Philips « Terug naar discussie overzicht

Overname Philips?

6 Posts
[verwijderd]
0
www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/philip...

SIEMENS

"Meewind
De omzet steeg, mede dankzij gunstige wisselkoerseffecten, met 8 procent tot 18,9 miljard euro. Zonder meewind van de goedkope euro zouden de opbrengsten met 4 procent zijn toegenomen. De nettowinst steeg met 42 procent tot 1,6 miljard euro. Een jaar eerder werd het resultaat echter sterk beïnvloed door eenmalige tegenvallers.

Een van de sterkst presterende onderdelen was de medische divisie, die met onder meer Philips concurreert om de gunsten van ziekenhuizen.

Daar steeg de omzet met 15 procent, en de orders met 12 procent op jaarbasis.

Vooral de vraag naar beeldvormende apparatuur zat sterk in de lift.

Philips publiceert dinsdagochtend de resultaten over de laatste drie maanden van 2015.

Het Nederlandse technologieconcern kampte in de voorgaande periodes met een tegenvallende vraag naar medische apparatuur in China.

Siemens deed de afgelopen periode echter goede zaken in dat land. Dat kan duiden op een marktverbetering."

Ciao!
[verwijderd]
0
ma 25 jan 2016, 11:41

'Philips ziet resultaten verder verbeteren'

AMSTERDAM (AFN) -

Philips heeft afgelopen kwartaal wederom betere resultaten geboekt ten opzichte van een jaar eerder. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het elektronicaconcern dinsdag voorbeurs presenteert.

De marktkenners verwachten in doorsnee dat Philips vorig kwartaal een omzet van 7,1 miljard euro heeft geboekt. Dat zou ruim 8 procent meer zijn dan een jaar eerder. Onder de streep resteerde naar verwachting een winst van 0,23 euro per aandeel, waar in het vierde kwartaal van 2014 een winst per aandeel van 0,15 euro stond.

Philips zag zijn omzet in het derde kwartaal op vergelijkbare basis met 2 procent stijgen, tot 5,8 miljard euro. De operationele winst, afgezien van eenmalige posten, verbeterde tot 570 miljoen euro.

Philips boekte een nettowinst van 324 miljoen euro, tegen een verlies van 103 miljoen euro een jaar eerder.

Hoewel de resultaten verbeterden, werd de aandacht drie maanden geleden vooral opgeëist door de onverwachte problemen bij de verkoop van zijn ledcomponentenbedrijf Lumileds.

VS

Volgens analisten destijds had het nog maanden kunnen duren voordat Philips de bezwaren van het Commitee on Foreign Investments in de Verenigde Staten tegen de verkoop van Lumileds aan de Chinese investeerder Go Scale zou hebben weggenomen. Vorige week bleek dat de deal helemaal niet doorgaat, omdat de Amerikaanse toezichthouder geen goedkeuring gaf.

Philips krijgt van een nieuwe koper mogelijk een veel lagere prijs voor het onderdeel, aldus de kenners.

Philips zag de verkoop van medische apparatuur in het derde kwartaal vooral aantrekken in de VS.

In China gingen de zaken onverminderd moeizaam.

Topman Frans van Houten benadrukte destijds dat Philips in China nog altijd groeit, en dat ook komend jaar zal doen. De vooruitgang gaat er echter een stuk langzamer dan voorheen.

Het is overigens de laatste keer dat Philips zijn financiële resultaten splitst over de divisies Healthcare, Consumer Lifestyle en Lighting.

Het bedrijf voegt de divisies Healthcare en Consumer Lifestyle samen en de lichtdivisie wordt verzelfstandigd.

www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/philip...

Ciao!
[verwijderd]
0
AMSTERDAM (AFN) -

De kwartaalresultaten die Philips dinsdag publiceerde, vallen erg mee.

Vooral de hoger dan verwachte operationele winst en de dubbelcijferige groei van de orderontvangst bij de medische divisie zullen aanleiding zijn voor een positieve koersreactie, voorspelt analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

Topman Frans van Houten heeft volgens de marktvorser ,,geleverd wat hij heeft beloofd'', een gematigde autonome omzetgroei en een onderliggende verbetering van de winstgevendheid.

Daar heeft de sterke dollar wel een handje bij geholpen. ,,Dat was een groot voordeel'', aldus de marktvorser.

Versteeg tekent verder aan dat de orderontvangst bij Healthcare een jaar eerder flink gedrukt werd door productieproblemen bij een fabriek voor beeldvormende apparatuur in Cleveland.

Maar evengoed is een autonome groei van 15 procent indrukwekkend te noemen, vindt hij.

China

De Amerikaanse bank Morgan Stanley is eveneens aangenaam verrast door de stijging van de orders, met name in China waar Philips de laatste tijd de wind flink tegen had.

Kepler Cheuvreux wijst er onder meer op dat Philips zijn margedoelstelling van 11 procent niet herhaalde, maar merkt daarbij op dat de markt daar toch al sceptisch over was.

Het aandeel Philips schoot dinsdagochtend in de vroege handel 4,3 procent omhoog tot 23,71 euro. Het was daarmee de enige stijger in de 1,5 procent lagere AEX.

Ciao!
[verwijderd]
0
tomansky
0
Wie gaat de licht tak overnemen? iedeeen?

15 apr Goldman schorst beoordeling Philips
06 apr op FD.nl fd.nl/ondernemen/1146187/oude-wijn-in...
04 apr 'Stappen Philips richting beursgang lichttak'
tomansky
0
Het lijkt er steeds meer op dat Philips de lighting tak niet gaat verkopen maar apart naar de beurs gaat brengen. Wat zal dan het gevolg zijn voor het aandeel Philips?
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 jul 2024 17:35
Koers 23,970
Verschil -0,240 (-0,99%)
Hoog 24,300
Laag 23,820
Volume 1.250.395
Volume gemiddeld 2.184.943
Volume gisteren 2.093.504