Heineken « Terug naar discussie overzicht

Heineken - 3e kwartaal 2014

6 Posts
voda
0
'Wisselkoersen raken omzet Heineken'

MAANDAG 20 OKTOBER 2014, 11:54 uur | 343 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft zijn omzet in het derde kwartaal door ongunstige wisselkoerseffecten opnieuw zien dalen. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die de bierbrouwer woensdag voorbeurs presenteert.
De analisten voorzien gemiddeld een omzet van 5,4 miljard euro. Een jaar eerder kwamen de totale opbrengsten uit op 5,7 miljard euro.

Analisten van Rabobank verwachten dat de vergelijkbare bierverkoop Heineken vorig kwartaal met 1 procent is gestegen. De voor wisselkoersen en overnames gecorrigeerde omzet zou daardoor met 1,5 procent zijn gegroeid.

Buitengewoon sterk

Rabo wees er in een vooruitblik op dat de resultaten van Heineken in de eerste helft van het jaar buitengewoon sterk waren, dankzij een onverwacht sterke verbetering van de omzet en de marges. In de tweede helft van het jaar zou de groei volgens de brouwer afzwakken. De bank verwacht vooral verzwakking op de Europese markt, terwijl opkomende markten sterk bleven groeien.

Heineken gaf bij de halfjaarcijfers aan voor heel 2014 nog altijd uit te gaan van een “gezonde” autonome groei van de opbrengsten, waarbij wisselkoerseffecten de gerapporteerde omzet blijven drukken. Het drukkend effect daarvan op de operationele winst werd geschat op 70 miljoen euro. De marges zullen over heel 2014 wat hoger zijn dan gemiddeld over de middellange termijn is voorzien.

voda
0
Heineken kwartaalomzet hoger, herhaalt outlook - Preview

AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken nv (HEIA.AE) zal woensdag voorbeurs in zijn trading update over het derde kwartaal een hogere omzet bekendmaken en de bij de halfjaarcijfers afgegeven outlook herhalen, verwachten analisten. Zeven door Factset geraadpleegde analisten voorzien gemiddeld een 4,2% hogere geconsolideerde kwartaalomzet van EUR5,40 miljard ten opzichte van de EUR5,18 miljard een jaar geleden. De analisten verwachten verder een licht gestegen groepsbiervolume, waarbij ze groeivertraging of volumekrimp in West-Europa en Centraal en Oost-Europa voorzien, maar volumegroei in de andere regio's verwachten. Bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers meldde Heineken te verwachten dat de groei van de omzet per hectoliter in de tweede helft van 2014 zal afvlakken ten opzichte van het eerste halfjaar, maar een gezonde autonome omzetgroei over het hele jaar 2014 te voorzien, met een ongunstig effect van valuta-omrekeningsverschillen op de gerapporteerde omzet. Over het gehele jaar 2014 wordt verwacht dat de marges hoger zullen zijn dan het verwachte niveau voor de middellange termijn, zei Heineken er op 20 augustus bij de presentatie van de halfjaarcijfers bij. Omstreeks 14.10 uur noteert het aandeel 1,6% hoger op EUR57,50 op een 1,6% hogere AEX. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Beleggers, analisten teleurgesteld over kwartaalcijfers Heineken - Update
(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Heineken kwartaalomzet en winst lager, biervolumes gedaald', om informatie, commentaar CFO, reactie analisten, en actuele koers toe te voegen)

Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken nv (HEIA.AE) is woensdag een van de grootste dalers op de AEX-index, na een rapportage over het derde kwartaal, die met daling van geconsolideerde omzet, winst en biervolume ook door analisten algemeen als tegenvallend worden beschouwd.

Het aandeel noteert woensdag omstreeks 12.50 uur 1,6% lager op EUR57,22, op een 0,9% lagere AEX-index.

De analisten zijn vooral teleurgesteld over de forse volumekrimp en omzetdaling in West-Europa en in Centraal en Oost-Europa. Heineken wijt de krimp in West-Europa vooral aan het slechte zomerweer in juli en september, en wijst voor Centraal en Oost-Europa, naast de matige weersomstandigheden, ook naar de "uitdagende" marktomstandigheden in Rusland, Polen en Roemenie.

De analisten zijn wel positief over de herbevestiging nu van de bij de halfjaarcijfers uitgesproken outlook voor heel 2014, met een EBIT-margestijging boven de middellange-termijn doelstelling van 40 basispunten.

Bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers meldde Heineken verder te verwachten dat de groei van de omzet per hectoliter in de tweede helft van 2014 zal afvlakken ten opzichte van het eerste halfjaar, maar een gezonde autonome omzetgroei over het hele jaar 2014 te voorzien, met een ongunstig effect van valuta-omrekeningsverschillen op de gerapporteerde omzet.

De geconsolideerde kwartaalomzet (exclusief inkomsten uit joint ventures en andere partnerships) daalde met 1,5% naar EUR5,101 miljard. De nettowinst nam 4,8% af naar EUR460 miljoen.

De autonome geconsolideerde omzet groeide met 0,2%, maar het geconsolideerde biervolume daalde met 0,6% en is autonoom met 0,2% gekrompen. Er was volumegroei in de meeste regio's, maar er was forse krimp in West-Europa (-4,7%) en Centraal en Oost-Europa (-6,6%).

Analisten hadden gemiddeld een kwartaalomzet van EUR5,40 miljard en een licht gestegen biervolume verwacht.

Heineken heeft in zijn (in volumes gemeten) twee grootste regionale markten, Mexico en Nigeria, ook te maken met uitdagende marktomstandigheden, blijkt woensdag uit een toelichting van financieel directeur Rene Hooft Graafland aan analisten. "In Mexico hebben we te maken met lichte promotie- en concurrentiedruk. In Nigeria blijft de verwachte investering van de regering in de economie, in de aanloop naar de verkiezingen in 2015, vooralsnog uit", zegt hij. Heineken ondervindt in Afrika "geen significante impact op de omzet" als gevolg van de ebolacrisis, licht hij verder toe.

In de VS is het merk Heineken geen grote groeimarkt meer, maar moet het concern het vooral hebben van zijn Mexicaanse biermerken en cider, aldus Hooft Graafland, die toevoegt dat het Heineken-merk in de krimpmarkten VS en Rusland wel beter presteert dan het marktgemiddelde en dus marktaandeel wint.

Hij voorziet voorlopig "geen negatieve invloed" op de marges, als gevolg van de ontwikkeling van de grondstofprijzen en is positief over de huidige ontwikkeling van de valutaverhoudingen.

De CFO herhaalt op vragen van analisten dat de familie Heineken als controlerend aandeelhouder wil dat het concern zelfstandig blijft, maar dat het Heineken-concern zelf, na de grote overnames van het Mexicaanse Femsa Cerveza en Asia Pacific Breweries in de afgelopen jaren, zelf wel een "actieve speler" in de consolidatie in de sector wil blijven.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


voda
0
Heineken cijfers onder verwachting van Kepler - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De kwartaalcijfers van Heineken (HEIA.AE) zijn met 0,2&% lagere volumes en een 0,2% lagere autonome omzet onder de verwachting van Richard Withagen van Kepler Cheuvreux. De analist wijst op het zwakke prijs/mix-effect en de tegenvallende volumes en omzet in Europa als gevolg van het slechte zomerweer. Afrika presteerde ook minder dan verwacht, maar de volumes en omzet in Azie waren boven verwachting van de analist, die ook wijst op de voortgaande groei in Mexico. Het advies blijft buy bij een koersdoel van EUR65,00. Omstreeks 09.45 uur noteert het aandeel 1,3% lager op EUR57,43, terwijl de AEX met 0,1% stijgt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Heineken kwartaalcijfers iets lager dan verwacht voor Rabo - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken (HEIA.AE) komt met kwartaalcijfers, die iets lager uitvallen dan verwacht, zeggen de analisten van Rabobank Equity Research. Ze wijzen op de 0,2% lagere autonome volumes, waar een stijging van 0,6% was verwacht. Ze vinden het positief dat het bierconcern vasthoudt aan zijn outlook voor 2014, met een EBIT-margestijging boven de middellange-termijn doelstelling van 40 basispunten. Ze voorzien een sterker vierde kwartaal en geen aanpassingen in hun taxaties voor 2014 en 2015. Omstreeks 09.40 uur noteert het aandeel 1,3% lager op EUR57,39. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Heineken kwartaalcijfers vallen tegen zegt TGB - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De kwartaalcijfers van Heineken (HEIA.AE) vallen tegen, zegt Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers (TGB). De TGB-analist wijst daarbij met name op de slechte prestaties in West-Europa en Centraal en Oost-Europa. In de laatst genoemde regio presteerde vooral Rusland slecht, vanwege de haperende economie en het alcohol-belastingregime, duidt Van Beek. Verder heeft Heineken volgens hem in het kwartaal in Amerika last gehad van de lage dollar. Hij vindt het belangrijk dat Heineken herhaalt de winstmarge te willen verbeteren, waar deze nu achterblijft bij de grootste concurrenten AB InBev en SABMiller. TGB houdt op Heineken 'niet aanbevolen' als advies bij een koersdoel van EUR55,00. Kort na opening beurs noteert het aandeel 1,6% lager op EUR57,24, terwijl de AEX met 0,2% stijgt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 aug 2022 09:53
Koers 95,220
Verschil +0,200 (+0,21%)
Hoog 95,320
Laag 95,040
Volume 22.302
Volume gemiddeld 605.772
Volume gisteren 306.261