Forum: Philips » EEN draadje voor 2016 is genoeg ! | Beursonline.nl

EEN draadje voor 2016 is genoeg !

47 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
bert190
0
bert190
0
quote:

rekeozsejtleraped schreef op 1 mrt 2016 om 21:11:


Ga wel oplopen tot 28 euro

I have a dream...
gerrit 69
0
www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/philip...

Philips ziet risico's in kwetsbare markten
Vandaag, 07:24
AMSTERDAM (AFN) - Philips verwacht dat zijn resultaten de komende maanden verbeteren, maar is daarbij bezorgd over de grote onrust op de financiële markten. Dat meldde het technologiebedrijf maandag bij de publicatie van zijn kwartaalresultaten.

Philips zag de omzet vorig kwartaal met 2 procent dalen ten opzichte van een jaar eerder, naar 5,86 miljard euro. Het voor eenmalige posten aangepaste bedrijfsresultaat (ebita) verbeterde met 43 miljoen euro naar 544 miljoen euro.

Het concern wees op de financiële markten, die door alle politieke en economische onrust wereldwijd onder hoogspanning staan. Dit kan de timing en de opbrengsten van geplande verkopen onder druk zetten, waarschuwde topman Frans van Houten. Daarbij gaat het onder meer om aandelen in het onlangs verzelfstandigde Philips Lighting en de verkoop van onderdeel Lumileds, die naar verwachting in de komende maanden plaatsvindt.

Solide prestaties

Van Houten benadrukte in een toelichting dat Philips vorig kwartaal ,,solide'' prestaties heeft geboekt en goede kansen heeft om de resultaten de komende tijd verder te verbeteren. ,,Maar we lezen ook het nieuws en moeten concluderen dat we in een heel kwetsbare wereld leven.''

De topman wees onder meer op de brexit, de recente terroristische aanslagen en de onzekerheid rond de verkiezingen in de Verenigde Staten. ,,Dit kan de uitgaven van consumenten drukken. Dat gebeurt nu nog niet, maar prognoses voor de economische groei zijn de afgelopen tijd verlaagd.''

Philips richt zich sinds het afscheid van Lighting, waarin het nog wel een groot aandeel heeft, op gezondheidszorgtechnologie. De met vorig jaar vergelijkbare verkopen op dat vlak namen in het tweede kwartaal met 5 procent toe. Daarbij deden vooral apparaten die mensen helpen gezonder te leven het goed. De opbrengsten van de verkoop van ziekenhuisapparatuur stabiliseerden

De nettowinst steeg van 274 miljoen naar 431 miljoen euro. Dit kwam onder meer door de schadevergoeding die Philips ontving van het Japanse Funai. Dat bedrijf betaalde onlangs 144 miljoen euro vanwege de mislukte verkoop van de divisie Lifestyle Entertainment door Philips aan Funai in 2013.
Jan70 de kleine belegger
0
Mijn historie met aandelenposities in Philips zijn ronduit slecht, timing totaal verkeerd.
Op één of andere wijze heb ik koopintenties als de koers een mooie rit naar boven heeft gemaakt (zoals nu).
Heb nu de neiging om op de koopknop te drukken. Maar, mede gezien mijn ervaringen, zou ik beter short kunnen gaan.
Zouden we nu gaan toppen? Of zit er meer stijging in het verschiet?
tollenaar
0
Ik heb nog wel een bundeltje voor Jan liggen, maar als je de grafiek van philips bekijkt weet je dat jet op en neerzal gaan en zou ik zeker even wachtten als je de belegging voor korte tijd wil houden. Ik zelf ben voor philips op lange termijn gericht en heb dus afgelopen 10 jaar zowel 12 als 30 gezien.
Jan70 de kleine belegger
0
Thnx Tollenaar.
Inderdaad lijkt me dat ik nog even geduld moet uitoefenen.
Was ik "vroeger" ook meer gericht op de lang termijn, waarbij ik winsten heb zien verdampen.
Tegenwoordig ben ik eerder tevreden en verzilver eerder gerealiseerde winsten en durf verliezen te nemen.
47 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 21-jan-20 17:35
Koers 44,960
Verschil -0,090 (-0,20%)
Hoog 44,960
Laag 44,570
Volume 1.344.821
Volume gemiddeld 1.919.929
Volume gisteren 921.512