DGB Group « Terug naar discussie overzicht

PB: RSG BUSINESS UPDATE Q1 2015

2 Posts
voda
0
Roto Smeets: eerste kwartaal 2015 beter dan vorig jaar

Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Roto Smeets Group nv (ROTO.AE) heeft over de eerste drie maanden van dit jaar in alle divisies verbetering gezien ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar, aldus het bedrijf dinsdag nabeurs met een trading update over het eerste kwartaal van dit jaar, waarin geen kwantificering van de resultaten of trend wordt vermeld.

In wat zeer waarschijnlijk het laatste persbericht onder zijn beursnotering ooit zal zijn, meldt het bedrijf dat de overname door zes grootaandeelhouders zich in het finale stadium bevinden. Deze willen Roto Smeets voor uiteindelijk EUR4,124 per aandeel Roto Smeets van de beurs halen, waarna de beursnotering als lege huls en onder een andere naam in handen komt van Geert Schaaij.

Roto Smeets verwacht 'als niet-beursgenoteerde onderneming kansrijker te zijn om haar strategische doelen te realiseren'.

Met betrekking tot de bedrijfsontwikkelingen meldt Roto Smeets dat de sterke daling in het tijdschriftensegment 'wat begint af te vlakken', terwijl de markt steeds meer oog krijgt voor de brede dienstverlening van het bedrijf.

Commercial Print verwerkt op jaarbasis 8% minder papier, maar de concurrentiepositie ten opzichte van lokale spelers in Groot-Brittannie verbeterde door het opgelopen pond. Klanten reageren volgens Roto Smeets positief op de keus van het bedrijf meer toegevoegde waarde te creeren.

Bij Publishing Service werd vooral in Duitsland significante groei gerealiseerd. De aanpassing bij Roto Smeets Weert is met enkele maanden vertraagd, omdat het UWV 'in eerste instantie niet alle ontslagaanvragen heeft goedgekeurd. Roto Smeets maakte begin december voor Weert een reorganisatie bekend, waarbij circa 130 van de 250 arbeidsplaatsen komen te vervallen. De PSH Groep is goed gestart met nieuwe klanten als de VEB en de zorggroep Charim. PSH wordt gewerkt aan een nieuwe titel Maximum Speed, een nieuw blad rondom Formule 1-coureur Max Verstappen. X-Media Solutions zet de groei door.

Bij Marketing Communications heeft MediaPartners Group een aantal nieuw klanten, waaronder Rituals, Aegon en Mees Pierson.

De financiele positie van Roto Smeets is ten opzichte van datgene wat in het jaarverslag over 2014 is gepubliceerd niet gewijzigd.

Het aandeel Roto Smeets sloot dinsdag 2,9% lager op EUR4,13.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 09:01
Koers 0,510
Verschil +0,010 (+2,00%)
Hoog 0,510
Laag 0,510
Volume 10
Volume gemiddeld 9.911
Volume gisteren 670