Sligro 2014

60 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Inmiddels heeft Sligro ongeveer 75% van omzet Kruidenier binnengehaald. Toch mooi 160mln.
Vrolings
0
quote:

WBuffet schreef op 27 mei 2014 18:52:


Wat een toppertje weer de laatste weken!

Toch iemand die reageert. Ik was al verbaasd dat we zo'n stuk konden stijgen zonder een comment. Persoonlijk denk ik dat de rek er nu wel even uit is. Ik zou eerst bevestiging willen van de omzet- en winstgroet voordat ik nog hogere koersen zou kunnen verantwoorden.

Maar altijd leuk als je er al inzit natuurlijk :)
voda
0
Sligro koersdoel omhoog naar EUR36,50 bij Rabo - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Rabobank Equity Research verhoogt het koersdoel voor Sligro (SLIGR.AE) naar EUR36,50 van EUR35,00 in reactie op de capital markets day over de Food Service-activiteiten, die goed zijn voor 91% van de totale EBITA. De Rabo-analisten zien in de presentatie de onderbouwing van hun taxaties van een EBITA-groei van 8-10% per jaar en wijzen op de beoogde verbeteringen in cultuur, marketing en prijs/waarde-propositie. Dit moet onder meer gebeuren door vernieuwing van de groothandel zelfbedieningszaken, zonder verhoging van de capex. Voor de bezorgservice wordt toevoeging van nieuwe klanten en verbetering van de kosten efficiency beoogd. Het Sligro-management ambieert een verhoging van het groothandel marktaandeel in Nederland van 21% naar 30% en een top 3 positie in Belgie, aldus de analisten. Ze voorzien een versnelling van de omzetgroei, voornamelijk door de integratie van Sluijs en Van Rooswinkel, en een 3-4% hogere marktgroei dan het marktgemiddelde. Het advies blijft buy. Omstreeks 11.40 uur noteert het aandeel 1,3% lager op EUR32,23, terwijl de Midkap met 0,4% daalt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

[verwijderd]
0
DONGEN (AFN) - De monsterzege van Nederland op Spanje van vrijdag zorgt komende week waarschijnlijk voor meer Oranjekoorts in de supermarkt, zo verwacht supermarktdeskundige Joop Holla van marktvorser GfK. De prestaties van het Nederlands elftal zijn volgens hem bepalend voor het succes van Oranjeproducten aan de kassa.
,,Je ziet nu al dat er meer auto's met oranje vlaggetjes rondrijden. Nederlanders geloven er weer in. En dat zie ook terug in de supermarkt'', zegt hij. ,,De tompouceverkoop zal hierdoor zeker een impuls krijgen.''
voda
0
'Druk blijft op Sligro-tak Food Retail'

DINSDAG 15 JULI 2014, 10:32 uur | 15 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Sligro zal in de eerste 6 maanden van het jaar weer last hebben gehad van moeizame marktomstandigheden bij zijn onderdeel Food Retail. Dat stelden analisten van Rabobank dinsdag in een vooruitblik op de cijferpresentatie die voor donderdag op de rol staat. Bij de tak Food Service zal de omzetgroei zijn versneld door positieve kalendereffecten en nieuwe contracten, zo denken de marktvorsers.
Sligro zal over de verslagperiode een operationeel resultaat (ebit) presenteren van 36 miljoen euro, aldus de kenners. Het bestuur van de onderneming zal daarbij spreken van een aanhoudend lage volumegroei in het tweede halfjaar en de initiatieven om kosten te besparen en de opbrengsten te laten stijgen bevestigen. Het management zal voor beide segmenten hinten op zware marktomstandigheden in de tweede helft van het jaar, denkt Rabo.

De bank handhaaft het buy-advies op Sligro vanwege de vooruitzichten op een groei van het operationeel resultaat met 8 tot 10 procent per jaar. De verbetering van de Nederlandse economie is daarvoor een belangrijke aanjager, aldus de bank.

Het aandeel Sligro, met een koersdoel van 36,50 euro bij Rabobank, noteerde dinsdag omstreeks 10.25 uur 0,3 procent hoger op 30,49 euro.
voda
0
Sligro halfjaarcijfers geheel conform verwachting - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Sligro (SLIGR.AE) komt met halfjaarcijfers, die volledig overeenkomen met de verwachtingen van analisten van Rabobank Equity Research. Ze wijzen op de groeiversnelling bij Food Service, met name bij de bezorgdiensten, en aanhoudende omzet- en prijsdruk bij Food Retail, leidend tot een 0,8% lagere identieke omzet. Verder vinden ze de aankondiging van het vertrek van CFO Huub van Rozendaal opmerkelijk en tekenen daarbij aan dat sinds zijn aantreden als CFO in 1991 het aandeel is gestegen van circa EUR1,15 naar circa EUR30 nu. Dat is illustratief voor de consistente en succesvolle strategie van uitbreiding bij Food Service, aldus de analisten. Rabo houdt op Sligro een buy-advies bij een koersdoel van EUR36,50. Omstreeks 09.15 uur noteert het aandeel 0,2% hoger op EUR30,22, terwijl de Midkap met 0,4% daalt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
'Vertrek cfo geen probleem voor Sligro'

DONDERDAG 17 JULI 2014, 09:29 uur | 42 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Het vertrek van Huub van Rozendaal als financieel directeur (cfo) bij Sligro is betreurenswaardig, maar stelt het supermarkt- en groothandelsbedrijf niet voor grote problemen. Dat stelden analisten van Rabobank donderdag.
Zij wezen erop dat onder de financiële leiding van Van Rozendaal het aandeel Sligro sinds 1991 is gestegen van 1,15 euro naar circa 30 euro, mede dankzij de succesvolle groeistrategie ten aanzien van Foodservice. De analisten hebben echter ook vertrouwen in zijn opvolger Rob van der Sluijs (37), die al enkele jaren wordt voorbereid op zijn nieuwe taak. Verder zijn de boekhoud- en verslaggevingssystemen van Sligro volgens Rabo van uitstekende kwaliteit en staat het bedrijf er volgens de bank financieel en operationeel goed voor.

De resultaten van Sligro in de eerste helft van dit jaar voldeden volgens de analisten volledig aan de verwachtingen. Het bedrijf gaf geen concrete verwachting voor de komende maanden, maar waarschuwde wel dat de marktomstandigheden moeilijk blijven. Rabo verwacht in de tweede helft van het jaar een bescheiden omzetgroei bij de supermarkten en een toenemende groei bij Foodservice.

Rabo hanteert een koopadvies voor het aandeel Sligro. Dat noteerde donderdag om 9.25 uur 0,2 procent in de plus op 30,22 euro.

voda
0
Sligro boekt omzet- en winstgroei dankzij groothandelsdivisie - Update
(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Sligro halfjaaromzet, winst hoger, ziet verbetering in markten', om informatie, commentaar CFO en analisten, en actuele koers toe te voegen)

Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Sligro Food Group nv (SLIGR.AE) zag omzet, bedrijfs- en nettoresultaat in het eerste halfjaar van 2014 hoger uitkomen dan een jaar geleden, vooral dankzij acquisities en omzetgroei in de groothandelsactiviteiten, meldt het beursgenoteerde familiebedrijf uit Veghel donderdag.

Sligro zegt verder overigens "nog weinig te merken van het herstel van het consumentenvertrouwen". Het bedrijf ziet licht verbeterende economische omstandigheden, maar "onverminderde omzetdruk en felle prijsconcurrentie bij Food Retail". Sligro doet als gebruikelijk geen concrete voorspelling voor het jaarresultaat.

Het bedrijfsresultaat voor rente, belastingen en amortisatie (EBITA) steeg met 7,6% naar EUR44 miljoen, dankzij eenmalige baten, waaronder een pensioenbate van EUR4 miljoen en boekwinsten van EUR4 miljoen bij Food Service. Sligro boekte een 2,3% hogere nettowinst van EUR27 miljoen, op een 2,5% hogere omzet van EUR1,26 miljard.

De omzetgroei was met name te danken aan een bijdrage van EUR27 miljoen uit acquisities en een autonome omzetgroei van 4% bij de groothandelsdivisie Food Service, waarmee Sligro zijn marktleiderspositie in dit segment verder versterkte.

De identieke consumentenomzet bij de EMTE-supermarkten nam echter met 0,8% af, en daarmee presteerde Food Retail onder het marktgemiddelde. De totale autonome omzetgroei van de groep was 2,1%.

"De totale omzet zal dit jaar de EUR2,5 miljard overschrijden", zegt CFO Huub van Rozendaal in een toelichting. Hij voegt daaraan toe dat Sligro in het afgelopen halfjaar meer dan EUR50 miljoen heeft geinvesteerd in de aankoop van vastgoed en de bouw van nieuwe distributiefaciliteiten.

Sligro meldt donderdag verder dat Huub van Rozendaal op eigen verzoek op 1 mei 2015 zal terugtreden als CFO van Sligro Food Group, en in die functie zal worden opgevolgd door de huidige financieel directeur Rob van der Sluijs van Sligro Nederland.

Voor de analisten van Rabobank zijn de halfjaarcijfers geheel conform verwachting. Wel vinden ze het vertrek van de CFO opmerkelijk. Ze tekenen daarbij aan dat sinds zijn aantreden als CFO in 1991 het aandeel is gestegen van circa EUR1,15 naar circa EUR30 nu, wat illustratief zou zijn voor de consistente en succesvolle strategie van uitbreiding bij Food Service.

De analisten wijzen verder op de groeiversnelling bij Food Service in het eerste halfjaar, met name bij de bezorgdiensten, en aanhoudende omzet- en prijsdruk bij Food Retail, leidend tot een lagere identieke omzet. Rabo houdt een buy-advies bij een koersdoel van EUR36,50.

Sligro, dat dit jaar 25 jaar beursgenoteerd is, zal een interimdividend van EUR0,40 per aandeel uitkeren, waardoor het totale dividend over 2014 op EUR1,45 zal uitkomen, aldus Van Rozendaal. Het aandeel Sligro noteert donderdag omstreeks 10.15 uur 0,1% lager op EUR30,15 in een 0,4% lagere AMX-index.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Sligro wil nog steeds de grens over met Food Service
Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Sligro Food Group nv (SLIGR.AE) blijft kijken naar mogelijkheden om zijn grootste en best renderende groothandelsdivisie Food Services uit te rollen naar andere landen.

"We focussen nu eerst op Belgie, waar een klein managementteam zich volledig richt op het ontwikkelen van een commercieel en logistiek plan, maar daarna gaan we zeker weer verder kijken", zegt CEO Koen Slippens donderdag op een persconferentie ter toelichting van de halfjaarcijfers. "We zijn bezig om een lijstje te maken met mogelijkheden", zegt hij.

Sligro heeft vorig jaar gekeken naar een acquisitiemogelijkheid in Denemarken, maar deze ketste na een audit-periode af, omdat het betrokken bedrijf uiteindelijk niet aan de eisen van Sligro voldeed.

Slippens zegt dat de prioriteit nu eerst ligt op groei in Belgie, waar het bedrijf nu vanuit Nederland al levert aan klanten in de horeca en bij instellingen. "Als we ons buiten Nederland vestigen, willen we op de lokale markt tot de top 3 gaan behoren en voor Belgie betekent dat minimaal 10% marktaandeel", zegt hij.

De top-3 ambitie betekent dat grote landen als Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk afvallen, maar Scandinavische landen, Oostenrijk en Zwitserland komen zeker in aanmerking, licht Slippens toe.

In eigen land nam Sligro voor Food Service recentelijk Van Oers, Rooswinkel en Horeca Totaal Sluis over, en ziet als gevolg van de crisis meer consolidatiemogelijkheden. Zo nam het bedrijf ook grote klanten over van de in maart failliet verklaarde groothandelaar Kruidenier Services.

Acquisities zorgden in het eerste halfjaar voor EUR27 miljoen additionele omzet op een met 5% gestegen omzet van EUR844 miljoen bij Food Service en een 2,5% hogere omzet van EUR1,26 miljard van de hele Sligro Groep.

Food Service is met een verwacht marktaandeel van circa 23% marktleider in de food groothandel in Nederland.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


voda
0
Curator: met meerdere partijen in gesprek over overname Superdirect.com

AMSTERDAM (Dow Jones)--Er wordt momenteel met meerdere kandidaten gesproken over de overname van Superdirect.com, bevestigde de curator van de failliete afhaalserviceverlener voor online bestelde artikelen vrijdag.

"We zijn met enkele kandidaten in gesprek en we verwachten over vijf tot zes weken te weten wat de uitkomst daarvan zal zijn", zei de curator van advocatenbureau Tilman Rosens van der Corput uit Veldhoven.

Superdirect.com stopte negen maanden na de start de dienstverlening al, en ging kort daarna failliet.

Dat kostte minderheidsaandeelhouder en leverancier Sligro Food Group nv (SLIGR.AE) ongeveer EUR2 miljoen. Sligro, dat een belang van 37% in Superdirect.com had, is niet bij de kandidaten, waarmee nu over een doorstart wordt gesproken, verklaarde CFO Huub van Rozendaal van het groothandels- en supermarktconcern uit Veghel.

"Onze prioriteit ligt nu bij de uitrol van het loyaliteitsprogramma Fijnproevers voor de klanten van onze Emte-supermarkten", lichtte de CFO toe.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; bart.koster@wsj.com


Biobert
0
Wat kunnen we aanstaande donderdag verwachten van de derde kwartaalcijfers van Sligro???
Vrolings
0
quote:

Biobert schreef op 13 oktober 2014 10:47:


Wat kunnen we aanstaande donderdag verwachten van de derde kwartaalcijfers van Sligro???

Verwacht geen hele spannende mededelingen. Als ik op dit moment cash had, zou ik bijkopen op dit niveau. Vind het een redelijke neergang van de 30.5 recentelijk...
[verwijderd]
0
Ik ben er werkzaam en kan alleen maar zeggen, wow, wat een bedrijf.
Concurrentie heeft het zeer zwaar en valt geregeld om, zoals de Kruidenier.
Tevens de overname van Sluis Horeca, Rooswinkel en Van Oers, het gaat maar door.
België komt eraan.
Zeer goede cash flow, heel mooi dividend, dit jaar zelfs €1,45 net als vorig jaar.
Sligro 3.0 doet het buitengewoon goed en ook hier gaat dat ten koste van de concurrentie.
Koers op dit moment is prima, zal komende jaren nog wel op stoom komen.
Vrolings
0
quote:

WBuffet schreef op 15 oktober 2014 18:09:


Ik ben er werkzaam en kan alleen maar zeggen, wow, wat een bedrijf.
Concurrentie heeft het zeer zwaar en valt geregeld om, zoals de Kruidenier.
Tevens de overname van Sluis Horeca, Rooswinkel en Van Oers, het gaat maar door.
België komt eraan.
Zeer goede cash flow, heel mooi dividend, dit jaar zelfs €1,45 net als vorig jaar.
Sligro 3.0 doet het buitengewoon goed en ook hier gaat dat ten koste van de concurrentie.
Koers op dit moment is prima, zal komende jaren nog wel op stoom komen.
Eens kijken of ik je morgen al gelijk kan geven.
hosternokke
0
Sligro 25 jaar op de beurs:
www.iex.nl/Column/136714/25-jaar-topr...

Heb ze al een jaar of negen. Geen omkijken naar eigenlijk, safer dan de bank en met een fatsoenlijk dividend.
voda
0
APG meldt belang in Sligro

DONDERDAG 30 OKTOBER 2014, 08:44 uur | 252 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - APG Asset Management heeft een belang genomen in Sligro. Dat bleek donderdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
APG heeft nu een kapitaalbelang en stemrecht van 3,04 procent. Er zijn geen eerdere meldingen van APG in Beter Bed terug te vinden in de archieven van de toezichthouder.

voda
0
Sligro krijgt initieel buy advies van Kepler Cheuvreux - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Kepler Cheuvreux gaat Sligro (SLIGR.AE) volgen en geeft het fonds een buy-advies met een koersdoel van EUR35. Sligro heeft volgens analist Richard Withagen een indrukwekkend kasstroom genererend profiel, wat naar zijn mening door de markt onderschat wordt. Het aandeel is op het huidige niveau aantrekkelijk gewaardeerd, stelt hij. Withagen zegt ook te verwachten dat Sligro zal uitbreiden in Belgie, wat volgens hem weinig risico's met zich meebrengt en mogelijk relatief snel aan de winstgevendheid kan bijdragen. Omstreeks 9.15 uur noteert het aandeel vlak op EUR30,46, terwijl de Midkap met 0,5% stijgt. (LDF)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

60 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27 mei 2020 17:35
Koers 14,100
Verschil +0,620 (+4,60%)
Hoog 14,200
Laag 13,500
Volume 125.554
Volume gemiddeld 70.971
Volume gisteren 79.669