Artikelen « Terug naar discussie overzicht

Het grote goud blog

Lees deze column op IEX.nl

22 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
short Fiat Currency.

Die meneer moet zelf achter informatie aan buitenom de standaard kranten, banken en belegingsbedrijven. Het getuigd van luiheid om een e-mail te sturen aan 1 persoon met het verzoek om "het antwoord" te geven.

Een aardig startpunt is www.shadowstats.com, gewoon om de officiele gegevens van USA overheid te vergelijken en te laten verklaren.
Eerst ogen openen en daarna, met een kritische bril op, op zoek gaan naar informatie.
[verwijderd]
0
volgens mij AJK "heb jij geen advies" omdat je daarvoor geen vergunning hebt...en jah die heb je wel nodig daarvoor. ik neem aan dat de guidelines van de AFM genoegzaam bekend zijn, toch?
[verwijderd]
0
Hoi kritischebelegger,

Klopt, ik heb niet de benodigde papieren en vergunningen. Afgezien daarvan zou ik ook geen buy, hold of sell roepen als het van de wet wel mocht. Is mijn trackrecord niet naar.

Ik geef daarom raad, nooit advies.

Arend Jan
gatekeeper
0
waarde van goud? een gek die die vraag stelt. heb je dan liever een velletje papiergeld. als dat waardeloos is kun je veel mee. de vraag is meer goud en zilver of munt en papiergeld. goud heeft zijn waarde wel behouden. maar wil je honderd jaar later hetzelfde product met geld kopen is dat product in geld uitgedrukt veel duurder geworden. kans dat je met veel minder goud dat product bij wijze van kunt kopen. goud is waardevaster over een langere tijd dan gewoon geld. dat komt oa omdat geld bijgedrukt wordt vanuit het niets en geld niet gebacked is. en wat de manipulatie betreft is de amerikaanse fed met stip nummer 1. als men wereldwijd de voorraden zou tellen net als dat men de winkel aan het eind van het jaar balanst komt men er achter dat er meer goud op papier is dan in werkelijkheid. zolang men de werkelijkheid niet ziet en/of wil geloven drukt dat de goudprijs. men doet voorkomen dat er veel meer is. oftewel dat het aanbod veel groter is dan werkelijk aanwezig. dus men manipuleerd vraag en aanbod. doordat men goud wegens kostenoverwegingen bewaard bij de bank ziet men het niet in werkelijkheid. pas als er geleverd zou moeten worden. maar dat brengt kosten met zich mee. oa btw omdat het niet als geld wordt gezien. je merkt dat sommige nationale banken die hun goud willen terug halen te horen krijgen dat de levering lang op zich laat wachten en dat bij kleine beetjes geleverd kan worden. dat zegt al genoeg. zou me niet verbazen als veel westers goud in het verre oosten is. en in amerika alleen op een papiertje geschreven in de kluis. nederland zou hun goud in het buitenland jaarlijks moeten tellen. niet blind vertrouwen. dan moet je wel gek zijn. maar mijn gevoel zegt dat langzaamaan de burger wakker wordt en dat zal straks wel in de koersen vertaald worden. en beleg niet in iets waar je geen kennis van hebt. fijn weekend...groeten...
soundofnow
0
Een goede belegger in goud en zilver is miljardair Eric Sprott. Heeft zelf fondsen in goud en zilver weet veel maar is niet onpartijdig. De quest post van Goldcore bij Zerohedge zijn heel informatief. Goldcore legt uit wat er in de wereld van goud omgaat buiten de VS en Europa. Zeer informatief zoals de goudaankopen van Chinese en Indiase particulieren. CB van China die zwaar inslaat. Olie voor goud aan Iran door Turkije, en het daardoor omzeilen van de dollar met alle gevolgen van dien.
benito c.
0
Het gaat er primair om welke visie je hebt over een diversificatie van een portefeuille. Als daar goede redenen voor zijn, hoeft het toch geen probleem te zijn als iets tijdelijk daalt. Wie gelooft in goud, zoals ik, houdt dat in portefeuille ongeacht de dagkoers, tot het moment, dat de redenen, die er waren om goud te willen bezitten, niet meer bestaan.Je kunt nooit goed timen, dus gespreid aankopen.
Goudaandelen is een erg lastige tak van sport, als je er geen verstand van hebt, niet doen. Als je het toch wilt, speel op zeker met enkele grote bedrijven,bijv. Goldcorp, Barrick en Newmont, aan te vullen met enkele royalybedrijven zoals Silver Wheaton en Sandstorm Gold. Of liever een tracker nemen, de GDX en GDJX.
1979mts
0
Ik vind deze redenering van Eddy Elfenbein wel interessant: www.crossingwallstreet.com/archives/2...

3-maand staatsobligaties VS onder de 2%, goud rally. Boven de 2% obligaties rally.
[verwijderd]
0
Toevallig een artikel met een aardig overzicht van informatie over de economische status, de echte dus en niet de fantasy status die politiek en economen communiceren.

www.zerohedge.com/contributed/2013-01...
Bowski
0
Ja wat lijkt dat mooi he die Stocks. Uit de S&P500 of de AEX voor mijn part.

Maar wat er niet bij verteld wordt dat alleen bedrijven die het goed doen in zulke indexen terecht komen. Als ze het slecht doen of failliet gaan worden ze er uit gekieperd.

Jouw AEX-favoriet van dit jaar kan volgend jaar failliet zijn.
Die staat dan niet meer in de index. De index blijft het goed doen, maar wel mèt een ander succesvoller bedrijf en zonder jouw loser.
[verwijderd]
0
geobeo
0
Ik denk dat dit column het beste advies is wat meneer kan krijgen. En eigenlijk het beste advies dat elke belegger kan krijgen (dit zeg ik na ruim 10 jaar ervaring op de beurs):

quote:

schreef:

Staat u mij toe bot te zijn: u hebt geblunderd. U had uw huiswerk moeten maken vóór u goud en zilver kocht en niet nu nog omdat het tegenvalt. Als u geen zin hebt om u in de materie te verdiepen en liever op een goeroe, site, bank of adviseur leunt, dan kunt u de beurs denk ik beter verlaten. Waarom heb ik géén advies?
Met de toevoeging dat, zelfs wanneer je zelf "je huiswerk doet" er zeer weinig kans is dat je als menselijke "handmatige" handelaar winst zult maken op de beurs. Het boek "a mathematician plays the stockmarket" is een aanrader en illustreerd heel helder hoe willekeurig beursbewegingen zijn.

Zelf heb ik long posities in goud en zilver. Met het fysieke goud en zilver zit het wel snor, maar ik raad je aan niet dezelfde fout als mij te maken en in (lang lopende) opties te handelen.
cupid
0
VOORAF:
a) ArendJan wat schrijf je toch elke dag weer "heerlijke[u]" stukjes en zo zalig "los uit de pols" maar desalniettemin deskundig.
Hoewel ik dagelijks 80-100 inkomende mails moet doornemen sla ik JOUW columns geen dag over! Ik moet DAGELIJKS 10-12 uren achter (nee VOOR) mijn PC zitten omdat vele mails (vrnmlk uit USA) soms meer dan een vol uur tijd in beslag nemen (video's enzo). Aldus: Chapeau!!

b) Mathijs80, die AB kwam van mij. Ik moest luidop schateren en dat doet een mens goed zeker in deze barre (winter en beurs)tijden.

Aan "meneer van de brief": Wees gerust en blijf standvastig.
EM cq PM beleggingen vereisen WERELDVISIE en niet gekeutel over AEX-
aandelen en soortgelijk "dorps"-geleuter.
Zelf ben ik al sinds 1960 internationaal aktief (met import/export
bedrijven, elektronika en later biotech). Geboren in 1941 in Indonesie
en DUS linea-recta het Japanse concentratiekamp in, samen met mijn tweelingbroertje in een doek op moeder's rug terwijl zij het akkerland
moest bewerken als ambtenaar-vrouw (onderwijs).
Vanaf 1960 -zo'n 15 jaar na onze terugkeer in Holland- ging ik zaken doen met Japan(ners), zulks met toestemming van m'n ouders.

Ik durf te stellen dat ONDERNEMEN in Holland bijna hetzelfde is geweest als mijn concentratiekamptijd.
Daarom ben ik na het overlijden van mijn compagnon/tweelingbroer in
1992 gevlucht uit jullie land van boekhouders/krentenwegers en kruideniers naar Belgie.
Maar geloof het of niet, de NL-Gestapo (in Indie de Japanse Kempetai)
verlangde in ± 2005 mijn waterverbruiksrekening over 1992! (13 jaar later...).
En heden ten dage, als ik overboek van mijn NL bankrekening (ING) naar mijn Belgische rekening ING (of viceversa) verschijnt in rood de
mededeling:"Let op, bedragen boven EU 25K moeten wij melden in de USA!)".
Dit is geen slap geleuter, probeer het ZELF maar uit.
ALDUS: de hele ambtenarij en regeringspiassen zijn slechts marionetten
van het decadente Amerika. Het einde van de Westerse "Beschaving".
De beurt is nu aan China. En bij Chinezen zijn euro's of dollars straks echt niets meer waard. Olie of Edelmetalen (EM's = PM's) wel.
Dus "meneer briefschrijver" u zit op het goede spoor, alleen (ter ge-
ruststelling) besteed geen tijd aan de EM-koersen, beschouw het als de aankoop van uw woning. Daarvan bekijkt u toch ook niet jaarlijks, maandelijks, wekelijks of zelfs dagelijks de waarde?
Bereid u alvast maar voor: we krijgen eerst nog flinke dips (zilver
kan zelfs terugzakken naar USD 25.-) maar kort daarna "geht's los" en
komen koersen ad USD 100,-/oz in zicht.
Natuurlijk was het beter geweest NU nog geen posities te hebben en dan precies op de (aankomende) dip in te stappen, maar gedaan is gedaan: je kunt blijven zitten (zoals ikzelf) of NU met verlies uitstappen en binnenkort -op lager niveau- weer instappen.
Bedenk daarbij echter wel, dat het [u]plotseling
kan exploderen.
Mijn vermoeden is, dat de FED (zijn toch luie initiatiefloze ambtenaren) het spelletje van de Hunts-Brothers (zelf meegemaakt, was
dat circa 1980?) gaan na-spelen, dus zilver shortsqueezes, ge-enta- meerd door veel negatieve berichten van "gurus, bankiers en politici".
Uiteraard zelf vooraf ingedekt met loads of callopties.

Om je te sterken, lees dit eens rustig na:
www.theundergroundinvestor.com/2013/0...

Zie tot mijn spijt dat dit geen blauwe/underlined "link" is.
Ik probeer het later nogmaals.
Cees Cupid
cupid
0
Sorry,
zie bij nacontrole dat mijn link WEL werkt, maar erger,
dat bijna mijn gehele reactie onderstreept[u] werd.
Dat was NIET de bedoeling; zal wel aan mijn ouderdom liggen.
Snap er geen reet meer van, zie alleen maar "U-tjes" tussen
mijn tekstregels door.
Dus excuses als het storend overkwam.
Mvg
Cees
[/u]
Orca
0
Die briefschrijver heeft iets niet begrepen, namelijk het verschil tussen prijs en waarde. Als hij dat wél had gesnapt zat ie nu niet te zaniken dat z'n positie minder waard was geworden (in prijs), maar was ie juist blij omdat ie meer kon kopen voor minder (waarde). Hij probeert geld te verdienen met geld, en dat gaat niet, geld verdien je met 't correct voorspellen van toekomstige waarde.
Ik zit fors long op dat spul en zie elke dreun als 'n feestje.
Bowski
0
De hijgende orgelpomp van Feike Astma piept:

Zie, ik breng voor mijn behoud
U geen wierook, mirr' of goud.


22 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
728,88  0,00  0,00%  15 aug
 Germany40^ 13.834,10 +0,13%
 BEL 20 3.866,09 0,00%
 Europe50^ 3.796,43 +0,18%
 US30^ 33.878,58 -0,05%
 Nasd100^ 13.634,75 -0,13%
 US500^ 4.287,73 -0,12%
 Japan225^ 28.857,74 -0,08%
 Gold spot 1.780,27 +0,03%
 EUR/USD 1,0161 +0,00%
 WTI 88,61 -0,47%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%