Snowworld « Terug naar discussie overzicht

SnowWorld verwacht hogere winst

54 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Diegy
0
SnowWorld verwacht hogere winst
Gepubliceerd op 11 feb 2015 om 08:26 | Views: 417

SnowWorld 09:00
7,66 0,00 (+1,08%)

ZOETERMEER (AFN) - SnowWorld verwacht over het boekjaar 2014/2015 een hogere winst en een hoger operationeel bedrijfsresultaat dan een jaar eerder. Dat bleek woensdag uit een tussentijds handelsbericht van de uitbater van ski-hallen.

SnowWorld realiseerde in het vorige boekjaar een winst van 1,8 miljoen euro en een operationeel bedrijfsresultaat van 8,2 miljoen euro. Topman Koos Hendriks voorziet een stijging van beide resultaten van minimaal 10 procent, zo gaf hij aan in een toelichting tegen AFN.

De prognose is gebaseerd op de resultaten over het eerste kwartaal van het boekjaar, dat liep van oktober tot en met december. Over dat kwartaal gaf SnowWorld geen concrete cijfers. Maar Hendriks omschreef de prestaties als ,,beduidend beter'' dan een jaar eerder.

Verwachting

Voor SnowWorld zijn de eerste zes maanden van haar boekjaar, oktober tot en met maart, financieel gezien verreweg het belangrijkst. In die maanden wordt naar eigen zeggen zo’n 70 procent van de jaaromzet gerealiseerd.

SnowWorld verwacht in het voorjaar van 2016 te kunnen beginnen met de bouw van de verlengde baan in Zoetermeer. Die zal dan in september van dat jaar mogelijk in gebruik worden genomen. In Parijs en Barcelona is de afgelopen maanden weinig voortgang geboekt in de bestemmingsplanprocedures voor nieuwe vestigingen, door politieke ontwikkelingen. De verwachting is desondanks nog steeds dat deze procedures medio dit jaar worden afgerond.
hangklok
0
Jammer dat ze nog niks definitiefs over Parijs en Barcelona geven anders was de koers zeker door de € 8,50 geknalt maar positief blijft het , voor mij zeker een kopen.
TheAdmiral
0
Buitengewoon solide cijfers , alles loopt in feite op rolletjes. Wanneer keren we terug naar het niveau van pakweg 1 jaar geleden, dus zo'n € 12,= ? Degelijk management, uitbreiding Zoetermeer komt er aan, Parijs / Barcelona ook verdere vooruitgang dit jaar; kortom, het aandeel verdient gewoon een veel hogere waardering dan nu het geval is.
voda
0
SnowWorld omzet, marges omhoog in lopend boekjaar 2014/15, aldus SNS - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--SnowWorld (SNOW.AE) heeft volgens SNS Securities de omzet in het eerste kwartaal van het fiscale boekjaar 2014/2015 verder zien stijgen. In de trading update over het eerste kwartaal, die vandaag uitkwam, meldt SnowWorld voor het hele boekjaar 2014/2015 een hogere operationele nettowinst en operationele EBITDA te verwachten. De SNS-analist wijst op de mededeling van SnowWorld bij de jaarcijferpublicatie over 2013/2014 vorige maand, dat het bedrijf de tickets voor het eerst sinds jaren heeft verhoogd. Dit moet volgens SNS positief uitwerken op de omzetontwikkeling. SNS schat in dat de omzet voor het nu lopende boekjaar met 4% kan stijgen. SNS verwacht ook een verbetering van de marges, waarbij de kostenstijgingen naar verwachting relatief beperkt blijven. Het advies van SNS op het aandeel SnowWorld ligt op buy met een koersdoel van EUR9,80. Het aandeel SnowWorld noteert woensdag rond 11.45 uur 0,1% lager op EUR7,57. (ANS)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

bik
0
Dat Parijs en Barcelona vertraging oplopen,daar zit um nou net de qruqs,is voorlopig een behoorlijke tegenvaller,en weerhoudt het aandeel van een boost.grmpft.
Tategoi69
0
AFM update per 11-03: www.afm.nl/nl/professionals/registers...

Datum meldingsplicht:
31 dec 2014

Meldingsplichtige:
J.P. Visser

Uitgevende instelling:
SnowWorld N.V.

Gewoon aandeel 147.518,00 147.518,00 Reëel Reëel Rechtstreeks

Kapitaalbelang 5,00 % 5,00 % 0,00 % 0,00 % 0,00 %
Stemrecht 5,00 % 5,00 % 0,00 % 0,00 % 0,00 %
hangklok
0
Mooie cijfers alleen jammer dat het in het zuiden nog niet van de grond komt. Weer een half jaar wachten denk ik.
ch@rter
0
voda
0
SnowWorld verlengt piste Zoetermeer

Gepubliceerd op 7 jan 2016 om 17:27 | Views: 1.360

ZOETERMEER (AFN) - SnowWorld gaat aan de slag met de geruime tijd geleden geplande verlenging van de piste in Zoetermeer. Een verzoek aan de Raad van State om de inwerkingtreding van de vergunning daarvoor op te schorten, werd eerder deze week afgewezen. Dat maakte de exploitant van skifaciliteiten donderdag bekend.

Op basis van die afwijzing ziet SnowWorld de uitspraak in een bodemprocedure met vertrouwen tegemoet. Met de klus, die ,,nog voor de aanvang van het komende winterseizoen moet worden gerealiseerd'' is een investering van circa 10 miljoen euro gemoeid. De piste wordt verlengd tot 300 meter.
TheAdmiral
0
quote:

voda schreef op 7 januari 2016 20:25:

SnowWorld verlengt piste Zoetermeer

Gepubliceerd op 7 jan 2016 om 17:27 | Views: 1.360

ZOETERMEER (AFN) - SnowWorld gaat aan de slag met de geruime tijd geleden geplande verlenging van de piste in Zoetermeer. Een verzoek aan de Raad van State om de inwerkingtreding van de vergunning daarvoor op te schorten, werd eerder deze week afgewezen. Dat maakte de exploitant van skifaciliteiten donderdag bekend.

Op basis van die afwijzing ziet SnowWorld de uitspraak in een bodemprocedure met vertrouwen tegemoet. Met de klus, die ,,nog voor de aanvang van het komende winterseizoen moet worden gerealiseerd'' is een investering van circa 10 miljoen euro gemoeid. De piste wordt verlengd tot 300 meter.

Eindelijk. Verlenging piste Zoetermeer is heel goed nieuws voor Snowworld.
TheAdmiral
0
Value8 is grootaandeelhouder van Snowworld en Peter Paul de Vries(ook lid Raad van commissarissen Snowworld) zegt in interview in nieuwste Beleggersbelangen, dat het goed gaat met Snowworld , maar dat dit niet in de koers tot uiting komt.

Doe hier desgewenst uw voordeel mee.
TheAdmiral
0
Uitstekende cijfers van Snowworld (zie bericht hieronder). Highlights alvast: Een k/w van slechts tussen de 8 en 9 ; voor het eerst dividend(!!!) en zeer positieve vooruitzichten. Waar vind je dat nog voor deze prijs? Omhoog die koers!

Stevige winstgroei SnowWorld
Redactie ABM Financial News - 13 januari 2016, 08:17
Exploitant positief gestemd voor lopende boekjaar.
SnowWorld heeft over het afgelopen boekjaar een flink hogere winst geboekt, ondanks een vrijwel onveranderde omzet. Dit maakte de exploitant van overdekte skihallen woensdag voorbeurs bekend.

"Een aanzienlijke resultaatsverbetering", aldus SnowWorld over de resultaten over het afgelopen boekjaar.

SnowWorld zag de omzet in het afgelopen jaar met 25,4 miljoen euro vrijwel onveranderd uitkomen vergeleken met 25,8 miljoen euro een jaar eerder. Prijsstijgingen en een verbetering van de productmix compenseerden vrijwel geheel de afname van het aantal verkochte pistetickets. Dit resulteerde in een operationele winst van 2,3 miljoen euro, vergeleken met 1,8 miljoen euro een jaar eerder.

Onder de streep resteerde er een nettowinst van 2,3 miljoen euro, tegenover bijna 0,4 miljoen euro een jaar eerder. Ook gecorrigeerd voor de kosten van de beursgang vorig jaar die op het resultaat drukten, was er volgens SnowWorld sprake van een aanzienlijke verbetering. De exploitant van overdekte skihallen profiteerde van lagere personeelskosten en een afname van de marketingkosten.

Aandeelhouders kunnen voor het eerst in de beursgeschiedenis van SnowWorld een dividend tegemoet zien. Het beursfonds stelt een dividend van 0,18 euro per aandeel voor, waarbij aandeelhouders de uitbetaling kunnen ontvangen in contanten of in aandelen. Elke 35 bestaande aandelen geven recht op één nieuw aandeel SnowWorld.


Outlook
SnowWorld is positief gestemd voor het lopende jaar. "Wij verwachten dat de gevolgen van de moeilijke economische omstandigheden voor SnowWorld achter ons liggen."

Een sterke focus op beheersing van personeels- en marketingkosten, lagere afschrijvingen en rentelasten, vormen een stevig fundament voor de verwachte resultaten in het lopende boekjaar.

Het aandeel SnowWorld sloot dinsdag op een groen Damrak vrijwel onveranderd op 6,85 euro.

Laatste opmerking van mij: Peter Paul de Vries had dit goed gezien, was al vrij lang optimistisch over dit aandeel.
TheAdmiral
0
Snowworld gaat nu dit jaar al dividend uitkeren, voor het eerst. Buitegewoon solide resultaten.
TheAdmiral
0
Snowworld +11% vandaag. Dit is zo terecht en zo verdiend.Let op: er zit nog meer in het vat (...en welk klein onderbelicht aandeel is de volgende verrassing, Source Group misschien ?)
Nel
0
Maakt zeker kans omdat de flexmarkt steeds meer vorm krijgt
Maar de volgende kanshebbers op Dividend zijn CTac en Oranjewoud
Dus kansen voldoende op de lokale markt
[verwijderd]
0
Mooi resultaat!

Vraagje:

Ze geven aan dat Koos Hendriks zelf en Value8 voor een stock-dividend gaan. Betekent dit dat er eerst vanuit eigen kas vrij-verhandelbare aandelen opgekocht moeten worden, die daarna als dividend aan de aandeelhouder uitgekeerd wordt?

Groeten Barry
Treb
0
SnowWorld gaat dividend uitkeren. Waarom?
Het bedrijf heeft grote en kostbare uitbreidingsplannen in Spanje en Frankrijk. Daarnaast gaat men ook fors investeren in de vestiging Zoetermeer. Alle reden dus om spaarzaam om te gaan met de beschikbare middelen. Ruimte om dividend uit te keren is er dan in dat opzicht ook niet.
Wellicht is de dividend uitkering vooral bedoeld om de aandelenkoers op te krikken. Zodoende kan men meer cash binnen hengelen via toekomstige aandelenuitgiftes als ook meer ruimte krijgen binnen de af te sluiten convenanten met de banken.
De particuliere aandeelhouder zou de stijging vandaag/morgen wellicht moeten aangrijpen om dit aandeel te verkopen. U dient echt maar 1 doel, de exit van grootaandeelhouders mogelijk maken.
54 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0