Heineken « Terug naar discussie overzicht

Heineken

119 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
viermeiden
1
L.s.,

LONDEN (AFN) - LONDEN (AFN) - Bierbrouwer SABMiller heeft de eigenaren van Heineken onlangs benaderd met het aanbod het Nederlandse bedrijf over te nemen. Dat meldde persbureau Bloomberg zondag op basis van ingewijden.

Met het bod op Heineken zou het moederbedrijf van Grolsch zich willen beschermen tegen interesse van Anheuser-Busch InBev, bekend van onder meer Budweiser, Corona en Stella Artois. Het eerste voorlopige bod zou zijn afgeslagen door de familie Heineken, die nog altijd een controlerend belang heeft in de Nederlandse brouwer.

SABMiller, de op een na grootste bierbrouwer ter wereld, zou de familie Heineken een aanzienlijk belang hebben geboden in het nieuw te vormen bedrijf.

Volgende stap

SABMiller beraadt zich volgens de bronnen nu op zijn volgende stap, waarbij het nog niet zeker is of er een nieuw bod zal worden gedaan.

Een woordvoerder van Heineken wilde zondag desgevraagd niet op de kwestie ingaan. Hij liet weten dat Heineken geen commentaar geeft op speculaties in de markt.

Daar wordt al langer gespeculeerd op de interesse van Anheuser-Busch InBev voor SABMiller. Die interesse zou de brouwer van merken als Peroni, Pilsner Urquell en Miller willen afwenden met de overname van Heineken. Daarmee zou de omzet van het concern met ruim 21 miljard euro groeien en zou de positie in opkomende markten als Afrika en Mexico worden versterkt.

Groeien

Het van oorsprong Zuid-Afrikaanse SABMiller is de afgelopen 20 jaar door veel overnames steeds groter gegroeid. Zo kocht het concern in 2011 het Australische Foster's en werd in 2008 Grolsch overgenomen.

Een eventuele overname van Heineken zou de grootste ooit kunnen worden in de biermarkt, die de afgelopen jaren al een forse consolidatie heeft meegemaakt. De grootste overname tot nu toe is die van Anheuser-Busch door InBev in 2008.

viermeiden
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Beerstocks to explode ...
Waarde bij overname van Heineken wordt door Rabo op 120,= geschat...Nu neemt ook nog eens de speculatie toe dat Inbev Sabmiller zal overnemen...
Heineken to run fast..
UglyDuck
0
Wat een aandeel ook he. E54.21 heeft precies weer gedaan. Ik zou wel een stoploss hier hanteren.

[verwijderd]
0
Ben gisteren uitgestapt. Verwacht duidelijk mindere resultaten door de Roebelcrash (in analogie met Carlsberg). Heineken haalt 20% van zijn omzet en 10% van zijn winst uit Oost-Europa.
[verwijderd]
0
Volgende week jaarcijfers. Ik vrees er voor (zie hierboven), maar blijkbaar zitten hier geen volgers van Heineken.
FlashHenk
1
Hoi, ik heb recentelij een uitgebreid artikel geschreven over Heineken. Is (gratis) te vinden voor geïnteresseerden via deze link bit.ly/timberwolfequity-heia
$ilver
0
Helder verhaal. m.i. zou de koers op 55 moeten liggen... buiten proportionele stijging de laatste maanden.
[verwijderd]
0
Analisten gaan uit van autonome volumegroei van 1,6 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in het derde kwartaal een lagere volumegroei geboekt dan in de drie maanden ervoor, terwijl ook op jaarbasis sprake was van een daling. Dit blijkt uit de consensusverwachting van analisten.

Voor het derde kwartaal wordt uitgegaan van een autonome groei van de geconsolideerde biervolumes van 1,6 procent tegen 1,8 procent in het tweede kwartaal en 5,4 procent in dezelfde drie maanden in 2015.

In de regio Afrika, Midden-Oosten en Oost-Europa daalden de volumes op autonome basis volgens de gemiddelde analistenverwachting met 2,7 procent, waar dat in het derde kwartaal van 2015 nog een marginale afname van 0,1 procent was, terwijl de volumes in Europa op autonome basis met 0,4 procent af zijn genomen in het afgelopen kwartaal waar een jaar eerder nog sprake was van een stijging van 6,8 procent.

Analisten van Berenberg verwachten dat vooral Mexico en Nigeria, twee belangrijke markten voor Heineken, het moeilijk hadden. Daarom verwachten zij voor de regio Americas een lagere volumegroei van 0,6 procent in het kwartaal, waar eerder nog werd uitgegaan van een stijging op jaarbasis van 2,5 procent, en voor de regio's Afrika, Midden-Oosten en Oost-Europa een volumedaling die sterker uitkomt op 3,5 procent, waar dat eerder min 1,5 procent was.

Berenberg, dat een Houden advies heeft, is positiever over de ontwikkelingen in Europa, waar de brouwer kon profiteren van het aanhoudende zomerweer in het derde kwartaal. Werd eerder nog uitgegaan van een daling van de geconsolideerde biervolumes met 4,5 procent, gaan de analisten nu uit van een daling van 1 procent op jaarbasis.

UBS voorziet ook dat Heineken kon profiteren van het mooie weer in Europa en gaat voor deze regio uit van een autonome volumegroei van 2 procent, terwijl de autonome biervolumes in de regio Afrika, Midden-Oosten en Oost-Europa juist met dit percentage zouden zijn gedaald. Azië zou de sterkste regio moeten blijven met een autonome stijging van de geconsolideerde biervolumes met 12 procent.

De analisten van de Zwitserse bank, die een koopaanbeveling hebben op Heineken, voorzien een totale autonome groei van biervolumes met 3 procent op jaarbasis.

Op een fractioneel hoger Damrak noteerde het aandeel Heineken vanmiddag 0,1 procent in de plus op 79,26 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 25, 2016 09:48 ET (13:48 GMT)

*Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
[verwijderd]
0
Prima derde kwartaalcijfers die de verwachtingen deed overstijgen. Lichtelijk tegenvallende koersreactie. Lange termijn is het positief.
Turbo player
0

Mooi koop momentje lijkt me. Wat verwachten jullie morgen op de cijfers een + of - op het aandeel. Alvast bedankt voor een reactie.
[verwijderd]
0
De cijfers zijn vanochtend gepubliceerd. Vandaag vind ik de reactie tegenvallen. Vooral omdat het rapport vooral positief verraste.. Wellicht dat vandaag wat paniekzaaierij is en dat morgen de knop weer om gaat.
119 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 aug 2022 17:35
Koers 95,020
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 95,120
Laag 94,300
Volume 306.261
Volume gemiddeld 605.772
Volume gisteren 306.261