> Forum: Reed Elsevier » Reed Elsevier in 2015 | Beursonline.nl

Reed Elsevier in 2015

37 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
voda
0
Reed Elsevier rondt overname in VS af

MAANDAG 5 JANUARI 2015, 16:30 uur | 267 keer gelezen

ATLANTA (AFN) - Dochterbedrijf LexisNexis van Reed Elsevier heeft de overname van Health Market Science, een informatieleverancier voor professionals in de gezondheidszorg in de Verenigde Staten, afgerond. Dat maakte Reed Elsevier maandag bekend.

De overname werd in november aangekondigd, zonder financiële details te vermelden. Met de acquisitie hoopt LexisNexis onder meer mee te helpen de stijgende kosten in de gezondheidszorg het hoofd te bieden. Door de koppeling van gegevens zouden regels beter inzichtelijk moeten worden en kan informatie van artsen, ziekenhuizen of verpleeghuizen sneller en beter worden gecoördineerd.
voda
0
Elsevier lijft Newsflo in

MAANDAG 12 JANUARI 2015, 11:41 uur | 579 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Elsevier maakte maandag bekend het Britse Newsflo over te nemen. De aankoop, waarover geen financiële details bekendgemaakt werden, helpt onderzoekers en wetenschappelijke instituten om mediaverslagen van hun werk in de gaten te houden.

Newsflo houdt momenteel wereldwijd de publicaties op 55.000 Engelstalige media in de gaten. Het bedrijf beschikt volgens Elsevier over de technologie om uit te breiden naar anderstalige media. Elsevier gaat de aankoop toevoegen aan het eigen platform Mendeley.
voda
0
Bank of New York Mellon kleiner in Reed

ZONDAG 1 FEBRUARI 2015, 13:00 uur | 269 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Bank of New York Mellon heeft zijn belang in Reed Elsevier verkleind. Dat bleek uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
De bank heeft nu een kapitaalbelang en stemrecht van 4,90 procent. Dat was eerder 5,01 procent.

voda
0
Reed Elsevier omzet 2014 EUR7,065 miljard- Preview

AMSTERDAM (Dow Jones)--Reed Elsevier publiceert donderdag om 08.00 uur de cijfers over 2014. Op basis van de raming van 22 analisten, verzameld door FactSet, komt de omzet over 2014 uit op EUR7,065 miljard tegen EUR7,121 miljard een jaar eerder. Het bedrijf heeft vorig jaar enkele desinvesteringen gedaan. Met name in het vierde kwartaal is de euro ten opzichte van de dollar onder druk komen te staan, en dat heeft toen een gunstig effect op de omzet uitgedrukt in euro's gehad. Het EBITDA wordt verwacht uit te komen op EUR2,409 miljard tegen EUR2,357 miljard, aldus FactSet. De aandacht van analisten gaat uit naar de gang van zaken bij de Legal-tak en de outlook. Het aandeel Reed Elsevier noteert dinsdag rond 111.0 uur 0,2% lager op EUR22,64 bij een AEX die 0,5% hoger noteert. (ANS)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Vooruitblik: 'Reed Elsevier haalt doelen'

DINSDAG 24 FEBRUARI 2015, 12:20 uur | 199 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Reed Elsevier heeft vorig jaar waarschijnlijk aan zijn eigen doelstellingen voldaan. Dat blijkt uit de voorspellingen van analisten ten aanzien van de resultaten die de informatieleverancier donderdag om 08.00 uur presenteert.

Reed Elsevier voorspelde eerder dat de onderliggende winst en omzet in 2014 zouden toenemen ten opzichte van het niveau in 2013. In de eerste helft van dit jaar steeg de voor wisselkoersen gecorrigeerde omzet met 4 procent en nam de aangepaste nettowinst met 5 procent toe. Eind oktober meldde het bedrijf nog altijd op koers te liggen om de doelen voor 2014 te halen.

Analisten gepolst door persbureau Bloomberg voorzien gemiddeld een omzetgroei voor 2014 van bijna 2 procent, tot 7,26 miljard euro. De aangepaste nettowinst verbeterde naar verwachting met 2,6 procent tot 1,46 miljard euro.

Bij de presentatie van de halfjaarcijfers verhoogde Reed Elsevier het interim-dividend voor de Nederlandse aandelen met 14 procent naar 0,15 euro per aandeel.
voda
0
Reed Elsevier herdoopt zich in RELX, brede onderliggende groei 2014 - Update
(Update van bericht 'Reed Elsevier herdoopt zich in RELX, breed gedragen onderliggende groei 2014' om meer informatie, het commentaar van het management en de actuele koers te vermelden.)

Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Uitgeverij Reed Elsevier brengt al zijn activiteiten onder de plc en de nv samen onder e e n nieuwe groep per 25 februari van dit jaar en herdoopt zich in RELX. Het bedrijf heeft bij alle divisies, zowel onderliggend in omzet, als in operationele winst, in 2014 groei laten zien.

Dat blijkt donderdag voorbeurs uit het persbericht met daarin de jaarcijfers 2014.

De naamsverandering is onderhevig aan de goedkeuring van de aandeelhouders op de aandeelhoudersvergaderingen van 22 en 23 april van dit jaar. Als de vergadering goedkeuring verleent, gaat de naamsverandering in op 1 juli aanstaande. Deze wijziging heeft verder geen enkele gevolgen voor welk merk van Reed Elsevier dan ook.

Dan zullen ook het in Londen en in Amsterdam genoteerde aandeel in een 1-op-1 verhouding komen te staan. Nu is die verhouding nog 1,538-op-1, voor de plc en de nv respectievelijk.

Per 25 februari heeft Reed Elsevier al wel alle activiteiten die sorteren onder de zogeheten plc en de nv respectievelijk, ondergebracht in de nieuwe groep.

Het initiatief om op deze niveaus zaken verder te vereenvoudigen dateert volgens chief executive officer Eric Engstrom van circa een jaar geleden. Hij geeft in een toelichting op de resultaten en de vereenvoudiging van de organisatiestructuur aan een verdere vereenvoudiging na te streven.

De omzet over 2014 steeg naar EUR7,159 miljard, hetgeen een onderliggende groei van 3% betekende. Engstrom geeft in zijn toelichting aan dat de kostenbasis met de groei van de omzet mee-ademt, "en dat was ook in 2014 het geval", aldus de CEO.

De aangepaste operationele winst steeg onderliggend met 5% naar EUR2,156 miljard. De bijbehorende marge kwam uit op 37,2% tegen 37,0% een jaar eerder.

Het bedrijf wil dit jaar voor GDP500 miljoen aan eigen aandelen inkopen. Over 2014 was dat GBP600 miljoen. Het verschil wordt onder andere verklaard uit een lager niveau van desinvesteringen dan in 2014 sprake van was, aldus chief financial officer Nick Luff donderdag in een toelichting op de cijfers. Van het 2015-programma is inmiddels GBP100 miljoen ingekocht.

De zogeheten cash conversion rate kwam over de verslagperiode uit op 96% tegen 97% een jaar eerder. Dit percentage geeft de verhouding weer tussen het aangepaste operationele resultaat en de aangepaste operationele kasstroom.

Het dividendvoorstel voor 2014 ligt op EUR0,589 per aandeel tegen EUR0,506 over 2013.

Het bedrijf verwacht ook in 2015 een onderliggende groei van de omzet en de winstgevendheid te realiseren. Tot nog toe is de trend dit jaar gelijk aan die van 2014. Reed Elsevier handhaaft de focus op de autonome groei en zogeheten add-on acquisities.

Engstrom verwacht desgevraagd wel dat de Legal-tak op termijn zal aantrekken, waar het in 2014 op jaarbasis, met een tweederde vertegenwoordiging in de VS waar de markt zich op jaarbasis vrijwel gelijk bleef, ook vlak bleef. De Legal-divisie boekte over 2014 een omzet van EUR1,731 miljard, onderliggend een groei van 1%. Engstrom benadrukt geen marktvoorspellingen te doen.

Het aandeel Reed Elsevier noteert donderdag rond 11.15 uur 1,7% lager op EUR22,35 bij een AEX die 0,2% oploopt.

Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201


voda
0
Weekblad Reed Elsevier staat in etalage - media

AMSTERDAM (Dow Jones)--Uitgever Reed Elsevier nv (REN.AE) wil weekblad Elsevier verkopen, schrijft het Financieele Dagblad donderdag op basis van bronnen.

Volgens de krant bevindt het verkoopproces zich nog in een vroeg stadium.

Een woordvoerder van Reed Elsevier was donderdagochtend niet direct beschikbaar voor commentaar.

Het FD schrijft dat de timing voor de verkoop ongelukkig is omdat de oplage van Elsevier is afgenomen, van 120.000 drie jaar geleden tot iets meer dan 80.000 nu.

- Door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; amsterdam@wsj.com


voda
0
'Reed Elsevier voldoet aan verwachtingen'

WOENSDAG 22 APRIL 2015, 10:19 uur | 113 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Reed Elsevier heeft geen verrassingen gepresenteerd in zijn update over het eerste kwartaal. Dat concludeerden analisten KBC en ING woensdag.

Reed Elsevier, dat op 1 juli wordt omgedoopt in RELX, bevestigde eerder op de dag zijn verwachtingen voor 2015 en gaf aan dat de trends in de eerste maanden van dit jaar vergelijkbaar waren met die van vorig jaar.

KBC wees erop dat er met betrekking tot onderdeel Legal iets minder positief werd gesproken over de marktomstandigheden dan voorheen. Daar lijkt geen ruimte te zijn voor het aantrekken van de groei. Bij de andere divisies lopen de zaken volgens de Belgische bank zoals verwacht.

KBC en ING handhaafden hun hold-advies voor het aandeel Red Elsevier. Dat stond woensdag om 10.10 uur in een nagenoeg vlakke AEX-index 1,2 procent in de min op 22,80 euro.
voda
0
Reed Business zet meer titels in etalage

Gepubliceerd op 22 mei 2015 om 13:47 | Views: 429

AMSTERDAM (AFN) - Reed Business Information neemt afscheid van de uitgeefactiviteiten rond gezondheidszorg en examinatie. Dat bevestigde een woordvoerster van het onderdeel van RELX Group, voorheen Reed Elsevier, vrijdag naar aanleiding van berichtgeving door Villamedia.

Tot de titels die worden verkocht horen onder meer Nursing, Sociaal Bestek en Kinderopvang. Vorige maand werd door Reed Business Nederland al bekendgemaakt dat de strategische opties voor tijdschriften Elsevier Weekblad en Beleggersbelangen worden bekeken. Deze besluiten hangen samen met de overgang van het concern van gedrukte media naar de levering van digitale informatie.
voda
0
'Versimpelde structuur Reed leuke bonus'

Gepubliceerd op 9 jun 2015 om 09:30 | Views: 1.849

AMSTERDAM (AFN) - De vereenvoudiging van de bedrijfsstructuur van Reed Elsevier is een leuke bonus voor aandeelhouders van de vennootschap. Dat stelde Rabobank dinsdag in een rapport over de informatieleverancier die per 1 juli onder de naam RELX verder gaat.

Rabo stelt dat met de naamswijziging van Reed Elsevier ook de ingewikkelde bedrijfsstructuur wijzigt. Zo zullen alle activa van de twee moederbedrijven worden gecombineerd in een nieuwe entiteit. Daarnaast wordt het cross-aandeelhouderschap geschrapt.

In de oude situatie was er een verhouding van 1,538 tot 1 tussen de Nederlandse en Britse lijn van het bedrijf. In de nieuwe structuur zal deze verhouding gelijk zijn waarbij de zogeheten cross-holding verdwijnt. Daarmee wordt het eenvoudiger om een prijsvergelijking tussen de twee maatschappijen te maken, aldus Rabo die stelt dat met de eenvoudige structuur en de recente correctie van de koers het interessant is om in te zetten op het aandeel.

Rabo handhaafde zijn hold-advies voor Reed Elsevier met een koersdoel van 25 euro. Het aandeel van de informatieleverancier noteerde omstreeks 09.30 uur 0,7 procent hoger op 21,29 euro
voda
0
Correctie van bericht over Reed Elsevier

(Correctie van bericht 'Reed Elsevier gaat met voltooiing vereenvoudiging structuur verder als RELX Group nv' om in de tekst de juiste naam van RELX nv weer te geven, nadat de onderneming eerder de Nederlandse nv-naam abusievelijk vermeldde. Voorts bevat de tweede alinea een aanpassing met betrekking tot het aandeelhoudersschap.)


AMSTERDAM (Dow Jones)--Reed Elsevier (REN.AE) gaat met de voltooiing van de vereenvoudiging van de bedrijfsstructuur vanaf woensdag verder als RELX nv, meldt het concern dinsdag voorbeurs.

In februari van dit jaar kondigde Reed Elsevier een vereenvoudiging van de structuur van het bedrijf aan, waarbij alle activa onder Reed Elsevier PLC en Reed Elsevier NV samengebracht worden in e e n entiteit, en de wederzijdse belangen in elkaar aandeelhouderschap worden geelimineerd.

In april 2015 gaven aandeelhouders goedkeuring gedurende de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders (AVA).

RELX Group zal zijn halfjaarcijfers rapporteren op donderdag 23 juli 2015.


Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

[verwijderd]
0
- 34,50 % !!!!!!!!!!!!
Wat is nu eigenlijk de oorzaak van de dramatische koersval van vanmorgen ?
En welk perspectief is er nog ?
[verwijderd]
0
quote:

Leve de Beurs schreef op 1 juli 2015 10:24:


- 34,50 % !!!!!!!!!!!!
Wat is nu eigenlijk de oorzaak van de dramatische koersval van vanmorgen ?
En welk perspectief is er nog ?

Het aandeel word gesplitst in Relx aandelen, 100 oude aandelen Reed levert 153 nieuwe aandelen Relx op
Bij opties gaat het nog veel ingewikkelder
[verwijderd]
0
quote:

johv schreef op 1 juli 2015 10:59:


[...]
Het aandeel word gesplitst in Relx aandelen, 100 oude aandelen Reed levert 153 nieuwe aandelen Relx op
Bij opties gaat het nog veel ingewikkelder


@johv, bedankt voor je antwoord.
mag ik hieruit concluderen dat de dalimng gewoon een gevolg is van de splitsing en dat er dus verder niets aan de hand is, en dat het aandeel koopwaardig is/blijft ?
[verwijderd]
0
bij opties gebeurt het volgende

Opties

Alle bestaande optieseries worden met de ratiomethode aangepast. De ratio is 0,65020. De contract grootte wordt gedeeld door deze ratio, de uitoefenprijzen worden vermenigvuldigd met de ratio. Het eventuele afrondingsverschil wordt vergoed in de vorm van een 'equalisation payment'. De aangepaste opties worden gekenmerkt door het symbool te wijzigen naar REO.
Voorbeeld:

U had 1 C REN AUG 2015 21. De onderliggende waarde van deze optie is 100 aandelen Reed Elsevier. Door de ratiomethode zoals bovenstaand uitgelegd wordt de nieuwe onderliggende waarde: 100 / 0,65020 = 153,8. Dit wordt afgerond naar 154. De uitoefenprijs wordt: 21 x 0,65020 = 13,6542. Afgerond naar 13,65. Uw nieuwe optiecontract is dan: 1 C REN AUG 2015 13,65, met 100 aandelen en 1 C REO AUG 2015 13.65 met 54 aandelen als onderliggende waarde.
Vanaf woensdag 1 juli 2015 kunnen er nieuwe orders worden opgegeven voor opties REN en REO. Het is niet mogelijk nieuwe posities aan te gaan in opties REO. Voor het sluiten van bestaande posities REO brengt Alex geen transactiekosten in rekening. Er worden in de toekomst geen nieuwe series geïntroduceerd in de optieklasse REO.


[verwijderd]
0
de omrekenings factor is 1,538 per oud aandeel

koers nu 14,23 is eigenlijk oude koers is een stijging we zijn geopend met 13,83 stijging van 2,44%

laatste koers gisteren 21,275

13,83 x 1,538 = 21,270
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 30 juni 2015 16:12:


Correctie van bericht over Reed Elsevier

(Correctie van bericht 'Reed Elsevier gaat met voltooiing vereenvoudiging structuur verder als RELX Group nv' om in de tekst de juiste naam van RELX nv weer te geven, nadat de onderneming eerder de Nederlandse nv-naam abusievelijk vermeldde. Voorts bevat de tweede alinea een aanpassing met betrekking tot het aandeelhoudersschap.)


AMSTERDAM (Dow Jones)--Reed Elsevier (REN.AE) gaat met de voltooiing van de vereenvoudiging van de bedrijfsstructuur vanaf woensdag verder als RELX nv, meldt het concern dinsdag voorbeurs.

In februari van dit jaar kondigde Reed Elsevier een vereenvoudiging van de structuur van het bedrijf aan, waarbij alle activa onder Reed Elsevier PLC en Reed Elsevier NV samengebracht worden in e e n entiteit, en de wederzijdse belangen in elkaar aandeelhouderschap worden geelimineerd.

In april 2015 gaven aandeelhouders goedkeuring gedurende de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders (AVA).

RELX Group zal zijn halfjaarcijfers rapporteren op donderdag 23 juli 2015.


Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.comartikel herhaalt van voda, daar uit blijkt dat het voor reed alleen maar duidelijker word en waar die omrekeinings factor van 1,538 vandaan komt
[verwijderd]
0
quote:

johv schreef op 1 juli 2015 10:59:


[...]
Het aandeel word gesplitst in Relx aandelen, 100 oude aandelen Reed levert 153 nieuwe aandelen Relx op
Bij opties gaat het nog veel ingewikkelderOk, maar ik zie dat bij de broker op mijn port. overzicht nog niet terus, - 34 % ziet er niet leuk uit :(

voda
0
Nederlandse Universiteiten starten boycot Elsevier - media

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Nederlandse universiteiten hebben hun plan in werking gesteld om de grootste wetenschappelijke uitgever van de wereld, Elsevier, onderdeel van RELX nv (RELX.AE), te gaan boycotten, schrijft NRC donderdag op zijn website.

Wetenschappers die (hoofd)redacteur zijn bij een van de 2.200 Elsevier-tijdschriften zijn de afgelopen weken benaderd met de vraag of ze willen overwegen hun functie neer te leggen. Het gaat om 46 hoofdredacteuren en 835 redacteuren.

Aanleiding hiervoor is de aanhoudende onenigheid over een nieuw te sluiten tijdschriftencontract. Het huidige contract loopt eind dit jaar af. Partijen staan nog steeds "mijlen ver" uit elkaar, zegt collegevoorzitter Gerard Meijer van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij onderhandelt in naam van de universiteiten met Elsevier, aldus NRC.

Het twistpunt hier is de mogelijkheid om artikelen al dan niet volgens de principes van open access aan te bieden. Open access is een relatief nieuw online publicatiemodel voor wetenschappelijk onderzoek, dat concurreert met het traditionele abonnementsmodel. Onderzoekers betalen een uitgever voorafgaand aan publicatie, en na publicatie is een artikel voor iedereen gratis toegankelijk op internet.

De universiteiten willen dat het nieuwe contract niet alleen toegang biedt tot alle Elsevier tijdschriften, net als het huidige contract. Het moet ook de mogelijkheid bieden om artikelen via open access te publiceren in die tijdschriften. En dat alles tegen dezelfde prijs als het huidige contract.

Nu betalen universiteiten bij veel uitgevers, naast het abonnement op tijdschriften, nog extra om artikelen in die tijdschriften via open access te publiceren. Zulke artikelen zijn na publicatie door iedereen gratis online te lezen. Elsevier rekent tussen de EUR500 en EUR5.000 per open access-artikel.

De universiteiten hebben in november al een nieuw contract gesloten met de Duitse uitgever Springer, waarbij ze niet meer dubbel betalen. Vandaag maakte de Vereniging van Universiteiten (VSNU) bekend dat een soortgelijke deal nu ook is gesloten met het Amerikaanse Sage, schrijft de krant.

Staatssecretaris Sander Dekker (VVD) van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wil dat alle wetenschappelijke publicaties van Nederlandse bodem in 2024 via open access worden gepubliceerd. Elsevier laat in een reactie weten de overheidsplannen wel te steunen, maar zegt ook dat voor die omslag wel investeringen nodig zijn. "In Groot-Brittannië zijn er tientallen miljoenen voor beschikbaar gesteld", zegt Michiel Kolman, senior vice president global academic relations bij Elsevier.

Maar volgens collegevoorzitter Meijer is de omslag naar open access makkelijk zonder extra kosten te maken. Hij verwijst naar een afgelopen april gepubliceerd rapport van het Duitse Max Planck Gesellschaft. Voor Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland werd berekend wat de landen kwijt zouden zijn, als ze geen abonnementen meer betalen en alle artikelen via open access publiceren, uitgaande van een gemiddelde prijs van EUR2.000 per artikel. Dat werd vergeleken met de abonnementsprijzen. Voor alle drie de landen bleek volledig open access publiceren tientallen miljoenen euro's per jaar goedkoper, aldus NRC.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

37 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 nov 2020 17:35
Koers 19,505
Verschil +0,155 (+0,80%)
Hoog 19,850
Laag 19,280
Volume 1.212.915
Volume gemiddeld 1.734.156
Volume gisteren 1.315.577