DSM « Terug naar discussie overzicht

DSM - 1e kwartaal 2014

21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
voda
0
DSM resultaat lager op hogere kwartaalomzet - Preview

AMSTERDAM (Dow Jones)--DSM (DSM.AE) zal dinsdag voorbeurs een lager resultaat uit voortgezette activiteiten op een licht hogere vergelijkbare kwartaalomzet bekendmaken, verwachten analisten. Achttien door Vara Research geraadpleegde analisten voorzien gemiddeld een 1,4% hogere omzet uit voortgezette activiteiten van EUR2,219 miljard tegen EUR2,188 miljard een jaar geleden, en een 10,3% lager resultaat voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) uit voortgezette activiteiten van EUR270 miljoen tegen EUR301 miljoen. De analisten veronderstellen dat DSM in het kwartaal hogere volumes heeft afgezet, maar daarbij last heeft gehad van nadelige valuta-effecten, een zwakke marktvraag naar voedingssupplementen en prijsdruk bij vitamines door toegenomen concurrentie. Ze voorzien verder een resultaatsverbetering bij Performance Materials als gevolg van licht aantrekkende bouwmarkten en margedruk bij caprolactam in de Polymer Intermediates divisie. Omstreeks 12.30 uur noteert het aandeel 0,7% lager op EUR50,51, terwijl de AEX met 1,4% daalt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


tedje007
0
Op het eerste oog in lijn met de verwachtingen. Dat betekent niet dat het goed is. Omzet nagenoeg gelijk aan Q1/2012, maar Ontwikkeling EBITDA blijft punt v aandacht. Outlook niet aangepast
Eddie Verder
0
Meer omzet en meer winst dan verwacht voor DSM. Winst na bijzondere posten wel lager.

Niet slecht in ieder geval.

Eddie
Eddie Verder
0
Ach, het is in ieder geval geen -10%. Was er eerlijk gezegd wel ietwat bang voor, na wat eerste reacties op de cijfers te hebben gelezen.

Eddie
[verwijderd]
0
"DSM meldde dat de marktomstandigheden voor Nutrition tegen het eind van het eerste kwartaal signalen van verbetering vertoonden."

Ik verwacht voor Q2 sterk verbeterde cijfers waardoor de koers verder zal stijgen richting koersdoel van 60+!
gerrit 69
0

De handhaving van de outlook geeft het nodige vertrouwen voor de rest van het jaar.
Opvallend is dat de koers van DSM weer praktisch gelijk is aan die van AKZO.
Er moet echter nog wel dividend af bij DSM en dat is bij AKZO al gebeurd.

Gerrit
voda
0
DSM kwartaalresultaat lager, maar voorziet herstel - Update

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'DSM kwartaalresultaat onder druk in alle segmenten', om informatie, commentaar CEO, CFO, analisten, en actuele koers toe te voegen)

Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke DSM nv (DSM.AE) heeft in het eerste kwartaal van 2014 een 10% lager bedrijfsresultaat voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) uit voortgezette activiteiten geboekt, vanwege lagere bedrijfsresultaten bij de drie kerndivisies Nutrition, Performance Materials en Polymer Intermediates, meldt de chemie- en voedingssupplementen producent uit Heerlen dinsdag.

De resultaten waren echter in lijn met verwachting en de cijfers en vooral de herhaalde outlook voor het hele jaar met herstel in deelmarkten worden positief door analisten en beleggers opgevat. Het aandeel DSM staat 3,4% hoger EUR52,53, op een 0,1% lagere AEX.

Het concern uit Heerlen herhaalt de eerder bekendgemaakte verwachting voor 2014 en gaat daarbij uit van een aanhoudend uitdagend macro-economisch klimaat, met lage groei in Europa, bescheiden groei in de VS en groeivertraging in opkomende economieen.

Gebaseerd op die verwachting mikt het bedrijf voor dit jaar op een verbetering van de prestaties, om in ieder geval de negatieve valuta-effecten van EUR70 miljoen, gemeten in wisselkoersen van januari, te compenseren. Het bedrijf voorziet verbetering van het EBITDA-resultaat in de komende kwartalen en "ziet sinds het eind van het eerste kwartaal enige tekenen van verbetering in de marktomstandigheden bij Nutrition (...) en ziet een positiever momentum in een aantal eindmarkten van Performance Materials", zegt CEO Feike Sijbesma in een toelichting op de cijfers.

Het resultaat voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) uit voortgezette activiteiten en voor bijzondere posten kwam in het afgelopen kwartaal 10% lager uit op EUR272 miljoen tegen EUR301 miljoen een jaar eerder. DSM zegt in het kwartaal een negatief valuta-effect van EUR23 miljoen te hebben geleden.

De nettowinst na bijzonder posten over de eerste drie maanden kwam 32% lager uit op EUR81 miljoen, tegen EUR119 miljoen een jaar eerder. De omzet over de driemaandsperiode voor bijzondere posten daalde 1% tot EUR2,298 miljard tegen EUR2,320 miljard.

Bij Nutrition was er een omzetstijging van 6% naar EUR1,047 miljard, maar een EBITDA-daling van 6% naar EUR203 miljoen, door de combinatie van hogere volumes, acquisities, lagere prijzen, negatieve valuta-effecten en een minder renderende productmix.

Performance Materials realiseerde een nagenoeg gelijke omzet van EUR670 miljoen, maar een 3% lagere EBITDA van EUR77 miljoen, als gevolg van de combinatie van volumegroei, lagere prijzen, een negatief valuta-effect en het gemis van een eenmalige boekwinst een jaar geleden.

Bij Polymer Intermediates daalde de kwartaalomzet met 7% naar EUR405 miljoen en was de EBITDA 29% lager op EUR20 miljoen, als gevolg van sterk lagere prijzen en negatieve valuta-invloeden bij licht hogere volumes.

DSM ziet aanhoudend positieve marktomstandigheden voor dierlijke proteinemarkten en hogere vitamine E prijzen, aanhoudende groei in premix voor kindervoeding en voor voeding en dranken, betere eindmarkten voor Performance Materials in Europa, en margedruk door hoge benzeenprijzen en overcapaciteit bij caprolactam in Polymer Intermediates.

CFO Rolf-Dieter Schwalb wil geen commentaar geven op de mogelijke verkoop van de caprolactam-activiteiten en onthoudt zich ook van voorspellingen over effecten van valuta-ontwikkelingen in de rest van het jaar. "DSM zal de komende tijd geen grote acquisities doen en focust op de integratie van recente acquisities en op de operationele kasstroom", aldus de financieel directeur in een telefonische toelichting.

De doelen voor 2015 blijven een EBITDA-marge van 14-15%, een rendement op kapitaalsinvesteringen van 11-12% en een autonome groei van 5-7%. Voor China wordt een omzet van circa $3 miljard nagestreefd, terwijl ongeveer 45% van de totale omzet volgend jaar uit groeimarkten moet komen. Voor Nutrition wordt een EBITDA-marge van 20-23% nagestreefd bij een omzetgroei van 2% boven het wereldwijde bruto binnenlands product (BBP). Bij Performance Materials is het streven voor 2015 een EBITDA-marge van 13-15% bij een dubbele groei ten opzichte van het BBP.

Het concern stelt voor 2013 een 10% hoger keuzedividend van EUR1,65 voor, waarvan reeds EUR0,50 als interim dividend is uitgekeerd in augustus 2013.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
DSM resultaten geraakt door negatieve valuta-effecten - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--DSM (DSM.AE) komt volgens verwachting met lagere kwartaalresultaten, die flink zijn geraakt door negatieve valuta-effecten, zegt Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers. De TGB-analist wijst op de positieve ontwikkeling van de vitamine E-prijzen en van de operaties van voedingssupplementen in Nederland. Hij is ook positief over de kostenbesparingen, het inspelen op de valuta-ontwikkelingen en het tot EUR1,65 verhoogde dividend. TGB hanteert 'aanbevolen' als advies bij een koersdoel van EUR61,00. Bij opening noteert het aandeel 3,0% hoger op EUR52,30, terwijl de AEX met 0,1% stijgt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
DSM KW1 conform verwachting, herstel koers voorzien - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De kwartaalomzet van DSM (DSM.AE) is conform verwachting, waarbij volumes met 3% toenamen, prijs/mix zorgde voor een daling van 3% en negatieve valuta-effecten voor een aanvullende daling van 2% zorgden, becijfert ING-analist Filip de Pauw. Hij merkt op dat de marge bij Nutrition licht boven verwachting was, de REBITDA bij Performance Materials in het kwartaal goed was, maar deze bij Polymer Intermediates beneden verwachting was door lagere resultaten bij caprolactam. De analist voorziet een herstel van het aandeel na de scherpe daling als gevolg van de teleurstellende Nutrition-resultaten in het vierde kwartaal. Omstreeks 10.05 uur noteert het aandeel 4,2% hoger op EUR52,90, terwijl de AEX met 0,2% stijgt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
DSM Nutrition goed in staat tot herstel zegt KBC - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--DSM (DSM.AE) komt met een licht beter dan verwachte REBITDA van EUR272 miljoen, zegt Wim Hoste van KBC Securities. De KBC-analist merkt daarbij op dat de tegenwind voor Nutrition vermindert en dat DSM met deze divisie als enige producent een sterke verticaal geintegreerde positie in de vitamine-activiteiten inneemt en daarbij het meest brede productaanbod heeft. KBC handhaaft het buy-advies bij een koersdoel van EUR63,00. Omstreeks 11.15 uur noteert het aandeel 3,9% hoger op EUR52,76, terwijl de AEX met 0,1% daalt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
DSM stelt gerust met herhaling outlook - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--DSM (DSM.AE) komt met kwartaalresultaten conform verwachting en stelt gerust met een herhaling van zijn outlook, zeggen analisten van Rabobank Equity Research. Het bedrijf zag aan het eind van het kwartaal tekenen van herstel bij Nutrition en voorziet margeverbetering bij deze divisie en verbetering van de resultaten in de komende kwartalen. De analisten zien daarin, na het slechte vierde kwartaal, het neerwaartse risico voor DSM verdwijnen en voorzien een positieve koersontwikkeling. Het advies is buy bij een koersdoel van EUR57,00. Omstreeks 12.00 uur staat het aandeel 3,7% hoger op EUR52,65, terwijl de AEX vlak noteert. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
‘Cijfers DSM geven vertrouwen’

DINSDAG 6 MEI 2014, 11:25 uur | 738 keer gelezen

Naast Fugro en PostNL kwam dinsdagmorgen ook DSM met kwartaalcijfers. Waar DSM begin dit jaar nog een winstwaarschuwing gaf, geeft het bedrijf nu aan de outlook voor de rest van het jaar te handhaven. Beleggers zijn positief en zetten het aandeel 4 procent in het groen. Wat vinden analisten van de kwartaalcijfers?


Rabobank vindt dat de handhaving van de outlook vertrouwen geeft en stelt dat de eerstekwartaalcijfers in lijn waren met de verwachtingen.

Volgens Rabobank waren er naar aanleiding van de vierdekwartaalcijfers zorgen over een verdere daling van de marge bij Nutrition, maar die was met 19,4 procent ook in lijn met de verwachtingen. Dit is volgens de bank al met al aanleiding voor een koersstijging. Rabobank heeft een Kopen-advies staan voor DSM met een koersdoel van 57 euro.

Kopen-advies

De cijfers van DSM waren ook in lijn met de verwachtingen van KBC en ING. ING stelde dat DSM de outlook heeft gehandhaafd ondanks een verdere verslechtering van de wisselkoersdruk sinds het opstellen van de vooruitzichten eerder dit jaar. KBC en ING hanteren ook een Kopen-advies voor het aandeel. ING heeft daarbij een koersdoel van 58 euro en KBC van 63 euro.

Analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen schrijft ook dat in de divisie Performance Materials de strenge winter in de VS een negatief effect had, maar de onderliggende ontwikkelingen bij met name Engineering Plastics was volgens Van Beek goed gedreven door volumegroei, licht hogere afzetprijzen en kostenbesparingen. ‘In de eindmarkten in Europa draait het momentum geleidelijk positiever.’ De analist herhaalt Aanbevolen-advies met een koersdoel van 61 euro.

Lees ook: DSM voelt wisselkoerseffecten

Door Belegger.nl/ANP
gerrit 69
0
quote:

AMS Duke schreef op 6 mei 2014 13:35:

Wat is daar opvallend aan?
Omdat het aandeel DSM vorig jaar nog bijna 10 Euro hoger stond dan AKZO en begin dit jaar zelfs ruim 10 Euro lager noteerde dan AKZO.
Nu word de waardering weer enigszins rechtgetrokken en dat bedoel ik met opvallend.

Mvrgr. van Gerrit
voda
0
DSM handhaaft outlook

07 mei | 10:19

DSM rapporteerde een netto omzet van EUR 2,2 miljard. Jaar-op-jaar is dit een stijging van 1 procent. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam in het eerste kwartaal uit op EUR 272 miljoen, wat in lijn is met de consensus. Op divisieniveau deed de afdeling Nutrition het licht beter, terwijl andere divisies in lijn of licht zwakker dan verwacht presteerden.

De omzet van Nutrition kwam 6 procent hoger uit dan een jaar eerder en dit was 3 procent hoger dan de consensus. DSM gaf aan dat de marktomstandigheden voor Nutrition tegen het eind van het kwartaal tekenen van herstel begonnen te vertonen. Hoewel dit al bekend moet zijn in markt, zal het hoe dan ook positief worden opgepakt.

Voor 2014 handhaaft DSM de outlook, wat simpel gezegd neerkomt op een bedrijfsresultaat (EBITDA) van EUR 1,261 miljoen. De nettoschuld van DSM kwam uit op EUR 2,2 miljard, een stuk hoger dan onze verwachting van EUR 1,8 miljard, dankzij een zwakke cashflow uit de operationele activiteiten.

Volgens onze schattingen voor 2015 handelt DSM nu op een koers/winstverhouding van 16,1, wat wij nog altijd behoorlijk vinden, gezien de voorraadrisico?s waar de Nutrition-activiteiten mee te kampen hebben.

www.abnamro.nl/nl/prive/beleggen/beur...
gerrit 69
0
quote:

Opus135 schreef op 9 mei 2014 09:05:

Ligt er ook ex-dividend weer sterk bij moet ik constateren.
Vind je dat zelf?
Ik had eerder verwacht dat de koers rond de € 52,00 zou blijven en dat een klein percentage van het dividend een beetje ingelopen zou worden.
Bruto dividend € 1,15 en de koers minus € 1,40
Hier kan ik geen applaus voor geven.

Gerrit
bedoekt
0
quote:

gerrit 69 schreef op 9 mei 2014 10:57:

[...]

Vind je dat zelf?
Ik had eerder verwacht dat de koers rond de € 52,00 zou blijven en dat een klein percentage van het dividend een beetje ingelopen zou worden.
Bruto dividend € 1,15 en de koers minus € 1,40
Hier kan ik geen applaus voor geven.

Gerrit
Om 9.05 nog wel
Forza
0
Na het herstel van afgelopen dagen kan ik ook wel leven met deze mindere dag. Gecorrigeerd na dividend verliezen we amper dertig cent... Dat lopen we volgende week weer ruimschoots in.
21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 101,600
Verschil -1,050 (-1,02%)
Hoog 103,600
Laag 101,600
Volume 318.005
Volume gemiddeld 463.564
Volume gisteren 399.442