ASMI « Terug naar discussie overzicht

ASMI juni 2015

54 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
ff_relativeren
0
al bijna een half jaar in dit beursjaar onderweg. De 6e maand start.
Een 6e maanddraadje hoort daarbij.

Veel beleggingsplezier !
drulletje drie
0
Weer een € 1.00 in de plus!!

Spelen hier ook overname praktijken misschien aangezien er in de sector een aantal grote overnames geweest zijn?
Of zullen het de adviesverhogingen gewoon zijn die de laatste weken afgegeven zijn.
Daniel30
0
De vele overnames in de sector zullen er zeker wat mee te maken hebben en zoals DeZwarteridder al eerder aangaf:

quote:

DeZwarteRidder schreef op 27 april 2015 12:51:

[...]
ASMI en BESI zijn nu de volgende overname-kandidaten.
[/quote]

verder uitleg heb ik destijds niet gekregen.
Onderstaande vond ik nog wel:

[quote alias=Daniel30 id=8441124 date=201504271415]
[...]
Dit vind ik nog wel, maar snap niet dat BESI of ASMI nu interessant geworden zijn.
ASMI heeft blijkbaar een gedeelte wat interessant zou kunnen zijn, maar welk gedeelte is dat?

SANTA CLARA (AFN) - De geplande fusie tussen twee grote toeleveranciers aan de chipindustrie, het Amerikaanse Applied Materials en het Japanse Tokyo Electron, is van de baan. Dat maakten de twee directe concurrenten van het Nederlandse ASM International (ASMI) maandag bekend.
Met de anderhalf jaar geleden aangekondigde overname van Tokyo Electron door Applied Materials was op basis van de toenmalige aandelenkoers een bedrag van 9,4 miljard dollar gemoeid. De twee bedrijven kregen echter geen toestemming om samen verder te gaan omdat daardoor de concurrentie te veel zou worden beperkt.
Analisten waarschuwden bij de aankondiging van de overname al dat Applied Materials en Tokyo Electron een wel hele grote speler zouden worden. Beide bedrijven maken machines die gebruikt worden voor de eerste stappen in het productieproces voor computerchips.
Gedeeltelijke overname
Daarmee bedienen zij dezelfde markt als ASMI uit Almere. Applied Materials voerde enkele jaren geleden gesprekken met dat Nederlandse bedrijf over een gedeeltelijke overname. De bedrijven kwamen evenwel niet tot overeenstemming. De onderhandelingen werden in november 2008 afgebroken.
Voor ASML uit Veldhoven zou de fusie geen gevolgen hebben gehad. Dat vroegere dochterbedrijf van ASMI en Philips maakt eveneens machines die gebruikt worden voor de productie van chips, maar dan voor een andere fase in dat proces. Concurrenten op dat vlak zijn Canon en Nikon.
Nel
0
Intel koopt Altera voor $16,7 miljard



AMSTERDAM (Dow Jones)--Intel Corp (INTC) neemt sectorgenoot Altera Corp (ALTR) over voor $16,7 miljard, meldden de twee partijen maandag. De besturen van de twee ondernemingen hebben goedkeuring gegeven voor de deal.

De overnamesom van bijna $17 miljard in contanten, of $54 per aandeel Altera, is de hoogste ooit voor zwaargewicht Intel, dat een belang van ruim 14% heeft in het Veldhovense bedrijf ASML (ASML.AE).

Eerder wees Altera, dat na het afronden van de overname een divisie van Intel wordt, een bod nog af. Sindsdien kwam Altera met tegenvallende cijfers, waarna de partijen weer om tafel gingen.

Naar verwachting wordt de deal binnen 6 tot 9 maanden afgerond. Intel verwacht dat de overname in het eerste jaar na de afronding zal gaan bijdragen aan de aangepaste winst per aandeel en de vrije kasstroom.

Binnen de halfgeleiderindustrie wordt momenteel aardig geconsolideerd. In april werd bekend dat NXP Semiconductors Freescale Semiconductor overneemt voor $11,8 miljard, terwijl Avago Technologies vorige week donderdag aankondigde Broadcom over te nemen voor $37 miljard.


Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


(END) Dow Jones Newswires

June 01, 2015 08:45 ET (12:45 GMT)

RoodMirotec het klein duimpje die flinke sprongen kan maken!!
greenspanalan
0
ASMI en BESI zijn concurrenten in de Backend, maar dat is ASMI PT. ASMI heeft zijn belang in ASMI PT teruggebracht tot onder de 50%, dus het beursgenoteerde ASMI richt zich enkel nog op de front-end business en heeft een aandelenbelang in PT. De technologie die ASMI interessant maakt is ALD, Atomic Layer Deposition.
greenspanalan
0
Ik weet niet of ASMI al zaken doet met Altera, ik weet wel zeker dat Intel een belangrijke klant is. Dus mogelijk is deze overname een upside voor ASMI.
de rotterdammer
0
Al die (mogelijke) overnames in deze booming-sector zorgen er we voor dat potentiële kandidaten als ASMI en BESI het goed doen vandaag. ASML hoeft niet beducht te zijn en is het enige chipfonds dat zakt.
Nel
0
The Internet of Things (IoT) en Automotive is booming voor de sector de komende jaren dus ASMI en besi en ASML en zelf Roodmicrotec zullen profiteren
voda
0
Kapitaalbelang MFSC in ASMI iets groter

Gepubliceerd op 2 jun 2015 om 08:37 | Views: 2.134

AMSTERDAM (AFN) - Massachusetts Financial Services Company (MFSC) heeft zijn kapitaalbelang in ASM International (ASMI) iets vergroot en het stemrecht wat verkleind. Dat bleek dinsdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

MFSC heeft nu een kapitaalbelang van 5,53 procent en een stemrecht van 5,30 procent. Dat was bij een eerdere melding nog 5,02 procent voor het kapitaalbelang en 5,90 procent voor het stemrecht, zo valt op te maken uit de archieven van de toezichthouder.
Daniel30
0
quote:

greenspanalan schreef op 1 juni 2015 16:53:

bam, en dat was de 46 euro
en vandaag weer zo terug naar 45 euro....
greenspanalan
0
quote:

Daniel30 schreef op 2 juni 2015 19:08:

[...]

en vandaag weer zo terug naar 45 euro....
Ik heb ze gekocht vanaf 24 euro, later nog eens op 35 euro. Je hoort me toch niet klagen. Toch hou ik ze aan, ik zie ze nog wel hoger komen na de q2 cijfers.
Daniel30
0
quote:

greenspanalan schreef op 3 juni 2015 18:38:

[...]
Ik heb ze gekocht vanaf 24 euro, later nog eens op 35 euro. Je hoort me toch niet klagen. Toch hou ik ze aan, ik zie ze nog wel hoger komen na de q2 cijfers.
heb ze uit dezelfde periode dus ik klaag ook niet, ik heb ze voor de lange termijn...en die knal gaat wel komen dit jaar...
[verwijderd]
0
JPMorgan flink groter in ASMI

08:14 4-6-2015

AMSTERDAM (AFN) - JPMorgan Chase heeft zijn belang in ASM International (ASMI) vergroot. Dat bleek donderdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

JPMorgan heeft nu een kapitaalbelang en stemrecht van 14,80 procent. Dat was bij een eerdere melding nog 9,66 procent, zo valt op te maken uit de archieven van de toezichthouder.
54 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:39
Koers 544,800
Verschil -35,400 (-6,10%)
Hoog 583,400
Laag 542,200
Volume 288.103
Volume gemiddeld 138.028
Volume gisteren 187.830