Forum: Accell Group » Accell 2016 | Beursonline.nl

Accell 2016

76 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Goldcity
0
Dat heeft Langendoen wel gedaan. En er is een shorter aan boord. Slecht weer, faillissementen in de US en hoppa ook hier zowat 10% eraf.
RW1984
0
Deze daling is nog niet ten einde. Deze winstwaarschuwing is geen hobbel in de weg. Hogere kortingen en zwaardere concurrentie zeggen iets over veranderende marktomstandigheden. De marges gaan voorlopig omlaag voor Accell.
marique
0
quote:

RW1984 schreef op 15 nov 2016 om 19:57:


Deze daling is nog niet ten einde. Deze winstwaarschuwing is geen hobbel in de weg. Hogere kortingen en zwaardere concurrentie zeggen iets over veranderende marktomstandigheden. De marges gaan voorlopig omlaag voor Accell.

Daar ben ik ook een beetje bang voor. Eigenlijk is er na de overname van Raleigh niet veel verbeterd. Er is omzet 'gekocht', maar geen hogere ebitmarge. Dan is een overname altijd riskant

Lagere marge bij hogere omzet hoeft geen nadeel te zijn. Maar voorwaarde is dan wel dat die lagere marge minimaal wordt gecompenseerd door zoveel hogere omzet dat de wpa toeneemt. Dat is niet het geval. De wpa van de jaren 8 t/m 11 is nog ver weg.
Vergelijkenderwijs is een koers van 15 - 18 euro op zijn plaats. Dus verdere daling is m.i. goed mogelijk.

Ben ik niet blij mee, want Accell is een van de grotere posities in mijn pf. Aarzel om nu uit te stappen of eerst de jaarcijfers af te wachten.Rikky007
0

woensdag 16 november 2016, 7:34
Beleggingsadvies Accell omlaag bij ING
© ANP
Het beleggingsadvies voor Accell is door ING verlaagd van buy naar hold. Dat bleek woensdag uit een rapport van de bank. Het koersdoel bleef onveranderd 21,50 euro.

Volgens de marktvorsers gaf Accell, dinsdag bij zijn kwartaalpresentatie, een zwakke prognose af. ING heeft zijn verwachting voor de winst per aandeel van Accell in 2016 met ruim 15 procent teruggeschoefd tot 1,54 euro. Ook is de blik op 2017 ,,conservatiever'' geworden, aldus de analisten.

Het aandeel Accell sloot dinsdag op 20,37 euro.

m.telegraaf.nl/dft/bedrijven/accell/a...Dit was te verwachten, nu SNS nog ,;)

Misschien vandaag nog iets hogere koers, nu oversold. Maar voor de toekomst helaas verder omlaag. Ik ga ze niet verkopen maar zie het maar als een obligatie nu.


Gr. Rikky
The Third Way...
0
Het aardige aan het volgen van Accell vind ik ook dat de commentaren v/d RvC vrij genuanceerd zijn. Het lijkt een goede RvC qua bezetting die daarboven ook betrokken is. Naar aanleiding van de cijfers ben ik terug gaan lezen tot 2011, wat stelden zij in de jaarverslagen?

Voornamelijk ligt de nadruk op verdere professionalisering (zeker na overname in VS, nu zorgenkind), interne controle (al voor Taiwan incident!), HR en beheersing v/d supply-chain cq. werkkapitaal. Vooral in het 2015 verslag wordt de zorg uitgedrukt over de ontwikkeling v/d laatsten. Kortom, ze zitten er kort op en hun commentaar geeft aan wat er speelt binnen het bedrijf zelf, voordat de feiten in de cijfers tot uitdrukking komen. Heel goed!

Net zoals eenieder stelde ik mij ook de vraag of dit structureel is of een accident de parcours. Bij gebrek aan details moeten we ons baseren op de data van gisteren. De omzetgroei duidt op het laatste, de evolutie naar constante / lagere marges naar het eerste.

Bij gebrek aan details zoals gesteld in eerdere postings is mijn gevoel dat het verdienmodel snel evolueert naar een steeds kleinere niche, het topsegment. Dat stelt heel andere eisen. Het is nog te vroeg om te beoordelen of dat een succes kan worden. Immers, de getoonde marges incorporeren de lage marges op wat gedumpt werd. Wel blijft de ROE laag, single digit, wat duidt op een toch lage toegevoegde waarde ondanks de uitgesproken nadruk op innovatie.

Wel is het duidelijk dat er een gezonde dialoog plaatsvindt in de top van het bedrijf. De beleggers die blijven zitten moeten dan ook hopen dat het dumpen van oude fietsen en de VS problematiek onder druk van de RvC is gebeurd en onderdeel van de evolutie van het verdienmodel. De nadruk op supply-chain en werkkapitaal duiden daar ook op.

Mijn voorzichtige conclusie is dat het bedrijf goed weet wat er nodig is, er volop mee bezig is, en derhalve deze cijfers inderdaad te maken hebben met schoon schip maken en de aandacht vol op het nieuwe verdienmodel is gegaan. Echter, door de lage ROE, toegenomen concurrentie, krimpende / riskantere niche en VS problematiek is het mij ook duidelijk dat het spannende tijden zijn op structureel niveau voor het verdienmodel...
The Third Way...
1
Na ff wat fietsen over het net:

- Shimano:
EU: remarkable progress

According to Shimano, “Bad weather in March and April greatly undermined retail sales of bicycles in Europe, resulting in a higher level of distributor inventories. However, thanks to the good weather from July onward sales picked up and became brisk, leading to a remarkable progress in the adjustment of the distributor inventories.”
www.bike-eu.com/home/nieuws/2016/10/s...

Die 'brisk sales' zouden dan niet aan het weer maar dumpen liggen - volgens Accell;

- Giant:
Outlook

On its outlook for the rest of 2016 Giant says in its financial report, “The market remains challenging.” But the company’s July product launches of the new 2017 range received very positive dealer feedback. “Giant will continue to devote to offering consumers innovative products with high added value, strengthen own brand components and improving retail service quality and experience.”

www.bike-eu.com/home/nieuws/2016/8/sh...

Anders een heel positief verhaal voor Accell 'due to first mover advantage' bij e-mtb's. Gaat hierboven aangehaalde tekst hier verandering in brengen?

- Maar het interessantse vanuit financieel oogpunt is wellicht het volgende:

Comparing Accell’s rise in turnover with other international operating bicycle companies like Dorel (Cannondale, Mongoose, GT), Giant and Merida puts the performance of the Dutch holding company into perspective. Dorel Sports (the bicycle division of the Canadian holding company) saw its third quarter revenues drop by 6%; Giant’s latest trading update on the 2016 results specify a 5.7% drop in sales while Merida names a close to 20% drop.

www.bike-eu.com/home/nieuws/2016/11/e...

Over de ebike markt, itt. algemeen beeld inderdaad een groeimarkt:

bovagrai.info/tweewieler/2016/1-22-eu...

Conclusie: toch wel een behoorlijk competitieve en snel evolueerende markt waar Accell in vergelijking goed scoort. Vraag is wat het eindspel wordt wanneer het een teveel een vechtmarkt wordt. ROE moet immers drastisch accellereren...

voda
0
Capfi Delen meldt belang in Accell

Kapitaalbelang boven meldingsgrens.

(ABM FN-Dow Jones) Capfi Delen Asset Management heeft een eerste belang in Accell Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 15 november 2016.

Capfi Delen meldde een kapitaalbelang van 3,07 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
effegenoeg
0
Conclusie: toch wel een behoorlijk competitieve en snel evolueerende markt waar Accell in vergelijking goed scoort. Vraag is wat het eindspel wordt wanneer het een teveel een vechtmarkt wordt. ROE moet immers drastisch accellereren...De nuchterheid keert terug.
De als winstwaarschuwing getypeerde aanhef was overdreven te noemen.
Rikky007
0
Idd de nuchterheid keert terug.

De omzetstijging wordt voor niets gekregen door de verschuiving van de gewone fiets naar E-bikes en duurdere Parts. Hiervoor moeten de kosten omlaag er worden immers totaal waarschijnlijk weer minder fietsen afgezet. Dit zou gemakkelijk moeten kunnen door de steeds verdere integratie. Dit blijkt echter niet echt het geval. Er is wederom een hoop geld verbrand dit jaar. Verdere verwatering door stock dividend. Stock dividend is niet erg als de ingehouden winst toegevoegde waarde heeft. Als de winst gelijk is aan vorig jaar (winst voor of na de greep uit de kas?), dan is de winst per aandeel afgenomen.

Gr. Rikky
Rikky007
0
quote:

The Third Way... schreef op 15 nov 2016 om 09:03:


... en stijging omzet.Zie vorig stukje waar die vandaan komt.....

Gr. Rikky
hjs64
0
Laten we realistisch zijn, Accell heeft even pech gehad in het derde kwartaal, fietsen geleverd aan Amerikaanse distributeurs die vervolgens op de fles zijn gegaan. Die fietsen waren uiteraard nog niet betaald dus kunnen ze fluiten naar hun geld. Tja, vervelend daar moet je toch een hoop fietsen voor verkopen. Als de schade niet meer is dan dat de winstGROEI er dit jaar effe niet in zit. Gewoon een prachtbedrijf dat goed bezig is. En die E-bikes blijven gewoon een machtig mooie groeimarkt.
maci
0
PB: Managementstructuur Accell Group verder versterkt.

Aantal pagina’s: 1

Heerenveen,29november2016- AccellGroupN.V.benoemtWouterJagerper1januari2017als Brand en Marketing Director van Accell Group. Hiermee wordt een verdere stap gezet in de versterking van de coördinerende rol van Accell Group.
Wouter Jager zal zijn huidige verantwoordelijkheden als Managing Director Commercie Accell Nederland overdragen aan Huub Snellen, Managing Director Operations, die vanaf
1 januari de Managing Director voor heel Accell Nederland zal zijn. Daarmee wordt een nieuwe fase bereikt in het integratieproces van Accell Nederland dat enkele jaren geleden is ingezet.
twinkletown
0
Topman Accell Group verkoopt eigen aandelen

17-12-2016
Rene Takens doet 1.000 aandelen in fietsenfabrikant van de hand.

(ABM FN-Dow Jones) Bestuursvoorzitter René Takens van Accell Group heeft aandelen in de eigen onderneming verkocht. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 15 december 2016.

Topman Takens verkocht 1.000 aandelen voor een gemiddelde prijs van 20,37 euro per aandeel, waarmee de opbrengst uitkomt op 20.370 euro.

Met de verkoop daalde het aandelenbelang van Takens in de fietsenfabrikant tot 111.338 stuks. Daarnaast houdt de CEO nog 27.500 personeelsopties in Accell.

Het aandeel Accell Group sloot vrijdag op een groen Damrak 0,6 procent lager op 21,40 euro.

Door: ABM Financial News.
voda
0
Topman Accell Group verkoopt eigen aandelen

Rene Takens doet 1.000 aandelen in fietsenfabrikant van de hand.

(ABM FN-Dow Jones) Bestuursvoorzitter René Takens van Accell Group heeft aandelen in de eigen onderneming verkocht. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 22 december 2016.

Topman Takens verkocht 1.000 aandelen voor een gemiddelde prijs van 21,55 euro per aandeel, waarmee de opbrengst uitkomt op 21.550 euro.

Met de verkoop daalde het aandelenbelang van Takens in de fietsenfabrikant tot 110.338 stuks. Daarnaast houdt de CEO nog 27.500 personeelsopties in Accell.

Het aandeel Accell Group sloot donderdag op een rood Damrak 1,3 procent hoger op 21,64 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
76 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23-aug-19 17:35
Koers 22,650
Verschil -0,350 (-1,52%)
Hoog 23,200
Laag 22,500
Volume 18.398
Volume gemiddeld 73.077
Volume gisteren 24.193