijfers geeft over omzet eigen medewerkers of externen en ook het feit dat men geen bezettingsgraad cijfers afgeeft zegt mij genoeg.
- ik zie geen mededeling dat CTAC zelf z'n betalingsmoraal heeft aangepast - in de praktijk betaalt CTAC langzamer dan ooit (geen geld meer?). Een duister teken aan de wand.........

Het is duidelijk wat de nieuwe strijdkreet van Hilgerdenaar is geworden:
"Mundus vult decipi, ergo decipiatur".

CTAC trekt zich steeds dieper terug in z'n schulp en wordt daarmee ook onbetrouwbaarder. Dit alles in de strijd om de gunst van de buitenwacht.

Henny - stop daarmee! Zeg gewoon de waarheid - daar win je meer mee dan dit verstoppertje spelen. Aandeelhouders kan je best mee krijgen - ook in slechte tijden - maar je moet de geloofwaardigheid niet op het spel zetten. Dat doet CTAC nu duidelijk wel. Erg jammer - wordt een volgend Qurius drama op deze manier.

Gezien de grote pakketten die nu aangeboden worden op en onder 80 cent is het duidelijk dat de insiders aan het uitstappen zijn voordat het schip zinkt. Toch wel fijn dat er zoveel domoren rondlopen die niet tussen de cijfers door kunnen lezen. Als je de stukken nog hebt - NU WEGDOEN - men gaat in oktober met de billen bloot moeten en dan is er geen houden meer aan en kon het wel eens ineens zijn afgelopen. De zomer was bar slecht - daarover hoor ik ook niets - hebben we nog tegoed..... dus--> wegwezen!

HN
[verwijderd]
0
toch wel grappig
de xea site vandaag :
Bij CTAC zien wij de grootaandeelhouders het spel spelen samen met de LP van CTAC.
Die stuurde de LP na de AVA van 16 mei naar ons toe en daaruit kwam duidelijk naar voor dat H.Cooymans daar aan de "touwtjes" trekt ende dienst uitmaakt.
Ca. 2 jaar geleden wilde hij al van de beurs af. Nu de resultaten in een slecht ondernemersklimaat toch niet tegen vielen, zal hij proberen, doormiddel van "een spel" de prijs te drukken en zo goedkoop van de beurs af gaan.
Daar wordt op fora voorwerk gedaan door ene Henri Nostrodamus (HN). Sinds vorig jaar juni 2011 is deze HN met zeer negatieve berichtgeving bezig het fonds in elkaar te trappen. Vermoedelijk heeft hij meerdere aliassen en kraait deze zo zijn negatieve verhalen. Wat zagen wij enkele jaren bij Octoplus? Hetzelfde patronen met aliassen van ene mijnheer uit Schagen, die trappen ook het bedrijf in elkaar met negatieve postingen en plots is hij stil. Hij heeft zijn werk gedaan?
De LP's hebben daar geen oog voor zei de LP van CTAC tegen XEA.nl
Dus dan is de conclusie snel gesteld: "het komt goed uit"!
Want waarom ligt de LP van CTAC er dagelijks met een sprd in van ca. EUR 10.000 ?? Zij openen dagelijks met 1 stukje.
Waar zien we dat nog meer?
Dat is marktmanipulatie en dat zei de ASFM eerst ook.
Later herriep de AFM dit!
Waarom? Dat begrijpen wij van XEA.nl niet.
Marktmanipulatie is manipulatie of is het "wie betaalt, beplaat"?
Hoe maak je een bedrijf kapot?
Door samenwerking met derden (o.a. Fora) en een spelletje wat lijkt op normale handel wordt zo gespeeld.
Daar kun je XEA.nl niet mee misleiden, wij hebben meer dan 50 jaar handelservaring en doorzien dit "SPEL" snel!

ceterum censeo moderatores dimittendos esse.
Beate
0
Ik ken Henri Nostradamus niet. In ieder geval heeft hij de schuilnaam van een charlatan gekozen. Nomen est omen?

Groetjes,
Beate
[verwijderd]
0
quote:

le sobriquet schreef op 31 augustus 2012 21:06:

toch wel grappig
de xea site vandaag :
Bij CTAC zien wij de grootaandeelhouders het spel spelen samen met de LP van CTAC.
Die stuurde de LP na de AVA van 16 mei naar ons toe en daaruit kwam duidelijk naar voor dat H.Cooymans daar aan de "touwtjes" trekt ende dienst uitmaakt.
Ca. 2 jaar geleden wilde hij al van de beurs af. Nu de resultaten in een slecht ondernemersklimaat toch niet tegen vielen, zal hij proberen, doormiddel van "een spel" de prijs te drukken en zo goedkoop van de beurs af gaan.
Daar wordt op fora voorwerk gedaan door ene Henri Nostrodamus (HN). Sinds vorig jaar juni 2011 is deze HN met zeer negatieve berichtgeving bezig het fonds in elkaar te trappen. Vermoedelijk heeft hij meerdere aliassen en kraait deze zo zijn negatieve verhalen. Wat zagen wij enkele jaren bij Octoplus? Hetzelfde patronen met aliassen van ene mijnheer uit Schagen, die trappen ook het bedrijf in elkaar met negatieve postingen en plots is hij stil. Hij heeft zijn werk gedaan?
De LP's hebben daar geen oog voor zei de LP van CTAC tegen XEA.nl
Dus dan is de conclusie snel gesteld: "het komt goed uit"!
Want waarom ligt de LP van CTAC er dagelijks met een sprd in van ca. EUR 10.000 ?? Zij openen dagelijks met 1 stukje.
Waar zien we dat nog meer?
Dat is marktmanipulatie en dat zei de ASFM eerst ook.
Later herriep de AFM dit!
Waarom? Dat begrijpen wij van XEA.nl niet.
Marktmanipulatie is manipulatie of is het "wie betaalt, beplaat"?
Hoe maak je een bedrijf kapot?
Door samenwerking met derden (o.a. Fora) en een spelletje wat lijkt op normale handel wordt zo gespeeld.
Daar kun je XEA.nl niet mee misleiden, wij hebben meer dan 50 jaar handelservaring en doorzien dit "SPEL" snel!

ceterum censeo moderatores dimittendos esse.
ik weet wel dat de opmerkingen van HN over de ontwikkelingen op de SAP markt in NL kloppen. Ik zie op XEA.nl geen enkele verwijzing naar de moeilijke marktomstandigheden.
MegaTelstar
0
quote:

Beate schreef:

Ik ken Henri Nostradamus niet. In ieder geval heeft hij de schuilnaam van een charlatan gekozen. Nomen est omen?

Groetjes,
Beate
Hallo Beate,
Nostradamus was ook een profeet... Nu eens kijken wat HN ons (over)morgen kan vertellen over de KW3 cijfers die CTAC a.s. vrijdag publiceert.

groet, SuperTelstar
Henri Nostradamus
0
Charlatan? Ik heb eens een analyse gelezen van alle zogenaamde "voorspellers" waarbij men beoordeelde of de voorspellingen uitkwamen. Nostradamus was de enige die als betrouwbare voorspeller uit die analyse naar voren kwam. Het zal liggen aan zijn ondoorgrondelijke woordkeus denk ik.

Hoe dan ook - ik trap geen beursfondsen in elkaar of zo - ik geef gewoon mijn ongezouten mening met zoveel mogelijk onderbouwing - ook in de hoop dat zo'n directie het leest er wat mee doet - dat niet iedereen tegen kritiek kan was me al lang geleden opgevallen.

Qua cijfers Q3-CTAC. Zomer viel niet tegen maar aan het einde liep de omzet terug (september) - dat is een veeg teken. Ook in Belgie loopt het nu minder. Cijfers zullen dus niet tegenvallen (ik verwacht zwart), maar de vooruitzichten worden wel zorgelijker en ik denk dat de directie dit ook zo zal verwoorden. Qua koers? Onder 50 cent kopen - boven 1 euro verkopen.

HN
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:19
Koers 4,020
Verschil +0,110 (+2,81%)
Hoog 4,100
Laag 3,870
Volume 39.225
Volume gemiddeld 16.232
Volume gisteren 2.350