Unilever « Terug naar discussie overzicht

14 April kwartaalcijfers.. Spannend??

9 Posts
Wolfie67
0
Verwacht niet veel goeds, de waardering van Unilever is veel te hoog en de recente valutaire tegenwind in combinatie met aantrekkende grondstofprijzen (ongunstig voor Unies) maken aandeel kwetsbaar voor winstnemingen.
voda
0
Beursblik: Unilever overklast door Nestle

Volumegroei bij Zwitsers concern hoger.

Unilever en Nestle hebben qua volumegroei over het eerste kwartaal "imponerend" gepresteerd, omdat die binnen de markt gemiddeld vlak waren. Dit schreven analisten van Societe Generale donderdag naar aanleiding van de kwartaalrapportages van beide concerns.

Volgens de marktvorsers was de volumegroei bij Nestle hoger dan bij Unilever. Voor het hele jaar voorzien ze voor het Zwitserse concern meer ruimte om met autonome groei en marges te verrassen dan voor de Brits-Nederlandse sectorgenoot.

Societe Generale heeft op Unilever een Houden advies.

Unilever noteerde op een vrijwel vlak Damrak aan het begin van de middag 0,1 procent hoger op 40,44.

Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
voda
0
Beursblik: solide volumegroei Unilever

Kepler Cheuvreux wel verrast door tegenzittende valutamarkten.

Unilever heeft in het eerste kwartaal van 2016 een onderliggende omzetgroei geboekt, die in lijn lag met de verwachtingen. Dit stelde analist Richard Withagen van Kepler Cheuvreux donderdag.

In de eerste drie maanden kwam de onderliggende omzetgroei uit op 4,7 procent, gelijk aan de consensus. Withagen wees er daarbij op dat Unilever opereerde in een "steeds lastigere" markt. De analist stelde dat de groei bij Unilever te danken was aan "sterke" volumetrends, vooral in huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten.

Een tegenvaller waren de sterker dan voorziene negatieve wisselkoerseffecten, merkte Withagen evenwel op.

De opkomende markten droegen met 8,3 procent flink bij aan de onderliggende omzetgroei. Dit was volgens Kepler Cheuvreux vooral te danken aan de prestaties van Unilever in Latijns-Amerika, en in het bijzonder Argentinië en Brazilië.

Withagen verwacht niet dat de cijfers van vanochtend tot een aanpassing van de consensus voor Unilever leiden. De marktvorser herhaalde daarop het Houden advies met een koersdoel van 40,00 euro. Wel houdt de analist er rekening mee dat door de zwaarder tegenzittende valutamarkten de winsttaxaties iets neerwaarts worden bijgesteld.

Op een vlak Damrak leverde het aandeel Unilever donderdag 0,9 procent in op 40,06 euro.

Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
voda
0
Beursblik: goede groei volumes en prijzen Unilever

Theodoor Gilissen Bankiers verwacht positieve marktreactie.

Unilever heeft in het eerste kwartaal van 2016 een sterke onderliggende omzetgroei gerealiseerd. Dit zei analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers tegenover ABM Financial News.

"De sterke prestaties zijn vooral te danken aan de groei in producten voor persoonlijke en huishoudelijke verzorging. Verder profiteert Unilever wederom van hun sterke aanwezigheid in opkomende markten", aldus Versteeg.

De analist liet zich positief uit over zowel de volumegroei van 2,6 procent als de gerealiseerde prijsstijgingen van 2,0 procent.

Volgens de analist zal de markt donderdag positief op de omzetrapportage reageren.

Theodoor Gilissen Bankiers hanteert een Aanbevolen advies voor Unilever. Het aandeel sloot woensdag 1,7 procent hoger op 40,41 euro.

Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
voda
0
'Geen grote verrassingen Unilever'

Gepubliceerd op 14 apr 2016 om 09:34 | Views: 1.946

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De kwartaalupdate van Unilever bevatte geen grote verrassingen op het gebied van omzettrends. Dat concluderen analisten van Exane en RBC Capital donderdag.

De marktvorsers, die een outperform-advies op het aandeel hanteren, wezen specifiek op de ontwikkelingen in Latijns-Amerika die iets beter waren dan voorzien. De andere regio's voldeden marginaal slechter dan de prognoses.

Volgens RBC, ook met een outperform-advies, kwam de autonome omzetgroei van 4,7 procent in lijn met de consensus uit. De analisten wezen daarbij ook op het handhaven van de jaarprognose. Analisten van MainFirst sprak van een solide omzetgroei, waarbij de opkomende markten beter presteerden dan voorzien.

Het aandeel Unilever stond donderdag omstreeks 09.30 uur 0,8 procent lager op 40,08 euro, in een 0,1 procent lagere AEX.
voda
0
Unilever groeit afgezien van wisselkoersen

Gepubliceerd op 14 apr 2016 om 08:19 | Views: 3.166

ROTTERDAM (AFN) - Unilever heeft de verkopen in het eerste kwartaal met 4,7 procent zien oplopen, afgezien van wisselkoerseffecten. Dat maakte de Brits-Nederlandse producent van was-, voedings- en verzorgingsmiddelen donderdag bekend.

Met name in opkomende markten deed Unilever goede zaken. Daar namen de verkopen in lokale munteenheden gerekend met 8,3 procent toe. Nadelige wisselkoerseffecten zorgden er evenwel voor dat de gerapporteerde omzet met 2 procent zakte, tot 12,5 miljard euro. Winstcijfers meldde de onderneming niet.

De vraag bij consumenten bleef de afgelopen maanden ,,fragiel'', stelt Unilever. Het bedrijf achter bekende merken als Dove, Knorr, Robijn en Ola zag nergens een uitbundige marktgroei. In Europa was zelf sprake van een neergang. Zelf won Unilever naar eigen zeggen op alle fronten marktaandeel.
p1woord
0
quote:

Wolfie67 schreef op 14 april 2016 06:43:

Verwacht niet veel goeds, de waardering van Unilever is veel te hoog en de recente valutaire tegenwind in combinatie met aantrekkende grondstofprijzen (ongunstig voor Unies) maken aandeel kwetsbaar voor winstnemingen.
Melkprijs(ijs) is nog nooit zo laag geweest
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 jul 2024 17:35
Koers 52,880
Verschil -0,420 (-0,79%)
Hoog 53,460
Laag 52,860
Volume 981.018
Volume gemiddeld 1.193.888
Volume gisteren 890.082