Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Noord-Korea!

487 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 » | Laatste
hirshi
0
Dat doen ze wel vaker.

Het is de chantage politiek van Noord Korea om geld los te krijgen.

Groet.
[verwijderd]
1
North and South Korea on brink of war.

Seoul refuses to back down and demands apology from Kim Jong-un for landmine blast it claims maimed two soldiers.

North Korea 'prepares submarine attack' on South Korea as crisis talks enter third day.

www.telegraph.co.uk/news/worldnews/as...
[verwijderd]
0
Kim Jong-un is being fat-shamed.

"We know he likes to drink, we know he likes cheese…he smokes," we are told. At one point there's even a scrolling timeline showing his weight gain through the years.

www.news.com.au/world/asia/secret-to-...
[verwijderd]
1
Putin and Kim Jong Un Are Not So Different.

So what is the difference between the two men? Only that Putin has not ordered artillery fire aimed at the West and its allies?

Or is that Moscow has several thousand nuclear warheads while Pyongyang has only a few? If so, that would explain why Kim Jong Un feels compelled to act even more provocatively than his Russian counterpart.

www.themoscowtimes.com/opinion/articl...
[verwijderd]
0
Noord-Korea voert eigen tijdzone in. De klok is vaker een politiek middel.

Een politieke leider van formaat weet de tijd naar zijn hand te zetten. Dat beseft ook de jonge Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Daarom maakte het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA vanmorgen bekend dat Noord-Korea met ingang van 15 augustus de klok een half uur achteruit zet. Daarmee, aldus KCNA, ontworstelt het land zich eindelijk aan de “verdorven Japanse imperialisten”.

www.nrc.nl/nieuws/2015/08/07/de-klok-...
Kaiser
0
[verwijderd]
0
quote:

HerrKaiser schreef op 31 augustus 2015 03:20:

U.S. & South Korea Stage Massive Biggest Ever Live Drill - Preparing For Something BIG? - investmentwatchblog.com/u-s-south-kor...
South Korean and US troops stage their biggest-ever joint live-fire drill, including a simulated mechanised assault deep into North Korean territory. Carried out under the scenario that North Korea was invading South Korea.

[verwijderd]
0
De recente rakettest 14 mei jl. kan wel eens het begin zijn van het einde van de huidige beurspret..... absoluut een zorgelijk,...nee gevaarlijke ontwikkeling.
Gevelboer
1
quote:

rekeozsejtleraped schreef op 14 mei 2017 12:04:

De recente rakettest 14 mei jl. kan wel eens het begin zijn van het einde van de huidige beurspret..... absoluut een zorgelijk,...nee gevaarlijke ontwikkeling.
Zorgelijk...zekers!!
Een vreedzame oplossing zie ik nog niet komen. Wapengekletter uitstellen tot er een nieuwe leider komt die het woord samenwerking wel kent, lijkt mij de enige vreedzame optie.

Einde beurspret? Dat hoeft niet. De marketen zullen beweeglijker worden (is leuker toch), de koersen zullen waarschijnlijk lager komen te liggen (brengt ook weer kansen)
bik
0
Jazekers,een beurs met erboven hangende paddo's,harstikke leuk.Bereidt U voor,verkoopt al Uwen bezittingen,en volg mij. Grmpfft.
[verwijderd]
0
quote:

simi500 schreef op 15 mei 2017 11:03:

Dik Trom speelt graag met raketten.
loop je hier ook nog steeds rond?
whammy
0
De 10e van dit jaar. Kim neemt een loopje met de wereldleiders incluis China

Noord-Korea vuurt opnieuw raket af.
whammy
0
We staan erbij en kijken erna en altijd maar weer die geschiedenis die zich blijft herhalen.
Bijna vijftigduizend Noord-Koreanen werken onder erbarmelijke omstandigheden mee aan bouwprojecten in Rusland. Dat zegt Remco Breuker, hoogleraar Korea-studies aan de Universiteit Leiden.
De arbeiders zouden in slaaf-achtige omstandigheden moeten werken. Ze zouden niet vrij zijn om te gaan en staan waar ze willen en hun loon zou worden ingehouden en worden uitgekeerd aan de regering van Noord-Korea. Ook zijn hun paspoorten afgepakt en is hun verboden om werk te weigeren.
www.bnr.nl/nieuws/10323560/noord-kore...
DeZwarteRidder
0
Geheime ontmoeting met Amerikaan op tropisch eiland
Spion werd halfbroer fataal
2 uur geleden Marcel Vink

Een Amerikaanse spion heeft de gespannen relatie van zijn land met Noord-Korea mogelijk verder op scherp gezet. Kim Jong-nam, de halfbroer van dictator Kim Jong-un, zou vlak voor zijn dood een mysterieuze ontmoeting hebben gehad met deze geheim agent.

Noord-Korea kreeg volgens Aziatische media waarschijnlijk lucht van de gevaarlijke afspraak van Kim Jong-nam en legde hem daarom definitief het zwijgen op. De man werd op 13 februari op het vliegveld van Kuala Lumpur vermoord nadat twee vrouwen hem met een spuitbus bespoten en een doek met dodelijk zenuwgas in het gezicht drukten. Kim Jong-un wordt gezien als opdrachtgever van de executie.

Vier dagen voor zijn opzienbarende dood op de luchthaven van Kuala Lumpur zou Kim Jong-nam de Koreaanse Amerikaan hebben ontmoet op Langkawi, een groep van 99 eilanden op zo’n 30 kilometer van het vasteland van Maleisië, die bekend staan om hun prachtige stranden.

In het hotel op de idyllische archipel waar Kim verbleef, registreerden camera’s dat hij de man van middelbare leeftijd ontmoette, over wie later bekend werd dat hij in de Thaise hoofdstad Bangkok woont. Na een gesprek van zo’n twee uur vertrok de man, van wie de identiteit niet bekend is gemaakt, en wiens gezicht op foto’s onzichtbaar is gemaakt. Ongetwijfeld uit veiligheidsoverwegingen, omdat Pyongyang wereldwijd jaagt op zijn vijanden.

Usb-stick

Volgens de onthullingen zou Kim – die in gokparadijs Macau woonde met zijn gezin – de spion, die hij al meerdere malen had ontmoet, een usb-stick hebben gegeven met daarop ’een grote hoeveelheid informatie’ die hij niet mondeling met hem kon delen.

Uit onderzoek van de laptop van de vermoorde halfbroer van de Noord-Koreaanse dictator zou blijken dat er inderdaad kortgeleden een usb-stick in het apparaat was gestoken. Welke informatie de geheim agent heeft gekregen, en hoe belangrijk die was, is niet bekend. De ochtend nadat Kim van de eilandengroep naar Kuala Lumpur was gereisd en vlak voor hij verder zou vliegen naar Macau, werd hij dus op bizarre wijze geliquideerd.

Van Kim Jong-nam is bekend dat hij een fel tegenstander was van het regime in zijn vaderland. Kim werd daarom als een gevaar gezien door Pyongyang. Hij werd vaak afgeschilderd als een lusteloze gokker die helemaal geen trek had in het leiderschap. Maar omdat hij de oudste zoon was van de vorige dictator Kim Jong-il, had hij volgens het patriarchale systeem wel recht op de troon.

De spion zou ook al langere tijd in de gaten worden gehouden door Maleisische veiligheidsdiensten, die al vermoedden dat hij banden onderhield met de inlichtingendiensten van de VS. Op de dag dat Kim Jong-nam werd vermoord, verliet ook de Amerikaan het land. Hij dook nooit meer op.

De moord op Kim Jong-nam leidde maanden geleden tot een hoog oplopende ruzie tussen Maleisië en Noord-Korea, waarbij beide landen op een gegeven moment zelfs elkaars burgers gijzelden om te voorkomen dat ze konden terugkeren naar hun vaderland.

De ruzie tussen Kuala Lumpur en Pyongyang ettert nog altijd voort. Zo weigert Maleisië de nationale voetbalploeg naar Noord-Korea te laten afreizen voor een belangrijke kwalificatiewedstrijd voor de Azië Cup, de Aziatische tegenhanger van het EK. Kuala Lumpur vreest dat sterspelers, uit wraak, worden vergiftigd.

Het duel in het Kim Il-sung Stadion – vernoemd naar de stichter van Noord-Korea – zou eigenlijk 28 maart worden gespeeld, maar is al enkele malen uitgesteld. De Aziatische voetbalbond is akkoord gegaan met nieuw uitstel ’vanwege de geopolitieke spanningen op het Koreaanse schiereiland’. „De veiligheid staat voorop”, gaf een woordvoerder aan.
Provocaties

Nu blijkt dat de zaak rondom de vermoorde halfbroer mogelijk ook bijna een oorlog heeft ontketend tussen Noord-Korea en Amerika. Lange tijd zag het ernaar uit dat de VS, na meerdere provocaties met rakettesten, een aanval op de heilstaat zou uitvoeren. Dat werd ternauwernood voorkomen.

www.telegraaf.nl/reportage/28250324/_...
DeZwarteRidder
0
Noord-Koreaanse internetnerds werken vanuit China
Hoop op digitale atoombom
2 uur geleden Marcel Vink

SHENYANG - Als Pyongyang inderdaad achter het wereldwijd gevreesde losgeldvirus WannaCry zit, zoals de grootste beveiligingsbedrijven ter wereld vermoeden, dan heeft het regime van dictator Kim Jong-un niet alleen op nucleair gebied grote stappen gezet. Jaren geleden broedde Noord-Korea al op een ‘digitale atoombom’. De vraag lijkt niet of, maar wanneer die wordt afgeschoten.

Wie in de Chinese miljoenenstad Shenyang in de wijk Xita belandt, waant zich in Korea. In bars wordt Hite-bier gedronken, er zijn overal typische barbecuerestaurants, supermarkten verkopen geïmporteerde producten, en bij massagesalons kun je op z’n Koreaans aan je trekken komen.

Het centrum van de Koreaanse gemeenschap, op zo’n 250 kilometer van de Noord-Koreaanse grens, telt zo’n 30.000 legale en illegale bewoners. Over heel noordoostelijk China gaat het om 800.000 personen, die voor een groot deel in de autonome Koreaanse prefectuur Yanbian leven.

Xita was ook jaren het hart van Unit 121, een geheim elitegenootschap van duizenden Noord-Koreaanse internetnerds, aangestuurd vanuit Pyongyang, die de wereld bestookten met vuile software, bedoeld om te stelen, in te breken, om schade aan te richten.

Lange tijd gebeurde dat onder andere vanuit hotel Chilbosan, aan de Shiyiwei-straat. Achter de dikke houten kamerdeuren van dit mooie, maar vooral statige logement, waar je voor enkele tientjes kunt overnachten, verstuurden de whizzkids in het geniep hun hackbommetjes.
Supersnel

De reden? Het zestien verdiepingen tellende Chilbosan – dat Berg van Zeven Schatten betekent – is deels eigendom van Pyongyang. Maar, nog belangrijker, er is supersnel breedbandinternet, iets wat in Noord-Korea ontbreekt. Bovendien, door vanuit het buitenland te opereren, de Noord-Koreanen zouden in meer landen incognito werken, is het moeilijk een nationaliteit te achterhalen.

De leden van Unit 121, ook wel Bureau 121 genoemd, worden gerecruteerd onder de knapste knoppen van het land. Vooral wiskundebollebozen krijgen meteen een jarenlange ijzeren training. De beloning in het straatarme land is goed: een ruimbemeten huis, en uitstekende voorzieningen.

Vaak werd hun technische kennis uitgebreid in China of Rusland. Tegenwoordig studeren er nog steeds Noord-Koreanen in China. Zoals in Peking, aan de grote universiteiten. ,,Maar ze worden altijd begeleid door hun ‘bodyguards’, zoals we ze noemen”, zegt een Nederlander die ook aan zo’n universiteit studeert.

,,Ze mogen nergens naartoe, behalve dan de klaslokalen. Soms lukt het ze trouwens wel om even te ontsnappen, ik heb weleens een praatje met een van hen gemaakt. Veel vertelde hij verder niet, al sprak hij opmerkelijk goed Engels.”

Noord-Korea liep de voorbije jaren met zevenmijlslaarzen door hackersland. Berucht is vooral de cyberaanval in november 2014 op Sony, waarvoor de FBI al snel Pyongyang verantwoordelijk hield. Het zou een wraakactie zijn vanwege de film The Interview, waarin een aanslag op Kim Jong-un wordt uitgevoerd en uiteindelijk het opgeblazen hoofd van de dictator explodeert. Er werden persoonlijke gegevens van medewerkers, filmsterren en vertrouwelijke bedrijfsgegevens buitgemaakt.

Noord-Korea ontkende, maar had zijn reputatie toen al tegen. Vaak was Zuid-Korea doelwit. In 2013 werden banken en omroepen getroffen, later werd het internet van de krijgsmacht platgelegd, werd er allerhande geheime staatsinformatie gestolen, en werden de smartphones van de hoogste officials door het digitale leger gekraakt.

De meest lucratieve hack was bij de centrale Bank van Bangladesh, in februari 2016, toen er bijna 100 miljoen euro werd weggegraaid. Een onbekende groepering, genaamd Lazarus, werd ontmaskerd bij veel aanvallen.
'Staatscrimineel'

,,Noord-Korea was altijd al een staatscrimineel, die zich verschuilde achter soevereiniteit”, zegt de Amerikaanse veiligheidsexpert James Lewis. ,,Die strategie hebben ze nu naar cyberspace getild.”

WannaCry – dat computers op slot zet, waarbij de gebruiker pas na betaling weer over zijn bestanden kan beschikken – is vele malen geavanceerder. Maar topbeveiligingsbedrijven als het Amerikaanse Symantec en het Russische Kaspersky verklaarden deze week dat een deel van de code in het gebruikte programma eerder was gebruikt door dit onbekende hackerscollectief.

Dat de aanval – die nauwelijks losgeld opbracht – mislukte, is niet te beweren. Het kan ook zo bedoeld zijn. Eerst het effect en de reacties peilen, om dan alsnog genadeloos toe te slaan.

,,Velen denken nog steeds dat Noord-Korea hier niet toe in staat is” zegt Simon Choi, digitaal adviseur van de Zuid-Koreaanse overheid. ,,Maar hun bekwaamheid is veelzeggend. Dat mogen we nooit onderschatten.”

www.telegraaf.nl/reportage/28250063/_...
DeZwarteRidder
0
'Inlichtingendienst NSA verdenkt Noord-Korea van ransomware-aanval'

Gepubliceerd: 15 juni 2017 06:45 Laatste update: 15 juni 2017 06:45

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA denkt dat de Noord-Koreaanse overheid verantwoordelijk is voor het creëren van de ransomware WannaCry.

Dat stelt een anonieme bron tegen de Washington Post, op basis van een intern rapport van de NSA. Verschillende bedrijven in de cybersecuritysector kwamen eerder tot dezelfde conclusie.

WannaCry verspreidde zich vorige maand razendsnel en vergrendelde enkele honderdduizenden computers. De gijzelsoftware kon door een beveiligingsonderzoeker worden uitgeschakeld voordat hij zich nog verder kon verspreiden.

De NSA zou nog niet 100 procent zeker zijn van de Noord-Koreaanse link, maar het meeste bewijs zou wel naar het land wijzen. Er werden onder meer overeenkomsten gevonden met ip-adressen die Noord-Koreaanse hackers eerder gebruikten. Ook het eerste slachtoffer waar de WannaCry-ransomware werd gevonden, een niet nader genoemde bank, zou op Noord-Korea wijzen.

Bitcoins

Mogelijk was de gijzelsoftware een poging voor het Noord-Koreaanse regime om geld te verdienen. Uiteindelijk werd ongeveer 125.000 euro aan bitcoins verdiend, maar uit openbare gegevens blijkt dat die bitcoins nog niet zijn omgezet in contanten.

Beveiligingsonderzoeker Jake Williams van Rendition Infosec zegt tegen de Washington Post dat online handelaars de buitgemaakte bitcoins niet willen wisselen. "Dit is als het bewust aannemen van biljetten die bij een bankroof zijn gestolen."

Williams denkt dat de ransomware per ongeluk tijdens een test is 'ontsnapt' en daarom nog niet perfect werkte. Het was voor de aanvallers bijvoorbeeld onmogelijk om te zien welke slachtoffers hun losgeld hadden betaald.

Als Noord-Korea inderdaad achter de WannaCry-aanval zit, zou dat een van de meest opvallende Noord-Koreaanse hacks tot nu toe zijn. Eerder zat het land volgens beveiligingsonderzoekers onder meer achter een cyberaanval op Sony en een hack op verschillende banken, waaronder de centrale bank van Bangladesh. Daar werd 81 miljoen dollar buitgemaakt.
Door: NU.nl
487 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  18:05
 Germany40^ 17.788,50 -1,32%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.930,10 -1,09%
 US30^ 37.825,24 +0,34%
 Nasd100^ 17.747,54 +0,30%
 US500^ 5.062,24 +0,03%
 Japan225^ 38.508,62 -0,49%
 Gold spot 2.391,02 +0,33%
 EUR/USD 1,0622 -0,03%
 WTI 84,77 -0,34%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%