Ledverlichting uit de gratie na nieuwe ontdekking

14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
marotick
0

Ledverlichting uit de gratie na nieuwe ontdekking. Philips verkoopt versnelt zijn aandelen.
door Jack Marotick, MRTech nieuws.

Gisteren werd bekend dat Philips zijn meerderheid van de eigen led divisie verkocht heeft aan een Chinees- Amerikaanse investeringsmaatschappij, Go Scale Capital, voor $2,8 miljard.
Philips heeft besloten zijn aandelen van de hand te doen na het nieuws van een ontdekking van een nieuwe LED lamp waarvan Philips niet over de octrooien beschikt.
De nieuwe ontdekking is een ledlamp gemaakt op basis van grafeen en dat werd eerder deze week bekend gemaakt.
tweakers.net/nieuws/102191/bedrijf-br...
De nieuwe LED lamp, waarbij grafeen als transparante geleider is gebruikt, ligt als het goed is nog dit jaar in de schappen. Volgens de makers is dit het eerste consumentenproduct met het veelbesproken materiaal. De lamp zou niet meer kosten dan een traditionele led-lamp.
Dat schrijft de University of Manchester op zijn site.

Nieuw aan deze LED lamp is dat de lamp ook energie opwekt als er gewoon (dag)licht op valt en deze energie is direct terug te leveren aan het net. Immers de lampen zijn al aan het net verbonden, dus is het terugleveren van energie een fluitje van een cent. Deze energie leverende LED Grafeen lamp biedt nieuwe, ongekende, mogelijkheden.
Verwacht wordt dat op den duur zonnecellen en windmolens overbodig worden als alle lampen vervangen zijn door de Led G. lamp.
Bijkomend voordeel is dat de lampen overdag energie kunnen leveren wanneer de behoefte aan energie het grootst is, aldus het Britse National Graphene Institute.

De universiteit uit Manchester heeft veel op met het materiaal. Grafeen werd in 2004 op de universiteit geïsoleerd door Andre Geim en Kostya Novoselov die daar in 2010 de Nobelprijs voor kregen. De lamp zelf ziet eruit als de klassieke gloeilamp, waarbij de led een coating heeft van grafeen.
Philips heeft zo “op het nippertje” zijn aandelen, die binnenkort in waarde zullen dalen van de hand kunnen doen, aldus een woordvoerder.

JM
[verwijderd]
0
Philips licht uit.

Bij Philips hebben ze allang afscheid genomen van de verlichting activiteit en dat is geen 1 april grap. Op de grafsteen komt te staan. 'Philips rust in vrede' en zonder LED lamp.
geen pechvogel
0
Fonds op favorietenlijst.
Goldman Sachs heeft het koersdoel voor Philips verhoogd van 29,50 naar 34,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Daarbij werd het fonds ook op de favorietenlijst van de Amerikaanse zakenbank geplaatst.

De aangekondigde verkoop van een groot belang van de activiteiten op het vlak van led- en autoverlichting is een signaal volgens de analisten van Goldman Sachs dat Philips op schema ligt met het opsplitsen van de onderneming.

De koers van Philips bleef de afgelopen periode echter achter op die van sectorgenoten, wat volgens de marktvorsers het gevolg was van onder meer zorgen in de markt over de tijdelijke sluiting van de fabriek in het Amerikaanse Cleveland. Deze zorgen zijn volgens de analisten evenwel overdreven.

Daarnaast zal Philips volgens Goldman Sachs profiteren van kostenbesparingen en verbetering in de markten waarin de onderneming actief is.

Voor dit jaar mikt Goldman Sachs op een winst per aandeel voor Philips van 1,53 euro en voor 2016 op 1,82 euro. Eerder was dit nog respectievelijk 1,39 en 1,78 euro.
geen pechvogel
0
zozo op de favorietenlijst..netjes hoor..
en dan moet amerika vanmiddag nog open..yes yes yes
[verwijderd]
0
quote:

geen pechvogel schreef op 1 april 2015 12:23:


Fonds op favorietenlijst.

Daarnaast zal Philips volgens Goldman Sachs profiteren van kostenbesparingen en verbetering in de markten waarin de onderneming actief is.De kostenbesparing is een oud verhaal om het slechte beleid van Philips te maskeren. Het zijn de oude stokpaardjes van Frans van Houten om Philips lean en mean te maken. Tja, hoevaak hebben we dit verhaal al gehoord.
[verwijderd]
0
quote:

geen pechvogel schreef op 1 april 2015 12:32:


straks 27 let maar opDe koers stijgt alleen maar op geruchten en speculaties. Wacht maar totdat Philips binnenkort komt met de bedrijfsresultaten over Q1 2015.
[verwijderd]
0
quote:

geen pechvogel schreef op 1 april 2015 13:32:


positief blijven...komt goed!


geen pechvogel: Ben jij Frans van Houten?
[verwijderd]
0
quote:

geen pechvogel schreef op 1 april 2015 20:58:


nee


Dat is goed want dit is discussieforum en er is vrijheid van meningingsuiting. Philips CEO Frans van Houten heeft zich omringd met JA-knikkers en meelopers.
[verwijderd]
0
Durft iemand Frans van Houten tegen te spreken?

Philips-topman Frans van Houten is consistent in het vermelden van 'tegenvallers' bij de toelichtingen op de cijfers. Iedereen weet onderhand wel dat 'de valutaschommelingen nadelig uitvallen' en dat 'de markten tegenzitten en minder snel groeien dan gedacht' (door wie?). Van Houten heeft een team om zich heen verzameld dat aanzienlijke blinde vlekken blijkt te hebben voor alles wat met concurrentie en de ontwikkeling van markten en klanten te maken heeft.

www.ed.nl/mening/opinie-durft-iemand-...

Bron: OPINIE - Gebroeders Arends uit Waalre
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 28 mei 2020 17:39
Koers 40,970
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 41,355
Laag 39,750
Volume 2.227.020
Volume gemiddeld 4.153.305
Volume gisteren 2.227.020