Philips « Terug naar discussie overzicht

EEN draadje voor 2016 is genoeg !

47 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
wilcool
0
wilcool
0
Opletten met stoploss orders,
Omdat de omzet laag is wordt de lagere koers direct opgezocht.
Willen we een hogere koers dan kan je beter direct verkopen.
wilcool
0
wilcool
0
dit heeft niets meer met beleggen te maken maar met computersoftware.
Iedereen zo hard mogelijk raken en dan weer terug naar boven.
alrob
1
vandaag weer ingestapt met calls dec 16; op laagste punt van de afgelopen maand. Ga ervan uit dat koers in de zomer rond de 25 euro staat. Misschien eind deze maand al boven de 24.00 euro; immers historisch gezien is het einde van de maand januari altijd aanzienlijk beter dan de 1e beursdag.
De laatste maanden was er positief nieuws rond Philips maar de koers pikte dat niet op. Wordt tijd voor een inhaalslag en daar gok ik dus op.
Zeker als er relevant nieuws rond de afsplitsing van de lightdivisie komt, maar daar heb ik in het najaar van 2015 ook al tevergeefs op gewacht. Heeft blijkbaar tijd nodig.
alrob
0
calls 25.00 dec 16; te vroeg gekocht dus, maar komt voor de derde vrijdag van december wel goed, toch; welke heb jij?
alrob
0
Bericht over de afsplitsing doet de koers weinig. In Amerika staat de koers zelfs nu lager. Jammer, je zou toch anders verwachten.
alrob
0
De flippen doen het niet best; hopen dat de 4e kwartaalresultaten later in januari de koers een lift geven.
alrob
0
Ik ben vrijdag uitgestapt. Nieuws was mij te negatief en dinsdag cijfers; ik durfde het niet aan om te blijven zitten. Te meer omdat het bestuur te hoge verwachtingen wekt, dus onbetrouwbaar is gebleken.Jammer.
wilcool
0
quote:

alrob schreef op 24 januari 2016 09:52:

Ik ben vrijdag uitgestapt. Nieuws was mij te negatief en dinsdag cijfers; ik durfde het niet aan om te blijven zitten. Te meer omdat het bestuur te hoge verwachtingen wekt, dus onbetrouwbaar is gebleken.Jammer.
Er is geen winstwaarschuwing gekomen, wel een hogere dollar dus ik denk dat het minstens consensus gaat.
Ook het feit dat de Amerikanen bang zijn om de technologie aan China te verkopen wijst erop dat de waarde toch erg hoog is.
gerrit 69
0
www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/philip...

di 26 jan 2016, 07:28
Philips ziet markt medische apparaten opveren
AMSTERDAM (AFN) -
Philips heeft de vraag naar medische apparatuur in de laatste maanden van 2015 flink zien aantrekken. Met name de Chinese markt liet na een aantal zwakke kwartalen op rij een ,,substantiële'' opleving zien , zei topman Frans van Houten dinsdag in een toelichting op de kwartaalresultaten. ,,Maar het is nog te vroeg om te verklaren dat de vertraging in China voorbij is.''

De opbrengsten uit de verkoop van medische apparatuur namen in het vierde kwartaal met een kleine 15 procent toe tot 3,3 miljard euro. Daarbij werd Philips wel flink geholpen door gunstige wisselkoerseffecten. Zonder die rugwind was de omzetgroei op 3 procent uitgekomen. De orderontvangst nam op vergelijkbare basis met 15 procent toe.
Op de totale kwartaalomzet van 7,1 miljard (plus 9 procent) euro leed Philips een nettoverlies van 39 miljoen euro, tegen een winst van 134 miljoen euro een jaar eerder. Het resultaat werd gedrukt door de eenmalige kosten als gevolg van het afkopen van pensioenrisico's en door hogere belastingen. De operationele winst nam met 13 procent toe tot 842 miljoen euro.
Afsplitsing
Philips wil zich volledig toeleggen op gezondheidstechnologie en splitst nog in de eerste helft van dit jaar de verlichtingsdivisie af, waarschijnlijk via een beursgang. Dat proces ligt op koers, ondanks het afketsen van de verkoop van Lumileds. De Amerikaanse autoriteiten blokkeerden de verkoop van dat onderdeel, dat led-componenten maakt, aan de Chinese investeerder Go Scale Capital (GSC).
Van Houten zei dat Philips op zoek is naar een nieuwe koper. Hij erkende dat het niet makkelijk zal worden de overeenkomst met GSC te evenaren. Op de vraag hoeveel lager de verkoopprijs kan uitvallen, wilde hij niet ingaan. ,,Maar wij hebben geen haast om een veel lagere, minder aantrekkelijke deal te sluiten'', zei hij. De topman houdt er rekening mee dat Lumileds niet voor de zomer zal zijn verkocht.
Philips boekte over heel 2015 een 13 procent hogere omzet van 21,4 miljard euro. De nettowinst steeg met ruim 60 procent tot 659 miljoen euro. Voor 2016 voorziet het bedrijf een gematigde autonome omzetgroei. Gezien de huidige macro-economische tegenwind valt de meeste verbetering te verwachten tegen het einde van het jaar.
wilcool
0
47 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 31 mrt 2023 17:37
Koers 16,836
Verschil +0,386 (+2,35%)
Hoog 16,894
Laag 16,372
Volume 3.695.066
Volume gemiddeld 3.632.386
Volume gisteren 7.804.819