Is Accell Group duur of goedkoop op 13,07 ?

116 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
A.Q.W. de Wild
0
De koers heeft de laatste tijd een duikvlucht laten zien. Ik heb de indruk dat Accell voor de matige resultaten in 2012 ( www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-260712-054/... ) behoorlijk is afgestraft. Dat is natuurlijk ook prima!

Was enige tijd uit Accell Group. Ben vandaag echter weer (bescheiden) ingestapt. Verdient dit fonds volgens u nog een extra rit omlaag of is het fonds al voldoende afgestraft (op een koers van circa €13,=)?


MvG

A.Q.W. de Wild


Het bovenstaande is geen advies tot aan- of verkoop van aandelen Accell Group.
A.Q.W. de Wild
0
Ter informatie.

Op de site van Accell Group ( www.accell-group.com/nl/accell-group.asp ) kom ik het volgende lijstje tegen van partijen met substantiële deelnemingen in de Accell Group:
www.accell-group.com/nl/wft.asp

De koers van het fonds daalt al enige tijd. Waarom blijven zulke grote partijen in dit fonds zitten? Is het lijstje wel helemaal up-to-date?

MvG

A.Q.W. de WildAccell Group in porto.
kolifant
0
A.Q.W. de Wild
0
Er wordt in Accell de laatste dagen inderdaad relatief veel gehandeld. Koers daalt nog wel maar de snelheid lijkt minder te worden.

Het lijstje waar u naar verwijst, kan ik overigens niet helemaal volgen. Weet u waarom Delta Lloyd er twee keer op staat (ook bij nummer 8 met 6,94%)?

U geeft verder aan dat Langendoen mogelijk wat stukjes verkoopt. Op 1 november 2006 had hij volgens de door u genoemde site een belang van 5,13%, en is dit per 2 mei 2012 nog 4,81%.

Hoe zit het volgens u met H. Ziengs (schoenen)? Hij zou per 30 januari 2009 op 4,98% staan (was 5,08% per 1 november 2006). Zou die zijn stukjes al hebben verkocht?

MvG

A.Q.W. de WildAccell Group in porto.
Martijn van M
0
... valt volgens mij best mee met de hoeveelheid handel, meestal zie je wat meer handel gedurende een paar handelsdagen per maand en vandaag was toevallig weer zo'n dag.

Morgen wellicht ook nog en daarna zal de hoeveelheid verhandelde aandelen wel weer wegzakken - althans dat is wat we kunnen verwachten op basis van de handel gedurende afgelopen half jaar.
A.Q.W. de Wild
0
quote:

Martijn van M schreef op 26 september 2012 23:49:


... valt volgens mij best mee met de hoeveelheid handel, meestal zie je wat meer handel gedurende een paar handelsdagen per maand en vandaag was toevallig weer zo'n dag.

Morgen wellicht ook nog en daarna zal de hoeveelheid verhandelde aandelen wel weer wegzakken - althans dat is wat we kunnen verwachten op basis van de handel gedurende afgelopen half jaar.


Dag Martijn van M,

Bedankt voor deze informatie. U heeft denk ik gelijk. Zie bijv. op: europeanequities.nyx.com/nl/products/... .

MvG

A.Q.W. de Wild
Ron Kerstens
0
2012 is een heel matig jaar voor Acell, verwachtingen voor de wpa liggen ergens rond de 1,30. In april zijn er nog 2 mln aandelen voor 15,65 geplaatst bij enkele grootaandeelhouders om de overname van Raleigh (deels) te financieren. Mi biedt de huidige koers (rond de 13) een mooie kans om in te stappen. Ca 10 keer de ingezakte winst, dik beneden het nivo waar enkele grootaandeelhouders bereid waren om bij te kopen en als de winsten weer aantrekken richting 1,70 voor 2013 en wellicht 2 euro per aandeel voor 2014 dan is de huidige koers een koopje. Kortom, ik heb gekocht rond de 13.
Paul
0
De rek is er even uit. Het seizoen was slecht en er zijn twijfels of de Duitse markt wel zo sterk zal kunnen blijven. Mijn koersdoel staat op 16 euro.
A.Q.W. de Wild
0
quote:

Libretto schreef op 28 september 2012 21:11:


Over die deelnemingen, de eventuele wijzigingen worden hier gepubliceerd:

www.afm.nl/nl/professionals/registers...


Dag Libretto,

Bedankt voor uw reactie. De site die u noemt ken ik. Ik kan daar echter niet een overzicht van alle grotere (5% of meer) deelnemingen in Accell vinden. Mogelijk zie ik iets over het hoofd.

MvG

A.Q.W. de Wild
The Wall Street Shuffler
0
quote:

kolifant schreef op 26 september 2012 09:20:zie: www.grootaandeelhouders.nl/aandelen/a...Die site is helaas niet altijd actueel. Zie bijvoorbeeld Mediq. Als je het register van AFM had gevolgd, kon je zien dat een private equity fonds flink aan het uitbreiden was. Ik heb nog geen gratis informatiebron gezien die wel actueel is.

Dus het beste is toch zelf het register van AFM in de gaten houden. Dat kan via gratis email service van AFM, per bedrijf in te stellen.
The Wall Street Shuffler
1
Jammer dat de forensentaks niet wordt ingevoerd. Het had een stimulans kunnen zijn voor elektrische fietsen. :)

quote:

The Wall Street Shuffler schreef op 1 oktober 2012 00:04:


[...]

[..] dat een private equity fonds [..]
The Wall Street Shuffler
0

Derby gaat ook niet goed. Twee winstwaarschuwingen binnen twee maanden. 23 augustus verlaagde ze de verwachte EBIT marge met 1 procent, naar tussen de 7% en 8%, en gisteren hadden ze het over een verwachting rond de 6%.

www.derby-cycle.com/en/investor-relat...
A.Q.W. de Wild
0
Vandaag zelfs een (korte) opmerking over fietsfondsen + een filmpje op Bloomberg over de e-bikes:
www.iex.nl/Column/86583/Beurs-Vandaag...


MvG

A.Q.W. de Wild


Accell in porto.
JEJ
1

Koersontwikkeling blijft zeer teleurstellend. Ik hoop dat Accell richting AMX gaat en er optieseries komen, zodat ik met schrijven van calls mijn gemiddelde aankoopprijs naar beneden kan brengen. JEJ
A.Q.W. de Wild
0
Dag JEJ,

Een plaatsje in de AMX? Dat zal er voor Accell voorlopig denk ik niet inzitten. Opties op fondsen van dit soort relatief kleine bedrijven (met aandelen waar al erg weinig in wordt gehandeld) zijn vaak slecht tegen enigszins scherpe koersen te verhandelen.

De koers van Accell heeft de laatste weken wat moeite om verder te dalen. Als de koers richting de € 12,= gaat, overweeg ik mijn belang mogelijk wat uit te breiden.

MvG

A.Q.W. de Wild
Rikky007
0
Afgelopen week nog eens de presentatie van de halfjaarcijfers doorgenomen.

Daar werd een eigen vermogen per aandeel vermeld van € 11,44. Leuk voor de cijfers maar niet correct. Er is gerekend met het gewogen gem. aantal aandelen per 30-6-2012.

Het werkelijke aantal aandelen is natuurlijk meer. Zodat het daadwerkelijke vermogen per aandeel € 10,51 bedraagt.

Toch een iets ander cijfer.

Maakt dit veel uit? Niet echt. Het eigen vermogen per aandeel staat in een mooie verhouding tot de huidige koers en geeft een goede bodem.

In mei het dividend in contanten laten uitkeren en afgelopen week daarvan weer gedeeltelijk aandelen bijgekocht. Ik wacht eigenlijk nog op een mooie dip door Griekenland. Maar ik kan misschien lang wachten omdat er toch iedere keer weer een oplossing gevonden wordt.

Wat kunnen we volgend jaar verwachten? Wat ik gehoord heb mooie fietsen met veel nieuwe technieken zoals zwaardere motoren (500W) en een veel hogere actieradius (140 a 150 km).

Dat de koers op dit moment vrij laag is, is voor mij alleen maar gunstig (ik beleg voor de lange termijn). Hoe lager de koers hoe meer aandelen ik van het dividend kan kopen. De omzet is op dit moment zeer gering en zeker gezien het aantal uitstaande aandelen. Als de markt over 1 of 2 jaar weer aantrekt verwacht ik dat het snel omhoog gaat. Dus ik zou zeggen profiteer van deze koers.

gr. RikkyA.Q.W. de Wild
0
Dag Rikky007,

De intrinsieke waarde komt inderdaad lager uit als je rekent met de het aantal aandelen per 30 juni 2012.

Het valt mij op dat de koers niet duidelijk onder de € 12,50 weet te komen. Als je een order rond die koers plaatst worden er meestal al na heel korte tijd meerdere kooporders op een iets hogere koers boven geplaatst. De goedkoopste aandelen worden dus door een of enkele partijen opgekocht. Is dit structureel of allen de laatste weken het geval? Ik zou haast gaan denken dat iemand aan de onderkant langdurig zijn Accellaandelenstofzuiger heeft aangezet.

Ga mijn positie in dit aandeel waarschijnlijk wat verder uitbreiden. Ik koop dit aandeel voor de wat langere termijn.

Het is jammer dat je zo lastig een positie in dit aandeel kunt op- of afbouwen.

MvG

A.Q.W. de Wild
marique
0
Accell heeft een prima staat van dienst. Maar ... de overname van Raleigh is nog niet volledig geïntegreerd.
Met de omzet komt het wel goed, maar de ebitmarge van Raleigh is beduidend lager dan van Accell.
Denk wel dat Accell die ebitmarge in de toekomst kan optrekken. Maar dat duurt mogelijk langer dan het geduld van menig belegger.

Enkele feiten:
Bij Accell is de omzet in de tweede jaarhelft gemiddeld 35% t.o.v. 65% voor de eerste helft.
De jaarlijkse nettowinst is gemiddeld 5,6% van de omzet.

Voor de eerste jaarhelft '12 was de omzet 446 mln en de nettowinst 4,6%.
Het omzetaandeel van Raleigh hierin kan nog niet veel zijn geweest, maar vermoedelijk al wel de nodige kosten die de nettowinst hebben gedrukt.

Ik denk dat voor de tweede jaarhelft '12 de omzetverhouding gelijk zal blijven. Dus een omzet van 446 x 35/65 = 240 mln.
Hier komt dan de Raleigh omzet nog bij, zeg 35% van 200 mln = 70 mln.
Ik ben wel bang dat nettowinstmarge deze tweede jaarhelft niet zal verbeteren. Eerder nog wat lager i.v.m. de integratiekosten.

Op grond van bovenstaande waag ik voor '12 jaar de volgende prognose:
- omzet 446 + 240 + 70 = 756 mln.
- nettowinst 4,0 - 4,5% van 756 mln = 30 - 34 mln
Gerekend met 23,9 mln aandelen is dat 1,26 - 1,42 wpa.

Best mogelijk dat de nettowinst nog wat lager uitpakt.
Maar voor de volgende jaren worden de resultaten beslist beter.
Dan gaat de wpa vlot boven de € 2,00.

Accell heeft een prima balans en een ijzersterke kaspositie.
Ik verwacht daarom hetzelfde dividend als vorig jaar (€ 0,92).
Met dat vooruitzicht denk ik dat we met het huidige koersniveau wel op de bodem zitten.

A.Q.W. de Wild
0
Dag Marique,

Verwacht ongeveer hetzelfde. Kan mij wel voorstellen dat ze het dividend gewoon op circa 48% van de nettowinst willen houden. Lijkt mij overigens ook een gezonde zaak (KPN is m.i. een goed voorbeeld van hoe het in ieder geval niet moet).

MvG

A.Q.W. de Wild
116 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 apr 2020 09:28
Koers 13,080
Verschil +0,060 (+0,46%)
Hoog 13,260
Laag 13,080
Volume 10.611
Volume gemiddeld 50.076
Volume gisteren 75.117